Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#901

2018-06-29 21:39

PSEUDOLOGIA FANTASTICĂ A UNOR BORFAȘI CU TUPEU

Când mă gândesc la psihologie îmi vin în minte oamenii pentru care lucrez de 14 ani, intelectuali rafinați, tineri sensibili și imaturi agonizând în labirinturile cunoașterii, a ideilor strălucite care au schimbat societatea umană, dar și o ceată de borfași, cu mult tupeu și grade în loc de caracter. Ultimii, mai mulți ca oricând, sub impulsul puternic al minciunii continue.
Psihologia a ajuns astăzi câmpul tactic al hienelor, al nevestelor și al copiilor unor borfași, al consorțiilor, care confiscă până la confuzia identității o profesie ce nu le-a aparținut niciodată. Astăzi, borfașii, foștii ofițeri sau cadre, își elogiază victimele (Ștefănescu-Goangă, Mărgineanu și alții), pentru a le mânji memoria cu propria lor mistificare, după ce ieri, ei sau părinții lor îi arestau, îi torturau sau îi denigrau.
Borfașul, găinarul sistemului, hoțul de mărunțișuri de altădată, nu se mai ascunde astăzi în coteț, în debara sau în pod, ci în meandrele psihologiei, în cabinet sau la catedră. Pentru asta, la intrarea în lumea civililor, are nevoie de o mică deghizare, o mască nouă pentru o misiune reușită.
Borfașul își modifică înfățișarea cunoscută de zeci de ani și devine instantaneu purtător de barbă, de plete sau de mustață, cu aere mesianice, seducător pentru naivii interesați de mecanismele psihice și de profunzimea vieții, pe bani mulți, foarte mulți. El admiră și imită, indiferent de preț și fără să priceapă altceva decât iminența câștigului facil, tot ceea ce i-ar asigura faima imposturii prin confuzie și aparentă legitimitate. 
S-a umplut psihologia de ei, universitățile și instituțiile publice colcăie de foști și foste, cu prieteni, copii și neveste, iar psihologii onești sunt sufocați de pretențiile, relațiile și privilegiile lor, afișate ca un trofeu social după o viață plină de secrete, abuzuri terifiante și alte compromisuri morale.
Vinde tot ceea ce vrea cel ce nu știe sau cel care nu poate îndrăzni, teste, cărți și conferințe, are zeci de oferte imbatabile, o imagine care fascinează prin tupeu pe orice inocent. Dincolo de orice imaginație.
Rumen și surâzător, aparent elegant, cu studii și cu un traseu profesional mizerabil de simple, fără nici o urmă de decență, borfașul psihologiei păstrează pe birou și în biblioteca sa scumpă diplome aurite fără acoperire și cărți necitite din psihologie.
Borfașul numără banii cu mânuțele sale scurte, își rescrie cu vigilență cv-ul, contemplează coperțile cărților inscripționate cu numele său, produsul propriilor ideații, căzând stăpânit de patologia foamei și a minciunii fără de sfârșit.

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#902

2018-07-01 10:26

Colegiul psihologilor trebuie sa aiba o relatie de colaborare cu ministerele si institutiile, nu o relatie de subordonare si acestea ar fi: MEC, MT, CAS, DGASP, SRI...etc.


Musafir

#903

2018-07-01 10:28

Examinarea psihologica pentru angajare sau control periodic, este obligatorie in cadrul actului medical respectiv medicina muncii. Costurile evaluarii psihologice sunt cele mai mici si angajatorii nu au contracte de prestari servicii direct cu psihologul. In felul acesta, devenim subordonatii medicilor si asta deja se stie.


Musafir

#904 Demnitatea psihologilor e calcata in picioare

2018-07-01 10:32

 Niste amarati saraaaci, saracuti.. pana la urma nu e prost cine cere ci acela care da. Sa stea ei o mie de ani pana o sa le platesc si subventionez prostia lor sau sa ma inchin in fata ignorantei lipsite de bun simt. Va dati seama in ce lipsa de clienti reali sunt daca apeleaza la a taxa munca colegilor lor, de parca nu e taxata deja de stat. Va dati seama de valoarea sau recunoasterea reala pe care o au. Asa ca, sa isi puna pofta in cui in privinta subventiilor din partea mea... si daca toti ar face asa... nu ar mai avea cu cine sa discute, nu? Pana atunci, fiecare pe drumul lui... nici nu mi-ar face cinste ca numele meu sa fie asociat cu o organizatie de acest tip... nu de alta, dar ceea ce sunt eu, nu are nicio legatura cu astfel de practici. Aici vorbim despre pastrarea integritatii. Nu e prima oara cand ma distantez de ceea ce imi miroase a dubios si niciodata nu am gresit. Bye, bye, maasalama, vorba fratilor arabi.


