Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Musafir

2012-03-22 07:56

Legea este facuta sa fie respectata, altfel nu am mai avea nevoie de legislatie.

Musafir

#1227 ham, ham, bla-bla

2012-03-22 08:02

#1219: - Re: Re: Re: Re: Re1067

"Procesul de formare a unui popor este un proces complex" Dar atunci cum iti explici ca intr-un interval de cca 170 de ani, cat au stat legiunile romane in Dacia, s-a format aici un popor nou? Lucrul acesta este posibil numai in cartile de istorie romanesti, dar nu si in realitate.

"popoarelor pe care le-au cotropit???? Si aici intra romani, svabi" Ai putea explica cum puteau ungurii sa-i cotropeasca pe svabi cand svabii n-au trait in Bazinul Carpatin pana ce nu i-au invitat regii ungurilor aici - impreuna cu sasi - dandu-le privilegii, pentru a-i ajuta pe unguri in construirea Tarii Unguresti? Si au putut ei sa propaseasca si sa construiasca o civilizatie aici timp de 800 de ani, pana ce ati venit voi si i-ati alungat, ca sa le luati casele si pamanturile. Acuma ati vrea sa faceti la fel cu maghiarii - sub umbrela falsa a inegrismului si globalizarii -, dar nu o sa va mearga! Pamantul acesta este al nostru - voi sunteti aici cotropitorii!!! Incercati sa balcanizati Ardealul care timp de 1000 de ani - pana 1920, cand ati venit voi - a fost parte a Europei civilizate. Asa cum vi s-a dat, vi se va si lua!!

Cunosc istoria svabilor, a fost o scapare. Ca i-ati maghiarizat si pe ei ca si tot ce ati administrat (a se citi stapanit), asta ramane o realitate. Procesul de formare a popoarelor este nu numai complex, ci si subtil. De aceea este greu de inteles si nu as vrea sa-ti soliciti prea tare neuronul ala intoxicat. Daca vreti Transilvania inapoi, spuneti asa, verde si raspicat, si nu mai umblati cu chestii slabe, gen autonomie culturala s.a.m.d. Daca va fi sa o primiti, o veti primi indiferent de parerea mea. Dar atunci veti fi ca o hamsie care a inghitit o balena.

Oricum, sper ca genul acesta de gandire primitiv sa fie totusi  o raritate chiar si in randurile maghiarimii. In rest, numai de bine!

Musafir

#1228 Re:

2012-03-22 08:19

#1126: -

arata unde in Europa sunt facultati in limbile minoritatilor si apoi vorbeste despre cetatenia europeana!

Musafir

#1229 Re: Re:

2012-03-22 08:19

#1216: Judex - Re:

Vai saracu roman cica noi profitam de ospitalitatea voastra?Nu uita ca si noi ne-am nascut aici ,platim impozite ca si voi lucram la fel de mullt ca si voi iar pe de alta parte cate familii sunt care sunt unguri si maghiar ? Ar trebui sa se dusmaneasca intre ei si sa rupa copilul in doua? fiindca unul e ungur si celalalt roman?Aici traim cu totii deci fie roman fie ungur ....

Musafir

#1230 Re:

2012-03-22 08:27

#8: unguri incompetenti -  

ai dat dovada de incultura si intoleranta.pentru aceste motive sunteti atat de doriti in Eu.Nuici frati vostri pe care-l considerati apropiati nu va primeste(franta,italia) si tu vorbesti de maghiari incompetenti.Daca vrei sa sti Maghiarii in intreaga lume sunp primiti cu drag,si sunt apreciatinu ,ca ai vostri competenti.Pentru cultura ta generala maghiarii sunt in legislativul Statelor unite,a fost si guvernator al orasului New York (George Pataki) Sarkozy presedintele Frantei,numai vorbesc in Anglia,Germania.Austria Australia etc, si de premiati cu Premiul Nobel .Voi cati aveti? desteptule!!?

Musafir

#1231 Re: Re:

2012-03-22 08:38

#1230: - Re:

Offfffffff ! Daca nu stii sa scrii ,abtine-te. Te credem pe cuvant ca esti analfabet ,nu trebuie sa ne convingi ca nu cunosti limba oficiata a  statului in care traiesti. Vrei sa faci aprecieri ,dar asta depaseste nivelul neuronului tau obosit si  rezulta doar jigniri. Scuteste-ne!

Musafir

#1232 Re:

2012-03-22 09:04

#23: -

Probabil ca urmeaza ca UDMR sa ceara ca si in Parlamentul Romaniei sa se vorbeasca limba maghiara sau cel putin documentele emise sa fie bilingve

Musafir

2012-03-22 09:07

Respectai legea Educatiei

Musafir

#1234 Re:

2012-03-22 09:23

#1185: -

trebuie sa poti comunica cu el, inconstientule, criminalule! Chiar nu realizezi ce scrii si mai vrei sa fii si doctor! RUSINE!

