Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#826

2018-06-27 09:04

 2 iulie 2018 data in care profesia de liberala psiholog va fi, vanduta -pusa pe tava Universitarilor si Ministerului Educatiei. Drepturile castigate cu sudoare de psihologi vor fi anulate.

Demonii ,,democratiei,, psihologice au declansat atacul ucigas.

Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine si sa ne lase la mana acestor ucigasi autointitulati ,,noua conducere a cpr,,


Musafir

#827 2 iulie 2018 data in care profesia de liberala psiholog va fi, vanduta -pusa pe tava Universitarilor

2018-06-27 09:34

Costache Adriana Uitasem ca am fost "psihologi de rând" la un moment dat  :)  

Anca Belciu Inca suntem.  

Dr. Edmond Cracsner Anca Belciu așa este!

Radmira Alexa Corect si bine punctat!!!

Cristina R Modoaca Da. Auzisem de salariile pe care si le-au dat. Sa le fie rusine! Am citit propunerile. Sa le fie rusine! Pe mine, de ieri, CPR nu ma mai reprezinta ci doar ma exploateaza.  

Raileanu Radulescu Luminita Marina Ne apara cineva si pe noi , ce se intampla in data de 2 iulie , ni se retrag diplomele dupa ce am muncit si muncim pana la epuizare ?  Cand vreodata a fost chemat vreun doctor sa dea ex.dupa 5 ani sau sa fie dat in jos pe treapta de specializare - salarizare care si asa este mizerabila fata de a unui medic sau asistente  

Dr. Edmond Cracsner Nu se întâmplă așa ceva! Stați liniștită! Trebuie analizate cu atentie, dar vom reveni cu detalii.  

Raileanu Radulescu Luminita Marina Am o varsta , invat , ma pregatesc si citesc mereu dar chiar sa dau ex din 5 in 5 ani ?  

Dr. Edmond Cracsner E aberant!  

Carmen Elena Mihalache Prevedeam ca nu va fi bine pentru noi, cei din Cabinete, care de peste 10 ani, practicam, strângem credite sa menținem treptele atestalor obținute, ne chinuim sa supraviețuind sperând ca schimbarea va fi benefică! Dar universitarii.... se pare ca rămân cantonați in sfera universităților.. . Și da cum spunea cineva puțin le pasa de cei ce chiar practica in Cabinete... trist....


Musafir

#828 Tradare >> colegiul nu are datoria de a apara profesia

2018-06-27 09:44

,,Dragos Iliescu Draga Doina, e posibil sa vina o replica si de la CPR, dar o sa spun aici ce am mai spus de foarte multe ori in diverse ipostaze: Colegiul nu are datoria de a apara profesia. Colegiul este o institutie de reglementare. Mai degraba avem noi asteptari ca CPR sa apere - iar eu cred ca aceste asteptari sunt nerealiste.,,


Musafir

#829

2018-06-27 09:50

cand a fost vb de taxe au spus ca e prea devreme , sa vedem situatia financiara e precara. cand a fost vb de timbrele imbecile au spus ca se scapa controlul asupra profesiei (si din pacate multi dintre dvs considera ca asta le asigura locul de munca - deh, suflet de sluga pt ca cpr avea menirea sa va sustina legislativ) asadar deblocarea profesiei inseamna deocamdata sa dam drumul la masinaria de bani. So, ce a facut CPR asa de special sa ne bucuram ?!!! asteptam rezultatele auditului financiar si juridic ! p.s. da , bah, nici nu pot gandi cu mintea mea. nu-mi dati voie


Musafir

#830

2018-06-27 09:59

CATALIN NEDELCEA : UNIVERSITATILE SUNTETI SI VOI !

 


Musafir

#832 Dam colegiul pe tava universitarilor...cand ati spus domnule presedinte de examene nationale ?!

2018-06-27 10:31

Viki Dumitrache · Masurile propuse ar trebui sa fie introduse din 2019 sau 2020, pentru a se acomoda oamenii cu ideea. Introduse brusc, ce impact se estimeaza a avea asupra multora care stagneaz...

Andreea Andreea · 53:55 Ati adus exemplul rezidentiatului...asta inseana ca si psihologilor li se va asigura repartizarea nationala pe posturi in functie de rezultatele la examenele nationale?...

Catalina Buzdugan · 1:11:54 Nu v-ați saturat de atâtea EXAMENE? Ce fac universitatile la momentul formarii și trierii viitorilor psihologi? Ce mai facem cu Masterele, cu formarile și școlile de formare?

Gabriela Badina · 1:27:42 Ministerul muncii prin ANC scoate "Consilier dezvoltare personala" care nu plateste taxe la CPR, functioneaza ca pfa, nu este reglementat in nici un fel. Pacientii

Costache Adriana · 1:44:25 Ne lasa dl Nedelcea sa mai profesam pentru mai multe competente, avem 50 fe soferi, 100 pe munca si 25 pe clinica. Daca nu faceti sa renuntam ca sa ne usurati munca, mai bine lasa :))))

Roxana Cișmașu · 1:38:18 Este halucinant...ați vorbit despre examene și ați ajuns la președinții de filiale! Ia să vedem, ce ne spuneți despre taxe????

