Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-03-18 16:25


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-03-18 16:40


Petrochimist

#2028 Pentru Colegii din Oltchim

2013-03-18 17:04

Maine la 12 plecam spre voi.Este momentul sa fim uniti.Suntem la final!
economistul

#2029 lamuriri ....

2013-03-18 17:25

Ce inseamna firme offshore?

Nu exista o definite clara pentru companiile offshore, insa in principiu sunt firme inregistrate in tari sau jurisdictii unde legislatia fiscala fie nu prevede perceperea de impozite, fie impozitele sunt foarte scazute atâta timp cât socitatatile nu desfasoara activitati pe teritoriul tarii unde sunt înregistrate ( paradis fiscal ). Din punct de vedere al actelor comerciale savârsite firmele offshore pot fi considerate societati straine, ele nu realizeaza venituri în tara în care au fost înmatriculate. Teoretic, infiintarea unei firme offshore se poate realiza în orice tara din lume, dar nu peste tot se pot obtine si avantaje fiscale.

Unele tari, desi nu sunt jurisdictii offshore reale, sunt cautate pentru prestigiul pe care il ofera, legislatia benefica mediului de afaceri, reteaua de tratate privind dubla impozitare sau facilitatile fiscale oferite unor anumite tipuri de investitii. Tari ca Elvetia, Cipru sau Luxemburg reprezinta medii propice infiintarii unei firme offshore.

Altfel spus termenul de societate offshore se poate referi la:

Firma infiintata in afara jurisdictiei operatiunilor sale principale, indiferent daca locul de infiintare este sau nu considerat paradis fiscal.
Firme offshore inregistrate in paradisurile fiscale.

De obicei, cerintele de inregistrare pentru companii offshore in pentru a beneficia de statutul de non-rezident , va fi in conformitate cu unele sau toate dintre urmatoarele criterii:

Trebuie sa fie infiintata in conformitate cu Legile privind companiile offshore si a normelor de jurisdictiei offshore,
Trebuie sa fie inregistrata de catre non-rezidenti,
Nu trebuie sa faca afaceri in tara respectiva,
Trebuie sa plateasca taxa prevazuta conform legislatiei locale.

De ce firme offshore ?

impozit zero indiferent de rezultatele financiare ale firmei,
anonimitate si confidentialitate,
lipsa controalelor de orice fel,
operezi intr-un sistem politic si economic stabil,
operezi intr-un sistem bancar bine dezvoltat,
posibilitatea diversificarii obiectului de activitate fara restrictie,
regulamente lejere,
credibilitate in fata partenerilor de afaceri si a bancilor.

Ce este un Paradis Fiscal?

Paradisurile fiscale sunt state, tari sau teritorii in care anumite taxe sunt percepute la un nivel scazut sau chiar zero, oferind in acelasi timp o legislatie stabila, conditii economice bune si o rata scazuta a coruptiei.

Persoanele fizice si / sau juridice se pot gasi atractiv sa se mute in zonele cu un nivel de impozitare reduse sau zero. Acest lucru creeaza o situatie de concurenta fiscala intre guverne. Jurisdictii diferite, au tendinta de a fi paradisuri pentru diferite tipuri de impozite, si pentru diferite categorii de persoane si / sau companii.

Statele care sunt suverane sau au anumite forme de autoguvernare in conformitate cu dreptul international au puteri nelimitate teoretic, sa adopte legi fiscale care afecteaza teritoriile lor, cu exceptia cazului limitat de tratatele internationale anterioare.

Exista mai multe definitii ale paradisurilor fiscale, unii specialisti afirmand chiar ca orice tara care modifica legile fiscale pentru a atrage capital strain ar trebui considerate paradisuri fiscale. Caracteristica cea mai importanta pentru paradisuri fiscale este ca legile sale si alte reglementari pot fi folosite pentru a evita legile fiscale din alte tari.

In general paradisurile fiscale au una sau mai multe din urmatoarele caracteristici:

Impozit redus sau zero;
Nu exista schimb de informatii fiscale cu autoritatile din alte state sau din statele dezvoltate;
Lipsa de transparenta in aplicarea unor legi su reglementari;
Nu este ceruta prezenta personala pentru infiintarea unei firme offshore si administrarea acesteia;
Autoprorea ca un Centru financiar offshore sau Paradis Fiscal.

