Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

ADICA,DEGETELE OLTCHIMISTILOR,daca intelege ti mesajul,,PICASSO

#27151 PT CA NU INCETATI CU FOTA SAU FONTA,sa mi sugeti degetele cu cernev cu tot

2014-10-04 08:25

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-04 08:27


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-04 08:30



Musafir

#27154 Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante articole de co

2014-10-04 08:54

#27142: - Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante articole de copert 

 

Business Magazin, în 2010 - Va fi anul cu cele mai multe şi mai mari falimente din rândul firmelor private

Postat la 23 iulie 2014

http://www.businessmagazin.ro/

abcdef abcdef

2010, anul falimentelor?

CITITI AICI ARTICOLUL INTEGRAL din ianuarie 2010.

Mii de firme datornice au ajuns in ultimii doi ani in fata instantei si au intrat iIn insolventa, dar mai putin de un sfert dintre acestea au dat deja faliment. solutionarea acestor mii de dosare de insolventa ar putea face din 2010 anul cu cele mai multe si mai mari falimente din randul firmelor private.

"Vreau sa fiu optimist", spune Arin Stanescu, presedintele UNPIR (Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Restructurare) si coordonatorul casei de insolventa Reconversie si Valorificare Active (RVA Insolvency). Stanescu se refera la sansele pe care le au cele peste 21.000 de dosare deschise anul trecut de a evita falimentul. Avocatul, unul dintre cei mai experimentati practicieni in insolventa de pe piata, crede ca, din cele 21.000 de cazuri deschise anul trecut, 98% sunt de fapt dosare de faliment.

Termenul de insolventa, care a devenit foarte popular anul trecut, odata cu deschiderea acestei proceduri de catre companii mari si foarte mari din Romania, suna mai bine si putin mai optimist fata de faliment. A intra in insolventa inseamna ca o firma sa se adreseze tribunalului pentru a se proteja de creditori si de a-si continua activitatea, intre timp incercand sa isi achite datoriile. Procedura cuprinde trei pasi: observatia, reorganizarea si falimentul - asadar o firma in insolventa se poate afla in oricare din cele trei etape, dar nu in faliment.

 

Experienta anilor trecuti a aratat insa ca mai putin de 2% din firmele care au ajuns in insolventa au reusit sa evite lacatul pe poarta din fata. "Falimentele au dominat piata pana in 2008. La un moment dat era un procent de 1% reorganizari cu succes, adica foarte putin. |n conditiile in care situatia economica nu se imbunatateste si nu vad cum s-ar putea intampla asta in urmatoarele luni, cu siguranta companiile vor alege sa se puna sub protectia legii insolventei, asta daca vor sa supravietuiasca, iar daca nu, vor intra direct in faliment. Dar cred ca vom mai asista la niste cazuri rasunatoare", este de parere Geanina Oancea, practician in insolventa la BDO Business Restructuring.

 

Reorganizarile nu reusesc, de cele mai multe ori, cam din aceleasi motive, legate de faptul ca firmele nu aplica legea corect, dupa cum spune Arin Stanescu. Mai precis, nu se adreseaza instantei imediat ce observa ca nu mai au cu ce-si plati datoriile, nu urmaresc litera planului de reorganizare, dar, cel mai important, nu au surse de finantare din exterior sau, cum se spune in limbajul practicienilor in insolventa, "fresh money". "Cel mai important aspect al planului de reorganizare este legat de bani; de fapt, dosarul de restructurare nici nu ar trebui aprobat daca nu se face dovada unei surse de finantare, eventual externe, care sa acopere problemele. Asadar, insolventa e de cele mai multe ori artificiala", explica Stanescu, motivand astfel de ce cea mai mare parte din dosarele de insolventa sunt de fapt dosare de faliment.

abcdef abcdef

A mai fost si cauza numita 2009. Arin Stanescu crede ca foarte multe dintre companiile care s-au prabusit in ultimul an ar fi putut continua sa lucreze foarte bine, fara a avea nicio problema. "A intervenit insa criza, care a generat caderea acestor firme prin ingustarea pietelor, scaderea consumului, restrictii la acordarea creditelor - la toate astea se adauga faptul ca multe companii au fost prinse pe picior gresit, de parca ar fi trait in alta lume si au facut investitii masive, iar acum sunt prinse intr-o situatie extrem de dificila datorita creditelor contractate, pe care in momentul de fata nu le mai pot restitui."

 


Musafir

#27155 Re: Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante articole d

2014-10-04 08:56

#27154: - Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante articole de co 

 

Business Magazin, în 2010 - Va fi anul cu cele mai multe şi mai mari falimente din rândul firmelor private

Postat la 23 iulie 2014

http://www.businessmagazin.ro/

CITITI AICI ARTICOLUL INTEGRAL din ianuarie 2010.

abcdef abcdef

Cu toate acestea, Arin Stanescu ramane optimist: spera ca poate in 2010 procentul insolventelor care nu vor ajunge in faliment va fi putin mai mare, de 3-4%. {i asta pentru ca anul trecut multi administratori si proprietari de afaceri au devenit mai constienti de gravitatea problemelor si s-au adresat instantei mai din timp, cu speranta de a se redresa. Practicienii in insolventa care se ocupa de dosare precum Leonardo, Mondex sau Cuprom nici nu vor sa auda de faliment. |n schimb, cele mai putine sanse sunt date companiilor si mai ales vehiculelor de investitii din constructii si imobiliare.

