Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1321 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 14:22

#1280: - Re: Re: Re: Re: Domnului care nu vrea să se prezinte nici măcar prin"nick"

Stimate domnule cetăţean al Cetăţii comune numită România,

Unde ai văzut dumitale un rînd, un cuvînt măcar, care să se refere la Constituţie sau la Legea Educaţiei naţionale? Sigur, eu aş putea să mă refer cu cuvinte mult mai sarcastice decît o faci dumitale, dar nu o fac, din respect pentru civilitate.

Nu m-am referit la Constituţie, deoarece ştiu că nu vă place nici Al. (1) al Articolului 1 (România este stat NAŢIONAL, suveran, independent şi INDIVIVIZIBIL) şi nici Al (1) al Articolului 4 (Statul are ca fundament UNITATEA POPORULUI ROMÂN şi SOLIDARITATEA CETĂŢENILOR SĂI), neimaginîndu-mi o clipă că ţineţi atât de mult la Constituţia Cetăţii.

Nu m-am referit nici la Legea Educaţiei Naţionale fiindcă ea a fost obţinută prin şantaj şi fără o dezbatere serioasă în Parlament. Ea a fost introdusă prin uşa din dos, aşa cum din păcate se mai practică în România.

Cred că toată lumea, în afară poate de către unii din conaţionalii dvs. respectă Constituţia României. La art. 32, Al (6) se spune concis şi clar :

"Autonomia universitară este garantată".

De ce unii dintre dvs. o contestă? Nu e şi ea cuprinsă în Constituţie? Adică, vreţi să spuneţi că ar trebui să umblăm cu măsuri duble, cu discriminare pozitivă, aşa-i? Am acceptat destule discriminări pozitive, dar văd că nu le-aţi înţeles.

Eu vă înţeleg perfect că nu vreţi să vă pierdeţi identitatea, şi aş fi primul care să stau în fruntea dvs. ca să v-o apăr. Dar dvs. nu vreţi numai atît. Vreţi mai mult şi mai mult. Experienţa de-o viaţă mi-a dovedit că în trecutul apropiat, şi mă refer numai la perioada de după 1940, fără s-o iau în consideraţie pe aceea mai veche, o parte din concetăţenii dvs., în special cei din secuime, s-au comportat cu sălbăticie faţă de viaţa şi valorile culturale ale "olahilor împuţiţi" ardeleni ca şi mai recent, în raport cu oamenii de ordine ai statului. Să vă mai amintesc de masacrele săvîrşite faţă de de cetăţeni simpli din Ardealul ocupat de criinalii hortiştide de la  IP,  MOISEI,  TRESNEA ? Nu mi-ar ajunge 100 de pagini de forum pentru a le dezvălui pe scurt pe toate. Poate şi acum unii dintre conaţionalii dvs. strigă prin cîrciumi : ELJEN HORTHY!

Toate acestea nu sunt "bla-bla-bla!", cum cu obrăznicie mi le puneţi în faţă. Sunt lucruri esenţiale.

In fond, noi nu dorim de la dvs. decît să fiţi cetăţeni loiali ai acestei ţări, să fiţi egalii noştri, să trăim liniştiţi şi să ne respectăm unii pe alţii. E prea mult?

Dar toate aceasta nu se fac punînd stavilă între noi.

Reţineţi: SEPARATISMUL NAŞTE URĂ, din ambele părţi!

Să fiţi sănătos!

Raspunsuri

1308

#1322 Musafir 1321

2012-03-23 14:52:28

#1321: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 ...tot citesc despre discrimanari pozitive, negative, poate exista neutrale? Presupun ca nimeni nu doreste sa auda de fel, de cuvantul discriminare, sub nici o forma. Amintesti in mod prietenesc, constitutia, aliniate ale acestuia. Se cunoaste, constitutia este depasita, facuta in pripa in avantajul romanilor. Minoritatile sunt amintite, doar cu litere mici. Adica obligatii DA, drepturi egale NU. Constitutia nu este o biblie. A fost scrisa de oameni, pentru oameni si posibila de corectat in caz de necesitate. In mod nesimtit vii cu atrocitati istorice, dar ai grija sa prezinti numai o parte a medaliei. Se simte iredentesmul si rea vointa in cuvintele tale. Improsti cu venin, cauti cu obraznicie sa inciti. Sa-ti fie rusine si scuteste-ne de  lectiile tale nationaliste. Oameni ca tine nu sunt bine veniti in Ardeal.


Musafir

#1332 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 16:54:29

#1321: - Re: Re: Re: Re: Re:

Dreptul persoanelor minoritare la ÎNVÂŢĂMÂNT ÎN LIMBA MATERNĂ NU CONTRAZICE CARACTERULUI NAŢIONAL AL STATULUI, NICI UNITĂŢII POPORULUI ŞI NICI FAPTULUI CĂ LIMBA OFICIALĂ A ŢĂRII E CEA ROMÂNĂ (dinpotrivă: sunt GARANTATE tocmai de acelaşi Constituţie care afirmă şi aceste lucruri).

 

Contradicţi această e absolut FALSĂ (şi există doar în capul unor xenofobi inbecili), căci fiecare om normal (şi cu un IQ peste 70) ştie că:

 

LIMBA OFICIALĂ NU SE SCHIMBĂ DE FAPTUL CĂ O MINORITATE ARE DREPTUL LA ÎNVĂŢĂMÂNT ÎN LIMBA MATERNĂ SAU ARE O FACULTATE ÎN ACEASTĂ LIMBĂ.

Constituţia şi atribuţiile statului garantate de aceasta NU SE SCHIMB dacă sunt respectate legile şi drepturile constituţionale (dinpotrivă: tocmai aceasta înseamnă RESPECTAREA Constituţiei ÎN ÎNTREGIME).

 

Constituţia şi legile în vigoare NU SUNT NIŞTE JUCĂRII, domnilor! "Dacă ne plac, jucăm, dacă nu, le ignorăm". NU!

Şi NU VOI SELECTAŢI CARE CUVÂNT sau articol trebuie să fie respectat în ţara asta şi care nu. (Eventual Curtea Constituţională - dar nici asta n-are dreptul să SELECTEAZĂ, doar să supraveghează respectarea Constituţiei şi constituţionalitatea legislaţiei).

 

Voi ce vă credeţi?

Treziţi-vă odată: asta E UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC şi EUROPEAN, MEMBRU DE UE şi NATO, şi suntem în secolul 21.!

 

În astfel de state se respectă TOATE LEGILE ÎN VIGOARE (iar nerespectarea lor SE PEDEPSEŞTE) şi TOTALITATEA CONSTITUŢIEI (inclusiv drepturile minorităţilor)!