Aici se poate vedea lista cu cele mai cautate paradisuri fiscale.

Istoria Paradisurilor Fiscale

Utilizarea diferentelor de legislatie fiscala dintre doua sau mai multe tari in incercarea de a atenua raspunderea fiscala, este probabil la fel de veche ca si impozitarea in sine. In Grecia antica, unele dintre insulele grecesti au fost folosite ca depozite de catre comerciantii maritimi ai epocii pentru a vinde marfurile catre straini in incercarea de a evita, astfel, impozitul pe doua procente impuse de orasul-stat Atena la marfurile importate. Aceasta practica a devenit si mai uzuala in secolele 12-14 cand se incerca evitarea taxelor portuare. In 1721, coloniile americane faceau tranzactii in America Latina, pentru a evita taxele din Marea Britanie.

Diferite tari pretind a fi cel mai vechi paradis fiscal din lume. De exemplu, Insulele Anglo-Normande sustin independenta fiscala de pe timpul cuceririlor normande, in timp ce Insula Man sustine ca a devenit primul paradis fiscal cu mult timp inainte. Cu toate acestea, conceptul modern de paradis fiscal este general acceptat a fi aparut la un punct de cotitura in istorie, in perioada imediat urmatoare Primului Razboi Mondial cand Liechtenstein adopta o lege de autorizare pentru a atrage capital strain in anul 1926.

Intre paradisurile fiscale adevarate se numara si Elvetia, bancile elvetiene fiind de mult timp un refugiu pentru capitalul persoanele care fug de revoltelor sociale din Rusia, Germania, America de Sud si alte tari. In prima parte a secolului XX, in anii de dupa primul razboi mondial, multe guverne europene au crescut taxele brusc pentru a ajuta la plata pentru eforturile de reconstructie. Elvetia, dupa ce a ramas neutra in timpul razboiului, a evitat aceste costuri suplimentare de infrastructura si a avut posibilitatea de a mentine un nivel scazut al taxelor. Ca urmare, a existat un aflux considerabil de capital in conturi bancare din Elvetia, din motive fiscale aferente.
Caracteristici ale companiilor Offshore

Memorandum sau statut - aceste documente sunt fundamentale pentru existenta companiei. Detaliaza drepturilor actionarilor si directorilor, obiectivele companiei si a proceselor interne ale companiei, tipul de firma offshore si numarul de actiuni

Certificat de inregistrare - acesta este emis de catre un grefier de la Registrul Comertului, si se serveste ca o dovada ca societatea offshore a fost infiintata. Alte informatii pot fi necesare pentru a dovedi ca societatea nu a fost lichidata sau radiata, cum ar fi un Certificate of Good Standing ( Certificat constatator ) sau Certificate of Incumbency.

Agent Registrat - in general un agent trebuie numit in paradisul fiscal pentru care optam, care se va ocupa de infiintare firme offshore si a realiza comunicarea cu autoritatile locale. Agentul va fi autorizat si va avea un nivel de responsabilitate privind activitatile societii offshore.

Birou Registrat - aceasta este adresa oficiala a unei societati, la care documentele oficiale sunt trimise si primite avizele legale. Este normal pentru Agentul Registrat sa ofere si un sediu social. O companie poate avea alte afaceri si adresele de corespondenta.

Actionari sau alti membrii - acestia sunt proprietarii legali ai societatii. Pentru simplitate administrativa, sau pentru anonimat, un furnizor de servicii corporative poat furniza persoane sau firme care vor detine actiuni in numele beneficiarului real si vor actiona doar in conformitate cu instructiunile acestuia

Directori, manageri sau delegatii lor - persoane care gestioneaza afacerile de zi cu zi ale societatii offshore. In multe jurisdictii, este posibil ca alte firme offshore sa fie directori de la alte companii offshore. Si in acest caz se pot oferi Directori Nominali care sa actioneze in numele si interesul actionarilor, sau acestia pot oferi o procura, delegand administrarea dar nu si raspunderea postului de director.

Secretarul firmei - aceasta persoana sau firma este responsabila de asigurarea faptului ca firmele offshore isi indeplinesc obligatiile legale.

