Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei
Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei
Musafir |
#4262017-12-05 12:05Calin Valentin Catalin notele la purtare, ghid de prezentare in vederea notarii: nota 1: elevul s-a comportat in clasa ca viespea in stupul de albine; nota 2: elevul s-a comportat in clasa ca viespea care da tarcoale stupului de albine; nota 3: elevul s-a comportat in clasa precum viespea in tramvaiul 41, varianta super aglomerata; nota 4: elevul s-a comportat in clasa precum vulpea turbata in cotetul gainilor; nota 5: elevul s-a comportat in clasa precum vulpea turbata in fata cotetului gainilor; nota 6: elevul s-a comportat in clasa precum lupul intre oi; nota 7: elevul s-a comportat in clasa precum ciobanescul mioritic care intra peste lupul care a intrat peste oi; nota 8: elevul s-a comportat in clasa precum Van Damme in filmele din tinerete; nota 9: elevul s-a comportat in clasa precum Chuck Norris in interventiile lui chirurgicale din Vietnam; nota 10: elevul s-a comportat in clasa precum vorbeste Klaus Iohannis in romaneste. va rog sa distribuiti tuturor profesorilor diriginti acest ghid de prezentare si indrumare in vederea notarii elevilor. |
Musafir |
#427 apr o organizatie de doi bani deschisa-inchisa-redeschisa2017-12-05 12:08Nici nu ma mir ca o clica de pseudo intelectuali care isi vad închise perspectivele profesionale, se manifesta disperat. Semn că fac din ce in ce mai multe vizibile greseli. Actiunea a fost anuntata pe un sit, l-am citit si am luat opinie. Cum poti reînvia apr o organizatie declarată închisă in sedinta de Consiliu al CPR, iar la conducerea ei sa fie psihologi care nu au trecut prin procesul de înscriere si mai apoi de alegeri? Disperare, numele tau e "Universitaria" |
Musafir |
#4282017-12-05 12:27Modelul finlandez de educație vs. cel românesc. Care sunt marile diferențe Sistemul educaţional românesc le îndeasă copiilor pe gât materii multe şi grele, însă neglijează o latură la fel de importantă, cum este psihicul. Studiile arată că deşi IQ- ul are un mare rol în dezvoltarea unui om, baza o reprezintă tot inteligența emoţională. Tocmai de aceea, după modelul ţărilor nordice, mai multe organizaţii cer ca profesorii să fie instruiţi ca să îi înveţe pe elevi să fie relaxaţi şi echilibraţi. Zâmbete, bucurie şi joacă. De toate acestea are nevoie un copil ca să fie fericit la şcoală. Modelul care se aplică în Finlanda, a fost introdus şi într-o şcoală privată din Bucureşti, unde accentul se pune pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale a celui mic. Pe principiul cu cât este mai bucuros la ore, cu atât prinde drag de carte. În curriculă există materii la care învaţă să îşi recunoască trăirile şi să se calmeze rezolvând problemele, nu fugind de ele. http://stirileprotv.ro/stiri/social/modelul-finlandez-de-educatie Scoala romaneasca: |
Musafir |
#4292017-12-05 13:17Printre cheltuielile scolii gratis din Romania imi aduc aminte de: fondul scolii, fondul clasei, bani de excursii, bani de renovarea clasei, scolii, bani de reparatii, bani de manuale, etc. care intr-un an se aduna la o suma foarte frumusica. Tupeu de dascal spagar, in scoala romaneasca: “Ori sunteti saraci, ori nesimtiti!”“O cafea din aia si o ciocolata dati? Nu... Eu nu stiu daca sunteti saraci sau sunteti nesimtiti... Ca si clasa. Cum o sa te poti duce, ma, la bibliotecara si la secretara cu o cafea si o ciocolata? Mosu-i generos, fratele meu! La scoala 11 aia dau cate 100 de euro de Craciun. 100 pentru profesori, 100 pentru invatatoare. La scoala 5 dau tot 100, la Goethe dau 300 de euro. Daca aveau de dat si pentru mine un milion, sa-mi ia cadou, cum era? Dupa ce ca le-am facut o economie...“Vaaai de capul meu! Mariane, nici cand aveam clasa de tigani nu aveam asa cadouri. Imi adaptez limbajul fata de nivelul vostru. Nu-i normal sa vad unde e mintea voastra? Sa ma ridic sau sa ma cobor.” http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate Sistemul de educatie de la noi este invechit, prost si nu foloseste la nimic dupa ce termini scoala ceea ce inveti ca un papagal. Cu asta cred ca suntem toti de acord. |
Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)
2017-12-05 13:38- Date of removal: 2017-12-05
- Motivul eliminării:
Musafir |
#431 Re:2017-12-05 13:41Tinerii italieni nu sunt stimulati sa faca o universitate. li se pare un sacrificiu prea mare. iar din moment ce si cu un serviciu normal duc o viata linistita nu se mai gandesc la universitate. in schimb la noi este uneori si saracia care te impinge sa faci studii in speranta ca vei avea un servici mai bine platit ca sa traiesti ceva mai linistit. numai bine |
Musafir |
#4322017-12-05 13:48Stiu ce scoala vreau pentru copilul meu. Vreau un loc în care să se cunoască, să înflorească, să-și descopere pasiunea și menirea, să înțeleagă cât este de liberă dar și cât de mult poate fi de folos lumii și celorlalți, fiind în același timp acceptată și fericită! Vreau ca mintea și inima ei să crească împreună într-un spațiu sigur și prietenos. Asta îmi doresc. Nu vreau să stea imobilă în bancă dacă ea nu vrea asta. Nu vreau să invețe ca papagalul comentarii și definiții, cum am făcut eu. Nu vreau să facă performanță cu lucruri pe care nu le pricepe și nu le iubește, așa cum am făcut eu. Nu vreau să fie trecută prin matrița sistemului tradițional, unde copiii intră așa cum sunt și ies cum crede sistemul că trebuie ei să fie ca să funcționeze societatea. Vedem clar că asta nu funcționează… Vreau să înțeleagă tot despre lumea în care