Jincan Florin · 1:39:24 Sunt curios dl profesor Dafinoiu, dl Nedelcea si dl Bogdan îsi exercită profesia de psiholog și în Cabinet de Psihologie Individual ......cred ca nu.... deoarece nu cunosc problemele reale ale psihologilor de rand

Catalina Buzdugan · 1:57:20 Orice schimbare produce frustrări, felul in care este propusă și scopul ei, ajuta! După 1 an in care am trăit situații grele, de neîncredere, de schimbări...schimbări bruște acum, nu vor face decât sa ne bulverseze și mai mult.

Roxana Cișmașu · 1:31:02 Cu tot respectul, domnul profesor, dar calitatea nu se schimbă peste noapte... sunt oameni care lucrează, sunt oameni implicați a căror calitate nu o schimbați sub o formă sau alta prin hotărârile astea pe care le luați... Este jenant...

Costache Adriana · 1:26:52 In COR au fost introduse ocupatii conform specializarilor dar foarte psihologi sunt asimilati in institutii, asta trebuie sa faca colegiul, sa reprezinte psihologii, sa ii promoveze si sa ii sprijine pentru ocuparea unui loc de munca.

Camelia Ghica · 38:40 După examenele acestea, vom fi salariați ca și medicii..., că tot ne comparați cu ei?!?!?

Cristina Andrei · 35:36 Facultatile acelea au fost acreditate chiar de catre Ministerul Educatiei!

Cristina R Modoaca · 12:27 La toate profesiile enumerate se face o examinare la intrare in profesie si nu pe parcursul desfasurarii ei. Treptele se schimba dupa alte criterii si nu prin examinare.

Diana Casy · 58:01 ce vrajeala..un proiect de OUg depus nu se mai dezbate la guvern..doar se aproba..sau ba

Jincan Florin · 50:25 Se va da examen național la intrarea în profesie la schimbarea de treapta și la fiecare aviz pe care îl vom da...iar pentru orice adeverință pe care o vom cere de la Colegiu vom fi testați de o comisie mixtă Ministerul Educației și Colegiu....FRUMOS

Catalina Buzdugan · 2:04:36 In lucrul cu CAS tariful era standard din care medicii puteau cere între 45 și 60%, iar in practica privată știm bine cum sta piața.

Anca Belciu · 17:56 Examen la examen? Inteleg bine? Pe banii cui? Examenul de licenta nu se sustine cu profesori universitari? Tot ei acum se vaita ca au licentiat incompetenti? Si in ciuda acestui fapt vor sa atesteze incompetentii licentiati tot de ei! Bravo! Aplauze!

Violeta Kapas · 1:55:26 Nu credeți ca este important sa tinem cont si de problemele cu care se confrunta psihologii ??

Bogdan Grapă · 56:17 Tendința de copiere din medicină nu e de bun augur. Vă reamintesc că acest sistem este susținut de posturi subvenționate de stat. Colegiul nu oferă nimic în schimbul rezultatelor la aceste presupuse examene. 

Costache Adriana · 1:32:41 Examen din 5 in 5 ani? E clar ca te prostesti muncind si platind credite, minim 10 pe specialitate :)))))

Roxana Cișmașu · 1:43:44 Colegiul își mai multe atribuții decât ar trebui să aibă... Asta mi se pare jenant!

Mihaela Ștefania · 1:28:24 si daca sunt probleme de statut atunci de ce nu se rezolva asta ? care este motivul altor prioritati? bugetul?

Mihaela Ștefania · 52:08 Este incredibil sa spuneti ca este POSIBIL sa avem dezbateri. Unde e comunicarea in cazul asta? Cum sa nu se produca panica cand nu exista transparenta?

Stefan Teodorescu · 50:54 Am si eu o nedumerire, dupa toate astea, examene, taxe, umilinte pe la comisii, CPR-ul ce ofera in schimb? Discutati vad in continuare doar ce doriti dvs.

Andrei Cotrus · 20:31 Examen de licenta, examen de disertatie, examen (sustinere) de doctorat, examene nationale. Parca devin prea multe.

Irina Pitilină-Bolat · 1:36:02 Ok si pana la urma in afara de hartii si taxe anuale ce ne ofera colegiul?

Costache Adriana · 1:34:59 Se elimina libera practica pentru mai multe specialitati pentru a ne usura munca? Minunat :))))))

Camelia Ghica · 57:08 De ce nu începeți cu salariile psihologilor clinicieni din spitale? Eu consider asta, ca prima urgență!!!

Pîrvu Aurelia · 48:34 Se pare ca acest DOMN sta contra curentului! El este PERFECTIUNEA?

