Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei
Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei
Mihaela |
#451 Psihoterapeutul sperietoare.2017-12-13 10:21Aş dori să completez ceva. O să vă miraţi dar tuturor psihoterapeuţilor li s-au făcut o mulţime de nişe pentru a-şi practica meseria. Au invadat grădiniţele, şcolile, echipele de HR care analizează fiecare candidat la post din clipa în care se aşează pe scaun la interviu…Aceştia îţi fac dosarul imediat..Nici nu mai contează ce cunoştinţe ai, nici nu ar fi în stare. În schimb îţi numără diplomele precum secretara apoi te studiază cu fel de fel de întrebări capcană… Sunt foarte căutaţi, credeţi-mă! În societatea viitorului, cea care va să vină, hm…vom fi studiaţi de cum ieşim din casă…sau poate şi acolo… Ferească-te Dumnezeu să te vadă mai necăjit sau cu probleme şi să faci greşeala să te exteriorizezi. Din clipa aceea eşti pierdut la propriu…..dosarul cu depresie ţi-l atârnă imediat la catastif. Nu e de glumit. Toate cele bune! |
Georgiana |
#452 Re: Psihoterapeutul sperietoare.2017-12-13 10:33#451: Mihaela - Psihoterapeutul sperietoare. Am cunoscut o doamna “psihoterapeut” care consilia cupluri si adolescenti in vreme ce casnicia dumneaei se desfasura pe doua etaje, la propriu : el locuia la etajul 2 si ea la etajul 1 . Despre sarcina pe care o purta, mi-a replicat: dar cum vrei sa-mi pastrez barbatul?! |
Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)
2017-12-13 13:00- Date of removal: 2017-12-13
- Motivul eliminării:
Musafir |
#454 Valabil si pentru conducerea CPR ce a fost si va veni!2017-12-13 14:46www.facebook.com/RomanPribeag/videos/946681982048176/? |
Musafir |
#455 Doru Dima du-te acasa sau Doru Dima mai stai un pic?2017-12-14 13:1113.12.2017 Doru Dima discuta la telefon din Bucuresti cu Calin Valentin Catalin tot din Bucuresti. Din transmisia video (si sunetul cu multa scartiala) denumita live, Dima Doru vorbeste dezamagit de activitatea din colegiul paralel, alegericpr.ro : -m-am saturat sa vad lipsa de respect (din acest colegiu paralel) -m-am saturat sa vad ipocrizia (din acest colegiu paralel) -m-am saturat sa vad lipsa de consideratie (din acest colegiu paralel) Multi sunt smecheri(in acest colegiu paralel), multi au ajuns in pozitia asta pentru ca vor sa arate cat de importanti sunt ei. Cine sunt acestia? Pot furniza munitia: cei din comisia de clinica(din acest colegiu paralel) Oamenii (din acest colegiu paralel) au atasat de numele meu un titlu fata de care nu au respect. Eu consider ca nu exista respect (in acest colegiu paralel) Unii (din acest colegiu paralel) au impresia ca daca sunt intr-o anumita pozitie acolo unde lucreaza ei nu trebuie sa asculte pe nimeni si nu trebuie sa ceara parerea nimanui. Daca individul din comisia de clinica (din acest colegiu paralel) mi-ar fi facut mie asa ceva l-as fi aruncat pe strada. Asta nu au inteles cei ce au intrat in comisii (in acest colegiu paralel): au intrat ca sa-i slujeasca pe psihologi nu sa profite de psihologi. Mie sila de acestia (din acest colegiu paralel) Unii indivizi din comisii (din acest colegiu paralel) nu inteleg consecintele faptelor lor si nu inteleg ceea ce fac, sunt limitati in intelegere. Comisia de aparare (din acest colegiu paralel): ei au impresia ca sunt luna si soarele nostru. Ei (din acest colegiu paralel) se gandesc la titluri: suntem membri in comisia de aparare a colegiului psihologilor(alegericpr.ro), ce misto! Unii dau telefoane: de ce nu se face asta sau aia? Printre ei se afla si Bogdan (Ion) prietenul tau. Ei au intrat in comisii (in acest colegiu paralel) ca sa profite de psihologi. Daca avem un