Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post


Musafir

#50 Re:

2014-02-12 11:27

#49: Florela Vasilescu -

1. La fel cum fiecare are drept de vot, si agramatii au dreptul la o opinie, chiar daca e scrisa cu degetele de la picioare. Inca ceva: Iar se generalizeaza?

2. Nimeni nu a sustinut ca ar cunoaste mai bine decat domniile voastre meseria de arheolog, de aceea si dam fuga la muzeu sa va cerem parerea in legatura cu orice cui gasit, chiar daca ne tratati cu spatele.

3. Imi cer scuze in numele celui(celor) care au adus argumentul asta in discutie

4. In general nu este vorba despre comori, ci despre potentiale situri. De aici si prezentarea tuturor fiarelor la muzeu. Ce nu inteleg e indiferenta domniilor voastre la posibilele situri. Chiar nu poate deveni sit un loc care nu si-a aratat bogatia fata de detector? Poate comoara este prea adanc ingropata sau poate ca nu este de natura metalica. Ar trebui macar sa ne ascultati, principiul "nu are ce sa fie acolo" este cam contraproductiv.

5. Atacul a fost destul de clar si a fost si justificat de un comentariu de mai sus. Patrimoniul ar trebui protejat pe masura ce e descoperit. Cat despre intoleranta, aici e greseala. Ar trebui simplificata si clarificata legea, a se limita prezentarea obiectelor doar la muzeu. As fi deacord cu un raport/formular completat dupa fiecare iesire cu conditia trimiterii lui pe email la muzeu(nu aveti idee cate iesiri am avut in care am gasit doar conservesi nu, nu am gasit ceramica, cenusa etc).

Ati putea incerca o educare a populatiei decat sa folositi biciul cu fiecare ocazie. O prezentare de 1 ora la muzeul local la care sa participe toti posesorii de detectoare nu ar fi greu de organizat, nu?

6. Aveti dreptate. Lasitatea vine de la inversunarea domniilor voastre. Daca unii dintre dvs s-ar bucura daca am sari in aer gasind proiectile, eu de ce sa imi dezvalui identitatea?

Raspunsuri


Musafir

#63 Re: Re:

2014-02-12 15:57:05

#50: - Re:

as vrea sa va raspund la punctul 4: ce intelegeti prin indiferenta? faptul ca nu se cerceteaza imediat? va rog sa intelegeti ca asa ceva se intampla numai la televizor/in alte tari. in conditiile in care banii alocati pentru santierele in lucru deja tind incet-incet spre zero, de unde fondurile necesare unei sapaturi, fie ea si de mica amploare? si dupa aceea, eventual, protejare, conservare... vedeti bine care este atitudinea: arheologii traiesc pe spatele contribuabilului cinstit. din pacate, cultura in general consuma, nu produce. produce hrana pentru suflet, eventual. ma intreb daca ceilalti colegi ai dvs au aceeasi atitudine si fata de teatru, actori, scriitori s.a.

felicitari pentru tonul civilizat. asa se poarta o discutie.