Asadar, 2009 a adus un numar de insolvente dublu fata de cel din 2007, iar numarul de falimente a fost la randul lui dublu. De fapt, cresterea pietei de insolventa a inceput inca din 2008 cand, dupa cum arata o analiza a Coface, creditorii au apelat la o varianta prin care sa isi recupereze datoriile. Odata cu toamna lui 2008, si aparitia primelor semnale ale crizei economice, "procedura insolventei a devenit doar un instrument constatator al unei situatii de fapt, respectiv aceea de neputinta a firmelor romanesti in a-si achita datoriile din ce in ce mai mari", dupa cum spune Speranta Munteanu, partener al PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services. Cu alte cuvinte, al falimentului. Iar daca acesta este traseul oricum, de ce se mai incearca insolventa? De ce nu merg toate companiile cu probleme pe procedura simplificata a falimentului? Cui i-e frica si de ce de faliment?

Momentul 2010
"Cu siguranta este un business al momentului sa ai o casa de insolventa. Pentru ca traim un moment in care insolventa e pe buzele tuturor". Geanina Oancea este avocat de insolventa de noua ani. Acum este partener al BDO Business Restructuring, una dintre cele mai mari case de avocatura specializata pe insolvente de pe piata.

Despre insolventa nu prea se vorbea in anii trecuti. Sfarsitul lui 2008 si 2009 au adus insa sute de stiri despre companii care nu au rezistat schimbarilor pietei si au incercat o restructurare. |nsa nu una obisnuita, ci una supravegheata de tribunal, unde toate deciziile trec de la managerii obisnuiti la avocati, practicieni de insolventa, care se transforma in consultanti de business si incearca sa salveze compania. Insolventa e o latura a avocaturii destul de tanara: legea s-a aprobat din 1999, iar specialistii de pe aceasta piata isi amintesc cu placere de perioada de inceput. Geanina Oancea isi aduce aminte ca in anii '90 a fost o perioada frumoasa, in care toti avocatii erau prieteni, desi concurenti: "Era o piata in formare, nimeni nu prea stia ce e cu legea insolventei pe atunci, cu totii bajbaiam cumva. A fost o practica care s-a format destul de greu".

Acum, piata insolventei este impartita intre firme si practicieni individuali (335 de societati de insolventa si 1.612 cabinete individuale). Desi este un proces neplacut, la capatul caruia de multe ori nu se mai afla nicio cale de redresare, practicienii il vad ca pe un fenomen natural. Speranta Munteanu spune ca Romania a fost "anormala" din acest punct de vedere, deoarece in Germania, de exemplu, procentul de insolvente este mult mai mare: "Insolventa este o stare naturala din evolutia in lume a unei companii. Sigur ca la noi toate companiile au fost tinere vreo 20 de ani, toate s-au format pentru ca au plecat de la zero, dar acum ne apropiem de normalizare". Iar un ritm normal, dupa cum apreciaza Arin Stanescu, este ca aproximativ 5% din firmele de pe piata sa intre in insolventa in cursul unui an. Dintre acestea, ar fi tot natural, tot dupa aprecierea lui Stanescu, ca in jur de 1-2% sa dea faliment.

Pentru acest an, Stanescu apreciaza ca peste 20.000 de firme vor intra in faliment. Motivatia avocatului este ca, dupa luna februarie, bancile nu vor mai restructura creditele, pentru ca societatile care vor ajunge la 1 an si jumatate de cand tot incearca sa plateasca nu vor mai putea sa continue, dat fiind ca vanzarile vor scadea in continuare sau se vor mentine foarte jos: "Atunci vor trece la actiune si teama imi e ca se va trece direct la faliment, adica nu vor mai exista sanse pentru o reorganizare. Este si normal: dupa o perioada atat de lunga, aproape ca nu mai exista sanse de redresare a unei firme".