Musafir

#905

2018-07-01 10:38

CASTIGAT RIDENDO MORES … 
râsul îndreaptă moravurile!

Dincolo de absurdul în care ne aruncă modificările propuse pentru adecvarea HG 788/2005 la nevoile universitarilor, mi se pare cel puțin amuzant modul în care au găsit de cuviință aleșii noștri să se "consulte" cu "un număr mare de universități, precum și asociații formatoare relevante din România (care) se arată îngrijorate de această evoluție și de repercusiunile pe care le va avea, subliniind necesitatea unei formări de calitate în profesie și în dezvoltarea ulterioară." - citat din nota de fundamentare. 
Îmi și imaginez reprezentanții asociațiilor formatoare "relevante" spunând "noi credem că nu îi pregătim prea bine pe viitorii psihologi, și cum de la noi nu învață cine știe ce, țineți-i voi până la pensie pe băncile facultăților." Nu-i așa că sună plauzibil? Cred că așa a fost! Dar oare cine a hotărât care sunt asociațiile relevante și care nu?

Este evident că s-au consultat cu APR și cu cele 4 universități din consorțiul Universitaria: Universitatea București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea A. I. Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara - că alte instituții de învățământ superior în România nu mai există...nici publice și nici private...
Așadar, s-au consultat ei între ei și au hotărât soarta profesiei și a psihologilor.

M-am oprit asupra componenței conducerilor celor două organizații ale psihologilor români, respectiv Consiliul Asociației Psihologilor din România și Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, ambele fiind formate în mare măsură din membrii Universitaria.

Să vedeți ce minunăție științifică și profesională se va revărsa, peste exasperarea psihologilor români, din multitudinea de eminențe adunate la un loc. Am vrut, așadar, să identific suma inteligențelor celor două conduceri, cu nedisimulata speranță că va fi impresionantă.

Vă invit să vedem ce a rezultat, din analiza comparată a celor două entități psiho-organizatorice.

Am constatat că 10 persoane sunt concomitent în ambele conduceri, și reprezintă 55,55% din conducerea APR și 21,27% din conducerea CPR. Prin analogie cu o lucrare științifică, că tot sunt 7 universitari din cei 10 conducători, reprezentând un procent de 70%, o astfel de suprapunere de tip "copy-paste" ar fi catalogată un plagiat grosolan. În aceste condiții, fără să contest valoarea celor în cauză, mă întreb: să nu aibă breasla psihologilor români și alți lideri care să gestioneze problemele profesiei; s-au scârbit psihologii români în așa măsură încât nu îi mai interesează cine îi reprezintă, dacă și cum îi reprezintă? Mai sunt psihologii români interesați de legalitatea aleșilor lor? Mai cred psihologii români în dreptate și adevăr?

Îmi dau seama că menirea psihologului român este să se adapteze la nevoile și interesele celor care îl conduc: vin universitarii - ne întorc pe toți la școală și ne servesc pe tavă instituțiilor politice, vin cei din asociațiile formatoare - facem cursuri "tip master" și se ceartă cu instituțiile statului. Perfect! Noi ne adaptăm...

 

 


Musafir

#906

2018-07-01 10:39

...pana la urma mai exista Colegiul psihologilor....mai platim taxe??? Pt ca oricum nu ne faciliteaza nimic.......


Musafir

#907

2018-07-01 10:40

Sper sa nu se voteze noile modificari, iar conducerea Colegiului sa mearga pe teren sa vada cu ce se confrunta in realitate psihologii


Musafir

#908

2018-07-01 10:49

faptul ca suntem lasati sa ne agitam asa mi se pare o mare lipsa de respect


Musafir

#909

2018-07-01 10:54

Constat cu tristete ca in grupul nostru profesional ne lipseste exercitiul democratiei, ca cei alesi sa ne reprezinte au ajuns in fapt sa ne impuna viziunea lor, neglijand raspunsurile celor ce i-au mandatat... Trist!


