Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Musafir

#1585 Re: Re: Re: Re:

2012-03-28 17:12

#1574: - Re: Re: Re:

Mai studiaza si vei vedea ca nu este real ceea ce sustii . Inteleg ca nu stiati sa cititi cand erati triburi migratoare ,dar nici pana acum nu ati invatat ?

Raspunsuri

Musafir

#1590 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-28 19:04:58

#1585: - Re: Re: Re: Re:

Poti sa aduci argumente ? Daca chiar vrei argumente pe istorie, as putea avea cateva intrebari pentru tine...

Musafir

#1600 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-28 22:33:58

#1585: - Re: Re: Re: Re:

Mai studiaza putin si vei vedea ca:

1. defapt n-am sustinut nimic (am vorbit tocmai despre sustinerile subiective neargumentate).

2. ca ceea ce am scris e adevarat.

Iar despre analfabetism mai bine sa nu vorbiti, timp ce probabil stiti si dvs ca literatura maghiara are mai mult de 800 ani de existenta: primul text scris in intregime in limba maghiara era o rugaciune din 1192, iar primul poem pe care o stim din secolul XIII., continand copia unei poezii religioasa in limba maghiara, a carui original era scris in secolul XII. de un calugar.

Deci literatura maghiara are o vechime de cel putin 820 de ani.

Cele mai vechi fragmente care contin si cuvinte unguresti erau scrise in secolul XI. (cea mai veche sursa se dateaza din 1055).

Comparativ: daca nu ma insel cel mai vechi document păstrat scris în limba română este o epistolă datată 1521 (adica cu 329 ani in mai tarziu decat primul text maghiar si cu cca 250-300 ani mai tarziu decat prima opera literara maghiara).

De altfel nici ultima propozitie nu e corecta: inainte sa incepem sa scriem cu alfabetul latin, am mai avut si un alfabet runic.