Inregistrari legale - o companie este obligata sa mentina registre care stabilesc anumite informatii despre companie. Inregistrarile obligatorii variaza pentru diferite paradisuri fiscale, la fel ca nivelul de acces al publicului la informatiile continute in registrele acutoritatile locale. Multe jurisdictii impun ca orice documente sa fie pastrate in jurisdictia in care firma a fost infiintata. Aceste documente pot insemna Minute, Registre pentru membri, directori, ofiteri, acte contabile.

Contabilitate - poate fi necesara intocmirea de bilanturi auditate. Cerintele specifice variaza intre jurisdictii si pot depinde de natura a activitatii companiei. De exemplu, toate bancile vor trebui sa elaboreze bilanturi auditate in timp ce pentru firme offshore private se poate cere doar ca documentele contabile sa fie pastrate de Director si nu se depun catre autoritatile locale.
economistul

#2030

2013-03-18 17:35

Este legal sa detii si sa folosesti o firma offshore?
DA. Din punctul de vedere al legislatiei, o societate offshore este la fel ca orice alta firma straina si poate desfasura activitati comerciale sau investitii, respectand binenteles legea.
COLEG CU VOI

#2031 pt insolventul

2013-03-18 17:37

CE MAI AVEM DE PIERDUT?....JUCAM ULTIMA CARTE....VENIM
si va veni o zi.....

#2032

2013-03-18 17:51

" Criza energiei

Criza petrolului, câteva ierni grele succesive în emisfera nordică, la preţurile în continuă creştere ale ţiţeiului pe plan mondial, (din 1996 pînă acum în 2006, preţul ţiţeiului a crescut de trei ori), enorma dependenţa energetică europeană faţă de petrol şi în viitorul apropiat şi faţă de uraniu, la fel de epuizabil ca şi ţiţeiul, creşterea preţurilor materiei prime în general şi continuarea globalizării mondiale prin exodul capitalului european către ţări cu mînă de lucru ieftină non-europene, vor accentua criza şi declinul economic şi social-politic al Europei, criză care deja este acut simţită şi se întrevede a continua, fapt care va stabiliza declinul în mod definitiv, vizavi de economiile puternice în permanentă creştere ale secolului actual: SUA, urmată de China în special, şi de ţările Asiei de Est, India, treptat însă şi de Indonezia şi Brazilia către sfârşitul secolului.

Tehnologiile europene de producere ale energiei regenerabile, cele eoliane, solare, geo-termice, hidrotehnice sau din reziduuri biologice, se află încă într-o fază în care nu pot acoperi necesarul energetic european – iar Europa nu mai dispune de resursele energetice clasice necesare, cu excepţia cărbunelui. Petrolul românesc, deja aproape epuizat în timpul celui de-al doilea război mondial, sau cel din Marea Nordului vor deveni resurse extrem de rare şi preţuite. Cărbunele va rămâne într-adevăr o alternativă viabilă şi ar mai putea juca un rol important prin rezervele mondiale încă 300 de ani, dar în condiţiile lobbiului ecologic actual şi a încălzirii climei pe plan global, nu va mai fi utilizat cu precădere, cel mult va fi transformat în ţiţei şi indirect în combustibili (benzină, motorină), tehnologia fiind deja cunoscută din timpul celui de-al doilea război mondial şi la ora actuală, redevine rentabilă. Dependenţa faţă de petrol în general şi faţă de petrolul din ţările Orientului în mod special, va trebui, după ultimele rapoarte ale guvernelor vest-europene să fie redusă la zero pînă în anul 2020, după informaţiile din presă şi consideraţiile social-politice actuale, ce ne stau la dispoziţie. Acest factor însă ar putea fi accelerat în cazul unui conflict militar global de amploare. În schimb, va creşte pe viitor dependenţa energetică faţă de Rusia, fapt deloc îmbucurător, în ce priveşte în special resursele de gaze naturale, dar şi cele de ţiţei brut şi alte materii prime de prim ordin."

spune Lucian Hetco
si va veni o zi.....