Musafir

#1235 Re: Re: Re: Re 1067

2012-03-22 09:27

#1192: - Re: Re: Re 1067

Vai de gramatica ta! Romana e limba oficiala a statului roman, iar comunismul si nationalismul nu a fost creat de romani.

Musafir

#1236 Re: Re: Re:

2012-03-22 09:28

#1229: - Re: Re:

de aia vreti separare pe criterii etnice?? vezi ca te contrazici singur.

T

#1238 Re: Re:

2012-03-22 10:40

#1216: Judex - Re:

D-le Judex,

Înțeleg argumentele aduse de dumneavoastră, și cred că înțeleg și profesorii mei, care le citesc.

Vă explic un lucru, noi, ca studenți la medicină avem un singur scop: să învățăm și să fim cei mai buni în ”meseria” noastră. Nu vorbim despre istorie, despre cine a fost aici și cine nu, toți venim de undeva. Timp de 4 ani am colaborat cu colegii mei români la fiecare oră, am comportat și am vorbit între noi cu ceea mai mare respect. Ceea ce văd astăzi, că se petrece, și chiar colegul meu, cu care am trecut peste clipe grele la examene, iese la stradă cu tăblițele lui, protestează. Aici scrie că-s bozgor și ungur incompetent, din ce motiv? Cineva ia zis, că dacă eu o să am lucrările practice în lb maghiară el o să pierde locul bugetar, acreditarea, sau nu știu ce. Nu știu dacă ați fost student aici, sau sunteți, sau dacă ați umblat măcar odată printre peretele acestei universități, trebuie să știți un lucru: chestia cu înființarea liniei maghiare nu este o problemă, care să afecteze unitatea României, sau naționalismul oricărui român. Mă mir, că am trecut pe apele istoriei, doar vorbim de medicină, sau greșesc?

În fine, eu consider că este important să putem să ne exprimăm în mai multe limbi. În legătura cu chestia asta aveți dreptate, însă bazele de cunoștințe pot să le depun doar învățând în lb mea maternă. Vă spun un exemplu: am un LP, la care dăm test, ce fac acasă? Învăț desigur, dar mai întâi trebuie să citesc în maghiară și să înțeleg despre ce este vorba. Noi trebuie să înțelegem ceea ce învățăm, aici mă gândesc de a înțelege de ex. ciclul cardiac. Nu cuvintele trebuie înțelese, că atunci aș rezolva problema cu un dicționar, eu trebuie să înțeleg funcționarea fiziologică și patologică a organelor (ex. de mai sus). Pentru a înțelege, trebuie să gândesc românește. Vă puteți imagina câtă energie necesită lucrul ăsta? Nu spun, că este imposibil, dar este o irosire de energie, pe care aș putea folosi învățând și concetrând la munca mea în limba mea.

Am câțiva colegi, veniți din alte județe, cărora le e foarte greu învățarea în lb română, dar o fac. Știți de ce? Pentru că noi învățăm să tratăm oameni, să ajutăm. Nu tratăm o națiune, ci oameni bolnavi, care necesită ajutorul nostru. Știm, că pentru a fi medici buni și a fi la folosul țării, trebuie să cunoaștem limba română. Chestia asta nu se va schimba, chiar dacă vom învăța doar în lb maternă.

Cu stimă, T.

Musafir

#1239 Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 10:55

#1236: - Re: Re: Re:

Nu ma contrazic frate ,voi vreti tot dar macar daca ati aprecia ce aveti dar nici macar atat nu sunteti in stare ,de aia plecati toti din tara dupa ce va terminati studiile.Ia uita-te in jur cati medici au plecat dupa terminarea studiilor? Oare de ce ptr. ca acolo primesc mai multi bani nu sunt multumiti de ce le ofera Statul Roman.

Musafir

#1240 Re: Re: Re:

2012-03-22 10:57

#1238: T - Re: Re:

BRAVO!!!!!!! Un student cu capul pe umeri care stie ce inseamna JURAMANTUL indiferent de limba.

Musafir

#1241 Re: Re: Re:

2012-03-22 11:24

#1238: T - Re: Re: Le a kalappal, ugyes vagy !

Musafir

#1242 Re: Re: Re:

2012-03-22 11:33

#1238: T - Re: Re: NO COMMENT !!!!!   Ilyen orvosokra van szukseg . Csak az a szomoru , hogy nem hagyjak , hogy nyugodtan tanuljatok anyanyelveteken, ami egy NORMALIS orszagban nem kerdes. SOK SIKERT KIVANOK NEKED !

Musafir

#1243 Re: Re: Re:

2012-03-22 11:35

#1238: T - Re: Re: LEFEGYVERZO !!!!!!!!

