Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Musafir

2018-02-08 12:51

Scandalul de la Colegiul Psihologilor nu se poate sfârși până ce polițiștii de la Secția 16 nu reconosc legalitatea actelor publicate în … Monitorul Oficial al României.

Chemați să ajute conducerea aleasă a Colegiului Psihologilor din România să intre în sediul în care s-au baricadat, la propriu, apropiați ai fostei conduceri, polițiștii au spus că nu pot interveni pe baza documentelor din Monitorul Oficial, deși fuseseră înștiințați că există suspiciunea că s-ar putea distruge documente.

Ei au spus că ei nu pot interveni decât pe baza unui ordin judecătoresc. Polițiștii au intrat în sediul Colegiului ai căror conducători erau ținuți afară și, după ce au discutat „cu o doamnă jurist” care le-a spus că nu recunoaște legitimitatea persoanelor al căror nume fusese publicat în Monitorul Oficial al României, au decis să nu intervină în problema de ordine publică!

Poziția polițiștilor a fost că Monitorul Oficial nu are valoarea unei sentințe civile și că în lipsa unei sentințe civile Poliția nu va interveni. 

La rândul să, Laurențiu Ștefan susține că dreptatea este de partea lui și că în Monitorul Oficial ar fi fost publicat un act fals. „Există un grup care a încercat preluarea Colegiului Psihologilor. Au publicat în Monitorul Oficial un act fals. Noi am depus plângere. Pe baza actului, ei au încercat să se legitimeze peste tot și au trimis către toate instituțiile, cu toate că în acest moment există mai multe procese penale, civile„, a declarat, pentru DC News, Ștefan Iulian Laurențiu.

Cu ajutorul documentului, practic, încearcă acum, împotriva hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile, să se legitimeze. Acest document nu are cum să țină loc de hotărâre judecătorească", susține Ștefan Iulian Laurențiu.

http://cetateanul.net/fara-categorie/colegiul psihologilor abuz monitorul oficial/

Musafir

2018-02-08 12:52

...as vrea sa le aduc aminte celor care vorbeau despre conducerea colegiala ca au uitat sa fie colegi! Nu toti, doar cei care si-au scos pumnul din gura pentru a-l baga altora.

Musafir

2018-02-08 12:53

Dintre cei aflați la conducerea Colegiului psihologilor unii ar trebui să meargă la... psiholog. Au grave deficiențe cu mansarda. Sunt semne clare de igrasie la... acoperiș, iar în pod este mult autism și o crasă lipsă de bun simț.

Musafir

2018-02-08 13:00

Grandparenting...Multi au sărit trepte cu doctoratele! Regret că trăiesc aceste evenimente în profesie! Păcat!

Musafir

2018-02-09 09:17

Prin prezenta vă informăm asupra faptului că în data de 23 ianuarie 2018, grupul ilegitim, condus de către Ion Dafinoiu, a întrerupt abuziv atât funcționarea website-ului oficial al Colegiului Psihologilor din România, cât și a adreselor de email utilizate de către personalul salariat pentru comunicare.

În prezent, întreprindem măsuri judiciare și tehnice pentru reluarea funcționării website-ului, asigurarea comunicării în spațiul online și reutilizarea platformei de comandă a timbrelor profesionale.

Comunicarea urgentă se realizează prin email, pe adresa comunicare.copsi gmail.com, prin intermediul paginii de Facebook sau prin telefon: 021 311 51 55 (tasta 4) / 0736389681, acest website fiind în curs de actualizare.

Pentru mai multe informații legate de comanda timbrelor profesionale puteți contacta Biroul de timbre, începând cu data de 25 ianuarie 2018, la numărul de telefon: 021 311 51 55 (tasta 5) / 0733073458.