#2033

2013-03-18 17:52

"Competiţia

În numai câţiva ani, nu vom mai putem vorbi despre o economie europeană competitivă, care să poată concura pe viitor cu succes economia americană, iar în următoarele două decade, Europa va pierde, după ultimele studii şi prognoze, confruntarea economică cu ţările est-asiatice, în special cu China şi Japonia, iar în viitor şi cu India. Chiar dacă Europa are la ora actuală un produs intern brut comparabil cu cel al Statelor Unite, în Europa trăiesc 170 de milioane de persoane mai mult decât în SUA, ceea ce face ca raportul pe cap de locuitor, să denote că europeanul de mijloc câştigă mai puţin cu 25 de procente decât cetăţeanul american pentru servicii similare, decalaj care va creşte pînă în anul 2020, la o valoare de peste 50 la sută. Ceea ce înseamnă că şi puterea de cumpărare a europenilor în general, va scădea în acelaşi simţitor mod, în următorii cincisprezece ani.



Tehnologia

Din punctul de vedere al tehnologiilor aplicate şi al progresului tehnic, al inovaţiilor şi structurilor economice elastice inovative, adecvate la preţul forţei de muncă şi la valoarea reală a pieţei de muncă locale, comparativ cu cadrele economice flexibile ale unor ţări din Asia, dar în special din SUA, decalajul este deja vizibil. Europenii, în special în vest, au ajuns “scumpi şi ineficienţi”, în plus, au rămas treptat în urmă într-o serie de domenii de vârf tehnologice ca de exemplu: în electronică, în industria constructoare de maşini, telecomunicaţii şi nu în cele din urmă, în tehnologiile de viitor, în mod special în genetică, care este în Europa încă masiv îngrădită în baza unor principii morale ( şi etice). Chiar şi ultimele bastioane ale economiei europene, industria chimică şi cea farmaceutică vor pierde simţitor teren în următorii 20 de ani, faţă de concurenţa americană, indiană şi chineză. Lobbiul politic va face ca tehnologii de vîrf, de exemplu ca cele termonucleare, să nu mai fie dezvoltate sau întreţinute, centrale sigure şi perfect funcţionabile vor fi timpuriu, treptat dezafectate de teama atacurilor teroriste şi prin presiunea programelor ecologiste ale partidelor de centru-stânga, în timp ce numai chinezii vor construi în decursul următorilor 25 de ani peste 50 de centrale termonucleare, fapt care le va asigura independenţa energetică şi dominarea pieţei materialelor radioactive, în speţă, a uraniului.



Factorul uman

Cele mai bine pregătite cadre, cele mai bune creiere nu mai provin astăzi din Europa, ci din India, China şi SUA. Cei mai buni studenţi americani, nu sunt de origine europeană, ci sunt de regulă, asiatici. Cele mai bune universităţi se află pe continentul nord-american, cei mai bine pregătiţi absolvenţi pe plan global, provin tot de acolo. Cele mai mari companii de software, unde inteligenţa analitică este factorul principal, nu se află în Europa, ci în SUA. Limba economiei mondiale este engleza americană, dolarul american domină “like usual” pieţele internaţionale, yenul şi euro nu s-au impus în tranzacţiile internaţionale, având o valoare competitivă doar în pieţele locale."

Acelasi Lucian

si va veni o zi.....

#2034

2013-03-18 17:54

" Îmbătrânirea populaţiei

Sistemele de pensii vest-europene sunt deja extrem de costisitoare, ceea ce va face ca în 20-25 de ani să devină aproape nefinanţabile. Europa va deveni treptat un azil general de bătrâni, preconizându-se că în următorii 25 de ani procentajul persoanelor de peste 60 de ani, va ajunge la peste 50 la sută. Singura modalitate de a reduce costurile uriaşe legate de întreţinerea pensionarii de mâine, va fi angajarea activă a persoanelor de peste 60 de ani, ceea ce psihologic vorbind, va produce o răsturnare masivă de principii, de neconceput şi inaceptabilă social la momentul de faţă, deoarece la ora actuală, în Franţa sau Germania, doar câteva procente din populaţia activă de peste 60 de ani, cuprinse între 7 şi 12 procente este încă activă, comparativ cu cea americană, unde sunt mai mult de 27 de procente activi. Cetăţenii germani de peste 57 de ani de exemplu profită încă de uriaşele cote ale şomajului german ( de peste 11,5 %) preferând a ieşi la pensie cu mult înaintea vârstei de pensionare actuală germană (65 de ani), aceptând reducerea volumului pensiei, chiar în condiţiile în care pensia individuală, se va scurta simţitor în următorii ani. Însă numai la o speranţă de viaţă de peste 81 de ani pentru bărbaţi şi peste 84 de ani pentru femei, aceasta înseamnă nu mai puţin de peste 25 de ani de finanţare activă de la bugetul statului. O legislaţie aferentă, precum şi creşterea vârstei de pensionare în viitor eşalonat pînă la 67 de ani, poate chiar la 70 de ani, este deja în pregătire şi va intra treptat în vigoare în Europa occidentală. Sistemele de pensii private sau de întreprindere vor fi promovate şi mai activ de către toate guvernele vestului, iar în ultimii 10-15 ani, pensiile vor fi drastic impozitate, scurtate, iar puterea de cumpararea a seniorilor, in fapt majoritari, se va reduce simţitor, fapt ce va afecta suplimentar puterea de cumpărare în Europa.



