APLICAREA VOLUNTARIATULUI IN COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

Quoted post


Musafir

#5 Re:

2014-12-10 13:41

#1: -  

 ti-ar placea sa ai cabinet deschis, in care ai investit bani, facturi scadente, formari si supervizori de platit, iar potentialii clienti sa se duca la unu care face munca voluntara ?

Raspunsuri

Cory

#6 Re: Re:

2014-12-10 14:07:19

#5: - Re:  

 In tara asta sunt si persoane cu venituri mici care nu-si pot permite sa plateasca terapia dar care au nevoie de acest gen de tratament. Si ei sunt oameni chiar daca nu cotizeaza la facturile psihologilor. Nu sunt persoana care a scris primul comentariu dar mi-am permis un comentariu. O zi buna!


Musafir

#16 Re: Re:

2014-12-15 09:56:52

#5: - Re:  

 V-as intreba eu,  dumnavoastra cei care aveti cabinete, platiti taxe, formari si supervizori, ati sarit etapele de inceput? Ma gandesc ca si dumneavoastra ati fost in situatia in care a trebuit sa invatati si sa munciti pentru a va permite luxul acesta. Nu uiati de unde ati plecat. Aceasta nu este o mentalitate de psiholog


Musafir

#19 Re: Re:

2014-12-17 09:28:41

#5: - Re:  

 Ti-ar placea sa vrei sa fii clinician, sa ai acces la sectii de spital unde sa inveti cu adevarat ce inseamna munca din perspectiva clinica si sa nu ti se recunoasca experienta? Clinica nu inseamna doar psihiatrie, anxietate si depresie. 

Evident ca varianta ideala e sa fii platit, voluntariatul e mai mult pt cei in supervizare in cautare de experienta. Iar eu sunt una dintre acele persoane, la mine vin de multe ori oameni din toate colturile tarii care abia daca si-au permis drumul la spital, dar sa mai plateasca si 100-150 lei/ sedinta.

 

Iar partea cu vai am investit bani in cabinet, fiecare este liber sa investeasca asa cum doreste. Unii din buzunarul propriu, altii colaboreaza cu ONG-uri si strang donatii. Nimeni nu va munci voluntar prea mult, va avea nevoie la un moment dat sa si traiasca din ceva si sa scape de povara de a cere bani de la parinti sau de al doilea job care ii ajuta sa se intretina. 

Mai ganditi-va si la pacienti/clienti nu doar la voi ca solutii exista.

Eusebiu Tihan

#33 Re: Re:

2014-12-28 17:55:01

#5: - Re:  ti-ar placea sa ai cabinet deschis, in care ai investit bani, facturi scadente, formari si supervizori de platit, iar potentialii clienti sa se duca la unu care face munca voluntara ?

 cred ca pui gresit problema. Una e sa ai un cabinet , sa fii psiholog acreditat si sa ai competitie pe piata pe unii care nu sunt acreditati.

pe de alta parte, a fi voluntar inseamna ca cineva iti sustine eforturile. Acest sustinator este o entitate valabila pe piata de servicii si mai mult are forta financiara , are alti sustinatori cu resurse si care pot face ca serviciile sa se deruleze in conditii optime.

Cel mai bun caz este HOSPICE -casa Sperantei ori Fundatia regina Maria care prin relatiile dezvoltate cu parteneri pot ajuta comunitati, persoane in dificultate.

de aceea exista alternative. Sunt persoane aflate in criza situationala si pentru care s eimpune ajutor psihologic. Este cazul inundatiilor, calamitatilor de tot felul, accidente diverse etc. Interventia in stres posttraumatic impune ajutorul personalor in dificultate si ca atare psihologii se organizeaza pentru a fi puncte de sprijin.

Este cazul fundatiilor care reusesc sa aiba un venit consolidat din sponsorizari si care pot ajuta persoane al caror bugete nu permit anumite servicii.

Asadar, tu care ai semnat sub numele de musafir si care ai scris tâmpenia din enuntul de mai sus ai amri probleme de socializare si de intelegere a nevoilor societatii.