pic de noroc in viata saptamana viitoare facem live-uri din cladirea colegiului. Eu asa cred. Daca nu saptamana viitoare, saptamana ailalta, oricum se intampla. Avem oameni in echipa (in acest colegiu paralel) care ii trimit pe toti pacalicii pe la Antena! Normalitatea in colegiul(paralel) e cand colegi de-ai nostri au senzatia ca muncim pentru ei. Noi am facut niste greseli pentru ca am avut niste oameni nepotriviti in anumite locuri nepotrivite. Care s-au trezit destepti. Nu vreau sa dau nume. Se trezesc ei doi destepti(in colegiul paralel) acolo si fac ei aranjamente cu nu stiu cine! Sunt directorul unei institutii(colegiul paralel) si toata lumea uita sa ma sune! Ca sa nu mai vorbim de respect! Sunt momente cand dau de aroganta(in colegiul paralel)… Daca n-ai pic de respect sa ma anunti ceea ce faci sau sa-tii gura (in colegiul paralel)… Sa faci lucrurile pe la spate, sa te folosesti de niste informatii care erau destinate unor persoane tintite…nu… Iar ceea ce au facut astazi si vineri se numeste sabotaj (in colegiul paralel)….deci colegii nostri…dragilor m-ati sabotat si nu pe mine… Faptul ca nu si-au tinut gura in tramvai si au vorbit lucrurilea astea…nu exista altceva decat sa sabotezi munca unor oameni(din colegiul paralel)…si nu e numai munca mea… Daca n-avem respect, n-avem respect, daca ne mananca gura si dam din gura aiurea(in colegiul paralel)… In acest moment pentru mine s-a terminat(cu colegiul paralel)… Mie sila sa vad ca nu este respect intre noi(cei din colegiul paralel)… Practic eu n-am nici o parghie sa sanctionez…chiar daca sunt director general... M-am saturat sa vad de jur imprejur cativa indivizi care nu inteleg ca noi trebuie sa fim uniti pana in momentul cand noi intram acolo (in cladirea din Stoian Militaru) Pana intram acolo trebuie sa existe ordine, ca in armata… Nu mai vreau sa-mi leg numele de o functie pe care nu o respecta nimeni…Pur si simplu nu te respecta nimeni(in colegiul paralel)… Banii pentru mine sunt zero…!? in conditiile in care nu exista respect(in colegiul paralel)… Cu atat mai mult cu cat nici macar presedintele tau (Ion Dafinoiu) nu te respecta ! Da… si asa e… Si cu asta cred ca ti-am zis destule…e suficient sa spun ca sunt dezamagit(de colegiul paralel)… Ei (cei din acest colegiu paralel) nu sunt obisnuiti sa lucreze cu oameni ca mine… Insa eu nu sunt genul de om care sat tac din gura si sa stau cu capul in jos… Tot timpul sa stau cu capul plecat si sa fac fac spondiloza?(in colegiul paralel)….si daca n-o sa fiu atent o sa stau cocosat… Nu spun prea multe ca daca spuneam prea multe(despre colegiul paralel) aveam 25000 de vizualizari…am vrut sa fiu dragut in seara asta…eu cand o sa spun multe o sa crape internetul… Eu daca am o propunere si…nici macar nu esti bagat in seama …asta e magaria(in acest colegiu paralel) … Prin demersurile unor indivizi (din acest colegiu paralel) care nu comunica… nu ma intereseaza sa le spun eu ce sa zica… ma intereseaza sa le zic ce sa nu spuna…!!! Unul dintre individizii (din acest colegiu paralel) ce au fost si ieri si astazi, vine sa imi spuna ca nu se poate face ce am facut eu, ca vine ala si ma prinde…. Bai baiatu esti plecat de acasa…habar n-ai despre ce vorbesti… Am spus ca nu exista respect pentru functia de director general(in colegiul paralel), atata timp cat aceasta functie este asociata cu numele meu… Doru Dima, live…Despre colegiul psihologilor(colegiul paralel) - alegericpr.ro… inca unul ce s-a trezit…dezamagit...dupa ce a visat nopti de-a randul ca in colegiul paralel-alegericpr.ro actioneaza alte specimene(decat cele ce au facut anterior abuzuri in copsi) feti frumosi si Ilene