Protest impotriva obligativitatii asigurarilor de locuinte

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Protest impotriva obligativitatii asigurarilor de locuinte

Musafir

2011-07-14 15:53

Daca polita nu este obligatorie pentru societatile de asigurari,care refuza sa asigure imobilele cu riscuri,nu este nici pentru noi.Cum poti sa spui ca programul se desfasoara pt ajutorarea celor care vor avea probleme de acest gen,can acesti oameni nu vor primi nici o despagubire,fiind refuzati la asigurare?In zona mea este mai probabil sa ma loveasca un fulger globular sau un meteorit,astia vor sa raman cu toti banii in buzunar,pe care sa-i sustraga apoi sub forma de bonusuri consistente!In plus amenda se poate contesta foarte usor in instanta ,se incalca art.11 din legea 296/2004. Dar sunt sigur ca daca caut mai insistent, o sa gasesc ceva si in dreptul comunitar. Ideea e ca nici o lege nu te poate obliga sa achizitionezi un produs sau un serviciu pe care nu il doresti, cata vreme nu aduci atingere proprietatii altuia.

Musafir

2011-07-14 17:22

Chiar dacă ar mai exista şi alte ţări din UE care ar fi legiferat o asemenea prevedere, lucrurile trebuie analizate în context: cît timp în România avem de 22 de ani numai nişte guverne de hoţi şi iresponsabili, la noi legea asta e clar că nu le serveşte decît numai şi numai lor! Ca să nu mai vorbim de iadul prin care se ştie că au trecut, trec şi vor trece toţi oamenii care au avut de încasat vreo despăgubire de la firmele de asigurare din România!

Anonymous

#3 e grav!

2011-07-15 01:58

N-am incercat o mediatizare excesiva a subiectului. Dar este strigator la cer sa vezi ca lumea nu se implica. Romania este un teritoriu cu oameni resemnati. Marte sau Pamant... nu-i mare diferenta.
Un asemenea subiect comentat de doua persoane?

Musafir

2011-07-16 08:38

Aceasta taxa ca multe altele nu este decat un mijloc "legal" de jupuire a populatiei.Deci,aceasta taxa trebuie sa dispara!

Musafir

2011-07-19 10:39

Mult prea multe taxe si impozite pentru un feedback nul. (Adica nu primim absolut nimic in schimb)

Musafir

2011-07-19 12:06

Un mare jaf la care au dat mana toti politrucii!!! Numai politrucii si mafiotii au construit fara autorizatii in albiile minore ale apelor si la inundatii vor ca noi toti sa punem mana la reparatul anual al viloacelor penale !!!! JOS MAFIA !!!! JOS MAFIA !!!

Musafir

2011-07-19 13:42

românii sunt niște hoți proști...

Musafir

2011-07-19 15:05

Mai bine donam cei 20€/an la SMURD sa ne salveze in caz de calamitate....cred ca pe ei ne putem baza mult mai mult!!!

Musafir

2011-07-19 17:59

Bravo Gherman Adrian, asta e un lucru pozitiv!

Musafir

2011-07-19 23:26

Oricum urasc taxele. Dar sa ma oblige statul sa dau bani unui privat e culmea cinismului si a incompetentei. De ce nu face statul un fond de SOLIDARITATE in caz de dezastre naturale? Aaa, parca a mai existat un fond "SOLIDARITATEA". Pai atunci sa ma lase. Si sa indemne oamenii sa-si poarte de grija si singuri.
Flo

2011-07-20 10:00

ok...eu am asigurare cu 20 de euro care include despagubire pt inundatii de tipil iti inunzi vecinul de sub tine si nu ai bani sa ii faci casa ii dai asigurarea ....nu o mie da certuri, mesteri si prostii...asa ca eu sunt pt asigurarea obligatorie
Corina