Numarul firmelor care s-ar putea indrepta catre insolvente ar putea fi mai mare in 2010, fata de 2009. Una dintre explicatii ar fi ca, de la sfarsitul lui 2008 si in 2009, au avut loc multe reesalonari in afara instantei, firmele incercand sa-si rezolve problemele fara a apela la ajutorul legii. "Multi dintre administratori nu au vrut sa accepte ca sunt aproape de faliment sau ca au nevoie de o reorganizare judiciara, dar cred ca asta de fapt le-a adancit problemele", crede Arin Stanescu, care estimeaza ca pana la urma cele mai multe dintre acestea vor ajunge tot la practicianul in insolventa. Asadar, Geanina Oancea apreciaza ca 2009 nu a fost decat inceputul pentru ce urmeaza a fi 2010: "Cred ca marile insolvente urmeaza in acest an si tot in acest an vom afla si cate companii mari vor renunta la reorganizare si vor intra in faliment". Mai ales ca piata nu da semnale de imbunatatire, bancile nu au devenit mai flexibile, iar consumul inca este blocat.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-04 08:58



Musafir

#27157 Re: Re: Re: Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante ar

2014-10-04 09:01

#27156: - Re: Re: Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante artico 

 

Business Magazin, în 2010 - Va fi anul cu cele mai multe şi mai mari falimente din rândul firmelor private

Postat la 23 iulie 2014

http://www.businessmagazin.ro/

CITITI AICI ARTICOLUL INTEGRAL din ianuarie 2010.

abcdef abcdef

CEO de tribunal

De cele mai multe ori, reorganizarile reusite sunt o chestiune de CV. Oana Luca, asociat fondator al Casei de Insolventa Transilvania, spune ca reorganizarile reusite sunt mai putin raspandite, dar mai apar din cand in cand: "Derulam in acest moment mai multe proceduri de reorganizare judiciara, in diferite stadii, dintre care cea privind pe SC Termorom SA Cluj-Napoca este aproape finalizata cu bine". Desi casele de insolventa gestioneaza reorganizari de mai bine de zece ani, in 2009 au aparut provocari noi. "Toate companiile mari de insolventa din piata se pot lauda cu reorganizari, dar nu au existat pana acum cazuri la nivelul celor care au inceput in 2009", sustine Oancea.

Reorganizarile incepute din 2009 au schimbat complet dimensiunea problemei, iar practicienii in insolventa au devenit CEO ai unor companii cu afaceri de zeci de milioane de euro. "Reorganizarea este de fapt un plan de afaceri. |ti faci o proiectie pe urmatorii trei ani si fata de un plan de business obisnuit incluzi si previzionarea sumelor pe care urmeaza sa le platesti creditorilor", detaliaza Geanina Oancea. Speranta Munteanu spune ca reorganizarea in sine vizeaza restructurarea afacerii pentru a o scoate din impas si a o face profitabila: "Tot ce va puteti imagina despre restructurarea unui business se poate face si in reorganizarea judiciara". Ea mai arata ca in cadrul acestei proceduri poti sa reorganizezi operational afacerea, poti sa regandesti abordarea pietei, mixul de produse, aspecte ce tin de operatiunile businessului. Totodata, mai poate fi schimbata structura de finantare, care inseamna fie atragerea de noi actionari, fie atragerea de bani pe datorie.

Partenerul de la casa de insolventa din cadrul PwC este de parere ca nu e intotdeauna o solutie buna sa tulburi partea operationala inainte sa stabilizezi compania din perspectiva financiara: "De regula, restructurarea incepe cu o stabilizare financiara, pentru ca problema este una de cash, compania neputand sa faca fata unor plati". Provocarea pentru practicienii din insolventa este legata de modul in care pot relaxa problema legata de lichiditati, ei luand in calcul in special negocierea cu creditorii, pentru o pasuire a platilor pana la un anumit termen sau reesalonarea lor.

CEO de tribunal

De cele mai multe ori, reorganizarile reusite sunt o chestiune de CV. Oana Luca, asociat fondator al Casei de Insolventa Transilvania, spune ca reorganizarile reusite sunt mai putin raspandite, dar mai apar din cand in cand: "Derulam in acest moment mai multe proceduri de reorganizare judiciara, in diferite stadii, dintre care cea privind pe SC Termorom SA Cluj-Napoca este aproape finalizata cu bine". Desi casele de insolventa gestioneaza reorganizari de mai bine de zece ani, in 2009 au aparut provocari noi. "Toate companiile mari de insolventa din piata se pot lauda cu reorganizari, dar nu au existat pana acum cazuri la nivelul celor care au inceput in 2009", sustine Oancea.

Reorganizarile incepute din 2009 au schimbat complet dimensiunea problemei, iar practicienii in insolventa au devenit CEO ai unor companii cu afaceri de zeci de milioane de euro. "Reorganizarea este de fapt un plan de afaceri. |ti faci o proiectie pe urmatorii trei ani si fata de un plan de business obisnuit incluzi si previzionarea sumelor pe care urmeaza sa le platesti creditorilor", detaliaza Geanina Oancea. Speranta Munteanu spune ca reorganizarea in sine vizeaza restructurarea afacerii pentru a o scoate din impas si a o face profitabila: "Tot ce va puteti imagina despre restructurarea unui business se poate face si in reorganizarea judiciara". Ea mai arata ca in cadrul acestei proceduri poti sa reorganizezi operational afacerea, poti sa regandesti abordarea pietei, mixul de produse, aspecte ce tin de operatiunile businessului. Totodata, mai poate fi schimbata structura de finantare, care inseamna fie atragerea de noi actionari, fie atragerea de bani pe datorie.

