Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1334 Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 17:09

#1286: Judex - Re: Re: Re:

"V-am trimis învăţători, profesori" - si pe ai nostrii i-ati trimis dupa terminarea facultatii in Delta, Moldova si Oltenia. Oare cu ce scop?! Orasul Targu Mures a fost oras inchis - nici un absolvent de etnie maghiara nu putea sa ia un post aici, in timp ce etnicii romani veneau cu miile. Oare cu ce scop?! Si enumerarea ar putea continua mult, foarte mult.

"au fost alungaţi din locurile unde au fost trimişi." - da un exemplu de profesor sau invatator sau din orice alt domeniu decat militia pentru cineva care a fost alungat. Si militienii au fost alungati sau tratati ca atare fiindca se comportau ca mici dictatori si terorizau populatia (exemple sunt nenumarate, chiar si personale). Erau reprezentantii unei administratii bestiale si se identificau cu ea, in afara de cateva exceptii. Acele exceptii nici n-au avut de suferit.

"Multora le e frică să mai locuiască în secuime" - traiesc bine, mersi! Nu prea s-au inghesuit sa plece inapoi de unde au venit. Ba mai mult, incearca sa se comporte si acuma ca "pe aici pe veci stapani"

"de teama represaliilor care li s-ar putea întîmpla ca în 1989-90, cînd unii au fost oripilaţi de sălbăticia cu care au fost trataţi" - nimeni cine s-a comportat ca om cinstit n-a avut de ce sa se teme si nici n-a patit nimic.

Am mai zis: dezinformarea este arma grea folosita cu drag de politicul si nationalismul sovin romanesc pentru capital personal si de grup!! Ca sunt si victime colaterale (vezi cazul Cofariu), nu-i deranjeaza deloc.

Raspunsuri

Trei scaune(nu pe zi)

#1335 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 17:37:07

#1334: - Re: Re: Re: Re:

De la cap la coada:

Cofariu este victima. Nu colaterala, ci a maghiarilor. Nu a dezinformarii, ci a batelor si cutitelor.

Toti colegii mei de la Universitatea Iasi care terminasera in ultimii 3 ani inainte de inghesuiala facultatea si fusesera repartizati in Harghita sau Covasna au patit-o rau de tot. Usi incendiate, sicane la scoala, amenintari. Vorbim de profesori de limba romana, limbi straine, istorie, geografie, si asta numai din ce stiu eu. Desigur, cu exceptia etnicilor maghiari care tradasera si facusera facultatea in limba romana.

Romanii care traiesc bine-merci in secuime(un termen impropriu, este vorba de depresiunea Tara Barsei - Trei Scaune) nici nu au de ce sa plece, ca in definitiv sunt in tara lor.

Targu Mures era oras inchis la fel ca multe orase din Romania, pe cale de consecinta nu veneau nici romani nici maghiari, e o prostie sustinerea ta. Si apoi, unor maghiari le-a prins chiar bine sa mai vada si alte locuri, s-au mai destupat si ei la scufitza.

Iar dezinformarea este intradevar o arma, pe care maghiarimea universala o manuieste cu mare dibacie. Nu ca politicienii romani nu ar utiliza-o, sa fim bine intelesi.