cosanzene care si-au schimbat naravurile doar pentru ca... Dima Doru …e director general… Sorina Lazar · Imi pare rau sa aud ca sunt astfel de tensiuni si ca Doru Dima este asa suparat si dezamagit Carmen Mariana Demi Dl. Dima, daca acei colegi despre care vorbiti au facut lucruri asa de grave, ma intreb si eu, nu aveti, ca director, nici o parghie sau instrument sa ii sanctionati? Macar moral, daca nu si administrativ? Margareta Modrea Va rog sa nu uitati ca educatia are carente vechi la noi. Geta Mocanu-Apostu ·Trist insa predictibil. Geta Mocanu-Apostu · Nu ma refeream la Doru Dima. |
Musafir |
#456 Hai ca i-am facut si pe astia!2017-12-14 13:29#455: - Doru Dima du-te acasa sau Doru Dima mai stai un pic ? Un alt fel de a spune, traducere: Ba baietilor(si fetelor)! noi astia din alegericpr.ro nu avem acoperire legala! M-am interesat si am aflat ca vom fi acuzati si sanctionati penal pentru inselaciune, fals, uz de fals si uzurpare de calitati oficiale! Eu "director general" sa intru la parnaie pentru maruntis, cand am scapat cu milioanele in conturi, abonat fiind la contractele pdl? Nu se merita! Asa ca premeditez si ma dau dezamagit de activitatea colegiului paralel, alegericpr.ro, pe motiv de lipsa de respect! Ramaneti voi acolo si suportati anii de parnaie, ca eu am adunat suficient in conturi. Hai ca i-am facut si pe astia! |
Musafir |
#457 Scapa cine poate, plateste cine ramane!2017-12-14 14:24Parasiti nava alegericpr.ro, se anunta condamnari penale! ,,În data de 28 noiembrie 2017, Colegiul Psihologilor din România a înregistrat la Parchetul General, o plângere penală formulată împotriva numitului Ion Dafinoiu, pentru înșelăciune, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale, prin emiterea ilegală a unor documente false sub denumirea “atestat de liberă practică” (anexă). Amintim faptul că din data de 19 aprilie 2017 nu mai pot fi emise atestate de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România, având în vedere faptul că forurile de conducere competente nu au fost desemnate în condițiile legii. Astfel, orice document cu titlul ”atestat de liberă practică” emis în numele Colegiului Psihologilor din România, după data de 19 aprilie 2017 și/sau purtând semnătura unei alte persoane decât dl. Nicolae Mitrofan sau dl. Mihai Aniței, președinți ai Colegiului Psihologilor din România în perioada 2005-2017, reprezintă un fals. De asemenea, același grup organizat a anunțat producerea unui nou fals, cu denumirea“timbru profesional”, comandat de pe website-ul clandestin “www.alegericpr.ro”. |
Musafir |
#458 Marsavii2017-12-15 09:06#456: - Hai ca i-am facut si pe astia! Astfel de marsavii nu arata decat cat de puternica este frica ce i-a cuprins.Sfarsitul lor este iminent. |
Musafir |
#459 Sefii cpr la placinte inainte, psihologii la lupta pe piata saraciei...2017-12-15 09:15#454: - Valabil si pentru conducerea CPR ce a fost si urmatoarea ce va veni! Deviza cpr si penali@alegericpr: ne-am inarmat toti, mergeti la lupta psihologi ! |
Musafir |
#4602017-12-18 08:13Anunț prelungire program comenzi timbre profesionaleScris de copsi
Publicat 15 decembrie 2017
În atenția membrilor Colegiului Psihologilor din România,
Datorită numărului foarte mare de solicitări de timbre profesionale, programul de comenzi va fi prelungit până luni, 18 decembrie 2017, ora 21:00. Biroul de timbre Colegiul Psihologilor din România 15 decembrie 2017
|
2017-12-18 08:44- Date of removal: 2017-12-18
- Motivul eliminării:
Musafir |