Jincan Florin · 24:36 Cum ați ajuns la concluzia ca serviciile psihologice, la momentul actual sunt slab calitative? Voi care sunteți teoreticieni ci nu practicieni în cabinete ați constatat asta? Noi vom da acest examen național dar examinatorii noștri adică voi .......cu cine veți da acest examen....?

Cristina Andrei · 44:26 Candidatii admisi la rezidentiat medicina sunt repartizati pe locuri si posturi!

Roxana Cișmașu · 1:08:49 Domnilor, s-a schimbat atmosfera din ultimii ani la colegiu cu votul psihologilor!!! De ce apar hârtiile astea scrise peste noapte fără să se ceară părerile psihologilor cu votul cărora, într-un fel sau altul ați ajuns acolo? De data asta, psihologii nu mai contează? Cum de suntem puși în fața unor astfel de situații?

Marlena Dobrescu · 20:44 Cresterea calitatii serviciilor psihologice? Sunt dovezi cum ca nu exista calitate in oferirea serviciilor psihologice? Exista clienti nemultumiti? Intreb si eu...exista clienti?

Irina Pitilină-Bolat · 1:13:53 Profesorii universitari nu sunt incompatibil dar cu toate acestea se propune ca noi sa mai dam un examen de intrare in profesie plecand de la premisa sustinuta de unii membri CPR ca in tara exista centre universitare de slaba calitate

Daria Georgescu · 0:00 Onor Universitaria! Face ceea ce știe evaluează și încasează! Dezamăgitor

Bogdan Grapă · 35:50 Nu suntem de acord cu examenul de treaptă. Cred că fiecare dintre noi merită respect. Acest examen este o jignire la adresa statutului independent al meseriei. Nu suntem studenți. Sunt alte modalități prin care se poate verifica experiența și cunoștințele și anume clienții, piața liberă. Consider că acest examen poate lăsa impresia că cineva vrea să își vândă manualele.

Costache Adriana · 1:22:33 Sunt multi absolventi care in 2017 au fost blocati in accesul in profesie si multi care au absolvit un master si inca nu si-au luat libera practica, data fiind situatia colegiului. Au asteptat sa se clarifice lucrurile si acum sunt si mai derutati.

Marlena Dobrescu · 11:42 Sunt asa multe servicii psihologice si clienti nemultumiti, ca...gata, nu se mai poate si "trebuie neaparat" sa crestem calitatea serviciilor. Avam atata cantitate... de servici...si clienti...

Horia Ungurean · 1:27:23 Calitatea inseamna o nota luata la un examen?

Roxana Cișmașu · 1:22:37 Trebuie să recunosc că mesajul nonverbal pe care îl primesc de pe canapeaua aceea mă revoltă! Este normal să se schimbe lucruri, dar foarte importantă e atitudinea cu care alegi să faci asta. Nu ați ajuns singuri acolo și nu este normal față de toți 

Costache Adriana · 1:36:00 Clienti ne dati?

Mihaela Ștefania · 38:58 cand luati in calcul perspectiva practicienilor?

Jincan Florin · 1:12:42 DAM COLEGIUL PE TAVA UNIVERSITARILOR ..... bine punctat

Mihaela Ștefania · 1:43:32 Colegiul nu este facultate ... trezirea!!! este ridicola comparatia

Camelia Ghica · 1:03:17 Tot așa v-ați grăbit și la negocierea salariilor noastre???

Razvan Balan · 2:00:09 citi psihologi vor sa plece din tara?

Stefan Teodorescu · 40:17 Eu nu stiu de ce tot faceti comparatie cu medici

Cristina Andrei · 45:13 Dar tot Ministerul a organizat si licenta!!!!!!

Roxana Cișmașu · 1:42:31 Asta nu este ORICE SCHIMBARE...

Mihaela Ștefania · 52:08 e posibil?!!!! incredibil

Margareta Modrea · 1:09:01 Examen organizat de MEN!?

Horia Ungurean · 2:11:38 Pai cam asa reise din propunere...

Cristina Andrei · 56:36 Dezbatere publica posibila dar NU PROBABILA?

Daniel Constantinescu · 11:10 cand ati spus domnule presedinte de examene nationale ?!

Elena Mocanu · 53:18 Se văd clar interesele grupului. Am schimbat un grup de interese cu alt grup de interese.

Elena Mocanu · 39:40 In momentul in care am absolvit o facultate de psihologie, un master in domeniu, eu cred ca ar trebui sa mi se recunoască anumite merite. Aceste diplome au fost eliberate de către Ministerul Educației in urma unor examene date si luate.


