Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Judex

2012-04-16 20:42

Musafir #1686: şi Vince #1685-

Dumneavoastră vorbiţi de rămăşiţele comunismului cei care aţi vrut prin Bela Kun să aduceţi comunismul lui Lenin atacînd în 1919 Ardealul? Înseamnă că nu ştiţi ce vorbiţi. Securitatea, prin ceea ce a reprezentat ea după 1964 pentru România, nu se deosebea cu nimic de ceea ce reprezenta şi reprezintă CIA sau FBI pentru America sau MOSSAD-ul pentru Israel.

Sigur că securitatea era ceva nociv, de neacceptat, pentru revizioniştii turanici care au provocat nenorociri în martie 1990 printre români şi maghiari, sau pentru toţi care urmăresc dezmembrarea României, însă benefic pentru existenţa şi menţinerea STATULUI NAŢIONAL român. De aceea o şi denigrează unii duşmani ai României.

De ce Copotoiu a nimicit UMF Tg.  Mureş? Fiţi mai explicit! UMF a existat continuu de la înfiinţare şi pînă acum, cu profesori şi studenţi atît români cît şi maghiari, care se înţelegeau foarte bine, cu rezultate foarte bune în procesul de formare a viitorilor medici de orice etnie ar fi fost, care să servească deopotrivă şi pe cetăţenii de etnie română şi pe cei de etnie maghiară şi pe cei de alte etnii, în limba statului în care locuiesc. Eu nu consider deloc că studenţii maghiari ar fi nişte fiinţe handicapate care nu pot asimila cunoştinţe în altă limbă decît în limba maternă.

Declaraţi în gura mare că voi, tinerii maghiari, sunteţi handicapaţi din naştere şi nu puteţi asimila înţelesul unei alte limbi spre a vă instrui şi atunci eu, chiar noi, toţi românii, vă vom sprijini să învăţaţi numai în limba voastră maternă. Pînă atunci nu vă cred că nu vă puteţi instrui în limba română.

Eu nu văd cum cineva a putut să confişte o instituţie a statului cum este UMF Tg. Mureş. Clădirea a fost a statului maghiar pînă la 1918, iar de la acea dată a trecut în proprietatea statului român odată cu unirea Ardealului.

Trecerea de la limba de predare maghiară la cea a statului, pentru pregătirea studenţilor de orice etnie ar fi, este un proces firesc, logic, care arată o stare de evoluţie a societăţii unde oamenii sunt egali iar nu separaţi în enclave.

Pentru d-l Vince:

Aveţi dreptate că atunci cînd ţi se vorbeşte frumos trebuie să răspunzi frumos, în mod civilizat. Dar ce te faci atunci cînd unul nu cunoaşte decît limbajul scabros, obscur, necivilizat? Nu trebuie oare să-i răspunzi la fel? El nu înţelege decît limbajul lui de mahala, presărat cu invective, înjurături, insulte. Numai un astfel de limbaj îl poate înţelege.

Dacă aţi fi vrut să fiţi drept ar fi trebuit să vă adresaţi celui de la #54 care l-a revoltat pe cel căruia vă adresaţi.

Raspunsuri

Vince

#1689 Re:

2012-04-17 11:44:23

#1687: Judex -

Domnule 'Judex", vad ca incercati o abureala cu care puteti convinge doar pe cei mai needucati oameni, indiferent de etnie. Sa transam de la inceput ca oamenii sint egali, atunci cind de exemplu pot sa-si exercite dreptul la educatie de la gradinita la nivelul universitar, in limba lor materna. Pentru asta, nu are importanta apartenenta administrativa a Ardealului. Povestea cu handicapul este o timpenie pentru prosti! Este clar, "se vede de la o posta", ca in timpul rectoratului lui Copotoiu, UMF a ajuns in declin si nu mai e ceea ce a fost pe vremuri.  Legat de interventia mea pt. persoana cu limbaj de birt, nu are nici o scuza, daca ar fi un om cult si educat, n-ar fi raspuns in acea maniera, se poate raspunde si cu argumente pertinente la modul civilizat. Legat de martie 1990, eu stiu ca revizionistii mioritici au provocat nenorocirile intre unguri si romani, si nu ma puteti convinge de contrariul!

Musafir

#1698 Re:

2012-04-20 03:33:02

Stimate Judex,

bine ca nu aveam nici pana acum prea multe iluzii (in legatura cu gandirea dumneavoastra), ca daca am avea vreuna, acum as fi destul de dezamagit.

Oricum e bine ca v-ati aratat cu adevarat. Sunteti un criptocomunist sovin, national-extremist (desi educat) si in acelasi timp un falsificator inbecil al istoriei. Incercarile anterioare a dumneavoastra erau mai degraba ridicole. Dar ati ajuns in sfarsit la o argumentare mai mult decat dezgustatoare.

Musafir

#1699 Re:

2012-04-20 04:09:03

Ati incarcat deja sa le aparati aici pe fascistii romani, pe Antonescu, ati relativizat Holocaustul si rolul fascismului romanesc in aceasta - si acum continuati cu dezvinovatirea Securitatii si a comunistilor.

Se pare ca va convine orice fel de dictatura imbecila, ucigasa si discriminatorie. Doar ideile democratice nu prea va plac.

"Securitatea, prin ceea ce a reprezentat ea după 1964 pentru România, nu se deosebea cu nimic de ceea ce reprezenta şi reprezintă CIA sau FBI pentru America sau MOSSAD-ul pentru Israel."

O astfel de tampenie nu se poate scrie in Europa secolului XXI. Ori nu cunoasteti istoria adevarata a comunismului romanesc (si MAI ALES al celui ceausist), ceea ce nu cred, ori dumneavoastra sunteti pur si simplu un animal cu chip de om, un imbecil nerusinos.

Noi, maghiarii si romanii care avem o gandire europeana, nu avem nevoie de niciun fel de advocatus diaboli sau aparator neetic al celor mai mari criminali si ale celor mai intunecate dictaturi din secolul XX.

Pana acum am vorbit frumos. Acum nu pot sa va mai spun nimic fara sa fac niste aluzii la un anumit organ a celei mai apropiate rude feminina a dumneavoastra...

Oricum va recomand sa plecati din tara astra democrata daca nu va place democratia si statul de drept. Va recomand Corea de Nord si serviciile secrete de acolo. Sper din tot sufletul meu ca o sa aveti odata rost dintr-un tratament asemanator cu cel care au primit victimele nevinovate ale Securitatii si in general al comunismului ceausist.

Sper ca o sa cunoasteti chinurile Fericitului Bogdánffy Szilárd al Fericitului Scheffler János (martiri beatificati de biserica catolica) sau cele Preasfintiei sale Áron Márton (si putem vorbi despre alte sute de victime si asuprite nevinovate, inclusiv tot clerul greco-catolic).

Securitatea nu facea nici-un rau nimenui - in afara oamenilor cinstiti, buni, iubitori de libertate, de patrie si de Dumnezeu. De altfel era un organ foarte prietenos: cu toti criminalii regimului, cu toti imbecilii, hotii si raufacatorii acelei perioade.

Nu e de mirat ca v-a placut si dumneavoastra.