#4622017-12-18 08:45#455: - Doru Dima du-te acasa sau Doru Dima mai stai un pic? Suntem chiar cretini ca sa ne imaginam bunele lor intentii. Nu vedem de fapt lupul imbracat in blana de oaie pt ca el isusi striga 'lupii' nu luati comentariul in sensul ca unii ar fi mai putin lupi ca altii dar cu siguranta vor fi daca vor reusi. |
Musafir |
#4632017-12-18 08:49Viață grea, când hoțimea de sus, face viața grea, celui ce își face meseria cinstit ! |
Musafir |
#4642017-12-21 08:41COMUNICAT privind utilizarea timbrelor profesionale și finalizarea comenzilor aferente lunii ianuarie 2018Comenzile de timbre aferente lunii ianuarie 2018 s-au plasat și validat în perioada 4-15 decembrie 2017. Datorită numărului foarte mare de comenzi, Colegiul Psihologilor din România a decis prelungirea programului de plasare a comenzilor până pe data de 18 decembrie 2017. În această perioadă, Colegiul Psihologilor din România a distribuit în toată țara un număr de 143750 timbre profesionale. Plasarea comenzilor de timbre profesionale se va relua în data de 4 ianuarie 2018.
De asemenea, Colegiul Psihologilor din România vă aduce câteva precizări referitoare la regimul juridic al timbrelor profesionale utilizate de către psihologi. Precizăm faptul că evidența și securizarea activității profesionale a psihologilor se realizează prin intermediul timbrelor și registrelor profesionale, reglementate prin Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 3/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 24 octombrie 2013. Activitatea de comandă și de distribuire a timbrelor profesionale către psihologii membri ai Colegiului Psihologilor din România se realizează doar prin intermediul platformei online, de pe website-ul www.colegiulpsihologilordinromania.ro, administrarea acesteia fiind efectuată de către doamna Raluca Tașcă – Biroul de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic și de comunicare. Timbrele profesionale au un regim special și sunt realizate din anul 2013 până în prezent de către Fabrica de Timbre, instituție în subordinea CN POȘTA ROMÂNĂ SA, în condiții de comandă specială, având elemente de siguranță unice. Totodată, menționăm faptul că plata contravalorii timbrelor profesionale se realizează numai în conturile bancare: RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758, deschis la Raiffeisen Bank S.A., Agenția Brâncoveanu. Astfel, ca urmare a unor sesizări primite din teritoriu și a informațiilor obținute din spațiul online, vă precizăm faptul că orice produs cu denumirea “timbru profesional”, care nu este comandat și distribuit prin intermediul Biroului de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic și de comunicare al instituției, reprezintă un fals, acesta neputând fi utilizat pentru evidența profesională a psihologilor. De asemenea, acest produs fals cu denumirea “timbru profesional”, comandat de pe website-ul “www.alegeri cpr.ro” nu poate securiza actul profesional al psihologilor, iar avizul/raportul psihologic emis prin aplicarea acestui timbru profesional fals nu poate produce efecte juridice. Facem apel către membrii organizației profesionale să nu utilizeze timbre profesionale false, comandate și distribuite de pe website-ul “www.alegeri cpr.ro”, deoarece acestea nu pot realiza evidența activității profesionale. De asemenea, facem apel către autoritățile publice să verifice legalitatea timbrelor profesionale, aplicate pe actele profesionale ale psihologilor, prin contactarea Departamentului juridic și de comunicare al Colegiului Psihologilor din România, Biroul de timbre profesionale – 021 311 51 55 – tasta 5. Menționăm faptul că am sesizat Parchetul General și Guvernul României cu privire la acțiunea unui grup de persoane neautorizate de a emite timbre profesionale false pentru psihologi.