Musafir

#833

2018-06-27 10:43

INVITAȚIE LA DIALOG  Joi - 28 iunie, ora 20.00

Am citit documentele aflate pe ordinea de zi a ședinței Comitetului director din data de 02.07.2018 și, pentru că sunt foarte multe aspecte de analizat, voi face doar câteva observații sumare:

1. Sunt mult prea multe puncte pe ordinea de zi! Din experiență vă spun că o ședință mai lungă de 4 ore devine ineficientă, iar "rasolealala" ia locul oricărei urme de profesionalism.

2. Scopul unei liste atât de lungi este tocmai acela de a trece cât mai multe puncte fără discuții.

3. Sunt foarte multe puncte pe ordinea de zi, care constituie linii directoare ale profesiei și nu pot fi adoptate de Comitetul director, ci de Consiliul Colegiului, care, între noi fie vorba, s-ar putea să le creeze probleme, așa că mai bine evită întâlnirea cu ei.

4. Nu este normal ca proiecte de genul celor propuse să fie votate fără consultarea publică a celor care urmează să fie afectați de aceste hotărâri.

5. S-a promis încă de acum un an o consultare publică și pentru ROFI și pentru Codul Deontologic, dar probabil că nu îi avantajează! Era doar pentru campanie... Așadar, pentru că avem 17 documente pe ordinea de zi, care mai de care mai aparte, și pentru a nu scrie câte un roman fluviu ca și comentariu la fiecare aberație în parte, vă invit joi, pe 28 iunie, de la ora 20.00, la dialog prin intermediul unui live realizat pe pagina Dr. Edmond Cracsner. Cu bine!

Edmond Cracsner


Musafir

#834 S-a schimbat. DREACU. cu. TAC-SU...  E chiar mai rău decât era înainte...

2018-06-27 10:45

Butoi Tudorel ..Dle.prof cu prietenie...da-le dle dreaq da...4 registre la.cabinet ca retarzii...!?...Astia nu stiu de...REGISTRU. UNIC..(cu cite rubrici este necesar....mai ales in consens cu reg.679...vizind datele personale)... ...poi n-au cerut distinsii debirocratizare...! ...dle prof...haidetzi sa nu amestecam competentzele....SA. LASAM INTRAREA-N PROFESIE A NEFERICITZILOR...#DEBUTANTZI CONF..LEGII MUNCII #...LEGIFERATA PRIN ABSOLVIREA FACULTATZII....punct. Deratizatzi de indata...coachul trainerul..cititorul in constelatzii/destine..aromoterapii..etc...de..PROFESIA DE PSIHOLOG...ca acum cu marirea salariilor. ..MEDICII NE-AU TRIMIS LA PLIMBARE...CATRE..BABA..OMIDA... In rest ar fi o grama de zis dar sint incurcat cu sesiunile...plus ca-s in afara jocului... Va urez succes..vad ca o multzime de psihologi sint intrigatzi/dezamagitzi..si va sint alaturi... Am onoarea.!  

Helen Pundichi Andrusca Nici macar dezamăgire nu pot sa zic ca am, ci o lipsa mare de putere de a ma ridica in fata balaurului ce reprezinta azi CPR..... Ce vremuri! si ce gust amar.....!  

Butoi Tudorel ...yo cre ca...numai Ministerul Muncii este competent in cariera/profesie./....debutul in profesie...specializarile profesionale...treptele.vechimile...gradatziile.etc...apartzinindu-le si ca suport. financiar... Colegiul nu este inca constient. de atributziile sale..este total depasit de nevoile reeale ale profesiei...a intrat in panica..din panica. spaima si din spaima...sinuciderea... Realitatea..nostalgii. centralist. autoritare.examene..taxe..birocratzie...incompetentza...contestare...balamouk. continuu...zyk...  

Dr. Edmond Cracsner Din păcate, situația nu pare nici stabilă și nici gândită în folosul comunității în ansamblul ei.  

Anca-Maria Ionita Domnule profesor, astept cu nerabdare live-ul de joi, vreau sa va spun ca o parte din modificarile pe care vor sa le faca sunt niste aberatii: introducerea examenului national este o prostie, depunerea exclusiv on line a dosarului de atestare este o idiotenie, implicarea MEC este de prisos-dupa parerea mea-etc.  

Butoi Tudorel ...sint doar instrumente/pirghii care sa-i apropie de...portofelele psihologilor... S-a schimbat. DREACU. cu. TAC-SU...  

Nicoleta Bran Eu cred ca coachul, cititorul in constelatii, aromaterapeutul si inclusiv fata Mamei Omida, are in acest moment un avantaj net fata de psiholog: intrarea in profesie, nicio birocratie, lejereala maxima, plus sedinte oferite platite si neimpozitate. In tot acest timp, acest razboi la copsi ne incalca noua accesul in profesie, acces care este altfel fundamentat pe codul muncii (copsi aici incalca legea si nu stiu cat mai suportam unii dintre noi). Asta va duce la nasterea unei paturi de psihologi care vor lucra fara "parerea" lui copsi despre cum devi psiholog si vor ajuta oameni in afara sistemului copsi. Si bine fac, doar nu o sa stea sa se uite pe cer! Copsi nu ar trebui sa spuna nimanui ca este sau nu este ..sau CAND este psiholog cineva....ca nu de asta facem 3 ani cu 2 ..cu formari si etc...ca sa ne zica copsi in ce banca sa stam si a cata. Intre timp, dl.Cracsner, va rog sa va ocupati si de autorizarea la copsi actual a masterului de clinica din cadrul UEB, despre care stim ca nu e autorizat si la colegiu. De ce nu e depus dosarul? Vrem si noi o situatie transparenta in functie de care sa decidem ce com face in viitor cu acest master. Multumim frumos.  