Partenerul de la casa de insolventa din cadrul PwC este de parere ca nu e intotdeauna o solutie buna sa tulburi partea operationala inainte sa stabilizezi compania din perspectiva financiara: "De regula, restructurarea incepe cu o stabilizare financiara, pentru ca problema este una de cash, compania neputand sa faca fata unor plati". Provocarea pentru practicienii din insolventa este legata de modul in care pot relaxa problema legata de lichiditati, ei luand in calcul in special negocierea cu creditorii, pentru o pasuire a platilor pana la un anumit termen sau reesalonarea lor.

Obtinerea de bani noi in perioada de insolventa este un lucru foarte dificil. Printre metodele luate in calcul de specialisti se numara colaborarea cu firme specializate, cum ar fi bancile de investitii pentru gasirea unor investitori strategici, sau vanzari in sale & lease back, explica Arin Stanescu. Dar prima dintre optiuni este extrem de greu de realizat pentru ca fondurile care vor sa intre pe piata sunt interesate sa achizitioneze la preturi extrem de mici. Nici a doua varianta nu prea merge in perioada asta: "Societatea de leasing nu va da bani doar bazandu-se pe valoarea activelor, ea va dori sa vada ca business plan-ul este unul realizabil", sustine Arin Stanescu. Asa ca trebuie sa fie o societate care sa aiba sanse foarte bune de redresare, dar careia sa-i lipseasca fondurile temporar pentru a-si achita obligatiile fata de creditori. Iar daca datoriile sunt foarte mari sau, dupa cum estimeaza Stanescu, mai mari de 25-30% din cifra de afaceri a companiei, planurile de reorganizare dau in general gres. Mai sunt si cazuri in care bancile au fost dispuse sa crediteze firmele in insolventa, dar sunt mai mult exceptii, pentru a confirma regula.

Specialistii spun ca, in situatiile de dificultate financiara, companiilor le este foarte greu sa gaseasca finantatori noi, iar "secretul" este sa te intorci spre finantatorii deja existenti, care cunosc bine businessul respectiv si stiu din ce cauza a esuat. "Ei pot sa isi faca propriile analize intre ce pot sa castige nefinantand sau ce pot sa castige punand «bani buni dupa bani rai», cum spun ei", explica Munteanu. O alta metoda incercata de practicienii in insolventa a fost valorificarea de active, mai ales active imobiliare, dar si relocarea firmei. "A mers destul de bine treaba asta, pentru ca puteai sa obtii sume destul de importante, iar cu banii respectivi reuseai sa scoti societatea in afara orasului si sa o salvezi", spune Arin Stanescu, precizand ca aceasta varianta mai functioneaza chiar si acum, desi sumele pe care le pot obtine pe terenuri sunt mult mai mici decat altadata.

Au fost odata cele mai profitabile

Comertul, dezvoltarile imobiliare si constructiile. |n urma cu doi ani erau cele mai profitabile afaceri din Romania, dar in 2009 si 2010 au ajuns cele mai afectate de criza economica si cele mai predispuse falimentului. Speranta Munteanu spera ca retailul sa aiba sanse de a-si reveni oarecum anul acesta, dar deja companiile din domeniu sunt in probleme mari: "|n principiu romanii sunt mai risipitori decat europeanul mediu, asa ca eu cred ca retailul isi va reveni si se va consolida". La baza redresarii comertului se afla cresterea consumului, care deocamdata este insa influentat negativ de numarul mare de someri. "Am auzit pe multi specialisti spunand ca trebuie sa marim consumul. Dar cum sa faci asta cand omul nu are cu ce sa plateasca?, s-a terminat cu creditele cu buletinul! Toate astea nu se vor mai intoarce pana nu vom avea crestere economica de 8% pe an", preconizeaza Arin Stanescu.

Principala cauza ar fi, conform lui Stanescu, ca efectele lui 2009 asupra companiilor din domeniu nu se vor uita atat de usor. 50% din firmele intrate in insolventa, respectiv in faliment anul trecut vin dinspre zona comertului, arata statisticile. Dar cifrele mai arata ceva si anume ca cei mai afectati retaileri au fost cei romani; Pic, Leonardo, Mondex, Ultra Pro, Ethos sunt doar exemplele vizibile, dupa cum spune Stanescu. "Retailerii romani au mers de multe ori dupa flerul propriu, de multe ori exagerat de pozitiv, nu au avut consultanti cu experienta de retail, dar nici nu au avut in spate un grup international care sa ii sprijine la inceputul crizei. De aceea eu cred ca marii castigatori ai crizei in retailul romanesc vor fi comerciantii straini, incepand cu magazinele de pantofi pana la legume si fructe."