trăiește, în fiecare zi câte puțin, potrivit vârstei și intereselor ei. Vreau să pună întrebări. Vreau să i se explice lucruri pe măsura puterilor ei de înțelegere. Vreau să i se dea timp să gândească. Vreau să fie întrebată la școală cum se simte. Vreau să lucreze în echipă. Vreau să se miște în timpul orelor, dacă ea va vrea asta. Vreau să vrea să afle, să învețe, să inoveze, să creeze. Vreau să fie lăsată să fie creativă. Nu vreau o scoala unde conteaza doar inteligența logică și cea lingvistică, acestea fiind cele două pe care se bazează sistemul românesc tradițional, ci unde sa fie valorizata inteligența social-emoțională, inteligența interpersonală, intrapersonală, cea vizuală, kinetică, muzicală, toate comorile din fiecare dintre noi, care trebuie, toate, văzute, hrănite, ascultate, stimulate. Vreau sa fie respectate acele lucruri atât de importante, pe care le simțim cu toții și care, pe vremea când eram noi la școală, ne chinuiam din răsputeri să le ascundem. E rușine să fii trist, furios, frustrat, rușinat. La școală stăm drepți în bancă, ascultăm tot ce spune profesorul și nu vorbim decât dacă suntem întrebați. Ce contează că suntem obosiți, nervoși, agitați, epuizați, bolnavi. Emoțiile nu contează. Nu ni se spunea asta, firește, nimeni nu vorbea despre asta. Dar asta ni se transmitea. Scopul școlii este acela de a îndruma copiii spre a învăța activ, toată viața lor, de drag și curiozitate, nu să aștepte cu sufletul la gură să scape de școală și să nu mai trebuiască să învețe nimic toată viața (cum sunt eu, după ce mi-am dat licența am zis că nu mai vreau să mai aud de învățat vreodată în viața mea). O scoala fara sa mai fie nevoie sa „peticesc” copilului ranile cu care vine zilnic de acolo.
|
Musafir |
#4332017-12-05 14:20Cu o scoala mai ok se incearca evitarea traumelor. De ce sa aiba amintiri despre profesori care i-au agresat, care nu i-au incurajat, care mai rau i-au facut sa se simta mici si prosti cand se poate si fara? |
Musafir |
#4342017-12-07 09:36S.O.S. DOCUMENTE DESTINATE PSIHOLOGILOR CU DENUMIREA “ATESTAT DE LIBERĂ PRACTICĂ” ȘI “TIMBRU PROFESIONAL” FALSE, DUPĂ DATA DE 19 APRILIE 2017 Colegiul Psihologilor din România vă informează că în data de 24 noiembrie 2017, numitulIon Dafinoiu, sprijinit de către un grup organizat, a editat, ștampilat și semnat mai multe documente ilegale, având denumirea “atestat de liberă practică”, în numele și pe seamaColegiului Psihologilor din România. Grupul organizat este constituit în principal din cadre didactice ale Universității din București și ale Consorțiului “Universitaria”, dar și din foști membri ai Consiliului Colegiului, ale căror mandate au expirat la data de 19 aprilie 2017. Grupul utilizează în mod ilegal un antet al Colegiului Psihologilor din România, preluat de pe internet, o stampilă falsă și mai multe platforme de informare on-line clandestine, fapt sesizat deja organelor judiciare competente. Menționăm faptul că persoana care se autointitulează în prezent “președinte” al Colegiului, este Ion Dafinoiu, care, în data de 15 iulie 2017, a preluat o ștampilă falsă și mai multe documente de la Florinda Golu, autointitulată anterior “președinte interimar”. Judecătoria Sectorului 4 București a constatat prin mai multe sentințe definitive și irevocabile atât ilegalitatea acțiunii de suspendare a președintelui Mihai Aniței din data de 10 aprilie 2017, cât și nulitatea unui așa-zis mandat al Florindei Golu sau a actelor emise de către aceasta în numele Colegiului Psihologilor din România (anexă). În data de 28 noiembrie 2017, Colegiul Psihologilor din România a înregistrat la Parchetul General, o plângere penală formulată împotriva numitului Ion Dafinoiu, pentru înșelăciune, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale, prin emiterea ilegală a unor documente false sub denumirea “atestat de liberă practică” (anexă). Amintim faptul că din data de 19 aprilie 2017 nu mai pot fi emise atestate de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România, având în vedere faptul că forurile de conducere competente nu au fost desemnate în condițiile legii. Astfel, orice document cu titlul ”atestat de liberă practică” emis în numele Colegiului Psihologilor din România, după data de 19 aprilie 2017 și/sau purtând semnătura unei alte persoane decât dl. Nicolae Mitrofan sau dl. Mihai Aniței, președinți ai Colegiului Psihologilor din România în perioada 2005-2017, reprezintă un fals. De asemenea, același grup organizat a anunțat producerea unui nou fals, cu denumirea“timbru profesional”, comandat de pe website-ul clandestin “www.alegericpr.ro”. Menționăm faptul că timbrele profesionale ale psihologilor sunt emise numai de către Colegiul Psihologilor din România, au un regim special și sunt realizate din anul 2013 până în prezent de către Fabrica de Timbre, instituție în subordinea CN POȘTA ROMÂNĂ SA, în condiții de comandă specială, având elemente de siguranță unice, potrivit legii. Facem apel către orice persoană interesată în obținerea atestatului de liberă practică să nu accepte să participe la emiterea sau utilizarea unor documente false promovate și distribuite de pe website-ul clandestin, deoarece acestea nu pot produce efecte juridice. Timbrele profesionale legale ale psihologilor pot fi comandate si distribuite numai prin intermediul platformei www.colegiulpsihologilordinromania.ro Atragem atenția că aceste acte iresponsabile sunt ilegale și inacceptabile, având un impact grav asupra organizării exercitării profesiei de psiholog și imaginii acesteia în România.