Musafir

#910

2018-07-01 10:56

 Legea 213/2004 zice asa: "Colegiul Psihologilor din România, denumit în continuare Colegiu, este o organizație profesională, cu personalitate juridică, de drept privat, apolitică, autonomă și independentă, de interes public, cu patrimoniu și buget proprii. Colegiul are rolul de a reprezenta și de a ocroti la nivel național și internațional interesele profesiei de psiholog cu drept de liberă practică."Se impun deci niste intrebari : 1. Ce rol are aici MEN, daca aceasta organizatie este una profesionala si nu una educationala? MEN are autoritate in invatamantul formal, iar in COPSI se face referire la invatamantul informal, doua chestii diferite. 2. De ce se amesteca Universitatile in modul in care este organizata o structura autonoma si independenta? Daca le este teama de produsele rebut ( psihologi prost pregatiti), ar trebui sa se autopenalizeze, deoarece acele rebuturi termina 3 ani de Facultate, in care ( spun ei ) nu invata nimic, deci mai trebuie 2 ani ( ATENTIE ! in aceeasi Universitate ) in care gata, sa devina profesionisti. Pai, taica, de ce nu ati facut asta in cei 3 ani? 3. A, daca vreti sa restrangeti problemele de calitate prin obtinerea de competente fara acoperire reala, atunci restrictionati accesul absolventilor de la alte Facultati in profesie ( daca tot se face paralela cu medicina, nu am auzit nici un preot care sa devina doctor dupa vreun masterat in neurochirurgie ). 4. Daca se doreste modificarea de orice fel a normelor de functionare, atunci TOTI cei care participa la elaborarea HG, ROI sau alte documente sa isi dea demisia din invatamant sau Asociatii de Formare, pentru a nu fi in conflict de interese, adica pentru a nu crea reguli care sa ii favorizeze. La acest punct, cred ca ar trebui sa fim fermi si sa ne asumam ca daca asta se va intampla, putem actiona in instanta persoanele care, din postura de profesori universitari, fac reguli care favorizeaza Universitatile. Unul dintre distinsii profesori nici macar nu are habar ce inseamna conflictul de interese. poate ar fi bine sa se informeze, ca mai stim pe unii care au crezut ca sunt mai presus de lege si nu a fost asa.5. Din nestiinta sau intentionat, se fac paralelisme cu alte profesii liberale : avocati, medici ( extras din fundamentarea modificarii HG :" iar medicina
fiind chiar de șase ani) , notari, etc. Pai sunt sisteme diferite, psihologii NU PRIMESC locuri de munca pe perioada supervizarii, platite din bugetul de stat, unde sa capete cunostinte practice, despre ce similitudini vorbim? Saum mai stii, MEN va construi structuri de cabinete in care psihologii vor practica si vor fi platiti din buget...... Deci, concluzia mea este ca : 1. exista interese personale si profesionale care determina aceste modificari. 2. Cei care elaboreaza modificarile sunt rupti de realitatea practica. 3. In mod real schimbarile nu vor conduce la cresterea performantelor profesionale ci vor conduce la un sir de masuri la fel de neinspirate.


Musafir

#911

2018-07-01 11:01

S-au rezolvat toate problemele psihologilor, a mai ramas doar ghilotinarea lor...si spalarea pe maini ca Pilat! Mai sa fie!


Musafir

#912

2018-07-01 11:02

daca n-ar fi de plans as rade :-((
asta trece prin CD maine intr-o ordine de zi supraincarcata si cu acte grele. "felicitari" verzilor! nu mai port culoarea asta

din competentele supervizorului "independent"

d. Competențe de cercetare-dezvoltare:
- Participarea la rețele de cercetare, colectarea/prelucrarea de date în conformitate cu exigentele impuse de coordonatori.
- Dezvoltarea de noi produse si servicii: conceperea de instrumente de evaluare psihologică în și/sau programe de intervenție.


Musafir

#913

2018-07-01 11:03

cpr a fost cea mai comunistoida organizatie profesionala, fara niciun arbitru a dezvoltat un sistem piramidal de interese in formare, supervizare, control al membrilor. fara o comisie de cenzori ce exista in APR. o organizatie ilegala si abuzatoare


Musafir

#914

2018-07-01 11:04

 Dacă profesorii universitari sunt totum factum în colegiu, doar n- avem pretenția sa reprezinte interesele aplicatorilor!!!


Musafir

#915

2018-07-01 11:05

Intr-o maniera total in afara spiritului legii se incearca acreditarea ideii ca CC nu are decat atributii administrativ-organizatorice iar CD elaboreaza acte si este executivul. de acord dar CC aproba cf Art 30 iar ROF, COD, Legislatie sunt probleme fundamentale ale profesiei.
Art. 30
Atribuţiile Consiliului Colegiului sunt următoarele:
a) stabileşte liniile directoare în legătură cu problemele fundamentale ale profesiei de psiholog cu drept de liberă practică şi ale activităţii Colegiului;

Problemele fundamentale ale profesiei ! Aloooo , se aude ?! altfel spus conventiile filialei sunt nule si neavenite daca nu au nimic de spus la nivel national prin membrii, comitetul filialei si presedintele de filiala. si nu mai vorbim de democratie participativa si colegialitate. ca despre transparenta nici nu mai amintesc !


Musafir

#916

2018-07-01 11:09

 Noi trebuie sa ne respectam intre noi , sa ne înțelegem și sa ne susținem spre binele nostru , al tuturor.