Musafir

#27158 Re: Re: Re: Re: Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesant

2014-10-04 09:02

#27157: - Re: Re: Re: Re: Business Magazin grupează, cu ocazia aniversării a zece ani, cele mai interesante ar 

 

Business Magazin, în 2010 - Va fi anul cu cele mai multe şi mai mari falimente din rândul firmelor private

Postat la 23 iulie 2014

http://www.businessmagazin.ro/

CITITI AICI ARTICOLUL INTEGRAL din ianuarie 2010.

abcdef abcdef

Retailul a fost prima victima a crizei economice, iar lipsa banilor pentru achizitii de orice fel a afectat imediat si piata imobiliara, atat dezvoltatorii de imobile, cat si constructorii incepand sa aiba probleme. Arin Stanescu spune ca principala problema a acestora a venit dintr-un fel de grandomanie: "Cei mai afectati au fost investitorii imobiliari cu proiecte de dimensiuni foarte mari, chiar daca firmele respective nu erau mari". Explicatia sta in modul de lucru specific pietei imobiliare, unde dezvoltatorii lucreaza mult cu vehicule de investitii (SPV-uri), firme infiintate special pentru un singur proiect. "Toti investitorii straini care au venit pentru investitii imobiliare in Romania au creat o firma, care a achizitionat un teren - uneori pe terenul respectiv nu s-a construit nimic, dar au fost primiti bani de la banca, in proportii foarte mari (pana la 70-80%), alteori s-a construit ceva si proiectele au inaintat pana la 80-90%, dar banca a refuzat sa mai ofere credite cumparatorilor si astfel proiectele s-au blocat." Cu toate ca acestea au fost principalele doua modalitati prin care firmele de constructii si imobiliare au intrat in insolventa, Stanescu crede ca, in cazul proiectelor care sunt construite in proportie de peste 50%, banca va mai acorda bani: "Banca intelege ca are o sansa mai mare sa isi recupereze banii daca dezvoltatorul vinde locuintele sau birourile respective. E adevarat ca este posibil ca banca sa negocieze in aceste cazuri pana cand dezvoltatorului ii va ramane minim de profit, dar e in regula si asa".

Oricum, putini dintre dezvoltatorii imobiliari ajung din impas se gandesc direct la faliment. De cele mai multe ori sunt impinsi catre reorganizare de creditori, care stiu ca nu isi pot recupera banii doar din vanzarea unui teren. Mivan, cea mai mare insolventa imobiliara, si-a manifestat inca din momentul in care a deschis procedura intentia de a se reorganiza. Cazul este complicat, dupa cum spune Geanina Oancea, coordonatorul proiectului: "Totul depinde de masura in care vom reusi sa recuperam creantele pe care Mivan le are impotriva debitorilor sai. Va fi un proces complicat pentru ca vorbim despre antrepriza de constructii si vorbim despre creante care sunt legate de proiecte foarte mari, cum ar fi Liberty Center, Tiago Mall Oradea si altele". Conform Geaninei Oancea, contractele de antrepriza sunt intotdeauna cu mari probleme, stufoase si cu multe obligatii, executate sau neexecutate corespunzator. Coordonatorul insolventei Mivan crede ca procesul va fi unul de lunga durata, deoarece primii pasi care au fost facuti vizeaza negocieri: "|ncercam sa negociem cu debitorii, nu sa mergem in instanta sa recuperam creantele, pentru ca dureaza ani de zile si nu ne ajuta cu nimic, asa ca din punctul meu de vedere reorganizarea Mivan depinde exclusiv de modalitatea in care se va reusi recuperarea creantelor".

Toate casele de insolventa au pe rol cel putin un caz imobiliar interesant. Speranta Munteanu povesteste despre Terra Vision, un complex imobiliar de 350 de apartamente in nordul Capitalei, la {tefanesti, unde suma datoriilor depaseste 30 de milioane de euro, in conditiile in care cifra de afaceri tinde spre 50 de milioane de euro. Terra Vision este, in opinia Sperantei Munteanu, un proiect care se poate reorganiza pentru a putea fi finalizat. Probleme mai mari au aparut insa in cazul firmelor atrase de mirajul imobiliar. Tot Speranta Munteanu povesteste despre un alt client, cu o afacere mai mica, dar care a fost lider pe segmentul sau de piata. Este vorba de producatorul de usi Beyler, care este in reorganizare: "Desi era profitabil in ceea ce facea, proprietarul Beyler a inceput un proiect imobiliar, in Galati, de altfel un proiect foarte interesant. Din cauza pietei si a modului in care s-a gestionat toata istoria cu acel proiect, dezvoltat chiar in incinta fabricii, lucrurile nu au mers deloc bine". Acum, practicienii in insolventa de la PwC incearca sa faca doua proiecte separate de reorganizare, unul pe proiectul imobiliar ("pentru a incerca sa ducem proiectul catre finalizare sau catre rezolvarea problemei datoriei si amanarea sa") si altul pe fabrica de usi ("in care asistam managementul sa gaseasca noi canale de distributie"). Desi e un caz greoi, Speranta Munteanu spune ca fabricii de usi i-a crescut cifra de afaceri de cand a inceput reorganizarea.