Director general al Colegiului Psihologilor din România Dr. Ștefan Iulian-Laurențiu
București, 6 decembrie 2017 |
Musafir |
#4352017-12-07 10:24SCANDAL monstru la Colegiul Psihologilor din România. Conducerea acuză un grup ILEGITIM că a emis sute de atestate profesionale FALSE aproximativ 435 de atestate profesionale false au fost eliberate de către un grup infracțional organizat, susține directorul general al Colegiului Psihologilor din România (CPR), Ștefan Iulian-Laurențiu. Potrivit sursei citate, grupul infracțional organizat a emis și timbre profesionale false psihologilor membri ai CPR. “Doar Poșta Română emite, la cererea noastră, timbre profesionale. Atestatele au fost semnate în fals de către Ion Dafinoiu, care ar fi preluat o stampilă falsă din iulie 2017 și se autointitulează președinte al Colegiului, în mod fraudulos”, a explicat directorul general al Colegiului Psihologilor din România. Potrivit acestuia, pe data de 28 noiembrie, Colegiul a depus o plângere penală împotriva psihologului Ion Dafinoiu pentru înșelăciune, fals, uz de fals și uzurparea calității oficiale, prin emiterea ilegale a unor acte oficiale. “Ministerul Educației închide ochii” Potrivit secretarului Filialei Teritoriale Neamț a Colegiului Psihologilor, Elena Pleșca, grupul ilegitim beneficiază de sprijinul Ministerului Educației, având în vedere că grupul își are sediul în cadrul Universității București. “Produce documente false, pentru că eu sunt asaltată de mesaje despre timbrele profesionale. Oamenii sunt bulversați din cauza acestei situații. Fac apel către toți psihologii să nu participe la acțiunile ilegitime a acestui grup”, a declarat Elena Pleșca. Potrivit membrilor Colegiului Psihologiilor din România, blocajul legislativ a făcut ca eliberarea atestatelor să fie blocată. “Din 19 aprilie 2017, nu mai pot fi emise atestate de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România, având în vedere faptul că forurile de conducere competente nu au fost desemnate în condițiile legii. Cine deține atestat după această dată, poate fi sigur că este un fals”, a mai explicat Ștefan Iulian-Laurențiu. Apel către membrii Colegiului În opinia președintelui Filialei Colegiului Psihologilor București, Jenica Valentina Chiriac-Vetrineanu, această activitate infracțională îi va afecta pe cei care acceptă să participe la acțiunile grupului ilegitim. „Ei vor trebui să vină la atestare. Fac apel la colegii noștri să înțeleagă situația și să amâne rezolvarea situației până la deblocarea activității Colegiului”, a spus șefa Colegiului Psihologilor București. Întrebat de reporterii ziarului Puterea când se va debloca situația privind eliberarea atestatelor profesionale și ce ar trebui să facă cei care au nevoie de atestate, directorul general al Colegiului a explicat că speră ca la începutul anului viitor să se clarifice situația. “Până atunci nu putem să mergem în Obor să luăm atestate, sau la forumuri ilegitime. Nici să tipărim la Xerox atestate false și timbre”, a mai adăugat Ștefan Iulian-Laurențiu. Potrivit acestuia, la Colegiu sunt espuse aproximativ 1.000 de solicitări de atestare. http://www.puterea.ro/dezvaluiri/scandal monstru la colegiul psihologilor din romania |
Musafir |
#436 alegericpr.ro induc in mod fals ideea de functionare in legalitate2017-12-07 10:30VIDEO - cu peste 10.000 de vizualizari www.privesc.eu/Arhiva/79241/Conferinta de presa organizata de Colegiul Psihologilor din Romania Difuzat pe: www.stiripesurse.ro ziuadecj.realitatea.net www.hotnews.ro Printre invitati d-l Grecu, directorul Fabricii de timbre, structura speciala din cadrul Companiei Nationale Postei Romane SA, locul unde s-au tiparit acum cativa ani timbrele judiciare. Timbrele profesionale se comanda in conditii speciale avand elemente de siguranta unice potrivit legii. Hartia utilizata este una speciala.Timbrele produse la Fabrica de timbre au un element grafic tiparit cu cerneala UV. Timbrele distribuite de alegericpr.ro nu se tiparesc la Fabrica de timbre ci clandestin, aceste timbre nu au elemente grafice tiparite cu cerneala UV, incercandu-se astfel in mod ilegal sa se dea aparenta legalitatii acestora, cand de fapt sunt simple printuri-falsuri. |
Musafir |
#4372017-12-08 08:59www.dcnews.ro/scandal in colegiul psihologilor din romania dafinoiu drept la replica "Prezentul comunicat poate fi considerat un drept la replică, precum și o oportunitate de a prezenta comunității psihologilor, precum și publicului larg, acele detalii necesare pentru a contracara tentativa lui Iulian Laurențiu Ștefan de intoxicare a opiniei publice. Vom face acest lucru oferind răspunsuri la patru întrebări esențiale: Este într-adevăr Iulian Laurențiu Ștefan Directorul General actual al CPR? Este actuala conducere a CPR un grup infracțional organizat? Acționează actuala conducere a CPR într-un mod legitim? Care este miza acestui demers de intoxicare ? Este domnul Ștefan Directorul General al CPR? Răspunsul la această primă întrebare este unul simplu. NU! Iulian Laurențiu Ștefan a ocupat o funcție executivă în structura de suport a Comitetului director al CPR, poziție din care a fost