Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post


Musafir

#63 Re: Re:

2014-02-12 15:57

#50: - Re:

as vrea sa va raspund la punctul 4: ce intelegeti prin indiferenta? faptul ca nu se cerceteaza imediat? va rog sa intelegeti ca asa ceva se intampla numai la televizor/in alte tari. in conditiile in care banii alocati pentru santierele in lucru deja tind incet-incet spre zero, de unde fondurile necesare unei sapaturi, fie ea si de mica amploare? si dupa aceea, eventual, protejare, conservare... vedeti bine care este atitudinea: arheologii traiesc pe spatele contribuabilului cinstit. din pacate, cultura in general consuma, nu produce. produce hrana pentru suflet, eventual. ma intreb daca ceilalti colegi ai dvs au aceeasi atitudine si fata de teatru, actori, scriitori s.a.

felicitari pentru tonul civilizat. asa se poarta o discutie.

Raspunsuri


Musafir

#65 Re: Re: Re:

2014-02-12 16:08:01

#63: - Re: Re:

Nu este vorba despre sapaturi/santiere, ci despre luare la cunostinta. Nici despre bani, transportul il pot oferi eu contra unei pareri avizate despre locatie. Trebuie doar dorinta de a se deplasa pana acolo alaturi de mine.

Exact pentru asta militez: Un dialog civilizat pentru gasirea unei solutii optime pentru ambele tabere. Adevarat, si o lege mai clara ar ajuta, dar si o delimitare mai exacta a zonelor de protectie ar fi buna, pentru a sti ce trebuie ocolit (apropo, un braconier tot gaseste locul cu pricina si daca e secret, are el mijloace). Cat despre autorizatia sapei... birocratie multa, "mon cher". Un ghid ar ajuta mai mult, ceva de genul :

Gasit ceramica = Marchezi coordonate, parasesti locatia, te intorci la sapat cu un specialist

Gasit bronzuri = Poze detaliate, GPS, adancime, iei obiectele fara sa le strici, parasesti locatia , te intorci la sapat cu un specialist

Potcoava = mai sapa de 3 ori, poate gasesti setul.