Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

#32201 Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 12:25

#26210: - Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

 Fondul pentru plata creantelor salariale
Legea nr. 200/2006 reprezinta un pas inainte decisiv in materia garantarii creantelor salariale in cazul falimentului. Legea a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2007 si de prevederile sale beneficiaza salariatii angajatorilor pentru care starea de insolventa intervine dupa aceasta data.
Fondul asigura plata creantelor salariale care rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
Conceptia legiuitorului este evidentiata prin reglementarea principiilor care stau la baza constituirii, gestionarii si utilizarii acestui Fond.
Astfel, art. 4, literele c si d, stabileste ca legea se aplica salariatilor (care lucreaza cu norma intreaga sau partial, la sediul proprietarului sau in alt loc sau la domiciliu, pe baza unui contract de munca temporara sau a unui contract de ucenicie la locul de munca - indiferent de durata acestora). Sunt vizate - cu titlu de creante salariale - toate drepturile salariale si alte drepturi banesti datorate si neplatite salariatului.
Din resursele Fondului se suporta urmatoarele categorii de creante salariale:
a) salariile restante;
b) compensatiile banesti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariati, dar numai pentru maximum un an de munca;
c) platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca si/sau in contractul individual de munca, in cazul incetarii raporturilor de munca;
d) compensatiile restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati, potrivit contractului colectiv de munca si/sau contractului individual de munca, in cazul accidentelor de munca sau al bolilor profesionale;
e) indemnizatiile restante, pe care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.
Limitele (plafoanele) stabilite de lege pentru plata creantelor salariale din resursele Fondului sunt urmatoarele:
- Suma totala a creantelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depasi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat. Salariul avut in vedere este salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica in luna in care s-a deschis procedura insolventei. Creantele salariale se suporta pentru o perioada de trei luni calendaristice. Termenul pana la care angajatorii trebuie sa declare si sa plateasca aceasta contributie este data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza drepturile salariale.
- Creantele izvorate din raporturi de munca, platite in cazul falimentului, potrivit legislatiei in vigoare, se diminueaza cu sumele achitate din Fondul de garantare. Instituirea acestui mecanism special, dar echitabil de catre legiuitor impune o corelatie logica cu articolul 123 din Legea insolventei, articol care stabileste ordinea de preferinta in satisfacerea creantelor creditorilor. Altfel spus, tinand seama de necesitatea acoperirii creantelor salariale, de nevoile presante (de subzistenta) ale angajatilor, legiuitorul accepta ca, inainte de plata creantelor potrivit ordinii de preferinta prevazute de Legea insolventei, sa se acopere creantele in cauza din Fondul de garantare, in limitele legal stabilite. Numai ca - procedandu-se astfel si creantele fiind de regula mai mari decat limitele stabilite de Legea nr.200/2006 - ulterior, din sumele care se platesc conform Legii insolventei, se deduc sumele achitate din Fondul de garantare.
In toate cazurile, daca urmare a redresarii angajatorilor judecatorul sindic pronunta inchiderea procedurii de insolventa, angajatorii sunt obligati sa restituie sumele suportate din Fondul de garantare, in termen de 6 luni de la pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.
Desi Fondul de garantare e constituit numai din contributiile angajatorilor, statul este implicat direct in stabilirea si plata creantelor salariale cuvenite salariatilor in cazul falimentului. Astfel, stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora se realizeaza de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca:
- la cererea scrisa a administratorului sau lichidatorului angajatorului in stare de insolventa;
- la cererea salariatilor angajatorului aflat in stare de insolventa sau a organizatiilor legal constituite ce reprezinta interesele acestora. Aceasta categorie include orice organizatie de natura profesionala - constituita potrivit legii si avand ca unul dintre obiective, stabilite prin lege sau statut, reprezentarea intereselor salariatilor.


Musafir

#32202 Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 12:41

#32201: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

Legea 200 / 2006 nu se mai poate aplica la Oltchim! 
Oltchim a beneficiat de legea 200 / 2006 pentru plata restantelor salariale din decembrie 2012, martie si aprilie 2013.

CREANTELE OLTCHIM.

#32203 Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 12:44

#32202: - Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului SE APLICA IN OLTCHIM PANA LA FINAL.

