Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

2012-03-15 11:08

Invatamant in limbile minoritatilor exista si e chiar supradimensionat
Doar la UBB Cluj Napoca exista urmatoarea situatie
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.
Cred ca incapacitatea de a folosi aceeasi infrastructura cu etnicii romani este nu doar jignitoare dar si medievala!Mai ales in conditiile in care se prefigureaza "Statele Unite ale Europei"Conducerea UMF a vorbit!Respectati Autonomia Universitara!

Musafir

2012-03-15 11:09

am fost la tg mures si oamenii de acolo sunt foarte rai. se fac k nu vb romana, dar cand ai trecut de ei, te injura peste umar. dupa ce ca ne calca tiganii in picioare, ii mai lasam si pe unguri? RUSINE ROMANIA!!!!

Musafir

2012-03-15 11:09

Deciziile politice nu au ce cauta in procesul didactic si in evolutia profesionala individuala

Musafir

2012-03-15 11:13

Cine a aprobat,sau este pe cale de a aproba (ma refer la guvernanti)aceasta uriasa tradare nationala trebuie scosi din viata politica pentru totdeauna. Si,daca este greu chiar in furci!

Musafir

2012-03-15 11:17

Politicul sa nu se amestece in autonomia universitatii , sa se respecte legea.Medicii si farmacistii scolarizati de la bugetul de stat trebuie sa cunoasca si limba romana ( lucrari practice in limba romana cred ca nu este pra mult pentru a se familiariza cu termenii medicali sau actiunile fiziologice ale unor compusi medicamentosi)

Musafir

#1006 Re: Re:

2012-03-15 11:19

#286: - Re:  

Linia independenta de medicina in limba maghiara inseamna ca banii mei, ca si contribuabil, sa fie cei care finanteaza aceasta pretentie aberanta, inseamna mai putini bani pentru finantarea facultatii care deja exista si nu stiu cui serveste asta! Daca poti sa ma faci sa inteleg cu ce creste calitatea actului medical sau a intregului sistem de sanatate daca se infiinteaza aceasta linie separata , s-ar putea sa ma mai gandesc! Care este beneficiul statului Roman in aceasta afacere, pentru ca in fond si la urma urmei el este cel care finanteazaaceasta aberatie, iar statul roman suntem noi toti!... si fara suparare minoritatea se supune majoritatii (strict matematic)

Musafir

Nu este normal ca intr-o tara unde traiesti castigi un trai iti duci ziua de zi cu zi sa nu stii limba tarii oficiale!!!! Acest lucru arata lipsa de respecat total fata de ceilalti locuitori si bine inteles de tara in sine. Nu avem tara perfecta avem coriptie pana peste cap dar sa nu uitam ca fie bine sau rau traim in Romania! Asa ca limba oficiala sa ramana romana!! Daca e prea greu sau din lipsa de comiditate fara suparare exista spitale si in Ungaria

Musafir

Vreti sa faceti si in Germania academie ungureasca cumva , aici in Germania e DEMOCRATIA la ea acasa !!!!!inercati aici "eroilor" !
cititi mai multe despre MASACRUL DE LA IP ; sa vedeti ce-au facut srtamosii vostrii hunii , cu bietii romani, i-au impuscat si i-au aruncat in groapa comuna si-au turnat var peste cadavre , iar la 40 zile singele nevinovat a curs si a strigat spre cer razbunare. Vreti iar Ardealul sa va faceti voi legea? , prin orice mijloace vreti Ardealul, va arde, va musca din carne dorinta de a avea dragul nostru Ardeal. NNNNNIIIIICCCCCIIIIOOOOODDDDAAAAATTTTAAAA!!!!!!!!!!
in UNgaria cate facultati de medicina sant ??? ca doar si-acolo traiesc romani......

Musafir

2012-03-15 11:23

Nicio problema!Guvernul ce-i va succeda acestui guvern obedient udmr-ului va EXTIRPA rana produsa si urat mirositoare a deciziei de scindare a U.M.F.Tg.Mures!

Musafir

Respectati autonomia universitara!

Anonymous

Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.
Cred ca incapacitatea de a folosi aceeasi infrastructura cu etnicii romani este nu doar jignitoare dar si medievala!Mai ales in conditiile in care se prefigureaza "Statele Unite ale Europei"Conducerea UMF a vorbit!Respectati Autonomia Universitara!

Musafir

2012-03-15 11:24

da sunt de acord cu petitia ar trebui demnata de toti rominii si nu numai

Musafir

2012-03-15 11:26

Traiesc in lumea aceasta mare, am vazut multe, dar nu am vazut nicaieri o universitate infiintata pe criterii politice sau etnice.

Musafir

2012-03-15 11:26

Poate ne desteptam si noi romanii in ceasul al 12-lea ca si-asa am inghitit destule pana acum!

Musafir

2012-03-15 11:29

Multe comentarii semnate de maghiari-unul de mai multe ori-ne asigura ca ei stiu foarte bine limba romana.
Atunci tot circul este unul de orgoliu, caracteristic de altfel maghiarilor. Goga, cu afirmatia lui ca maghiarii se plang de durei inchipuite, e mai actual ca niciodata.

Musafir

2012-03-15 11:32

Sustineti UMF TG MURES

Musafir

2012-03-15 11:33

Sustineti Autonomia Universitatii UMF Tg Mures!

Musafir

2012-03-15 11:34

oare nu mai au nici un pic de rusine?Profita mereu de slabiciunea politicienilor si santajeaza tot poporul roman.Este strigator la cer!

Musafir

2012-03-15 11:35

Susţineţi UMF Tîrgu Mureş, susţineţi autonomia universitară!

Musafir

2012-03-15 11:36

De ce trebuie sa schimbam un lucru care merge foarte bine???

Musafir

2012-03-15 11:39

Separarea o doresc numai cei care vor functii de conducere nu si maghiarii de rind .
Florin Bucur

2012-03-15 11:39

Musafir

2012-03-15 11:42

Ne-am saturat de maghiarii astia ,chiar ca nu mai suportam.

Anonymous

2012-03-15 11:42

Sustin respectarea autonomiei universitare.

Musafir

2012-03-15 11:43

rusine acestui guvern care s-a lasat santajat de udmr