Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

anonymmmmmmmus

#276 Re: Re:

2012-06-28 00:44

#262: - Re:

bah vezi cum vorbesti bah tigane.... asa sa vorbesti in satra cu puradeii tai nu aici

Musafir

#277 Re: Re: Re:

2012-06-28 00:56

#276: anonymmmmmmmus - Re: Re:

=)) am trait s-o aud si p-asta =)) cica vezi cum vorbesti bai tigane =))

tiganul te fute in cur,te face la buzunare si o prostitueaza pe mata si pe sorta cu o mana legata la spate ;)

The Godfather

2012-06-28 00:57

Vai de capul vostru,aveti mai multe palavrageli decat voturi.
Va anunt ca in Cluj,Zalau si Brasov se punctau ambele raspunsuri cu punctajul maxim de 6p DEJA,inainte ca ordinul pe tara sa fie dat.
Imi pare rau dragii mosului,ofticati sunteti voi cei care semnati aceasta petitie.
In primul rand: "Gramatica Academiei dă drept exemplu o structură asemănătoare, "Ceea ce mă bucură este că am terminat lucrarea la timp", despre care scrie că este "dificil de interpretat". Prima interpretare este că subordonata este subiectivă, "în virtutea poziţiei iniţiale şi a statutului de temă". Propoziţia poate fi însă considerată şi predicativă, având în vedere că informaţia din al doilea component al structurii "vehiculează informaţia de identificare"
Si daca era,sa zicem,prin absurd,gresita varianta B,faptul ca a creeat atata confuzie arata cat de incompetent este sistemul educational din Romania pentru ca nu poate creea subiecte care sa fie de o dificultate medie si sa nu fie interpretabile.
In al doilea rand,formularea textului petitiei este absurda.Cum poti sa compari ceva considerat corect sau cel putin interpretabil de Gramatica Academiei cu 2+2=5?! O dati deja in penibil.
Ordinul a fost dat si a fost facuta dreptate. Va urez noroc la repartizari.

Musafir

2012-06-28 01:35

Marina Rădulescu Sala, cercetător la Institutul de Lingvistică, singura care afirma că, vezi Doamne, "contextul este ambiguu şi nu se poate spune clar că una dintre variante este greşită. Toți copiii deștepți au greșit, iar așa ceva este inadmisibil. Copiii care au gândit la nivelul clasei a IV-a au scris că e subiectivă, iar cei care au gândit la nivelul olimpicilor au spus că e predicativă” .

De ce este contextul ambiguu? Cum pot fi considerate corecte două răspunsuri total diferite, din moment ce contextul este unul singur!? Prea/distinsa a omis să argumenteze.
S-a pretat însă la a ofensa pe toţi cei care au ales răspunsul corect - subiectivă, insinuând că aceştia ar fi lipsiţi de inteligenţă, ajungând în clasa a VIII-a cine stie cum. O fi făcut dumneaei vreo cercetare peste noapte, de a ajuns la asemenea concluzii!? Rusine, o aşa atitudine nu face onoare instituţiei pe care o reprezentaţi!

Cu excepţia acestei doamne, ceilalţi specialişti de renume în lingvistică, au susţinut cu argumente faptul că varianta corectă de răspuns este cea din barem - subiectivă.

2.Lingvista Gabriela Pană Dindelegan, membru corespondent al Academiei Române şi profesor doctor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti

"Aceasta este interpretarea: propoziţia este subiectivă. Faptul că ocupă prima poziţie în frază duce, la o citire neutră, la interpretarea propoziţiei ca subiectivă" , a declarat pentru "Gândul" Gabriela Pană-Dindelegan. În opinia ei, pentru ca subordonata să fie predicativă, ar trebui să fie citită cu un accent special, cu o pronunţie de un anume tip, care nu poate fi marcată în scris, în limba română.

3.Lingvista Rodica Zafiu, profesor doctor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti

"În absenţa unei intonaţii speciale şi a unor indicii suplimentare, propoziţia este subiectivă. Este prima din frază şi nu există un context care să dea mai multe informaţii. E drept că se pot imagina contexte, dar ele lipsesc aici", explică Rodica Zafiu. Ordinea propoziţiilor în frază este, spune ea, semnificativă în acest context - "Ceea ce mă jenează" ocupă prima poziţie.

4. Prof. metodist, mentor de limba română, autor valoros de manuale, Sofia Dobra spune că propoziția este subiectivă și că nu ar trebui să existe niciun dubiu în privința aceasta. ”Subordonata este antepusă, iar topica indică foarte clar faptul că subordonata este subiectivă, nu predicativă. Ar putea fi predicativă într-o situație specială, cu o intonație specială, marcată prin exclamaţie. Însă aici nu există niciun semn al exclamării”.