 Legea 200 / 2006 SE APLICA SI ESTE IN VIGOARE PANA LA FINAL, continua sa citesti...:

Din resursele Fondului se suporta urmatoarele categorii de creante salariale:
a) salariile restante;
b) compensatiile banesti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariati, dar numai pentru maximum un an de munca;
c) platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca si/sau in contractul individual de munca, in cazul incetarii raporturilor de munca;
d) compensatiile restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati, potrivit contractului colectiv de munca si/sau contractului individual de munca, in cazul accidentelor de munca sau al bolilor profesionale;
e) indemnizatiile restante, pe care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.


Musafir

#32204 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 13:12

#32203: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

Eu am citit si am consultat si specialistii de la AJOFM.
Este asa cum am spus!

Conform legii 200 / 2006:
"Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat."

Oltchim a fost deja creditat cu suma de 4 mil euro de către AJOFM pentru plata salariilor pe lunile decembrie 2012, martie şi aprilie 2013, conform Legii nr. 200 / 2006.

CREANTELE OLTCHIM.

#32205 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 13:35

#32204: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

 Este vorba de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei si Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului pentru plata creantelor salariale, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2007.
Dispozitiile normative ale ambelor legi se coroboreaza cu normele prevazute in Codul Muncii, si anume art. 156, care prevede ca „salariile se platesc inaintea oricarei alte obligatii a angajatorilor, si art. 167 „constituirea si utilizarea fondului de garantare pentru plata creantelor salariale se vor reglementa prin lege speciala".
De asemenea, Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 prevede, in art. 48, ca „toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale unitatii" si ca, „ in caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, iar drepturile lor banesti constituie creante privilegiate, urmand sa fie platite integral, inainte de a-si revendica cota-parte ceilalti creditori."
 

Acesta linie de cont a fondului pentru plata a creantelor salariale se afla in administrarea administratorului judiciar din care se face platile la nivelul scocietatii si care are deschis pentru asigurarea tuturor platilor creante.

Ordinea de prioritati

Legea stabileste urmatoarea ordine de prioritati:
1. Taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin lege, inclusiv cheltuie-lile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in cadrul desfasurarii procedurii insolventei; [ s-au achitat si se achita... ]
2. Creantele izvorăte din raportul de munca; [ nu s-au achitat ]
3. Creantele reprezentănd creditele, cu dobănzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultănd din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. Creantele bugetare;
5. Creantele reprezentănd sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. Creantele reprezentănd sumele stabilite de judecatorul sindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. Creantele reprezentănd credite bancare, cu cheltuielile si dobănzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. Alte creante chirografare;
9. Creantele subordonate, in urma-toarea ordine de preferinta:
a) Creantele acordate persoanei juridice debitoare de catre un aso-ciat sau actionar detinănd cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) Creantele izvorănd din acte cu titlu gratuit.


Musafir

#32206 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 13:38

#32205: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

Pe scurt: http://i.imgur.com/5axKB2v.jpg?1

 


Musafir

#32207 „Clanul“ Spiru-Ciobescu de la Oltchim încasează SALARII NESIMŢITE de la o societate în insolvenţă

2015-01-19 14:08

CREANTELE OLTCHIM.

#32208 Re: OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

2015-01-19 14:47

#28418: Disponibilizat OLTCHIM 2013 - OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018  

 

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare

 

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 

a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;
[ s-au achitat si finalizat procedura prin ajofm conform tuturor somerilor inregistrati]

 

b) venit lunar de completare; [ s-a terminat procedura doar la cei care au solicitat sa continue, nu toti, nefiind obligatoriu s-au achitat prin ajofm ]

 

c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic. [ nu s-au achitat si OLTCHIM NU FACE ACHITARI, FOLOSINDU-SE DE EI SI PREJUDICIND DISPONIBILIZATII]

 

 

 

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 30 aprilie 2013.

 

 

 

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 14:56


CREANTELE OLTCHIM.

#32210 OLTCHIM DISPONIBILIZATI 2013

2015-01-19 14:58

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

#30010 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

UNDE SUNT BANII????

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

http://www.rominsolv.ro/

UNDE SUNT BANII????

In conformitate cu prevederile art. 1alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/ 2013 masurile de protectie sociala se acorda in baza unui plan de disponibilizare întocmit in conditiile legii.
Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

http://arhiva.gov.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 14:59


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 15:01


DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#32213 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-01-19 15:04

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

http://portal.just.ro/ 

 

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006 

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010

 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

ASTA I DE LA FOOOOOOOOTTTTAAAAAAAAAA

#32214 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 15:07

#32206: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

 TALPASEANULEEEEEEE,CIND VEI PLECA SA SUGI CEVA DE LA    fota,  DRUM LUNG LA MORMINT TALPASANULE,TRADATORULEEEEEEEEEEE.DUTE DUPA POPESCU VALENTIN TRADATORULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,SA TI FIE TARINA USOARA CA PIATRA DE MOARAAAAAAAAAAAAAAAA


Musafir

#32215 Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 15:11

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 15:31


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 15:38


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 15:47


CREANTELE OLTCHIM.