Colegiul Psihologilor din România 20 decembrie 2017 |
2018-01-03 11:07- Date of removal: 2018-01-03
- Motivul eliminării:
Musafir |
#4662018-01-03 11:10Anul 2017 a reprezentat o provocare pentru Colegiul Psihologilor din Romania. Organizatia profesionala a reusit sa treaca cu succes peste aceste momente, pastrand continuitatea reprezentarii profesionale a psihologilor practicieni.
Membrii organizatiei au fost reprezentati in relatia cu autoritatile prin prezentarea propunerilor cu privire la Ordinului nr. 1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea si interventia integrata in vederea incadrarii copiilor cu dizabilitati in grad de handicap, a orientarii scolare si profesionale a copiilor cu cerinte educationale speciale, precum si in vederea abilitarii si reabilitarii copiilor cu dizabilitati si/sau cerinte educationale speciale, legea salarizarii unice si Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor pentru aprobarea Normelor privind procedura de agreare a unitatilor medicale si/sau psihologice care efectueaza examinari pentru personalul din transporturi cu atributii in siguranta transporturilor, a Normelor privind procedura de control la unitatile medicale si/sau psihologice, agreate sa efectueze examinarea personalului cu atributii in siguranta transporturilor, precum si persoanele desemnate sa efectueze controlul, a tarifelor pentru verificarea unitatilor specializate medicale si/sau psihologice in vederea agrearii de catre Ministerul Transporturilor pentru examinarea personalului cu atributii in siguranta transporturilor si pentru viza anuala, precum si pentru aprobarea Normelor privind procedura de aplicare a sanctiunilor administrative aplicate in cazul constatarii nerespectarii criteriilor si conditiilor privind acordarea acestuia
De asemenea, Colegiul Psihologilor din Romania a continuat activitatea administrativa prin gestionarea sistemului de evidenta profesionala, elaborarea documentelor necesare desfasurarii activitatii profesionale- adeverinte, adrese, comunicari, corespondenta oficiala cu institutiile statului etc. precum si prin informari periodice cu privire la situatia organizatiei profesionale.
Din pacate, pe parcursul acestui an, au existat diverse tentative de blocare a activitatii Colegiului Psihologilor din Romania de catre un grup de persoane interesate exclusiv de bunastarea lor materiala si financiara. Cu toate acestea, Colegiul Psihologilor din Romania a continuat sa asigure respectarea legii, fapt confirmat si de catre instantele de judecata. In acest sens, 5 complete de judecata au respins actiunile grupului ilegitim si au confirmat corectitudinea si legalitatea punctelor de vedere sutinute de catre reprezentantii organizatiei profesionale.
In anul 2018, Colegiul Psihologilor din Romania va promova in continuare activitatea profesionala a psihologilor si va sustine reluarea activitatii comisiilor de specialitate. Totodata, prin implementarea unor masuri si programe care sa aduca beneficii practicienilor, Colegiul Psihologilor din Romania va realiza din fonduri proprii un centru privind elaborarea, aplicarea si interpretarea metodelor si tehnicilor de evaluare si asistenta psihologica la care membrii activi vor avea acces gratuit.
Multumim profesionistilor care au fost alaturi de noi in acest an dificil si facem apel catre toti psihologii sa aiba incredere si sa sustina Colegiul Psihologilor din Romania in calitate de unic reprezentant legal al intereselor lor profesionale.
Va uram un an nou fericit si cat mai multe realizari personale si profesionale!
