Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-03-15 10:38

Musafir

2012-03-15 10:39

Voi lupta impotriva lor,pina voi pune miinile pe piept!

Musafir

2012-03-15 10:40

Nu dorim implicarea politicului in deciziile universitare.

Musafir

2012-03-15 10:40

Este o rusine ce se vrea, actualul guvern nu este vertical, nu este roman. Cu aceasta dezbatere publica,PDL si-a batut piroane la cosciug. Daca se va semna HG, la alegeri PDL si Basescu trebuie trimisi in negura istorie, etichetati ca tradatori de patrie si dusmani ai poporului.

Musafir

2012-03-15 10:42

Respecta ca sa fi respectat !.
Este cazul sa invete acest lucru si cei ce se erijeaza in permanenta in "conducatori" ai cetatenilor romani de etnie maghiarara.

Musafir

2012-03-15 10:45

Propun ca, la urmatoarele alegeri, sa ne mobilizam la vot !
Daca 75% din romanii cu drept de vot s-ar prezenta la urne, UDMR nu va mai atinge pragul de 5% care ii permite sa fie in Parlamentul Romaniei.
NUMAI ASA PUTEM SCAPA DE PREZENTA LOR ACOLO SI IN GUVERN !!!

Musafir

2012-03-15 10:47

...

Musafir

2012-03-15 10:48

Politicienii nu au ce cauta in universitati, deoarece tot nu pricep nimic, nici macar cind li se arata "degetul"(pt.vot in parlament), sa nu intelegeti gresit.

Musafir

2012-03-15 10:49

Imi doresc din tot sufletul ca romanii din Ardeal sa reactioneze acum si la alegeri. Asa ceva nu poate fi admis. Nu este bine pentru nimeni, nici pentru romani si nici pentru etnia maghiara. Cedam usor la acest troc ca sa nu spun santaj. Succes ardelenilor. Va sustin

Musafir

2012-03-15 10:51

D-lor de la UDMR nu fiti ipocriti ,invatamint in limba maghiara exista la UMF Tg. Mures.

Musafir

Sunt absolut in favoarea oportunitatii pt. studentii maghiari de a studia si in limba lor materna. Consider ca UMF Tg Mures si-a indeplinit aceasta obligatie si ca nu este nevoie de separarea facultatilor de medicina si farmacie. Initiativa UDMR pare fortata si manipulatoare si nu va contribui cu nimic benefic, nici fata de studentii maghiari, nici fata de starea lucrurilor in Tg Mures si in Romania.

Musafir

De ce tot ce este bun trebuie schimbat? Noi, românii, avem mai mult respect pentru alții decât pentru noi?

Musafir

2012-03-15 10:52

Este o rusine politica dusa de actualul Guvern! oare cum nu se sesizeaza nimeni ca acesta este un SANTAJ ORDINAR care se pedepseste prin lege... Sau cum se numeste acuma ? Ce vor face doctorii sau farmacistii care invata NUMAI in limba maghiara, vor trata pacientii vorbitori de limba lor sau o sa spuna : Nem tudom Romanok! RUSINE !!!!

Musafir

2012-03-15 10:55

Sunt un cetatean roman, de nationalitate romana. Nu am principii extremiste, traiesc in minunatul nostru Ardeal, respect cei 3 R, dar mi se pare logic si normal cum este in orice Stat European, respectarea statului de drept. Nu inteleg de ce EI cetateni romani si europeni de "etnie maghiara" sunt pentru separarea etnica. Totusi, suntem in sec. XXI,...
Cu respect, Vera

Musafir

2012-03-15 10:56

Fara cuvinte ce se intampla

Musafir

2012-03-15 10:57

Atata timp cat pe studenti nu ii deranjeajza si nu vor fi marginalizati(prin aceasta lege), politicul nu trebuie sa se implice(UDMR-ul cauta sa isi castige electoratul, iar PDL sa nu ii piarda). Trebuie respectata Constitutia tarii.