Butoi Tudorel ...evident ca o profesie liberala este guvernata de...Codul muncii...EXCLUSIV...ESTI LICENTZIAT/MASTERAT. SOCIETATEA TE ASTEAPTA SA INTRI-N PROFESIE SI SA ...PRESTEZI..!. RESTUL !?...NOSTALGII..HALUCINATORII SI INTERESE DE PORTOFEL...CU CARE NICI CEL MAI REPETENT DINTRE NOI. NU O SA FIE DE ACORD.... DESFIINTZAREA PRIN LEGE A ACESTEI CONSTRUCTZII...(FORMA. FARA. FOND)...MI SE PARE IN ACTUALUL. BALAMOUC.....SINGURA SOLUTZIE... NUMAI ASTFEL PROFESIA CAPATA CARACTER LIBERAL SUPUNINDU-SE UNUI SINGUR....STAPIN...PIATZA. LIBERA/CONCURENTZA COLEGIALA/CALIFICATIVELE ATRIBUITE DE SUBIECTZI....punct...  

Marilena Popa Ce este suparator, domnule profesor, e ca in CD se vorbeste de parca n-ar avea nimeni vreun dubiu ca o sa fie examen. Si ca in Conventie avem obligatia ''sa aprobam''. De parca n-am putea sa aprobam ca nu aprobam ROF si Cod. Cat mai trebuie sa acceptam nerusinarea asta: sa aprobam decizii deja intrate in vigoare, publicate fara consultare?Sunt mâhnita!  

Dr. Edmond Cracsner Știu! E chiar mai rău decât era înainte...  

Raileanu Radulescu Luminita Marina Dr. Edmond Cracsner Bun , e chiar mai rau si ce facem , acceptam si ne lamentam sau luam pozitie ferma ?  

Dr. Edmond Cracsner Trebuie să luăm poziție!  

Cristian Holban numai Este nimic suparator. Echipa lui Pinochio a dat si a luat examenele cu brio pentru: oportunism, ipocrizie si ticăloșie. Până si ILS este mândru de ei, acestia au reusit intr-un an ce-a ce încerca el de opt. Duffy Duck, Go Home!  

Anca-Maria Ionita Cat despre examenul pe care vor ei sa-l dam, este o rusine. Colegiul nu face nimic pentru noi.Sunt profund dezamagita de cei de la Colegiu.  

Anca-Maria Ionita Nu stiu, eu sper sa nu fie votate aceste modificari, sunt groaznice  


Musafir

#835 Colegiul nu are datoria de a apara profesia, aceste asteptari sunt nerealiste.

2018-06-27 10:48

,,Dragos Iliescu Draga Doina, e posibil sa vina o replica si de la CPR, dar o sa spun aici ce am mai spus de foarte multe ori in diverse ipostaze: Colegiul nu are datoria de a apara profesia. Colegiul este o institutie de reglementare. Mai degraba avem noi asteptari ca CPR sa apere - iar eu cred ca aceste asteptari sunt nerealiste.,,


Musafir

#836 eu sper sa nu fie votate aceste modificari, sunt groaznice

2018-06-27 11:05

Până si ILS este mândru de ei, acestia au reusit intr-un an ceea ce încerca el de opt

Manipulatorul – este individul (femeie sau barbat) expert in tactici de manipulare. Practic, nimeni nu rezista manevrelor acestuia si, de cele mai multe ori, obtine ce isi doreste. Manipulatorii sunt persoane care parca au acces la un buton, pe care il apasa si capata ceea ce vor. Sunt de regula oameni, evident cu functii, care pot decide, care iau hotarari ce modifica radical viata celor din jur.

De ce sunt periculosi? Pentru ca iti erodeaza respectul fata de tine insati. Sunt capabili sa te determine sa faci ceea ce nu vrei, cand vor ei, doar daca vor ei. Exista riscul sa-ti pierzi identitatea, sa devii un fel de papusa trasa de sfori (si la propriu, si la figurat) in fata lor.


Musafir

#837

2018-06-27 11:09

Dupa 02.07.2018 CPR va pune lacat multor cabinete psihologice! 