Perspective

Ce se va întâmpla în viitorul apropiat? Europenii vor avea din ce în ce mai puţină influenţă economică pe pieţele internaţionale, iar din punct de vedere politic şi militar vor rămâne tradiţional în sfera de influenţă americană, tehnologic vorbind, americanii vor da, cel puţin în domeniul militar, pe mai departe, tonul. O viitoare politică europeană protecţionistă, orientată prioritar spre piaţa internă şi administrarea propriilor resurse regenerabile şi încetarea măcar parţială a exodului de capital european, ar putea fi o soluţie de început, însă aceasta va trebui corelată cu prognozele demografice reale, cu mult mai multe investiţii în ştiinţă, tehnică şi pregătirea şcolară următoarei generaţii, cu mai multă disciplină şi profesionalism şi renunţarea treptată la barierele social-politice a sistemelor sociale atât de preţuite, dar de nefinanţat în următorii 20-30 de ani. Alte aspecte ar fi integrarea social economică şi promovarea potenţialului migranţilor, o viitoare politică de imigraţie europeană unitară, bazată pe principii economice, primordial în funcţie de criterii clare : vârstă, pregătire şcolară şi conturată social-politic în baza experienţelor anterioare, legate de socializare şi o integrare activă reală. Viitorul va trebui să fie mult mai tolerant, căci religiile vor continua să co-existe şi în următorele decenii. Ne vom lua aşadar, « rămas bun » de la Cornul Abundenţei şi ne vom întinde, atât cât ne permite plapuma.



Consideraţii şi prognoze pe termen lung

Europa nu face altceva, decât să culeagă roadele politicii sale social- economice dezastruoase din ultimii cincizeci de ani, fiind victima lipsei acute de natalitate, a lipsei de competenţă prin pregătirea mediocră a absolvenţilor săi, a creşterii continue al numărului de imigranţi ce nu au putut fi integraţi economic şi social doar parţial, dar şi a factorului social legat de mentalitatea actuală, în general delăsătoare, a pasivităţii şi indiferenţei faţă de mecanismele politice actuale. America va rămâne pe mai departe o supra-putere economică, tehnologică şi militară. Americanii, de altfel practici, pragmatici şi orientaţi tradiţional spre succes, se vor orienta însă cu precădere în următorii 25 de ani, către economiile asiatice, în special către India, dar şi treptat, către China. Europa este actualmente în declin economic evident, se pare chiar că acest fenomen este deja conştientizat. Fără o schimbare radicală de mentalitate, la nivel european şi o radicală cură a valorilor, ce va trebui rapid întreprinsă, în decurs de un deceniu, vom pierde “trenul” în favoarea altor continente şi naţiuni. Este vorba doar, de viitorul copiilor noştri!"



Lucian Hetco
Alain

#2035 aaaa

2013-03-18 18:03

...si... deci?

@in ceea ce priveste firmele de prin Cipru...si nu numai : eu nu am indoieli cum ca nu ar fi legal; tocmai asta e problema.... ca asa ceva e legal;
EU

#2036 Re: Arpechimist

2013-03-18 18:37

#2018: Arpechimist - Arpechimist

Bravo !

Poate că a început „ deșteptarea ” ( aceea din Imnul României ).

La luptă !

Alain

#2037 Arpechim

2013-03-18 19:00

...deci... Arpechimu' - pentru ce veniti? Ce se cere?
si eu unu'

#2038 Re: Arpechim

2013-03-18 19:27

#2037: Alain - Arpechim

locuri de munca...ce altceva?