Colegiul Psihologilor din Romania
Bucuresti, 29 decembrie 2017
|
Musafir |
#467 Atestatele xeroxate de alegericpr.ro vor fi contestate de avocati si anulate de catre instanta2018-01-05 10:26,,Atestatele psihologice,, tiparite la xerox la butic de alegericpr.ro si semnate de Dafinoiu pot fi usor contestate de catre avocati si anulate de catre instanta de judecata. Se pricep dumnealor sa puna psihologii pe drumuri si sa le creeze probleme/piedici. Sunt acolo aceleasi specimene dornice de controlul psihologilor. |
Musafir |
#468 Legea 213/2004 nu priveste spatiul bugetar2018-01-05 10:32Legea 213/2004 se refera exclusiv la spatiul privat al psihologiei. Lumea universitara intelege foarte putin mediul practicienilor si cum traiesc astia din teritoriu. |
Musafir |
#469 Falsuri facute la xerox2018-01-05 10:41Sunt false, vor fi reciclate pentru hartie igienica. |
Musafir |
#4702018-01-05 10:45alegericpr.ro alcatuita din indivizi cu minte stranie, este constructie a unui grup larg, cointeresat de ani de zile, acelasi grup care a marit nr. de credite profesionale de la 10 la 20 in anul 2010 cand incepuse criza ecomica in Romania. |
Musafir |
#471 S-au dezis de majoritate, pot avea probleme cu atestatele Dafinoiu2018-01-05 10:52Cei din comisia de aparare alegericpr.ro s-au dezis de majoritate datorita faptului ca pot avea probleme cu atestatele tiparite de Dafinoiu. |
Musafir |
#472 Problemele actuale din Colegiul Psihologilor nu au nimic in comun cu interesele psihologilor de rand2018-01-05 11:17Problemele din Colegiul Psihologilor din Romania au iesit la iveala in mod public atunci cand unii indivizi au fost inlaturati din zona banilor incasati de CPR de la psihologii de rand. Existau in CPR in comisiile aplicative indivizi care erau si profesori universitari si practicieni si formatori si mai aveau si o metodologie. Exista profesori in Colegiul Psihologilor din Romania care iti faceau viata calvar la un interviu - interviu care este arbitrar- nu treceai interviul cand aflau ca ai o metodologie cumparata de la un coleg concurent, tot de acolo. Lucrurile acestea petrecute in interiorul CPR au fost traite de oameni, psihologi care au fost anchetati acolo. Sistemul din CPR e abuziv. Cei din comisii nu au fost colegii nostri, au fost anchetatori. |
Musafir |
#4732018-01-05 12:27Te prindem, te jefuim (stim noi cum sa o facem legal, suntem smecheri, nu ne poti ataca), te abuzam psihic si... daca te prinzi...ne justificam...,,poate acesta este o greseala neglijabila a noastra ncidecum un abuz!" E o realitate din tara in care hotii sunt denumiti public "baieti destepti" si majoritatea cetatenilor sunt de acord. |
Musafir |
#4742018-01-12 09:2810.01.2018 ora 20.30 live Doru Dima: "ILS este handicapat mintal" |
Musafir |
#4752018-01-12 09:52Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Nicio testare psihologică nu poate evidenţia persoana în toată acurateţea ei l Oana Despa Tudorel Butoi, psiholog criminalist, susţine că testele psihologice făcute poliţiştilor nu pot evidenţia concret persoana, acesta precizând că este necesar ca testărilor de acest tip să le fie adăugate informaţii privind viaţa socială. "Dacă laşi natura dezlănţuita fără să o socializezi, ea se manifesta ca atare, iar impulsul sexual este unul dintre cele mai puternice instincte, ţinând de cel de supravietuire ca şi la animale. Ştim că în poliţie se fac testări psihologice, dar aceastea sunt doar nişte secţiuni în care materiile de teste, anumite formate pe motricitate, pe acuităţile vizuale, senzoriale, pe logică, raţionament, ne dau nouă o ecuaţie valabilă acum, aici, fără a avea garanţia unui diagnostic sau a unui aviz că persoana respectivă ar fi aptă pe o perioadă de timp. Nicio testare psihologica nu poate, niciunde în aceasta lume, să evidenţieze persoana în toată acurateţea ei cu tuşele pozitive sau negative. De aceea trebuie făcută o foarte frumoasă cunoaştere a reputaţiei sociale a persoanei care vrea să acceadă în aceste instituţii. Reputaţia aceasta socială înseamnă comportamentul social, să se culeagă informaţii din vecinătate, despre familie, despre formarea profesională, modul în care se rapotează la valori. Iar aceasta reputatie socială trebuie coroborată cu testele psihologice. Dacă aceste lucruri nu se fac temeinic, într-un timp rezonabil, atunci se pot strecura foarte multe caractere cu disfuncţionalităţi în structurile respective", a declarat Tudorel Butoi pentru MEDIAFAX. Pe de altă parte, sindicaliştii din Poliţie susţin că modalitatea în care se efectuează testele psihologice în instituţie ar trebui schimbată. http://www.zf.ro eveniment tudorel butoi psiholog criminalist nicio testare psihologica nu poate evidential persoana in toata acuratetea ei 16919871 ÎNFIORĂTOR! Polițiștii, TESTAȚI DEGEABA. Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Testele care pot demasca comportamentele deviante nu se aplică în Poliţie. Solutia: teste proiective"
http://evz.ro/tudorel butoi comportamentele deviante.