5. Narcisa Forascu - http://ebooks.unibuc.ro/filologie/NForascu-DGLR/ceea.htm

- subiectivă:

Ceea ce-ţi trece prin minte e o nebunie.

!! Care sunt cadrele didactice specializate în limba şi literatura română care au remarcat aceeaşi ambiguitate a răspunsurilor ?! Au fost de acord în privinţa gradului de dificultate, ceea ce e cu totul altceva.
Nu e normal să existe şi itemi de acest tip, ţinând cont de faptul că această admitere constituie un concurs, o selecţie a celor mai buni, nu o testare uzuală?

!! Ce relevanţă are "procentul aproximativ egal al elevilor care au răspuns pe cele două variante"? Dacă răspundeau toţi că era atributivă? laugh.gif

Prin această decizie, nu aţi făcut altceva decât să sfidaţi autoritatea lingviştilor reputaţi, să îi discriminaţi pe cei care au răspuns corect, să batjocoriţi munca profesorilor, a elevilor, periclitându-le acestora admiterea la un liceu bun. Personal, dacă aş fi avut un copil în aceasta situaţie, v-aş fi intentat proces !
Să vă fie rusine pentru faptul că aţi cedat la presiunile unui prim-ministru plagiator, care încearcă pe orice căi să câştige capital politic. La presiunea unor „părinţi” care mizează pe intimidare, pe intervenţii absurde la minister. Acei copii, vor claca la primul eşec pe care viaţa li-l va aduce, fiindcă, în loc să îi fi pregătit pentru asemenea situaţii, părinţii lor semnau petiţii penibile!

Anonymous

#280 Re:

2012-06-28 02:07

#279: -

You sir, you deserve a cookie ! I agree :) !

eu

#281 Re:

2012-06-28 02:16

mie si mai penibila mi se pare petitia asta..

si cica noi eram ofticatii ;))

Musafir

2012-06-28 08:16

sunt tatal unui elev caruia trebuie sa-i explic faptul ca desi s-a straduit sa se pregateasca pt evaluare si a dovedit asta, nu poate fi departajat de ceilalti pt ca ministrul educatiei nu vede aceasta testare ca pe o selectie, ci ca pe un "drept la egalitate". de aici si rezultatele obtinute de invatamantul romanesc

Musafir

#283 Re:

2012-06-28 08:33

#25: -

Noi am facut sintaxta frazei la romana,nu logica.^^

ANDREA BOCELI

#284 Re: GATA!!!!

2012-06-28 08:44

#1: -

NU MAI SEMNATI BA!!!!!!

Musafir

#285 Re:

2012-06-28 08:44

#227: Lovely -

Daca voi,cei cu predicativa,ati fi stiut sigur ca nu e gresit si acest lucru nu se poate face fara scandal,petitii,proteste si parinti care merg la televiziuni sa faca pe lingvistii,ati fi cerut sa fie punctata doar PR,dar cum au fost atatia care au facut aceasta gafa,propozitia predicativa a devenit,in mod absurd si la fel de ambiguu,corecta.Asa ceva e imposibil,doua propozitii nu au cum sa fie in acelasi timp si predicativa si subiectiva,doua cuvinte nu pot avea functie sintactica de nume predicativ si subiect in acelasi timp,in aceasi propozitie,in acelasi context.

Musafir

#286 Re:

2012-06-28 08:50

#282: -

E grav ca trebuie sa ii explicati la aceasta varsta. Eu cred ca trebuia sa inteleaga singur de ce uneori propozitia este subiectiva, alteori predicativa. Si ce va face sa credeti ca cei care au notat varianta b) nu au invatat? Profesorii au parerile impartite, elevii care au invatat la fel.

mda

#287 Re:

2012-06-28 08:52

^Romania.....Eu am ales subiectiva si sunt mandra de mine,la fel ca multe alte stimate doamne profesoare care isi sustin ideea de subiectiva ,fara interpretari.Pe mine nu ma deranjeaza ca le-ar puncta....daca as sti ca nu-mi afecteaza intrarea la liceu,pe a mea si a altor zeci de mii care au raspuns corect..