Alain

#2039 pai...

2013-03-18 20:15

...bine...bine...si, de ce la Valcea?
curiosul

#2040

2013-03-18 20:38

alain. maine sa stai in fata pavilionului cu ziarul in mana. sa iti spunem care e scopul.

Musafir

#2041 Re: Pentru Colegii din Oltchim

2013-03-18 20:42

#2028: Petrochimist - Pentru Colegii din Oltchim

uniti cu cine ?

solidaritatea, victoria ori slo. ?

Alain

#2042 Re:

2013-03-18 20:52

#2040: curiosul -

... o sa stau pe la ora 6 sa vii sa ma vezi, ca na, cine stie; o sa am Vocea Valcii - e bine ? :D

curiosul

#2043

2013-03-18 21:00

asa devreme ori asa tarziu ? vino si tu cand vine toata lumea. ori ti-e frica sa nu te pierzi in multime?

FAN alain

#2044 intrebare pt alain

2013-03-18 22:16

mai alain ia explica-mi tu daca tot esti atat de ... cine a comandat externalizarea acelor firme care acum sunt considerate capuse?????????? tu? eu? nu cred!!! ACESTE DECIZII NU AU FOST LUATE IN CONSILIU DE ADMINISTRATIE??????????? CORECT? DIN CONSILIU AI FACUT TU PARTE? AM FACUT EU PARTE? NU DRAGUL MEU COLEG,NU NOI AM FACUT PARTE!! PUTEA ROIBU SA SE PIPI CONTRA LU BOUREANU ( TOPANEL )NU CRED! DACA EXTERNALIZAM sectia transporturi( ca asa s-a decis de altii prin consilii de administratie ) si ei vor presta sub alta denumire servicii pt oltchim, o sa zicem ca si ei sunt capuse????????? dar administrativul???? daca vindem D.M.C. (RAMPLAST) SI CASTIGA O LICITATIE....NU AU VOIE.....ODATA EXPERNALIZATI....SUNT CAPUSEEEEEEEEE,SA MOARA...SUNT LEPROSI..TU ASTA CREZI??????? DAR DACA SECTORUL IN CARE LUCREZI SE EXTERNALIZEAZA ??????? NU ROIBU a decis externalizarile din trecut....deciziile se iau in consiliu de administratie,din care au facut parte si alti actionari si reprezentanti ai guvernului CORECT?? NU ROIBU E VINOVAT pentru dezastru de la oltchim!!!!!!!!! DE CE TOATE CONTROALELE SI CONSILIILE DE ADMINISTRATIE NU L-AU PUS LA ZID PE ROIBU PANA IN ANUL 2012?????????? ....de ce asa tarziu...A PICAT GUVERNUL IN 2012....??????? AU PLECAT REPREZENTANTII STATULUI DIN CONSILIU DE ADMINISTRATIE IN 2012???? POTI SA-MI RASPUNZI ALAIN????????
UNU' ALTU'

#2045 Re: pai...

2013-03-18 22:23

#2039: Alain - pai...

SA VA TREZIM LA REALITATE.....SA VA EXPLICAM CUM VETI FI SOMERI CU ACTE IN REGULA....

curiosul

#2046

2013-03-18 22:49

punem pariu ca maine alain nu e de gasit. are tupeu doar aici pe forum,
UNU' ALTU'

#2047 Re:

2013-03-18 22:54

#2046: curiosul -

pun pariu ca nici in al noualea ceas nu se trezesc unii


Musafir

#2048 Re: Re:

2013-03-18 23:02

#2047: UNU' ALTU' - Re:

eu unul nu pariez aici,

Realistul

#2049

2013-03-18 23:22

Cat de redus psihic sa fii sa o tii pe asta cu "sudor"???
Un prost a aparut la TV si nu a stiut sa faca diferenta dintre "sudor" si "sofer"... si alti prosti ii canta in struna. La varstele pe care le aveti este penibil si jenant sa denaturati lucruri doar ca sa va iasa voua cartile!


Si daca Ghioca ar fi sudor, care ar fi problema? E o meserie rusinoasa sau ce?
Sunteti toti doctoranzi in chimie, ipocritilor????

Nu ca ii iau apararea, dar voribi numai baliverne!


Musafir

#2050 un las

2013-03-19 07:54