disponibilizat în 13 iulie 2017. Împotriva deciziei de concediere, Iulian Laurențiu Ștefan a depus o contestație pentru care a primit un prim termen de judecată la finalul lunii ianuarie 2018, așa cum se poate observa consultând dosarul38206/3/2017 în Portalul instanțelor de judecată. Cum poate atunci un om care contestă decizia de concediere să se prezinte în continuare ca Director General al CPR? Simplu, prin uz de fals și înșelăciune! Toate aceste fapte au fost cuprinse în mai multe plângeri penale depuse împotriva numitului Iulian Laurențiu Ștefan de către diferiți membri ai CPR. Uzul de fals este cu atât mai grav cu cât respectivul s-a folosit de aceste calități inclusiv în discuții cu anumite instituții ale statului precum Secretariatul General al Guvernului sau Ministerul Transporturilor, deși în prezent există un alt director general al CPR, în persoana domnului Doru Dima. Acest comportament bazat pe uz de fals și înșelăciune pare să reprezinte o constantă generală a acestui individ. Bunăoară, domnul Ștefan continuă să se prezinte ca Dr. Ștefan în comunicatele sale oficiale, deși titlul de doctor în Psihologie i-a fost retras prin OM nr. 5529 din 22.11.2017 de către actualul Ministru al Educației, în temeiul hotărârii din luna septembrie 2017 a CNATDCU, organism consultativ al MEN care a constatat existența unui plagiat masiv în teza sa de doctorat. Este actuala conducere a CPR un grup infracțional organizat? Actuala conducere a CPR a fost aleasă prin votul Convenției Naționale a CPR, desfășurată la București, pe data de 15 iulie 2017, cu participarea a peste 400 de reprezentanți ai psihologilor din întreaga țară. Această Convenție a avut loc ca urmare a hotărârilor comune ale Comitetului director și ale Consiliului CPR din 10 aprilie 2017. Aceste hotărâri au fost atacate în contencios administrativ de către fostul președinte al CPR, Mihai Aniței. Instanța de judecată a respins cererea de suspendare a acestor hotărâri ca fiind neîntemeiată, în condițiile în care a fost judecat și fondul cauzei, așa cum se poate constata din dosarul 3612/2/2017. Hotărârea respectivă a fost pronunțată pe data de 14.07.2017. De notat este faptul că reclamanții nu au apelat la recurs, astfel că hotărârea respectivă a devenit una definitivă. Cum poate atunci acest individ să considere actuala conducere a CPR drept una ilegitimă, în condițiile în care cererea de suspendare a hotărârilor din 10 aprilie 2017, pe baza cărora a fost aleasă actuala conducere, a fost respinsă ca neîntemeiată? Trăim parcă într-o lume ireală, în care rolurile sunt complet inversate: fostul angajat se prezintă drept director, iar conducerea aleasă legitim este prezentată drept un grup infracțional, deși există o hotărâre definitivă a instanței de contencios administrativ favorabilă actualei conduceri a CPR. Prin urmare, sutele de atestate profesionale eliberate beneficiază de prezumpția de legalitate, faptul că ar fi false reprezentând doar o altă tentativă de intoxicare a opiniei publice. Pentru aceea dintre Dvs. mai puțin familiarizați cu conținuturile acestor hotărâri (Hotărârea nr.1 a Comitetului Director din 10 aprilie 2017, Hotărârile comune ale Consiliului CPR și ale Comitetului director nr. 1, 2 și 3 din 10 aprilie 2017), le puteți consulta aici. Acționează actuala conducere a CPR-ului într-un mod legitim? Mai exact, au ei dreptul de a emite atestate de liberă practică pentru psihologii care solicită acest lucru? Au dreptul să distribuie timbre profesionale pentru psihologi? Răspunsul la aceste întrebări este unul afirmativ, fiind dependent în mare parte de răspunsurile deja oferite la celelalte două întrebări anterioare. Conform legislației în vigoare (legea nr. 213 / 2004, art.33), prima atribuție a Comitetului director al CPR este aceea de a elibera atestate de psiholog cu drept de liberă practică. Comitetul director a fost ales cu ocazia Convenției Naționale din 15 iulie 2017, astfel că nu face altceva decât să-și exercite atribuțiile conform competențelor oferite de legea de organizare a acestei profesii. Problema faptului că numitul Ștefan refuză să recunoască conducerea aleasă pe 15 iulie 2017 pare a fi mai degrabă o problemă personală de acceptare a realității, decât o problemă juridică, în contextul în care nu există nicio decizie juridică a vreunei instanțe de suspendare sau anulare a deciziilor luate de Convenția Națională din 15 iulie 2017. În același mod, conform legislației în vigoare, regimul timbrelor profesionale este prezentat în Hotărâreanr.3/2013 a Comitetului director al CPR. Toate condițiile care se regăsesc în hotărârea publicată în MO sunt respectate cu strictețe de către actuala conducere a CPR. Mai degrabă, adevăratul motiv de nemulțumire al numitului Ștefan legat de acest subiect este unul de natură financiară: prin această măsură s-a redus semnificativ accesul acestuia la resurse financiare care proveneau din distribuția de timbre. Lovitura financiară pare a fi una puternică ținând cont de numărul mare de comenzi de timbre înregistrat din momentul preluării acestei activități de către Comitetul director al CPR. Cine să