Musafir

2018-02-09 09:19

PRESIUNE ASUPRA COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA PENTRU PRELUAREA ABUZIVĂ A SEDIULUI INSTITUȚIEI

Astăzi, la orele 0,50, în toiul nopții, agenții care asigură paza sediului Colegiului Psihologilor din România au sesizat prezența în fața instituției a unui grup de persoane, însoțit de o autoutilitară cu inscripția BGS.
Această situație a apărut după ce, în timpul zilei de ieri, 31 ianuarie 2018, numitul Doru Dima, fără prezentarea unui titlu executoriu, a solicitat agentului care asigura paza instituției, să-i permită preluarea abuzivă a Colegiului Psihologilor din România.
Menționăm faptul că după data de 17 ianuarie 2018, acțiunile de preluare a sediului Colegiului Psihologilor din România de către grupul organizat au devenit extrem de agresive, în special împotriva personalului salariat.
Au fost depuse mai multe sesizări penale la Secția 16 Poliție București, inclusiv împotriva numitului Doru Dima, care exercită presiuni sau acte de hărțuire pentru intimidarea personalului instituției, pe care l-a amenințat în nenumărate rânduri.
În cursul zilei de astăzi, Colegiul Psihologilor din România va sesiza Secția 16 de Poliție, Parchetul General și instituțiile publice responsabile în vederea adoptării unor măsuri urgente.
Facem apel catre toți psihologii să dea dovadă de solidaritate în fața acestor atacuri concertate împotriva Colegiului Psihologilor din România, având ca scop satisfacerea unor interese financiare de către grupul organizat.
De asemenea, membrii grupului organizat speră ca prin preluarea sediului instituției să evite responsabilitatea pentru actele false emise din data de 10 aprilie 2017 până în prezent.

Colegiul Psihologilor din România

Musafir

2018-02-09 10:11

In loc sa-i văd pe cei din actuala conducere cu ieșiri publice legate de statutul psihologului in sănătate, armata, învățământ, etc nu văd decât împunsături la adresa lui ILS, anunțuri de noi acțiuni in instanța, sărbătorirea fiecărei victorii de parca s-ar fi câștigat războiul și , cel mai grav, adâncirea rupturii între colegii simpatizanți ai diferitelor “tabere”. Nimic constructiv... doar dezbinare. Am ajuns de rasul instantelor de judecată cu profesia blocată de un individ simplu angajat! Dacă tot ce au reușit cei care au negociat este sa aibă un psiholog din spital salariul cât brancardierul din UPU, atunci afirm cu toată responsabilitatea ca nu și-au făcut deloc treaba! Și in fata unei asemenea nedreptăți trebuiau sa vuiasca ziarele și televiziunile sau măcar grupurile de Facebook pe care le controlați. Dar nimic! Am confirmarea acum ca știați de anul trecut... Da, Mitrofan, Anitei, ILS nu au făcut nimic pentru noi din comoditate/rea-voința/dezinteres dar nici cu voi nu mi-e rusine... am venit sa va votam in condițiile in care am sperat la ceva mai bun dar ceva mai bun nu e “am încercat dar n-am reușit ca ne-au stricat ploile fostii”! Dacă ILS v-a stricat negocierile cu articole și comunicate in presa, unde au fost reacțiile voastre? Nu vreți voi sa va strângeți maine, ăștia care ne-ați promis marea cu sarea și pe care v-am votat in condițiile in care cealaltă tabăra ne amenință cu dosare penale, sa va strângeți luni, cu Dafinoiu in frunte, și sa mergeți la Ministrul Sănătății și la cel al Muncii?

Musafir

2018-02-09 10:15

Realitatea, va place sau nu, este ca toate conducerile ne-au lăsat in voia sortii, unii pentru ca erau prea ocupati sa-și rezolve problemele lor, alții pentru ca sunt prea ocupati sa-i rezolve pe foștii. Nu asta așteaptă nimeni de la conducerea acestui colegiu.

Musafir

2018-02-09 10:17

Nu i-am votat pe cei din actuala conducere ca sa păzească porta colegiului. I-am votat ca sa reglementeze profesia și sa aducă statutul psihologului acolo unde merita!

Musafir

2018-02-09 10:19

Pana atunci, succes in lupta cu doua trei secretare și vreo câțiva juriști, ca văd ca nici cu dreptatea in mâna nu puteți rezolva rapid o situație cel puțin jenanta... Cand voi vedea ca faceți ceva și pentru noi, voi fi primul care îmi voi scoate pălăria in fata voastră! Pana atunci voi și conducerile trecute sunteți pentru mine otova...

Musafir

2018-02-09 10:20

Am avut o perioadă în care femeia de serviciu de pe sectie avea salariul mai mare ca mine, e normal ? Ce face actuala conducere pt noi? Dar vechea? Importante sunt timbrele, se blochează domeniile, conturile, sunt importante testele cu licenta si atat....

Musafir

2018-02-09 10:21

Mă întreb ce nevoie mai avem de CPR...