Cand sunt intrebati despre proiecte imobiliare, practicienii in insolventa povestesc fara oprire. Au cazuri din cele mai diverse, de la proiecte blocate de banci pana la proprietari care nu mai vor sa-si mai plateasca partea de proiect. Practicienii in insolventa nu stiu cum isi va reveni piata, dar stiu sigur ca increderea de finantare a pietei imobiliare a atins aproape limita de jos. "Nu cred ca voi mai trai sa vad ca pentru un proiect de 100 mil. euro din Pipera, banca sa acorde credit de 85 de milioane, fara alte garantii decat existenta proiectului si a terenului respectiv", spune Arin Stanescu, care crede ca cele mai multe probleme actuale au la baza o flexibilitate prea mare a bancilor in trecut.

Din cei mai buni prieteni ai dezvoltatorilor, bancile sunt acum creditorii cei mai raspanditi si cei mai "sofisticati". "Cu unul-doi ani in urma, foarte mult din decizia pe care o lua banca intr-o insolventa depindea de departamentul juridic, pentru ca, in momentul in care firma intra in insolventa, era preluata de acest departament", spune Speranta Munteanu, care a observat insa ca, in ultima vreme, bancile au realizat ca perspectiva economica asupra insolventei este importanta si se consulta cu specialistii, pentru a putea identifica alternativele intr-o astfel de situatie. "Este o schimbare de atitudine care se vede", remarca Speranta Munteanu, care este convinsa de faptul ca bancile vor lua atitudine semnificativ, chiar daca e un proces care va mai dura. "E posibil sa dureze atat de mult incat sa nu aiba beneficiu imediat, cat sa aiba beneficii dupa criza, cand lucrurile se vor schimba radical." Schimbata din criza va iesi toata lumea, nu numai companiile care au trecut prin insolventa si chiar prin faliment. Oricum, toata aceasta crestere a insolventelor a avut si o parte buna: cuvantul faliment nu mai suna atat de rau, nici macar pentru romani. Pentru ca un faliment curat a inceput sa para mai sanatos decat o afacere bolnava.

 

 


Musafir

#27159 Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-04 09:24

#27064: - Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 

 

C O N V O C A T O R

AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR DE LA S.C. OLTCHIM S.A.

 

Salariatii vor raspunsuri? 

Disponibilizatii au nemultumiri?

 
In data de 09.10.2014, intre orele 11 si 12, puteti afla raspunsuri direct de la sursa: 
-PATRONII OLTCHIM - reprezentati de actionarul majoritar (Statul Roman) si de actionarii minoritari (cel mai semnificativ fiind PCC);
-ADMINISTRATORII JUDICIARI:
     - ROMINSOLV - reprezentat de av. Gheorghe Piperea;
     - BDO - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan;
-ADMINISTRATORUL SPECIAL - Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu;
-CONDUCEREA OLTCHIM - Victor Avram, Mihail Talpasanu, Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu, etc.

 

Haideti cu totii - salariati si disponibilizati, haideti in numar cat mai mare la Oltchim in data de 09.10.2014, ora 11:00, pentru a discuta cu reprezentantii “proprietarilor” Oltchim si conducerii Oltchim care sunt responsabili de soarta Oltchim, de soarta salariatilor si de neplata salariilor compensatorii catre disponibilizati.

SA I O SUGI LUI PICASSO SI LA RESTUL DE ANGAJATII.

#27160 CERNEVEEEEEE,MAI TRAIESTI?TE N GURITA DE TIGAN TRADATOR

2014-10-04 14:16


Musafir

#27161 Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!!

2014-10-04 17:39

#27149: S-A SCURS TIMPUL INSOLVENTEI, CLEPSIDRA !!! - Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! 

 INCEARCA SA NU MAI POCESTI GRAMATICA ASTA A LIMBII ROMANE, NU DE ALTA, DAR CONSTAT CA FACI EFORTURI DE A NE PUNE LA PUNCT PE TOTI - E CAM SINISTRU SA VINA INVATATURILE DE LA UN ANALFABET CARE SE DA ROTUND.

APOI, VEZI CA DE FAPT PROBLEMELE AU VENIT DE LA VALCEA LA PITESTI, SI NU NEAPARAT INVERS, IAR IN CEEA CE PRIVESTE MUNCA TA TARE IMI E CA AI FOST VREUN CONTOPIST CARE COLORA TABELE.

INCEARCA SA NU ITI MAI INJURI SI NICI SA-TI DESCONSIDERI COLEGII.NU ESTE IN FOLOSUL VREUNUIA DIN NOI.


Musafir

#27162

2014-10-04 17:41

Ce dracu aveți nesimțiților nu va mai ajunge de când va înjurați ca prostii? Soluția e simpla căutați_va loc de munca nu de joaca!