Psihologii isi vor pierde drepturile capatate, nu le vor mai fi recunoscute studiile, munca si cheltuielile profesionale facute pana acum, obligati fiind de colegiu sa o ia de la capat. Regulile abuzive ce vor fi legiferate luni 02.07.2088 vor deveni instrumente/pirghii ce vor provoca tragedii umane. Pentru salvarea posturilor universitarilor vor fi sacrificati de NEPRACTICIENI cateva mii de psihologi practicieni.

 


Musafir

#838 Aprobam decizii deja intrate in vigoare, publicate fara consultare?

2018-06-27 11:26

OG 13 a psihologiei va fi votata luni. Profesia liberala de psiholog va fi rezervata doar securistilor.

ORDINEA DE ZI

a ședinței Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România din data de 02 iulie 2018



1. Proiect de modificare a Normelor metodologice de aplicare a Legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 788/2005 (propunere echipă desemnată);
       

ORDINEA DE ZI

a ședinței Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România din data de 02 iulie 2018

 

1. Proiect de modificare a Normelor metodologice de aplicare a Legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 788/2005 (propunere echipă desemnată);
1.1. Notă de fundamentare pentru modificarea HG 788/2005;
1.2. Tabel comparativ text în vigoare HG 788/2005 – text propus și justificarea modificărilor;
1.3. Proiect de modificare a HG 788/2005;
2. Proiect de modificare a Standardelor de calitate în serviciile psihologice (propunere echipă desemnată);
3. Proiect de modificare a Standardelor de calitate ale programelor de formare profesională a psihologilor cu drept de liberă practică (propunere echipă desemnată);
4. Proiect de modificare - Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică (propunere Comisia de deontologie și disciplină);
5. Proiect de modificare - Codul de procedură disciplinară (propunere Comisia de deontologie și disciplină);
6. Proiect de modificare a Hotărârii nr. 1/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare internă a Colegiului Psihologilor din România (propunere echipă desemnată);
7. Proiect Hotărâre CD – acces în profesie și obținere trepte profesionale (propunere Ion Duvac);
8. Proiect Hotărâre CD – activitatea de voluntariat (propunere Ion Duvac);
9. Proiect Hotărâre CD – semnarea diplomelor de la manifestările profesionale (propunere Ion Duvac);
10. Proiect Hotărâre CD – creditare programe de formare profesională continuă (propunere Comisia de psihologie clinică și psihoterapie);
11. Proiect Hotărâre CD – procedură avizare programe de formare profesională (propunere Comisia de psihologie clinică și psihoterapie);
12. Proiect Hotărâre CD – activitatea de supervizare profesională (propunere Comisia de psihologie clinică și psihoterapie și Comisia de psihologia muncii, transporturilor și serviciilor);
13. Contestația depusă de un psiholog cu drept de liberă practică privind decizia de sancționare emisă de Comisia de deontologie și disciplină;
14. Incompatibilitatea unui membru al Comitetului director (răspunsul Comisiei de deontologie și disciplină la solicitarea Comisiei Metodologice);
15. Rezolvarea problemelor referitoare la întârzierea avizelor comisiilor de specialitate în soluționarea plângerilor primite de Comisia de deontologie și disciplină;
16. Aprobarea documentelor profesionale aferente perioadei 18 mai 2018 – 02 iulie 2018;
17. Diverse.




Musafir

#839 Să rămână 100 de psihologi în toată țara și aceia să fie obligatoriu din "familia" Universitaria

2018-06-27 11:38

Până la o analiză amănunțită a documentelor ce vor fi dezbătute de Comitetul director al CPR din data de 02.07.2018 - documente care își pun amprenta și asupra liniilor directoare ale Colegiului, așadar Consiliul era firesc să fie convocat, cum spuneam, până voi reveni cu detalii despre conținutul restrictiv și abuziv al proiectelor publicate, nu pot să nu remarc dezamăgirea exprimată în comentariile colegilor mei, pe care o resimt și eu.

Așadar, vă întreb pentru ce ați vrut voi Colegiul ăsta?
Ce să faceți cu el?

V-ați întrebat vreo clipă dacă psihologii sunt pregătiți să suporte ceea ce vreți voi să impuneți? Nu! Pentru că nu vă pasă de ei, vă pasă doar de voi.

Ce orgolii vă trebuiau satisfăcute?
Aveați atâta nevoie de bani încât să vă trântiți salarii de 12000 lei? - ne amintim că la salariul de 9000 lei a lui ILS erați oripilați... Ne amintim, sau suntem amnezici?

Nu ați promis că scoateți timbrele?
Nu ați promis că reduceți "povara financiară de pe umerii psihologilor"?
Sunt colegi care nu au primit atestatele de 8 luni de zile!
Avem colegi care nu au primit răspuns nici la al șaselea e-mail trimis pentru aceeași problemă! Măcar un "du-te dracului cu nevoile tale cu tot" și tot ar fi ceva...

