Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

T

#1307 Re: Re: Re:

2012-03-23 12:01

#1301: - Re: Re:

"Pai nu va fugareste nimeni, atat vreme cat nu tineti mortis sa iesiti ca untdelemnul la suprafata apei. Cinstiti, iubiti, respectati tara asta, nu cereti mai mult decat au ceilalti, nu va mai plangeti atata, ca nu va pedepseste nimeni, nu amenintati si nu va milogiti, nu va enclavizati si nu mai fluturati stindarde ale altei tari...Noi am fost educati sa va iubim, voi de ce ne urati? De ce ne dispretuiti?"

Nu noi am ieșit la stradă, nu noi am făcut scandalul ăsta, ci colegii noștri români. Nu vă disprețuim, nu facem discriminări, nu v-am amenințat cu nimic. Tot ceea ce am vrut și vrem în continuare este posibilitatea de a învăța la Facultatea de Medicină în limba noastră maternă. Citiți primele comentări la această petiție, cum a început discuția despre istorie.

Trebuie să ne respectăm reciproc, dar cum vreți să realizați asta, când ”unii” ne scriu, că suntem ”unguri incompetenți”? Sau că, am ucide cu plăcere pe români? Nu știu de unde au scos oamenii prostiile astea. Să nu vă lăsați influențați de minciuniile altora.

Cu respect.

Raspunsuri

Musafir

#1311 Re: Re: Re: Re:

2012-03-23 12:19:33

#1307: T - Re: Re: Re:

Personal nu-i consider pe unguri incopetenti sau prosti, pe scurt nu-i desconsider. Am prieteni, cunostinte apartinand acestei minoritati. Toti au facut facultati in limba romana si nu se plang. Chiar mai mult, fiind oameni cu capul pe umeri si cunoscandu-si interesul, isi dau copiii la scoala in limba romana de mici, tocmai pentru a nu-i tara si a nu le reduce posibilitatile de afirmare profesionala. Iar acasa invata sa vorbeasca, să scrie, sa cante in limba maghiara, constienti de apartenenta lor etnica sau  culturala. Nu, nu-i desconsidera nimeni si nici ei nu se cred tradatori sau ceva de genul. Pur si simplu sunt OAMENI pragmatici.