Musafir

#27163 Re:

2014-10-04 17:43

#27162: -  

 PAI AUTORUL E LA PENSIE :D

JOB-UL LUI ESTE SA DENIGREZE PE UNII SI SA II PUPE IN FUND PE ALTII


Musafir

#27164 Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!!

2014-10-04 17:51

#27149: S-A SCURS TIMPUL INSOLVENTEI, CLEPSIDRA !!! - Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! 

 In culpa sunteți voi,noi si opriți suntem tot pe profit,studiază si ai sa te miri! Noi facem bani nu ca voi ii mâncați!


Musafir

#27165

2014-10-04 17:53

Dumitru este lider adevărat, restul sunt maimuțoii lui țatuca!


Musafir

#27166 Re:

2014-10-04 17:57

#27165: -  

 DISCUTABIL.

NU NE-A CONVINS. TOATE DRUMURILE DUC CATRE UMPLEREA UNOR BUZUNARE PERSONALE.


Musafir

#27167 Re: Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!!

2014-10-04 18:26

#27164: - Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! 

http://www.voceavalcii.ro/

Ai verificat tu asta si va scoateti cu profit din actele astea???  Sunteti in mare problema. Nu mai mititi, ai inteles.

Presupun ca nu sti ce inseamna profit si ce inseamna vanzarea de acest fel din acte pe timp de insolventa. Daca aveai profit, nu mai vorbeam de insolventa.

http://www.voceavalcii.ro/

SA TE INTREBAM SI DE PLATILE CREANTE CREDITORI????

MAI AVEM...


Musafir

#27168 Re: Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!!

2014-10-04 18:31

#27161: - Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! 

 ESTI TU UN POCIT SI O BOCITOARE LA CAP DE MORT, PAZNIC SI PIERDERI DE IDEI SI ADEVAR, CAND NU AVETI MOTIVE DE A SPUNE ADEVARUL SI NUMAI ADEVARUL ( SCUZE, STAI CA VA CONFUND SI NU SUNTETI APTI SA SPUNETI ASA CEVA, MINCIUNA SI HOTIA DIN MINTEA VOASTRA LUMINEAZA CA UN LICURICI APROAPE STINS SI RUGINIT), O TRANTITI CU SCRIEREA GRESITA...( ASTA ARATA CEEA CE SUNTETI, NISTE IMPOSTORI ), NU AVETI ARGUMENTE.. PROBLEMELE NUMAI DIN ARGES AU SOSIT IN VALCEA, PRESUPUN CA STAI IN BUCURESTI SI DORMI ACOLO UNDE INFORMATIA NU EXISTA.

TU SI CIRACII TAI INJURI SI SPURCI, RUSINE SA VA FIE  OPORTUNISTILOR !!!

noica liviu

#27169 Re:

2014-10-04 18:34

#26933: noica liviu -  

   cu mare respespect  pot spune ca   aceste negocieri   care are loc la oltchim   este sub   un mare semn de intrebare   ,,,///  nu pot sa nu remarc ca salariatilor din oltchim nu au fost informati cu continutul ccm care se negociaza  ,mai mult  cred ca  salariatul are dreptul sa afle stadiul negocierilor   ------//////;;;;; daca transparenta la negociere  este prioritara   atunci nu mai pot afirma nimic dar cum acest lucru nu ,am tot dreptul sa a-m indoieli

oltchimul are  ca  sindicate   un nr de 5   de ce nu sant invitate toate la aceste negocieri   se invoca un act care este contestat in instanta

este drept domnul diculoiu intel eg    ca este presedinte de sindicat si pensionar.     voi cei de langa   aveti obligatia sa  fiti alaturi de oameni/salariati/  si sa ganditi ca maine vorbind cu eii sa puteti avea onoresa afirmati noi pe voi nu vam tradat

aveti onoare demonstrati.

 


Musafir

#27170 Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

2014-10-04 18:56

http://www.gandul.info/

 

Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

de Adrian POPESCU



Premierul Victor Ponta se declară ”foarte preocupat” de închiderea rafinăriei Petrotel-Lukoil, la doar două zile după după ce DNA a început o anchetă penală pentru o evaziune fiscală de 230 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

”Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, am discutat-o cu domnul ministru Niţă, am discutat-o cu ceilalţi miniştri, am discutat-o şi cu alte instituţii ale statului român. Pe de o parte, evident, ancheta procurorilor, noi nu ne putem pronunţa şi nu avem nici un drept să intervenim. Dacă s-au comis fapte penale, fapte de evaziune fiscală, trebuie sancţionate. Deci, eu nu discut despre anchetă şi nu e treaba Guvernului. Pe de altă parte, rafinăria înseamnă în mod direct 2500 de locuri de muncă, înseamnă în mod indirect încă câteva mii de de locuri de muncă şi înseamnă câteva... De exemplu, Oltchimul, tocmai îl pusesem pe plus, dar Oltchimul depinde de produse care vin de la...”, a spus Victor Ponta.

