Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

Dada

#284 echilibru

2014-02-14 13:11

Deși relativ adânc implicat în problematică, nu am semnat petiția, tocmai datorită elementelor care o compun și care -mi sugerează că ea are în vizor de fapt o problemă internă a MNIR, loc unde nu am competențe sau interes să intervin.
Cred sincer că adevărul este la mijloc, activitatea de detecție trebuie reglementată mai atent, iar arheologii trebuie să se racordeze la tremurul zilei. Trebuie găsite formule de cointeresare reciprocă arheologi-detectoriști. Altfel, ca și în cazul dacomaniei, societatea își va crea propriile rezolvări. Paralele cu direcția de mers.

P.S Mi-a rămas în minte întrebarea unui detectorist: dar arheologii de ce nu-și cumpără detectoare?

Raspunsuri

indiana gions

#285 Re: echilibru

2014-02-14 13:44:38

#284: Dada - echilibru

"P.S Mi-a rămas în minte întrebarea unui detectorist: dar arheologii de ce nu-și cumpără detectoare?"

Adica cum?! Sa cheltuie bani personali pt meseria de care sunt asa pasionati ca nu mai pot dormi in timpul serviciului si stau la facut/promovat petitii pe feisbuc? Fii serios stimabile Dada! Nu vedeti ca li se scrintesc rotilele la ideea ca cineva ar cheltui 3-500e pe un detector doar ca sa iasa de placere? Ei gandesc doar dupa principiul bugetar "mie ce-mi iese"! Atat!

Cat despre petitii, o sa initiez cateva si eu:

1. "stratigrafia medicinii" -interzicerea accesului populatiei la medicamente, fara scoala de medicina! pai cum?un arheolog/electrician/sofer..etc sa-si poata trata copii acasa fara studii?!

2. "proiecte domestice"- orice lucrare facuta in orice imobil sa fie facuta doar!! prin firme autorizate...eventual ceva cursuri de schimbat becuri,prize, zugravit...etc. doar nu vreti sa stricati "stratigrafia" diverselor meserii.

3. "hrana"- nimeni sa nu gateasca fara scoala de bucatari....stim noi siguri ca multe gospodine fac gogosi si le vand la negru!

4....etc

dan

#298 Re: echilibru

2014-02-14 18:29:38

#284: Dada - echilibru

Domnule Mamusa, va impartasesc intru totul opinia. Nu voi semna petitia din aceleasi motive.