exercite aceste activități? Un fost angajat al CPR? Sau Comitetul director ales prin Convenția Națională? Care este miza acestui întreg demers de intoxicare? Miza din spatele acestui război din CPR este una complexă. La un nivel general ea se încadrează în strategia acestui personaj de a emite periodic comunicate cu rol de dezinformare, strategie inspirată din manualele de manipulare conform cărora o minciună spusă repetat ajunge, poate, să devină credibilă. Aceste demersuri reprezintă ultimele încercări disperate ale fostului angajat al CPR și ale acoliților săi de a scăpa sau de a face ascunse multiplele fărădelegi comise de acesta și de către apropiații săi, sub oblăduirea fostului președinte și colaborator apropiat al numitului Ștefan. Ne referim aici în mod explicit la inculpatul Mihai Aniței, trimis în judecată pentru fraudare de fonduri europene, acuzații prezentate pe larg în mass media, aflat acum într-o situație disperată, deoarece ultimele sale încercări de a scăpa de acuzații pe motive procedurale au fost respinse de instanțele de judecată (vezi dosarul 10263/3/2017/a1 (3120/2017) din Portalul instanțelor de judecată). Absența unui audit financiar de orice fel, precum și absența unui audit juridic independent, în pofida a numeroase solicitări venite din partea membrilor CPR, la care se adaugă refuzul colaborării celor doi cu celelalte foruri de conducere ale CPR, reprezintă dovezi indirecte că pentru aceștia pierderea controlului asupra CPR echivalează nu doar cu pierderea puterii, ci chiar cu pierderea libertății. În al doilea rând, aceste comunicate ale fostului angajat al CPR reprezintă o încercare de intimidare și descurajare a psihologilor cu drept de liberă practică din demersul lor firesc și legitim de a solicita drepturile ce li se cuvin. Principiul după care acționează pare a fi unul distructiv - Dacă CPR nu va fi al nostru, atunci să facem tot posibilul să nu fie al nimănui. Să blocăm în întregime activitatea CPR. Spre bucuria noastră, comunitatea psihologilor din România nu a căzut în această capcană, prin demersul lor girând, încă o dată, conducerea legitimă a CPR. Sperăm că exemplul lor va fi urmat de publicul larg. Pentru că este evident că atunci când un fost angajat continuă să facă uz de fals pretinzându-se director, atunci când un plagiator dovedit și un inculpat trimis în judecată pentru fraudare de fonduri europene se auto-proclamă apărători ai psihologilor în fața unui așa-zis grup infracțional organizat ales, pentru orice persoană rațională singura întrebare legitimă devine: oare cum este posibil să se întâmple așa ceva în România? Conducerea actuală a CPR asigură comunitatea psihologilor, precum și publicul larg, că își va continua activitatea de promovare a intereselor psihologilor cu drept de liberă practică și că face toate demersurile legale necesare pentru pedepsirea vinovaților pentru această stare de fapt! Până atunci, vă recomandăm să ignorați orice mesaj venit din partea acestui personaj nociv pentru profesia noastră și să continuați să vă informați folosind canalele oficiale de informare, precum pagina web a CPR – www.alegericpr.ro", a transmis Prof.univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România. |
Musafir |
#4382017-12-08 09:00Convenția națională a Colegiului Psihologilor din România nu a desemnat până în prezent președintele și membrii Comitetului director, în urma alegerilor desfășurate în perioada 18 ianuarie 2017–18 aprilie 2017 (6 mai 2017), convocate în mod legal de către președintele Colegiului Psihologilor din România, potrivit art. 41 lit. c) din Legea nr. 213/2004. Concluzie: Având în vedere faptul că, potrivit art. 33 lit. a) din Legea nr. 213/2004, Comitetul director „eliberează atestatul de psiholog cu drept de liberă practică”, iar potrivit art. 41 lit. a) din Legea nr. 213/2004 raportat la art. 42 alin. (1) lit. g) din Regulamentul de organizare și funcționare internă a Colegiului Psihologilor din România, președintele „semnează toate actele emise de către forurile de conducere ale Colegiului”, atestatele de liberă practică nu mai pot fi emise și semnate începând cu data de 19 aprilie 2017, neexistând forurile de conducere legale care să emită și să semneze aceste documente. Mai mult, „activitățile specifice de înregistrare și arhivare a documentelor în vederea obținerii atestatelor de liberă practică” și „activitățile specifice de relații publice, înregistrarea și actualizarea Registrului unic al psihologilor cu drept de liberă practică din România” reprezintă atribuții ale structurii de suport a Colegiului Psihologilor din România, potrivit art. 58 alin. (1) și (2) din Regulamentul de organizare și funcționare internă a Colegiului Psihologilor din România și nu ale unor persoane neautorizate. Colegiul Psihologilor din România funcționează pe baza prevederilor Legii nr. 213/2004, a HG nr. 788/2005 și a altor acte normative emise în executarea acestora, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Orice alt document adus la cunoștința publică, care nu are caracter normativ, nu poate produce efecte juridice pentru membrii organizației profesionale. Concluzie: Orice document redactat de către una sau mai multe persoane, nepublicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nu este opozabil sub aspect normativ psihologilor cu drept de liberă practică în exercitarea profesiei. Cu alte cuvinte, documentele semnate de către d-nul Ion Dafinoiu sau d-na Florinda Golu, sau prezentate în spațiul online de către Laura Cristina Pătruț, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, nu au caracter normativ și nu pot produce efecte juridice în organizarea exercitării profesiei de psiholog cu drept de liberă practică. Filiala Bucuresti a Colegiului Psihologilor din Romania |