În trei săptămâni se împlinește un an de bătaie de joc la adresa celor care au avut încredere că actuala conducere va reprezenta schimbarea în bine. Totuși, schimbarea s-a produs, în bine, dar nu pentru "psihologii de rând".

De un an de zile avem un președinte care nu a deschis ușa vreunui minister pentru a face un minim demers în sprijinul psihologilor, iar la unica întâlnire de la Comisia de muncă, a întârziat o oră. Elegant, nu?

Analizați bine cum ați ajuns unde sunteți și gândiți-vă și la cei care trebuie să vină din urmă, pentru că altfel veți distruge breasla asta.

Ce vis aveți?
Să mai rămână 100 de psihologi în toată țara - și aceea să fie, obligatoriu, din "familia" Universitaria?

După ce ați ajuns în vârf ați întors spatele tuturor celor de care ați avut nevoie, iar acum le aruncați firimiturile de la masa voastră. Un comportament dezolant.

Vreți să schimbați lucrurile? Bine! Dar întrebați-i și pe cei de la care vreți cotizații dacă simt nevoia schimbărilor pe care vreți să le impuneți voi, pentru că vă asigur, ei au nevoie de altceva!

Constatăm că:
- Bugetul și salariile nu sunt publice
- Despre descentralizarea filialelor nu se pune problema
- Nu suntem reprezentați la nivel de ministere pentru a putea relua relațiile de lucru necesare dezvoltării profesiei noastre
- Psihologii bugetari trăiesc din mila Domnului, că pe voi nu vă interesează
- Timbrele vă plac acum, nu erau bune când erau ale lui Aniței
- Rezultate, măcar parțiale, ale auditului început acum trei luni, nu binevoiți să prezentați.

Aveam nevoie unii de alții, când ei aveau nevoie de noi...

Pentru ce ați vrut Colegiul?
Pentru voi... nu pentru noi!

 


Musafir

#840

2018-06-27 11:48

„Răutatea calculată este cea mai perfidă dintre toate răutățile.”
Honoré de Balzac


Musafir

#841 Anunt CPR

2018-06-27 11:53

Incepand cu data de 02.07.2018 vindem psihologi la bucata. Dezmembram cabinete psihologice. Sumele incasate din aceste tranzactii feudale vor intra in contul Universitaria. 


Musafir

#842

2018-06-28 08:12

"Ion Duvac Manuela Lupes, a venit vremea sa ne aliniem profesiilor liberale. In toate se sustin examene profesionale. Sistemul academic este, in multe locuri, unul mediocru."

Ca urmare intr-o logica intoarsa cand sistemul academic e mediocru, psihologii trebuie obligati sa dea mai multe examene. Profesorii universitari NU trebuie evaluati, nu trebuie sa dea mai maimulte examene, pentru ca ei reprezinta... sistemul academic.

E corect coane Duvac... ?


Musafir

#843

2018-06-28 08:15

Nu inteleg de ce dupa ce am sustinut un examen de licenta mai este necesar sa sustin si unul de intrare in profesie, acelasi lucru se aplica si la schimbarea de treapa daca am un master in specialitatea respectiva finalizat cu o lucrare de dizertatie, care mai e rostul lor (lucrare si examen de licenta, de dizertatie) daca la colegiu eu trebuie sa dau iar un alt examen. Inteleg sa dovedesc faptul ca practic aceasta meserie cu adeverinta de la locul de munca, copie dupa fisa postului, adeverinta de vechime, etc. In ceea ce priveste treptele de specializare cosinder ca ar trebui sa am dreptul sa ma opresc acolo unde consider eu dupa finalizarea perioadei de supervizare si sa nu fiu sanctionata pentru acest aspect, pentru ca trebuie sa tinem cont si de faptul ca trecerea in urmatoarea treapta profesionala presupune si o investitie financiara (la fel cum presupune si supervizarea si toata activitatea noastra prin taxe, cotizatii la colegiu, cursuri de formare continua, timbre, etc care nu sunt tocmai ieftine) si din pacate profesia de psiholog in tara noastra nu este remunerata conform studiilor. Exista colegii ale altor profesii in care taxele sunt mai mici, conditiile de trecre in alta treapta mai accesibile, iar cursurile si work-shopurile de asemenea.

 


Musafir

#844

2018-06-28 08:16

În loc să fim ajutați...se pun piedici ...


Musafir

#845

2018-06-28 08:18

Atâtea examene! Evident ele costa timp, bani, emoții. Hai sa facem haz de necaz, oare nu era necesar sa fim întrebați si noi psihologii: ce părere avem de aceste schimbări? Cat putem accepta? De exemplu un psiholog scolar este angajat in învățământ într o școală ce are cel puțin 600 de elevi. La spital cați pacienți poți sa vezi când nu ai un cabinet? Testele sunt.... In servicii speciale multe dintre teste sunt absurde. Ce se întâmpla cu toate acestea?