#32219 Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 16:01

#32217: SA O SUGI LA FOTA?FARA PERDEA. - Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

 https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

 CREANTE DATORII: Sebastian Vladescu, VIDEANU,CHITOIU, VOSGANIAN, GEREA, NITA si toti prim ministriiiii...HOTII....TOTI...:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

 

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

zf.ro

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

 

portal.just.ro

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar   

Informaţii generale

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 16:14



Musafir

#32221 BREAKING NEWS: Cornoiu a dat iar cu subsemnatul la DIICOT Vâlcea (FOTO)

2015-01-19 16:53

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, s-a prezentat azi, 19 ianuarie 2015, la sediul DIICOT Vâlcea, el zăbovind acolo mai bine de o oră. Este pentru a doua oară, în decurs de o săptămână, când reprezentantul Guvernului în judeţ a fost chemat să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor. Prima dată, Cornoiu şi-a făcut apariţia la DIICOT Vâlcea chiar în ziua în care au fost „ridicaţi" de mascaţi membrii clanului Lăbuş, existând suspiciunea că prefectul este implicat în dosarul interlopilor.

Numai că, Dumitru Nicu Cornoiu, ca şi data trecută, nu a vrut să dea explicaţii cu privire la prezenţa sa la DIICOT Vâlcea, el fugind practic de ziariştii prezenţi şi refugiindu-se în maşina instituţiei, cea cu care prefectul obişnuieşte să se deplaseze pentru rezolvarea problemelor personale (a se citi „penale" – n.r.).

http://www.voceavalcii.ro/

I AM TRAS O PRIN GURITA SI LA NADOLU,EU FOTA

#32222 Re: BREAKING NEWS: Cornoiu a dat iar cu subsemnatul la DIICOT Vâlcea (FOTO)

2015-01-19 17:45

#32221: - BREAKING NEWS: Cornoiu a dat iar cu subsemnatul la DIICOT Vâlcea (FOTO) 

 PAI CORNOIU E UN MUIST ,I A DAT FOTA NUMAI MUIE SI LUI SI LUI PITICUL PORNO NUMIT NADOLU.SUNATI L PE NADO LU SI O SA VA CONVINGETI CA FOTA LA FUTUT IN GURA,PT. CA A AFLLAT CA E PE MINA CU CERNEV,PIPEREA,VOSGANIAN,CHITOIU SI TALPASANU,SUNATI L PE PITICUL PORNO NUMIT NADOLU,ASTA E ADEVARUL FRATILOTR DE OLTCHIM,EU PIPICASSO.


Musafir

#32223 Re: Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

2015-01-19 17:54

#32217: SA O SUGI LA FOTA?FARA PERDEA. - Re: Re: Re: Re: Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului 

 ",CE  NU AI INTELES PAPAGALULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE."

Am inteles un singur lucru, si anume ca esti un mare , mare prost


Musafir

#32224 Prefectul Cornoiu: “Justiţia este pe drumul cel bun în a face lumină pentru Vâlcea

2015-01-19 18:53

Prefectul Cornoiu: “Justiţia este pe drumul cel bun în a face lumină pentru Vâlcea

Prefectul de Vâlcea, Dumitru , a declarat luni că prezenţa sa la parchet nu are nicio legătură cu clanul Lăbuş, ba dimpotrivă acesta felicită justiţia pentru modul onorabil în care îşi face treaba.

“Pot spune că nu este nicio legătură între prezenţa mea acolo şi ancheta acestora. Nu este nimeni care să facă sau să spună că am există vreo legătură între mine şi cei care sunt cercetaţi. Dar vreau să spun că acolo sunt profesionişti care îşi fac treaba, şi spun că sunt pe drumul cel bun pentru a face lumină pentru Vâlcea şi România. La finalul acestor anchete, vom intra în sfârşit în normalitate din punct de vedere al legii”

În ceea ce priveşte atacul în contencios administrativ, prefectul a declarat că în cele din urmă a primit toate hârtiile de la Consiliul Judeţean şi deja le-a dat spre analiză de urgenţă juriştilor din prefectura, cărora le-a cerut un punct de vedere despre cazul în sine.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-19 19:06