Colegiul psihologilor intervine în scandalul polițistului pedofil: Cum a reușit să treacă testele psihologice Autor: Florin Puscas Nu există metode sau tehnici de evaluare prin care să se poate identifica de către psihologi o tulburare mintală, chiar dacă aceştia utilizează instrumente profesionale specifice, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Colegiului Psihologilor din România, potrivit news.ro. Potrivit acestora, psihologii din cadrul MAI sunt responsabili doar de evaluarea psiho-aptitudinală a personalului angajat, iar o eventuală culpă profesională poate fi constatată numai potrivit procedurilor Codului de procedură disciplinară. adevarul.ro/news/eveniment/scandalul politistului pedofil colegiul psihologilor nu exista metode evaluare identificarea tulburarilor mintale 1_5a5642d6df52022f755f86c1 În ceea ce priveşte diagnosticarea personalului cu tulburări mintale, reprezentanţii Colegiului precizează că acest demers profesional nu cade în sarcina psihologilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aceştia fiind responsabili doar de evaluarea psiho-aptitudinală a personalului angajat. www.stiripesurse.ro/colegiul psihologilor intervine in scandalul politistului pedofil cum a trecut testele psihologice 1241854 Riscul ca polițistul pedofil din lift să fi abuzat copii ar fi fost nul dacă la evaluările psihologice s-ar folosi teste standardizate, specifice pentru agenţi, comisari, ofiţeri, nu cele vândute de SRL-uri, a spus directorul general al Colegiului Psihologilor din România, Iulian Laurențiu Ştefan, la interviurile Libertatea Live. El susţine că Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat teste comerciale, dar că nu poate spune dacă le-a folosit în cazul poliţistului Eugen Stan. Laurențiu Ștefan mai spune că nicio categorie populațională nu poate fi evaluată cu teste comerciale, care se găsesc și în reviste, pentru că nu au relevanță profesională. Evaluările psihologice care se fac acum nu sunt relevanteIulian Laurențiu Ștefan susține că testele psihologice comerciale le aduc societăților cu răspundere limitată care le vând milioane de euro, dar ele nu au relevanță. ”Testele sunt idei științifice valabile și aplicabile și azi. Dar instrumentarul trebuie validat, etalonat și standardizat pe populații specifice, nu pe populația României, cum am auzit vorbind diverse persoane. De exemplu, în poliție, testele folosite trebuie să fie validate și etalonate pe fiecare grup în parte, adică să fie teste specifice pentru populația de agenți, pentru populația de comisari, de ofițeri, pentru cei cu activitate managerială sau de comunicare, sau de intervenție în forță. Trebuie să fie teste specifice fiecărui grup. Adică testele trebuie să fie adaptate fiecărui grup”, spune Iulian Laurențiu Ștefan. Pericolul foarte mare este introducerea testelor psihologice comercializate de societăți cu răspundere limitată Iulian Laurențiu Ștefan susține că există un pericolul foarte mare în cazul teste psihologice sunt luate de la societăți cu răspundere limitată. ”Pericolul foarte mare este introducerea în sistem a unor teste care nu sunt evaluate și validate, a unor teste comericalizate de niște societăți cu răpundere limitată. Aceste teste reprezintă cel mai