Musafir

#917

2018-07-01 11:12

cand gustul banilor a trecut pe primul loc, psihologii au trecut pe ultimul loc si asta doar pentru ca s-a inventat o masina de facut bani rapid. 


Musafir

#918

2018-07-01 11:15

S-au consultat ei intre ei, o mânuță de oameni, ei fiin reprezentanți ai tuturor celor enumerați! Adică...

Catalin Nedelcea, presedinte al comisiei de clinica si membru al conducerii operative, a asumat ieri intr-un email trimis Consiliului ca HG este un document emanat nu de o echipa desemnata ci de el, de dl Dafinoiu si de inca cineva dintre membrii CD care formeaza conducerea operativa.


Musafir

#919

2018-07-01 11:16

Incredibil! Curios, dar dupa argumentarea foarte slaba la care am asistat, la asta m-am si gandit, dar nu am crezut ca poate sa fie adevarat!


Musafir

#920

2018-07-01 11:18

Din nefericire, "învezirea" colegiului pare acum la fel de spontană ca și revoluția din '89 iar HG sună a "ordonanța 13" și rimează cu sloganul " noaptea ca hoții"... 
Personal, deși am terminat facultatea în 2008 și masteratul in 2010 nu am vrut să mă înscriu în colegiul vechi și am făcut-o abia anul trecut când era evident că se schimbă ceva. Acum regret că nu am cotizat vechilor securiști și nu am deja toate gradele. Speranța moare ultima, mulțumesc celor ce rămân verticali!


Musafir

#921

2018-07-01 11:19

Stimati colegi, 
In legatura cu asa zisa consultare pentru modificarea HG nr. 788/2005 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog, suntem dusi in eroare! Conform art. 108 din Constitutia Romaniei, hotararile sunt emise de Guvern, semnate de primul-ministru si contrasemnate de ministrii care au obligatia punerii lor in aplicare. In acest caz, este logic ca noi nu avem niciun cuvant de spus, in sensul ca, nu noi psihologii prin CPR dam ordine guvernului actual ce prevederi sa cuprinda intr-o hotarare. Si asa cum am mai subliniat intr-o postare anterioara, totul se rezuma la politic. Modificarea HG este de fapt, o decizie politica pe care CPR va trebui sa o puna in aplicare prin hotarari ale CD si dispozitii ale presedintelui colegiului. Deci, practic ni s-a adus la cunostinta modificarea HG, nici CD si nici celelalte foruri de conducere ale CPR neavand competente de a initia proiecte de acte normative in vederea adoptarii de catre Guvern. Odata modificata norma de punere in aplicare a legii exercitarii profesiei de psiholog, consultarea pe celelalte acte de implementare a acesteia fiind caduca.

P.S. 
Nota de fundamentare pentru modificarea HG, se poate observa ca va fi semnata de Ministerul Educatiei Nationale, nicidecum de CPR, unde la butoane sunt universitarii.


Musafir

#922

2018-07-01 11:26

Atata vreme cat serviciile psihologice vor face obiectul unor negocieri "pe sub masa" intre diversi actori sociali (medici,firme, institutii) calitatea lor nu se va imbunatati si mai mult e posibil .ca profesia asta sa se autoexcluda pe de piata muncii..


Musafir

#923

2018-07-01 11:28

in loc sa se rezolve problemele stringente existente ,se creeaza probleme noi......eu sunt curioasa sa stiu care sunt beneficiile pt mine .ca si profesionist estimate cu metode stiiintifice pe care o sa le aduca aceste modificari.Cum vorimbunatati aceste masuri reprezentarea mea in raport cu institutiile statului...ca asta as zice Eu .ca e problema cea mai importanta a psihologilor in momentul respectiv...
si e o problema mult mai MARE si mai importanta decat statusul de autoritate si putere a conducerii CPR asupra membrilor cotizanti...cred eu. 
.


Musafir

#924

2018-07-01 11:30

 Când vom închide toți cabinetele își vor da examene între ei. Chiar nu vă prindeți că totul pornește de la bani? În loc să lucreze în cabinete că oamenii au din ce în ce mai mult nevoie de psihologi, își pierd timpul să ne întocmească metodologii de examene, planifică cursuri pentru credite, pentru dezvoltare personală, unde tot formatorii încasează banii. În meseria noastră cei care nu sunt buni nu sunt căutați de clienți și sunt nevoiți să se retragă, cred că asta-i cel mai bun examen. Pe client nu-l interesează decât să-l poți ajuta să-și rezolve problema.


Musafir

#925

2018-07-01 16:41

Mai toti am iesit din scoala cu ideea ca profesorul ii e superior elevului si in extensie ne-am ales tot profesori care sa „ne reprezinte”.