CEREM DREPTUL LA VIATA PENTRU CAINII DIN ADAPOSTUL PUBLIC TARGU JIU

Cerem autorităților locale din Târgiu-Jiu schimbarea radicală a viziunii de gestionare a câinilor fără stăpân. Uciderea în masă nu a fost și nu este o soluție eficientă. Aceeași lege care permite eutanasierea câinilor după 14 zile permite și renunțarea la această metodă barbară, complet nedemnă de vremurile în care trăim.

Multe administrații din România au oprit uciderea în masă și au optat pentru măsuri cu adevărat eficiente: campanii de informare și educare, campanii gratuite de sterilizări și microcipări, campanii masive de promovare a adopției animalelor.

De pildă, Primăria Capitalei nu mai eutanasiază câini din 2016. ASPA București a devenit un model de bune practici – colaborează cu ONG-uri, realizează controale masive din poartă în poartă împreună cu poliția și verifică proprietarii de animale dacă respectă obligațiile legale, alocă anual buget pentru organizarea de campanii de sterilizări și microcipări gratuite, organizează săptămânal târguri de adopții.

Un alt exemplu demn de urmat este Consiliul Județean Ilfov, care prin Direcția Protecția Animalelor, a devenit un exemplu de bune practici, atât pe plan național, cât și internațional. CJ Ilfov în momentul de față demarează proiectul „Facem și ne facem bine” – subvenționează sterilizarea și microciparea gratuită a câinilor pentru a combate abandonul animalelor și a reduce numărul animalelor de pe străzi. Proiectul a început în luna iunie, iar până la final de an, CJ Ilfov a alocat pentru acest proiect 1,5 milioane de lei.

Concret, cerem autorităților locale din Târgu-Jiu următoarele:

1. Retragerea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din ADI Hunedoara și delegarea serviciului unei asociații sau fundații de protecție a animalelor, a cărei viziune are în vedere trei direcții: adopție, sterilizare, educare.

2.Realizarea unui plan de acțiune comun al Directiei pentru Protectia Animalelor din cadrul CJ Gorj, Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Gorj, Poliției Locale,  in colaborare cuasociatiile pentru protectia animalelor cu scopul de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor;

3.Alocarea unui buget anual de cel puțin 300.000 de lei pentru subvenționarea campaniilor de sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii de rasă comună cu si fara detinator, conform HG 1059/2013;

4. Organizarea de târguri și campanii de promovare a adopției animalelor, în fiecare săptămâna în colaborare cu organizatiile din domeniu.

5. Educație în școli privind respectul față de animale – pe modelul CJ Ilfov, care la ora actuală lucrează la materia opțional de respect față de animale, CJ Gorj poate realiza acest proiect în colaborare cu ISJ Gorj și cu asociațiile și fundațiile din domeniu.

Impreuna pentru o comunitate civilizata care gestioneaza problema animalelor fara stapan prin metode eficiente si umane!

Asociatia Pro Animals & Asociatia K9 Friends    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Asociatia Pro Animals & Asociatia K9 Friends va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 1000 de persoane.