Musafir

#846

2018-06-28 08:19

Desigur banii conteaza ....nu omul. Din cate vad, masa mare a psihologilor se opune acestor modificari. E lipsit de tact sa debutati cu masuri nepopulare. Pe de alta parte, ar prinde tare bine introducerea unei evaluari periodice a competentelor profesionale la toate nivelurile, pentru ca am intalnit in experienta niste psihologi principali cu vechime si care nu au nicio legatura cu aceasta profesie. 


Musafir

#847

2018-06-28 08:20

Eu cred ca absolvirea unei facultati, a unui masterat, a unui doctorat, a unor formari sunt premise suficiente pentru accesul in profesie. Sunt dejaniste evaluari nationale, 90% dintre ele cu profesori din colegiu. Nu mi se pare o idee buna un nou examen national pentru accesul in profesie sau pentru trecerea la o alta treapta, poate doar in cazul in care se doreste sa se "scape" de un numar de psihologi. Sunt foarte multi psihologi la inceput de cariera, cu multa pasiune si dorinta de a face aceasta meserie, dar...  Salariile sunt extrem de mici, testele scumpe, formarile la fel de scumpe, creditele scumpe, taxele catre colegiu...Iar psihologii au nevoie sa mai si traiasca, sa manance, sa se imbrace, sa studieze, nu sa se gandeasca cum sa isi dramuiasca cei 1500-2000 de ron pentru a supravietui. Ca si in medicina, formarea/ informarea/ updatarea in aceasta profesie este continua si obligatorie. A implementa suplimentar inca un sistem de evaluare nationala, cand deja oamenii au fost evaluati, mi se pare nepotrivit, stresant si mai ales DEMOTIVANT, in conditiile in care nu se va schimba nimic in salarizarea fabuloasa de 1500- 2000 de ron a unui psiholog. In schimb, pare a fi o idee buna trecerea de la debutant la specialist si apoi la principal. Seamana cu ceea ce este in medicina la momentul actual. In varianta optimista in care se vor gasi solutii pentru a fi reprezentati in fata institutiilor statului pentru obtinerea unor salarii decente pentru aceasta profesie, ar putea parea ca se vorbeste "o limba comuna", pe care ministerul muncii si cel al sanatatii sa o inteleaga.


Musafir

#848

2018-06-28 08:38

Nu mi se pare ca ne ajuta sau ca este in avantajul nostru al practicienilor, pare sa urmareasca alte interese. Speram ca lucrurile sa se schimbe in bine o data cu schimbarea conducerii si sa fie urmarit interesul nostru.


Musafir

#849

2018-06-28 08:39

Aceste examene nationale sunt absurde, anuleaza validitatea examenului de licenta si master. Asistenții sociali nu dau ex ci fac numai un dosar. Desigur noi dam examen ca dr dar nu suntem valorizat ca ei si nici salariile nu sunt la fel, în plus ei dau 3 ex si noi 4 ( avem 4 trepte )......


Musafir

#850

2018-06-28 08:40

Bate vantul schimbarii in Romania, in toate domeniile...si e numai de "bine" , din ce in ce mai bine pentru "gloata" ... Raportul costuri / beneficii in meseria de psiholog devine astfel atat de disproportionat pentru practicieni, incat nu poti decat sa te reprofilezi si mai ales, sa ii sfatui pe toti cei ce isi doresc, sa faca o alta alegere (cel putin din punctul meu subiectiv de vedere). Sa aleaga o meserie care sa le aduca dupa atatea investiti, eforturi, si posibiliteatea unui trai decent si stabil din punct de vedere financiar si legislativ. Tristete, deznadejde si reconversie profesionala...Tonul live-ului de zilele trecute mi-a trezit sentimentul ciudat ca sunt mica, nesemnificativa si ca semnez mereu in alb  ... Am visat cum toti votam pro sau contra, in mod direct aceste schimbari atat de importante...dar cand m-am trezit...eram cu fluturasul de salariu in mana, in fata unui ghiseu mic, aplecata....Mi si se citeau doar obligatiile! In spatele meu era o coada luuunga, luuunga asa cum erau ele in copilaria mea, cand asteptam mâncarea rationalizata, atunci cand unii, putini, "stiau mai bine!"si mama saraca imi soptea speriata in ureche:"Ai grija Oana, sa nu povestesti la scoala ce vorbim noi in casa! " . Trebuia sa fi insistat mai mult mama pe aceasta lectie   si sa NU refuze sa ma trimita la omagierile de 23 august . Poate atunci avem si eu o sansa in zilele noastre, de a ma integra in luuungul sir din fata ghiseului. Cu stima si respect, un viitor fost psiholog clinician, care spre mare lui rusine, asa cum sustin unele "eminente" pe aici, dupa ce lucreaza 8 ore cu copiii cu cancer si familiile lor, când se duce acasa, nu mai are puterea de a descoperi si adevaruri științifice, in timp ce scoate facturile din posta si priveste gales fluturasul.