Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Franz

#1330 Re: Musafir 1321

2012-03-23 16:38

#1322: 1308 - Musafir 1321

..tot citesc despre discrimanari pozitive, negative, poate exista neutrale? Presupun ca nimeni nu doreste sa auda de fel, de cuvantul discriminare, sub nici o forma. Amintesti in mod prietenesc, constitutia, aliniate ale acestuia. Se cunoaste, constitutia este depasita, facuta in pripa in avantajul romanilor. Minoritatile sunt amintite, doar cu litere mici. Adica obligatii DA, drepturi egale NU. Constitutia nu este o biblie. A fost scrisa de oameni, pentru oameni si posibila de corectat in caz de necesitate. In mod nesimtit vii cu atrocitati istorice, dar ai grija sa prezinti numai o parte a medaliei. Se simte iredentesmul si rea vointa in cuvintele tale. Improsti cu venin, cauti cu obraznicie sa inciti. Sa-ti fie rusinesi scuteste-ne de  lectiile tale nationaliste. Oameni ca tine nu sunt bine veniti in Ardeal

1.In limba romana nu exista cuvantul ”neutral”.

2.Constitutia este perfectibila, fara doar si poate, dar cu siguranta ea nu a fost conceputa cu unicul scop al oprimarii minoritatilor.

3.IREDENTÍSM s. n. Mișcare politică de eliberare națională a unor teritorii aflate sub ocupație străină, devenită, după primul război mondial, mișcare anexionistă și naționalistă

Prin urmare, eu nu am cum sa fiu iredentist, fiindca nu ravnesc la un teritoriu aflat sub ocupatie straina

4.Atrocitatile pe care le aminteam sunt fapte istorice de netagaduit, nu inteleg de ce nu ti le asumi cu demnitate. Voi prezenta si cealalta parte a medaliei, la cerere, dupa ce voi fi constatat ca minoritatea maghiara depune diligente si in sensul binelui comun și nu exclusiv in acela al propasirii maghiarismului si atat.

5.Cand ti se va cere parerea despre cine este sau nu bine-venit in Transilvania, atunci e clar, a venit ziua de apoi si nu mai conteaza nici parerea ta, nici a mea.


Raspunsuri

@Franz

#1344 Musafir 1321

2012-03-23 19:37:35

#1330: Franz - Re: Musafir 1321  

 Incerci sa joci pe intelectualul? Explicatii lingvistice fara sens? Nu ti-e rusine sa incerci sa ataci o minoritate nationala, care lupta pentru drepturile sale? Nu de mult am auzit de la un demnitar cuvintele viermi, ciumpalagi. Nu ti se potriveste, esti doar un inconstient, care nu stie ce vorbeste, ce scrie.- Intoarce-te pe bancile scolii, iar daca nici aia nu ajuta,. poate doar un bun ospiciu ardelean. In Ardeal n-au ce cauta nulitati, care cu nationalism excentric, xenofobie, cauta sa se impune unei minoritati, fie ca este maghiara, fie ca este germana.- Vad ca te semnez cu Franz, poate un Vadim ti s-ar potrivi mai mult.