Musafir |
#4392017-12-08 09:02COMUNICAT Colegiul Psihologilor din Romania va aduce cateva precizari referitoare la regimul juridic al timbrelor profesionale utilizate de catre psihologi. Colegiul Psihologilor din Romania |
Musafir |
#4402017-12-08 09:03Cercetătorul Jonathan Glennie susține că nu sărăcia este cel mai trist aspect al vieții, ci pierderea demnității. Psihologia, ca profesie în România actuală, se află exact în această tristă situație, în care demnitatea profesională aproape că nu mai există. Pentru noi psihologii redobândirea acestei demnități trebuie să devină un deziderat deoarece realitatea este că, în curând, vom rămâne fără capacitatea emoțională de a ne practica profesia. http://socialdirectory.me/page/dr-edmond-cracsner.html |
Musafir |
#441 "Miclea, Duvac și Minulescu" oponentii activitatii psihologilor privati2017-12-08 09:04ILS PSIHOLOGIA CEA DE PE URMĂ A TIMBRELOR PROFESIONALE Au o istorie interesantă aceste timbre profesionale ale psihologilor, însă cine o mai re/cunoaște astăzi?! Haosul la care se ajunsese cu avizele psihologice în anul 2011 a impus adoptarea unei măsuri urgente, curajoase și eficiente. Din acest motiv, îmi amintesc că am prezentat președintelui Mihai Aniței pentru prima oară "soluția timbrelor profesionale" realizate de către Fabrica de Timbre din cadrul Companiei Naţionale "Poşta Română" S.A., care, a adoptat-o la scurt timp printr-o dispoziție, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 94 din 6 februarie 2012. Reacția celor care inflamau piața serviciilor psihologice cu mii de avize nu s-a lăsat așteptată, ne-au cerut demisia, cei mai virulenți fiind ca de fiecare dată oamenii sistemului, cadrele didactice și afaceriștii testelor, în frunte cu Miclea, Duvac și Minulescu. În urma adoptării măsurii, a fost găsită imediat o pungă cu niște droguri de mare risc în spatele banchetei din partea dreaptă a automobilului meu personal și am căpătat pe Internet apelativul de "drogat". Măsura a trebuit să mai aștepte deoarece sistemul nu admitea o asemenea revoluție etică fără o soluție de rezervă. După alegerile din 2013, i-am solicitat din nou președintelui Mihai Aniței introducerea timbrelor profesionale, care, a fost de acord să propună noului Consiliu această măsură, iar acesta a aprobat-o cu o majoritate zdrobitoare de voturi, fiind publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 654 din 24 octombrie 2013. A protestat iarăși sistemul, memoriile universitarilor au umplut facebook-ul, înjurăturile la adresa mea curgeau, însă de data aceasta măsura a rămas, mai ales cu ajutorul psihologilor, care au înțeles necesitatea timbrelor profesionale și normarea activității. Peste un timp am primit chiar felicitări din partea unora dintre protestatari, însă nu prea multe, pentru că resentimentele trec greu. Însă cele mai mari avantaje au constat în autentificarea și legalizarea emiterii avizelor/rapoartelor psihologilor, fara a uita normarea activității profesionale și accesul la activitatile psihologice a multor psihologi tineri. Astăzi, după 4 ani de la implementare, protestatarii și denigratorii mei de ieri au ajuns să îmi distribuie "timbrele" și odată cu acestea, ideea evidenței profesionale. Cum pot eu să nu le mulțumesc, mai ales că, nu-i așa, e seducătoare mintea cea de pe urmă a unor psihologi pârâți?! DESCHIDE-ȚI MINTEA! |
Musafir |
#442 Re:2017-12-08 09:06Psiholog Vasile Leș Problema este ca voi sunteți un grup organizat care doriți să împiedicați activitatea colegiului. Din păcate pentru voi și fericire pentru noi dvs. nu aveți credibilitate deoarece nu va reprezentanții decât propriile interese . Colegiul are conducere aleasă democratic, nu autointitulata sau impusa. Filiala Bucuresti a Colegiului Psihologilor din Romania Ordinea organizarii este exact pe invers. Dvs luati o consecinta si o transformati in cauza. Reaminiti-va cate dispozitii au mai fost publcate in MO dupa aprilie 2017 ca sa va reprezentati legalitatea anumitor demersuri sau actiuni. Psiholog Vasile Leș Înțeleg ca nu știți sa pierdeți și tocmai de aceea nu aveți șanse sa câștigați. Fosta structura de suport tehnic a colegiului nu și - a îndeplinit atribuțiile nici înainte de aprilie 2017, a fost interesată să își păstreze privilegiile. Așa că acum cu MO sau fără, cu sediu sau fără, cât timp nu aveți susținerea psihologilor nu reprezentați decât propriile dvs. interese. Filiala Bucuresti a Colegiului Psihologilor din Romania Psihologii cu drept de liberă