Musafir

#288 Re: Re:

#285: - Re:

in cluj,zalau si brasov se punctau cu 6 puncte ambele raspunsuri INAINTE de ordinul MECTS pe tara. (adica INAINTE sa "apara parinti la televizor facand pe lingvistii" sau ce ai mai spus tu acolo )

oricum s-a facut dreptate.

sincer o dati in penibil cu acest contraatac al vostru la decizia MECTS.mi se pare amuzant cum cineva compara o solutie considerata corecta de Gramatica Academiei sau cel putin interpretabila de multi profesori de romana cu o greseala precum 2+2=5 (asa cum se face in textul petitiei).

sunteti o gasca de ipocriti pt. ca daca se facea un sondaj inainte de examen si elevii ar fi fost intrebati "daca un subiect este ambiguu ati prefera sa fie acceptate 2 variante de raspuns?" 90% din toti elevii ar fi raspuns DA pentru ca nimeni nu vrea sa piarda 6 puncte.. acuma ca a picat norocul pe capul vostru,sau poate pentru ca ati bagat la plesneala,sau vi s-a soptit sau vi s-a aratat raspunsul C CHIAR DE CATRE PROFESORII SUPRAVEGHETORI (halal camere) va dati mari cocosi ca sunteti voi mai destepti "cu 6 puncte" decat colegii vostri..

si cica noi eram aia ofticatii.

va pup dulce :* si va urez succes la repartizari ;))

Musafir

#289 Re: Re:

#285: - Re:

Tu chiar nu pricepi ca nu este in acelasi timp si predicativa si subiectiva? Ci depinde de intonatie? Tu citesti cu doua intonatii in acelasi timp?

Musafir

#290 Re: Re:

2012-06-28 08:57

#283: - Re:

Tu faci sintaxa frazei tocind sau gandind logic?

Musafir

#291 Re:

2012-06-28 08:58

#282: -

E in joc viitorul tuturor,dar din moment ce departajarea a fost deja facuta,nu inteleg de ce au mai facut atata scandal....100% dintre profesori considera subiectul corect,nicidecum predicativ...La fel ca fiul dumneavoastra,eu am sanse sa nu intru unde imi doresc si am muncit mult pentru asta:-j

Alege numele de user

#292 Subiect

2012-06-28 09:10

Dragii mei colegi ce sustineti ca subiectiva este singurul raspuns,

Putini dintre voi mai au manualul de romana de clasa a 8a,insa tin sa citez de la pagina 85/Retineti,jos.:
"Propozitia subordonata predicatica sta de obicei dupa regenta.Poate sa stea si inaintea regentei cand este scoasa in evidenta.Indiferent de locul fata de regenta,propozitia predicativa nu se desparte prin virgula de aceasta"
Daca profesorii vostri nu au abordat acest subiect,bun,dar nu inseamna ca nu exista in carte!!!!

Musafir

2012-06-28 09:14

Vreau sa felicit colegii care au pus subiectiva in cunostinta de cauza,sunt copii foarte buni si sunt convinsa ca modificarea baremului nu-i influienteaza cu nimic deoarece cred ca au tratat elegant si corect toate subiectele ,insa celor care au inchis ochii si au pus la intamplare stiloul,nimerind litera c vreau sa le transmit ca sunt de toata jena,ca ar trebui sa se opreasca din a ponegri fara nici un fundament majoritatea olimpicilor,copiilor buni si foarte buni, care tot in cunostinta de cauza au pus predicativa.Mentionez fara sa ma rusinez,ba dimpotriva ca ma aflu in tabara elevilor care ,in cunostinta de cauza, au ales predicativa.Faptul ca ni s-a facut dreptate nu face decat sa aseze ordinea fireasca a lucrurilor:copii foarte buni care au scris predicativa sa intre la liceul pentru care s-au pregatit temeinic in toti acesti ani, iar voi cei plini de venin sa intrati acolo unde va este locul.Sper ca adevarul nu o sa doara,ca veti gasi in voi puterea de a recunoaste cu eleganta ca este normal ca cel mai bun sa castige.Succes tuturor!

Musafir

2012-06-28 09:33

sustin mentinerea baremului initial la limba romana. Nu este corect sa fie defavorizati cei ce au punctat corect varianta "subiectiva"

Musafir

#295 Re:

2012-06-28 09:37

#294: -

corecta era predicativa..

Musafir

#296 Re:

2012-06-28 09:40

"!! Care sunt cadrele didactice specializate în limba şi literatura română care au remarcat aceeaşi ambiguitate a răspunsurilor ?! Au fost de acord în privinţa gradului de dificultate, ceea ce e cu totul altceva."

E cu totul altceva? Tot aia e. Ce e? Incompetenta MECTS de a elabora subiecte:

-DE DIFICULTATE MEDIE

-CARE SA NU LASE LOC DE INTERPRETARI

-SI CARE SA NU LASE LOC PENTRU COPIAT

Musafir

#297 Re: Re:

2012-06-28 09:53

#281: eu - Re:

Eu propun sa se inventeze "Gramatica Manelistilor"! :))

Musafir

#298 Re:

2012-06-28 09:54

#293: -

"influienteaza"?:))

Musafir

#299 Re: Re:

2012-06-28 09:55

#296: - Re:

Daca nu puteti face diferenta intre SB si PR nu aveti ce cauta la liceu!:))

Musafir

2012-06-28 10:02

Se schimba regulamentul in timpul jocului?