Robert

#1244 Re: Re: Re:

2012-03-22 11:46

#1231: - Re: Re:

Tu de ce jignesti bre. Omul a venit cu exemple concrete, palpabile iar raspunsul tau e ca e analfabet? Esti demn de mila, nimic mai mult. Voi, o natie mareata care ati facut si ati dres, va mandriti cu istoria voastra, cu domnitorii mari si lati care i-au nimicit pe toti dar ma intreb unde traiau domnitorii vostri ca nu aveti o cetate, un castel, o ruina ...nimic. Toata istoria se afla in Transilvania, dar pe care n-ati construit-o voi. Sunteti complexati, va apasa ca nu aveti nimic in spate, stiti si voi ca toata istoria voastra este o facatura "made by Ceausescu". Suferinta asta va face sa fiti agresivi. Si stati linistiti, nu vrem Ardealul inapoi fiindca a fost mereu a noastra, a fost patria celor nascuti aici, fie ei romani, sasi, maghiari. Romanii care isi au radacinile aici de multe generatii sunt altfel...si crede-ma ca si lor le e rusine de "fratii" lor "de dincolo de carpati". Deci ii rog pe cei care au bunici, strabunici in Braila, Iasi, Galati, Constanta, Craiova...sa taca dracu' din gura si sa se ocupe de treburile gospodaresti, sa-si faca case din caramida, nu din chirpici, sa puna tigle deasupra, nu tabla ruginita. Acestea sa fie problemele voastre primordiale, nu ce se intampla la UMF/MOGYE. Si va rugam sa nu va mai mutati la noi... ramaneti acolo sa aveti grija de parinti, bunici, strabunici.... Ne e plina p*** de moldoveni si olteni.

Musafir

2012-03-22 12:08

?

Musafir

2012-03-22 12:26

Faptele vorbesc. Nu e nevoie de comentari..

Musafir

#1247 Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 13:32

#1244: Robert - Re: Re: Re:

Omul nu a venit cu exemple concrete ,ci cu jigniri  ( cum faci si tu de altfel ). Si ii atragea atentia ca nu scrie corect  in limba romana ,in conditiile in care el  scrisese si mai prost. Eu nu l-am jignit ,erau doar niste constatari .  Eu sunt roman  din Transilvania si va cunosc foarte bine si pe voi si romanii " de dincolo de carpati ". Nu am niciun motiv sa imi fie rusine de niciun roman indiferent de unde este ,dupa cum nu suport ca un ungur  sa jigneasca un roman . In rest ,va suportam ,desi de multe  ori ,deoarece intreceti orice masura , ne este din ce in ce mai greu. Despre limbajul tau  ,nu voi mai face nicio constatare ,stii si singur care este nivelul , dar atat timp cat vreti sa traiti in tara asta ,aveti bunul simt si nu jigniti  romanii , cu atat mai mult cu cat acum veniti cu cereri ,desi aveti predare in limba  voastra la UMF Tg. Mures platita din bani publici ( la care romanii  contribuie majoritar ), sa mai suportam si cheltuielile unei linii  maghiare. Chiar  meritam jigniri pentru asta ?

Musafir

2012-03-22 13:32

Stimatá Conducere UMF !
Vá rog sá respectati legile tárii, cá aceastá chestiune nu produce nici un ráu nimánui si este conform democratiei si cerintelor EU de care atát de mult se vorbeste, pe toate liniile! Cu convingerea, cá o sá rezolvati aceastá problemá, Vá felicit: dr. Málnási János

Musafir

#1249 Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 14:09

#1244: Robert - Re: Re: Re:

istoria voastra este o facatura "made by Ceausescu". Suferinta asta va face sa fiti agresivi. Si stati linistiti, nu vrem Ardealul inapoi fiindca a fost mereu a noastra, a fost patria celor nascuti aici, fie ei romani, sasi, maghiari. Romanii care isi au radacinile aici de multe generatii sunt altfel...si crede-ma ca si lor le e rusine de "fratii" lor "de dincolo de carpati". Deci ii rog pe cei care au bunici, strabunici in Braila, Iasi, Galati, Constanta, Craiova...sa taca dracu' din gura si sa se ocupe de treburile gospodaresti, sa-si faca case din caramida, nu din chirpici, sa puna tigle deasupra, nu tabla ruginita. Acestea sa fie problemele voastre primordiale, nu ce se intampla la UMF/MOGYE. Si va rugam sa nu va mai mutati la noi... ramaneti acolo sa aveti grija de parinti, bunici, strabunici.... Ne e plina p*** de moldoveni si olteni.

Bou moscat, ia hai sictir!

Istoria nu a scris-o Ceausescu, cretin cu neuronul singuratic. Istorie au scris  Iorga, Densusianu, Giurăscu...dar de astia nu ai auzit, nu ti-a convenit sa auzi.

Casele se acopera in sud cu tabla din cauza vanturilor putenice, cretin nedus de-acasa.

Poate ca Ardealul a fos ”a vostra”, dar Transilvania a fost, este si va fi românească.

Si mie mi-e plina p... de purceluse unguroaice. Si asta, stii de ce? Pentru ca numai de-al naibii ma incapatanez sa locuiesc in Transilvania. Te doare? Te roade? Lasa ca-i bine, suferinta voastra e urmare a pacatelor inaintasilor vostri lipsiti de mila, ”civilizatori” cu biciul si sabia. Inca o data, asa, sa ai de drum, HAI SICTIR!

Musafir

2012-03-22 14:17

Respectati legea!