mare pericol, pentru că nu sunt validate pe populații specifice, pe populațiile de polițiști, de agenți, de ofiței, de comisari”, spune directorul Colegiului Psihologilor. MAI a achiziționat teste comerciale. Nicio categorie populațională nu poate fi evaluată cu teste care se găsesc și în reviste Iulian Laurențiu Ștefan subliniază că dacă în România ar fi existat teste standardizate, riscul ca pedofilul din lift să fi comis infracțiunile era nul. ”MAI a achiziționat teste comerciale. Nu știu dacă le-a folosit în cazul acestui agent, pentru că ele nu sunt evaluate. Nicio categorie populațională nu poate fi evaluată cu teste comerciale, care se găsesc și în reviste, pentru că nu au relevanță profesională”, mai spune directorul Colegiului Psihologilor. De altfel, Colegiul Psihologilor din România anunţă că are în vedere înfiinţarea unui Centru Naţional de Coordonare şi Standardizare a Metodelor şi Tehnicilor de Evaluare şi Asistenţă Psihologică care să asigure în mod gratuit instrumente psihologice adecvate pentru toţi psihologii, indiferent de regimul de exercitare a profesiei https://www.libertatea.ro stiri directorul colegiului psihologilor riscul ca politistul pedofilul sa fi abuzat copii era nul daca la evaluari s-ar folosi teste standardizate nu vandute de srl-uri 2102614 |
|
DEMISIA IOHANNIS ȘI JUDECATORI CCR
Plângere contra CCR
Suspendarea celor 9 judecatori ai CCR
SUNT FEMEIE ȘI AM DEMNITATE, SUSȚIN DIANA GUDIMA!
Interzicerea comercializarii si folosirii petardelor pe intreg teritoriul Romaniei!!!
Doriți să schimbați ceva?
Schimbarea nu se întâmplă dacă tăceți. Autorul acestei petiții a luat atitudine și a acționat. Veți face la fel? Porniți o mișcare socială creând o petiție.
Creeați propria dumneavoastră petițieAlte petiții care v-ar putea interesa
Plângere contra CCR
37234 Creat: 2024-12-06
Petitie către Curtea Constituțională a României Subiect: Menținerea în cursa prezidențială a domnului Călin Georgescu
27827 Creat: 2024-11-28
Alegeri libere
23631 Creat: 2024-12-06
DEMISIA IOHANNIS ȘI JUDECATORI CCR
34439 Creat: 2024-12-07
CEREM DESFIINȚAREA CCR
21537 Creat: 2020-03-02
Susținem democrația! Contestăm anularea alegerilor și îl sprijinim pe Călin Georgescu!
6275 Creat: 2024-12-06
Contestație deciziei CCR la data 06.12.2024
4198 Creat: 2024-12-06
Calin Georgescu Presedinte
1109 Creat: 2024-12-06
PROCLAMAȚIE PENTRU RENAȘTEREA ROMÂNIEI
124 Creat: 2025-01-08
Suspendarea celor 9 judecatori ai CCR
12724 Creat: 2024-12-06
Împotriva petardelor în Brașov!
1067 Creat: 2025-01-03
Il sustin pe Calin Georgescu la presedintie 2024
2538 Creat: 2024-12-03
Impotriva noului Proiect de Ordin 1.141/ 1.386/ 2007
1822 Creat: 2025-01-01
DOMNULE EX-PREȘEDINTE KLAUS WERNER IOHANNIS
90 Creat: 2025-01-01
Semnează pentru ultima șansă de a ne salva singuri!
7985 Creat: 2021-10-31
Cerem construcția urgentă a autostrăzii Brașov-Ploiești pentru fluidizarea traficului
1595 Creat: 2025-01-03
PETIȚIA " Călin Georgescu - PREMIERUL NOSTRU"
43713 Creat: 2019-09-09
DEMITEREA ȘI TRAGEREA LA RĂSPUNDERE A MEMBRILOR CCR
173 Creat: 2024-12-15
Cerem oficial retragerea definitiva a licenței de funcționare a postului de televiziune Antena 3 CNN
27133 Creat: 2024-11-27
Închiderea postului Antena 3
11500 Creat: 2024-11-28