Musafir

#588 Re:

2018-02-09 10:22

#582: -  

Subscriu ....am inceput prin 2000 cu un salariu mai mic decat femeia de serviciu, am continuat cu unul mai mic decat oricare asistent din CSM, acum la 50 de ani a venit momentul luciditatii , nu mai visez cai verzi ori...albastrii pe pereti si ma intreb doar cum sa- i ajut pe cei care sunt in nevoie...

Musafir

2018-02-09 10:23

Asistentii medicali cu studii superioare,in unele sectii chiar si studii medii, vor avea de la 1 martie salarii mult mai mari decat ale psihologilor.

Musafir

2018-02-09 10:24

Și asistenții fără studii superioare vor avea salarii mult mai mari. Studiați grila.

Musafir

2018-02-09 10:25

Noi platim cotizatii,cursuri,credite,teste doar pt a avea un atestat de libera practica?! Asistentii si medicii obtin credite mult mai usor si ieftin!

Musafir

2018-02-09 10:26

ei au reprezentare, noi nu! Ai lor ii apăra și ii ajuta in desfășurarea profesiei, ai noștri ne pun sa timbram de parca un cod de parafa nu e îndeajuns! Asta ca sa mai vândă ceva timbre... Chiar așa, problema cu timbrele au rezolvat-o rapid actualii, nu a-au mai împiedicat de ILS dar când e vorba de statutul psihologului uite ca se împiedica și in loc sa facă ceva stau și sprijină garduri...

Musafir

2018-02-09 10:28

Deși în mass media se accentuează rolul și importanța psihologilor, suntem subevaluati la nivel financiar. Cei care lucrează la stat sunt cei mai prejudiciati! Cunoaște cineva din colegiu stresul,epuizarea,volumul de munca al unui psiholog?! Intereseaza pe cineva cu adevărat umilința pe care o trăim cand vedem venitul raportat la investiția în  cursuri, teste, workshopuri, conferințe?!

Musafir

2018-02-09 10:29

Colegiul suntem noi iar reprezentanții sunt efemeri. Sa vadă și cei din conducere ca nu e doar părerea unuia dintr-un orășel uitat de prin munți ... Și nu e vorba doar de sistemul sanitar, cu toate ca aici e umilința maxima și situația e critica (prin termenul scurt) dar și de restul domeniilor in care activam. Va simțiți reprezentați de colegiu? Vreți sa fiți apărați sau va multumiți cu live-uri la gardul unor clădiri? In asta consta menirea unui for reprezentativ pentru o întreaga profesie?

Musafir

2018-02-09 10:39

Adevarul e ca cei care va conduc fac bani de pe urma studentilor si a formarilor la care ii obliga sa paticipe. Putini sunt cei care cu Adevarat profeteaza sidepind de beneficiarul care vine pe sectie sau in cabinet. Dupa ce m-am lamurit cum sta treaba eu am renuntat sa mai profesez in acest domeniu - costurile is mai mari decat beneficiile iar colegiul e interesat doar sa adune bani

Musafir

2018-02-09 10:44

Și dacă ne asociem și ne reprezentam singuri, ce nevoie mai avem de colegiu? Sa ne bage timbre noi? Sa ne spună de la cine avem onoarea sa cumpărăm teste? Sa ne spună in buzunarele cui avem dreptul sa băgăm bani in buzunar pentru puncte? Sa ne cheme la evaluări și sa ne pună sa stam la coada ore întregi pentru treceri in alt grad profesional? Cred ca totuși soluția normala este ca reprezentanții aleși sa-și facă treaba. Iar dacă nu și-o fac sa plece!

Musafir

#597 Re:

2018-02-09 10:45

#588: - Re:  

Nu doar in sanatate sunt psihologi angajati. eu sunt in adm publica locala si am salariul la jumatate comparativ cu colegii mei, doar pentru ca sunt personal contractual si nu functionar public

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2018-02-09 10:47

Musafir

2018-02-09 10:49

De ce am ieșit la alegeri in ciuda amenințărilor cu procese penale? Ca sa plătim taxe și lista de priorități sa rămână tot una care ne plasează la coada? Dacă aveți impresia ca cerem prea mult (dacă a fi plătit mai bine ca o infirmiera e prea mult din partea unui psiholog) și nu puteți rezolva situația, de ce mai stați pe funcții?

Musafir

2018-02-12 12:21

Tot ce vreau este CA COlegiul să mă ajute cu ceva. De mai bine de zece ani nu mă ajută cu nimic, dimpotrivă: MĂ ÎNCURCĂ! Și o face și pe banii mei, că să fim foarte exacti!