”O să avem o analiză foarte exactă şi-mi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală, care depinde. Restul, partea de dosar penal nu am voie şi nu mă pronunţ. Repet, îmi doresc un singur lucru, să salvăm toate locurile de muncă şi, din punct de vedere economic şi social, să nu existe nici un fel de  reprecursiuni (sic!, n.n.). Iar dacă cineva a încălcat legea, din conducerea unei companii, va răspunde.”, a mai adăugat primul-ministru, fără a preciza însă şi ce măsuri are în vedere pentru ca angajaţii rafinăriei Lukoil să nu devină şomeri.


Musafir

#27171 Re: Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!!

2014-10-04 19:11

#27164: - Re: Re: SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! 

  Daaaaa profit, pentru ca luati banii adversarului care pierde la  table, zaruri, carti...,este  si asta profit.


Musafir

#27172 Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

2014-10-04 19:15

#27170: - Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!” 

 http://www.romaniatv.net

Ponta despre Rafinăria Lukoil: Nu mă pronunţ pe dosar, îmi doresc să salvez locurile de muncă.

Publicat: (acum 6 ore) // Actualizat: (acum 6 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Braşov, că nu se poate pronunţa în legătură cu ancheta penală legată de Rafinăria Lukoil Ploieşti, adăugând însă că lucrul cel mai important îl reprezintă salvarea locurilor de muncă şi industria pe orizontală, transmite Agerpres.


"Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, pe care am discutat-o cu domnul ministru Constantin Niţă, cu alţi miniştri, cu alte instituţii ale statului român. Pe de altă parte, evident, nu ne putem pronunţa faţă de ancheta penală şi nici nu avem niciun drept să intervenim. Dacă s-au constatat fapte penale de evaziune fiscală, evident, trebuie sancţionaţi. Pe de altă parte - deci, eu nu discut despre anchetă, pentru că nu este treaba Guvernului - rafinăria înseamnă 2.500 de locuri de muncă, înseamnă indirect alte câteva mii de locuri de muncă. De exemplu, Oltchim tocmai a fost pusă pe plus. Dar Oltchim depinde de produse care vin de la Lukoil. O să avem o analiză foarte exactă şi îmi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală. Restul, partea de dosar, nu mă pronunţ", a subliniat premierul.

El a adăugat că îşi doreşte ca, din punct de vedere economic şi social, să nu existe niciun fel de repercursiuni. "Dacă cineva a încălcat legea din conducerea unei companii, sigur va răspunde", a spus Ponta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat joi percheziţii pe platforma Rafinăriei Lukoil Ploieşti. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro.

Prim-ministrul a participat sâmbătă, la Braşov, la deschiderea celei de a XXI-ediţii a cursurilor internaţionale pentru tinerii diplomaţi care s-a desfăşurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu de la Biserica Sf.Nicolae din Şcheii Braşovului.

Musafir

#27173 Re: Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-04 19:15

#27159: - Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 

  Haideti cu totii - salariati si disponibilizati, haideti in numar cat mai mare la Oltchim in data de 09.10.2014, ora 11:00, pentru a discuta cu reprezentantii “proprietarilor” Oltchim si conducerii Oltchim care sunt responsabili de soarta Oltchim, de soarta salariatilor si de neplata salariilor compensatorii catre disponibilizati.

 

Lasa-i dracu de retardati si lasi (in mare majoritate si cu mici exceptii) cred ca astia au disponibilizat intradevar cu exceptia a ceea ce e cuprins in paranteza toata pleava OLTCHIM-ului.

Oricum nici nu merita altceva decat ce ne vor da astia, adica o mare, mare PULA. La cat de prosti suntem sunt convins ca ne vom multumii si cu asta.

Deja imi e mult prea scarba de acest popor de tetarzi si lasi.

Disponibilizati , va meritati din plin soarta.


Musafir

#27174 Re: Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importan

2014-10-04 19:22

#27172: - Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!” 

DECI ... DACA SE INCHIDE LUKOIL, ADIO PROPILENA!
AUTOMAT NE VOM INCHIDE SI NOI.

POATE O SA LE VINA MINTEA LA CAP GUVERNANTILOR SI VOR DESPARTI APELE:
INFRACTORII CU DNA-UL SI SALARIATII CU LOCURILE DE MUNCA SECURIZATE.
ALTFEL NE VOM TRANSFORMA INTR-O TARA DE SOMERI, ASISTATI SOCIALI SI PENSIONARI.

TI S-A STINS LICURICIUL!!!!!!!!!!!
Musafir

#27175 Re: Re: Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-04 19:28

#27173: - Re: Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 

 

   ITRA-DEVAR, AM AFLAT CE ANALFABET ESTI SI CUM SCRI ....  UPS, CE FACI DOTTORE, TI S-A STRICAT GRAMATICA....

Injuri si spurci ca un nenorocit ordinar. Sa-ti stea in gat si sa o mesteci biine.

Tu iti meriti soarta si o sa imi dai dreptate curand, JALEEEEEE..., URMEAZA PENTRU TINE SI PENTRU DOUA JUDETE ARGES SI VALCEA.