practică sunt afectați în desfășurarea activității profesionale de următoarele neajunsuri: a) Costurile exagerat de mari ale testelor psihologice, numărul insuficient și inutilitatea acestora în desfășurarea activității profesionale, având în vedere lipsa predictibilității probelor, lipsa adaptării, etalonării și validării acestora pe populațiile specifice din România; b) Monopolul comerțului cu teste psihologice și al formării universitare, care determină perpetuarea acelorași persoane în controlul circuitului formativ și profesional al psihologilor, inclusiv în faza practicării profesiei; c) Lipsa unor programe profesionale de master, care să asigure formarea unor practicieni în psihologie, pentru fiecare specialitate de competență, din cauza lipsei de experiență practică a cadrelor didactice și înlocuirea acestora în mod inadecvat pentru psihologi și beneficiarii serviciilor psihologice cu programe universitare de master, formale, inconsistente, redundante și irelevante din punctul de vedere al conținutului formativ profesional; d) Condiționarea ilegală și abuzivă a practicării profesiei de psiholog de achiziția unor teste psihologice, impuse drept obligatorii, dar și comportamentul arbitrar și umilitor al membrilor comisiilor aplicative, generatoare în timp a unei imagini negative a Colegiului Psihologilor din România; e) Lipsa practicienilor în funcțiile de conducere de la nivelul comisiilor aplicative ale Colegiului Psihologilor din România și înlocuirea acestora cu persoane-surogat, provenind din mediul universitar, controlabili de către furnizorii de teste și conducătorii sistemului universitar, fără cariere profesionale relevante; f) Lipsa unor soluții reale pentru asigurarea șanselor egale de reușită profesională pentru toți psihologii și promovarea, într-un mod obsesiv, prin intermediul unor conferințe/evenimente fastuoase și formale, a acelorași cadre didactice universitare, care blochează de mulți ani accesul practicienilor reali, adevărații profesioniști ai psihologiei. |
Musafir |
#443 Istoria despre romani2017-12-08 09:13Masa de spalati pe creier, lasi si lingai aflati in sala ca ,,reprezentanti,, ai romanilor la Congresul al XII-lea al PCR are astazi urmasi, fii, nepoti, ,,educati,, ideologic pentru a fi la fel de lasi, lingai si spalati pe creier. Acestia din urma ajunsi astazi in pozitii de conducere rad la propriu demnitatea umana. Congresul XII - PARVULESCU CONTRA CEAUSESCU - YouTube
|
Musafir |
#444 Sistemul de invatamant romanesc: lipsuri intentionate pentru mentinerea controlului mintii2017-12-08 11:27Regele Mihai Despre istoria romanilor ce nu apare in manuale. Sa-i tinem in minciuna si in lipsa de informatii adevarate pentru a le controla mintile e deviza sistemului actual de invatamant romanesc, continuarea celui comunist. ,,Ma uit si la studentii cu care am vorbit in vreo 4-5 locuri: la Iasi, la Braila, la Galati, la Timisoara. Am fost la Timisoara acum cativa ani, in cinci universitati cu toti profesorii si rectorii...Erau, nu stiu cati, 200 de tineri acolo. Am stat de vorba cu ei. Eu nu le fac discursuri, eu vreau sa stiu ce vor ei sa stie. Este foarte important pentru mine. Mi-au pus fel de fel de intrebari care pentru mine si pentru cei din timpul meu erau banalitati, dar se vede ca oamenii cauta ceva si nu le stiu... Nu au fost invatati. Asta e ceea ce spun eu, ca nu numai in universitati, ca asta nu la urma se invata, asta se invata tot timpul cat urci in grade...Ori la noi, inainte, se invatau lucrurilea astea. Specializarile se faceau dupa. Acum, ma intrebau lucruri asa de banale pentru noi, incat se vede ca baietii astia si fetele tinere nu au fost invatati anumite lucruri." Regele Mihai, Nimic fără Dumnezeuwww.youtube.com/watch?v=hN2qXV6QDQA |
Musafir |
#445 Re: Sistemul de invatamant romanesc: lipsuri intentionate pentru mentinerea controlului mintii2017-12-08 12:17#444: - Sistemul de invatamant romanesc: lipsuri intentionate pentru mentinerea controlului mintii Regele Mihai ,,I-am socat putin pentru ca le-am spus studentilor(la Timisoara): Sa nu credeti ca majoritatea are intotdeauna dreptate. Daca nu sunteti invatati anumite lucruri, majoritatea voteaza anapoda. Nu iesim la mal asa.,, "Ce mi se pare mie e ca scolile teologice, tinerii preoti care ies de acolo si se duc pe urma in sate, au sau nu au aceasta flacara in ei. Preotul care face slujba o face ca si cum ar pune un gramofon si merge asa singur, pana il opresti. Nu are nici un fel de caldura. El debiteaza acolo, la repezeala, isi da cruce, dar nu simti. Eu stiu ca daca nu era credinta mea in Dumnezeu si ceea ce mi-a inspirat mama mea, prin tot ceea ce am trecut noi, innebunesti. Tot astept atat mereu ceva si nu mai vine nimic... daca n-ai ce spera in sufletul tau, fiindca ai invatat ceva, e mare bucluc acolo." Regele Mihai, Nimic fără Dumnezeu Psihologia se preda si se practica in Romania ca si cum nu exista Dumnezeu. Nebunul zice in inima lui: "Nu este Dumnezeu!" |
Musafir |
#4462017-12-11 19:06CEI CE FAC LUNAR MII de examene timbrate nu dau doi bani pe PSIHOLOGIE ,sunt impostori. Din pacate sustinuti de asa zisi profesori !