Musafir

2012-03-15 10:58

Daca nu luam atitudine va fii rau de tot

Musafir

2012-03-15 10:58

Nesimtitii...

Musafir

2012-03-15 10:59

Acum cand toata Europa doreste sa se uneasca, unii vor sa se separe considerand ca sunt lipiti de aceleasi drepturi pe care le are marea majoritate, ceea ce nu corespunde absolut deloc realitatii. De ce se vrea aceasta separare? Cine are interes pentru a separa pe oamenii de rand magheari si romani care fara influentele nefaste le politicului se inteleg foarte bine si au convietuit in intelegere si liniste de atata timp. Amintiti-va de ce s-a intamplat in 1999, evenimente pe care nu le-am dori sa se mai repete. Politicienii ar trebui sa se gandeasca, ca tot ceea ce se hotaraste acum va ramane in istoria acestui popor.

Musafir

2012-03-15 11:05

Nu este admisibil ca un medic sa nu cunoasca termenii de specialitate in limba statului in care a facut facultatea, si in care vrea sa profeseze ca medic. Cum va fi comunicarea profesionala intre medicii din Romania? Cum va fi comunicarea cu pacientii care nu cunosc limba maghiara? Cum se va simti un pacient aflat intr-un cabinet in care se vorbeste despre boala lui in alta limba, iar lui i se va transmite o sinteza a discutiei?

Musafir

2012-03-15 11:06

Trebuie respectată autonomia universitare! Trebuie consultat Senatul UMF!Politicul nu trebuie să dicteze în conformitate cu interesele de grup, nu trebuie să ignore autonomia universitară!

Musafir

Ar trebui sa vorbeasca romana pentru ca sunt in Romania, daca nu le place limba noastra sa plece naibi in Ungaria.Daca traiesti in SUA vorbesti engleza, in Franta vorbesti franceza...deci in Romania se vorbeste romana.Noi daca mergem in Ungaria trebuie sa vorbim limba lor, ei de ce nu pot vorbi limba noastra?...sunt niste făţarnici si niste nenorociti(am simtit asta pe pielea mea).Sa-si scoata fumurile astea din cap!!!

Musafir

Este pacat sa se produca aceasta dezbinare/ izolare a unor tineri care se inteleg intre ei si de la care asteptam sa manifeste comuniune si multa dragoste pentru tratarea semenilor nostri, indiferent de etnie !

Musafir

2012-03-15 11:08

Este dureros sa stii ca in viitor in propria ta tara nu vei mai putea sa vorbesti limba ta ,nu te vei mai putea simti mandru ca esti roman , vei ajunge sa te inchini unor minoritari care nu-ti doresc binele ci doar pieirea ta.Cei care iau decizii astazi impotiva propriei natii pentru a salva ceva ce nu are importanta asa de mare, ar fi bine sa se gandeasca la viitor si sa tina cont de ceea ce-si doresc romanii,nu ungurii.Eu tot ce stiu este ca sunt roman si traiesc aici impreuna cu ungurii.Niciodata nu am facut diferenta intre romani si unguri,dar dupa cum vad ungurii vor sa fie separati de noi,nu ne plac ,chiar ne urasc,se simt foarte lezati ca trebuie sa vorbeasca limba romana pe care nu o suporta,nu iubesc tarisoara aceasta ,ci lupta sa se intoarca la vremurile in care romanii erau maghiarizati .Deschideti-va mintea oameni buni si nu va lasati inselati.Fiti romani ,aveti coloana vertebrala si nu aplecati urechea la toate marsaviile acestei natii ,pentru ca altfel neamul romanesc va plarti foarte scump

Musafir

2012-03-15 11:08

Cred ca, in primul rand, trebuie oprit santajul ordinar al UDMR. Interventia politicului in activitatea universitara nu poate fi decat nociva. Si, la urma urmei de ce ne trebuie medici care sa vorbeasca limba maghiara?