Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #1332 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 16:54

#1321: - Re: Re: Re: Re: Re:

Dreptul persoanelor minoritare la ÎNVÂŢĂMÂNT ÎN LIMBA MATERNĂ NU CONTRAZICE CARACTERULUI NAŢIONAL AL STATULUI, NICI UNITĂŢII POPORULUI ŞI NICI FAPTULUI CĂ LIMBA OFICIALĂ A ŢĂRII E CEA ROMÂNĂ (dinpotrivă: sunt GARANTATE tocmai de acelaşi Constituţie care afirmă şi aceste lucruri).

 

Contradicţi această e absolut FALSĂ (şi există doar în capul unor xenofobi inbecili), căci fiecare om normal (şi cu un IQ peste 70) ştie că:

 

LIMBA OFICIALĂ NU SE SCHIMBĂ DE FAPTUL CĂ O MINORITATE ARE DREPTUL LA ÎNVĂŢĂMÂNT ÎN LIMBA MATERNĂ SAU ARE O FACULTATE ÎN ACEASTĂ LIMBĂ.

Constituţia şi atribuţiile statului garantate de aceasta NU SE SCHIMB dacă sunt respectate legile şi drepturile constituţionale (dinpotrivă: tocmai aceasta înseamnă RESPECTAREA Constituţiei ÎN ÎNTREGIME).

 

Constituţia şi legile în vigoare NU SUNT NIŞTE JUCĂRII, domnilor! "Dacă ne plac, jucăm, dacă nu, le ignorăm". NU!

Şi NU VOI SELECTAŢI CARE CUVÂNT sau articol trebuie să fie respectat în ţara asta şi care nu. (Eventual Curtea Constituţională - dar nici asta n-are dreptul să SELECTEAZĂ, doar să supraveghează respectarea Constituţiei şi constituţionalitatea legislaţiei).

 

Voi ce vă credeţi?

Treziţi-vă odată: asta E UN STAT DE DREPT, DEMOCRATIC şi EUROPEAN, MEMBRU DE UE şi NATO, şi suntem în secolul 21.!

 

În astfel de state se respectă TOATE LEGILE ÎN VIGOARE (iar nerespectarea lor SE PEDEPSEŞTE) şi TOTALITATEA CONSTITUŢIEI (inclusiv drepturile minorităţilor)!