Profesori in impostură, care cer zeci de mii pentru teste neetalonate și nevalidate, mastere formale, conferințe fastuoase..
EI VOR SA INSTAUREZE DEBANDADA !
si vad ca SEFII instaurati sunt pe psihologia muncii si transporturi unde chiar se dau palme psihologiei de substanta care face omul sanatos
|
Musafir |
#4472017-12-12 09:15PRECIZĂRI Scris de copsi Publicat 9 decembrie 2017
|
Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)
2017-12-12 09:27- Date of removal: 2017-12-12
- Motivul eliminării:
Anastase Sandra |
#449 Sictirita de tot rahatul din Colegiu2017-12-12 09:29boschetari@alegericpr.ro Daca nu as fi asa sictirita de tot rahatul din Colegiu, mai ca te-as asculta macar pe tine, Simioane! |
Musafir |
#4502017-12-13 09:10Colegiul Psihologilor din Romania In atentia membrilor Colegiului Psihologilor din Romania, Va reamintim faptul ca timbrele profesionale pentru luna ianuarie 2018 se comanda pana pe data de 15 decembrie 2017 de pe www.colegiulpsihologilordinromania.ro, sectiunea Timbre. Pentru informatii legate de comanda dvs. puteti contacta Biroul de timbre la nr. de telefon 021 311 51 55- tasta 5/0733073458 sau la adresa de emailtimbre colegiulpsihologilordinromania.ro. Mentionam faptul ca timbrele profesionale se achita in contul Colegiului Psihologilor din Romania RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758, deschis la Raiffeisen Bank, Ag. Brâncoveanu- https://colegiulpsihologilordinromania.ro/taxe-si-cotizatii/. Biroul de timbre Colegiul Psihologilor din Romania Str. Stoian Militaru nr. 71 C.P. 040713, O.P. 7 Sector 4, Bucuresti Romania https://colegiulpsihologilordinromania.ro/timbre-profesionale/ |
|
DEMISIA IOHANNIS ȘI JUDECATORI CCR
Suspendarea celor 9 judecatori ai CCR
SUNT FEMEIE ȘI AM DEMNITATE, SUSȚIN DIANA GUDIMA!
Interzicerea comercializarii si folosirii petardelor pe intreg teritoriul Romaniei!!!
Plângere contra CCR
Doriți să schimbați ceva?
Schimbarea nu se întâmplă dacă tăceți. Autorul acestei petiții a luat atitudine și a acționat. Veți face la fel? Porniți o mișcare socială creând o petiție.
Creeați propria dumneavoastră petițieAlte petiții care v-ar putea interesa
Plângere contra CCR
28082 Creat: 2024-12-06
Petitie către Curtea Constituțională a României Subiect: Menținerea în cursa prezidențială a domnului Călin Georgescu
26620 Creat: 2024-11-28
Alegeri libere
23200 Creat: 2024-12-06
DEMISIA IOHANNIS ȘI JUDECATORI CCR
34123 Creat: 2024-12-07
CEREM DESFIINȚAREA CCR
21228 Creat: 2020-03-02
Contestație deciziei CCR la data 06.12.2024
4015 Creat: 2024-12-06
Susținem democrația! Contestăm anularea alegerilor și îl sprijinim pe Călin Georgescu!
5965 Creat: 2024-12-06
Calin Georgescu Presedinte
977 Creat: 2024-12-06
Suspendarea celor 9 judecatori ai CCR
12615 Creat: 2024-12-06
Împotriva petardelor în Brașov!
973 Creat: 2025-01-03
Cerem construcția urgentă a autostrăzii Brașov-Ploiești pentru fluidizarea traficului
1566 Creat: 2025-01-03
Il sustin pe Calin Georgescu la presedintie 2024
2460 Creat: 2024-12-03
Semnează pentru ultima șansă de a ne salva singuri!
7935 Creat: 2021-10-31
Impotriva noului Proiect de Ordin 1.141/ 1.386/ 2007
1754 Creat: 2025-01-01
PETIȚIA " Călin Georgescu - PREMIERUL NOSTRU"
43670 Creat: 2019-09-09
Solicitare de modificare a calendarului de Bacalaureat 2024-2025-probele scrise
196 Creat: 2024-12-09
Închiderea postului Antena 3
11467 Creat: 2024-11-28
Cerem oficial retragerea definitiva a licenței de funcționare a postului de televiziune Antena 3 CNN
27095 Creat: 2024-11-27
DEMITEREA ȘI TRAGEREA LA RĂSPUNDERE A MEMBRILOR CCR
133 Creat: 2024-12-15
Dorim menținerea liniei de zbor directe Nisa-Cluj | Demande de maintien du vol direct Nice-Cluj
631 Creat: 2023-08-20