#12 Un abuz, fara indoiala

2011-07-20 14:00

Pai, fratele meu, cand ma inunda pe mine vreo apa??? Mentionez ca stau in bloc la etajul IV... Cand a fost ultimul cutremur in Oradea??? Cand a fost ultima alunecare de teren??? Mai fratilor, sa deschidem ochii - sa-mi demonstreze mie ca ma paste una din cele 3 calamitati pentru care ma asigura ei si atunci mai discutam... Este foarte clar ca nu asigura nimeni nimic ci o fac, stiind ca nu se poate intampla asa ceva, pentru ca cineva nu are destule vile, proprietati, etc... Ia mai cercetati sa vedei ca in zonele unede chiar sunt inundatii frecvente, asiguratorii refuza incheiere unei polite de asigurare, chiar si obligatorie, impotriva inundatiilor... Pai de fiecare data cand ei au nevoie de bani, cer, sub diverse pretexte, bagand un "obligatoriu" acolo, ameninta cu amenzi si noi bagam imediat mana in buzunar fara a gandi sau cerceta - "totusi ce mi se ofera in schimbul banilor pe care mi-i cer" sau "pentru ce sa-mi dea amenda"???
Sunt curioasa - in instanta, cum demonstreaza ei ca ma ameninta atari catastrofe si pe ce baza ma obliga ei sa le dau bani??? Da, inteleg in zonele unde au loc asemenea calamitati, sa fie eventualitatea obligativitatii - dar si aici e discutabil - omul este "amendat" destul de natura daca nu se asigura! Si tocmai acolo asiguratorii refuza sa incheie asigurare - nu "pute" de la distanta a "teapa"??? Asa, maine poate, vor veni cu o alta lege care sa ma oblige sa ma asigur impotriva caderii unei farfurii zburatoare pe blocul in care stau la ultimul etaj... Si ce vor sa faca daca oamenii nu au bani de asigurari si amenzi??? Le iau casele - asta da afacere! ... Nu-i ma satura Dumnezeu! :(

Musafir

2011-07-20 15:55

Trasul pe sfoara al populatiei Romaniei de catre guvernanti este absolut evident pana la cele mai mici detalii.
Cei rai niciodata nu au avut castig de cauza, pentru ca Dumnezeu nu tine cu ei !!!
Sa bagati de seama acest MARE ADEVAR, domnilor, chiar de pe renumitele plaje ale lumii unde ne savurati banii furati, castigati cu atata sudoare !!!
Corina

#14 Re:

2011-07-20 23:36

#11: Flo -

Helloooooooo, pentru astfel de inundatii nu este valabila asigurarea - se refera la "fenomene naturale":

"Legea 260/2008, republicat 2011, privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor

Capitolul I - Dispozitii generale

Art. 2

b) dezastru natural cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii, ca fenomene naturale;

Art. 3
(1) Incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile prezentei legi, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale."

Unde intra la inundarea vecinului la "fenomene naturale" ???

Musafir

2011-07-21 07:47

Apartamentul meu nu este vulnerabil la alunecari de teren si nici la inundatii, iar daca vreun un cutremul il va darama, la fel vor pati si alte cateva milioane de apartamente construite in timpul comunistilor ...
In acest caz, voi primi cativa euro despagubiri, dat fiind numarul mare de despagubiti.
Parerea mea este ca Guvernul vrea sa se spele pe maini de aceste probleme si face si un ban din asta.

Musafir

2011-08-04 11:02

BUNA ZIUA LA TOTI ,AICI IN SPANIA NU ESTE OBLIGATORIE ASIGURAREA LOCUINTEI IN AFARA DE CELE CUMPARATE CU CREDIT .SAU GASIT 13 GUNOAIE IMPREUNA CU STATUTL-PDL-SA ISI MAI UMPLE BUZUNARELE DE LA FRAIERI .TOTI AR TREBUI SA DAM STATUL IN JUDECATA SI SA AJUNGEM LA CEDO CA IN RO NU AVEM SANSE.
O ZI BUNA LA TOTI.

Musafir

2011-08-04 14:10

OK...asigurarea obligatorie in caz de cutremur pr. o locuinta la bloc in Bucuresti...OK.
DAR sa ma asigur impotriva inundatiei??...este o farsa ...daca ma inund eu, la etajul 4....DECI APA IN DRISTOR ESTE 20 M INALTIME....sa fim seriosi!!!

Musafir

2011-08-04 15:12

Romani, trebuie sa ne luam tara inapoi. Au jumulit-o destul securistii astia.

Musafir

2011-08-05 10:12

nu e corecta legea ,statul nu ma poate obliga sa fac asigurare a unui imobil cu o firma privata,nu am nevoie de despagubirea nimanui ,stau intr o zona neafectata de nimic,nu e corect sa fie in euru,nu e corect ca e aberant ca daca o locuinta are 10 copropietari mostenitori sa faca de 10 ori asigurarea,nici impozitul nu e platit de 10 ori,nu am nici o garantie ca acesti bani ajung unde trebuie,dau dar pt cercetari in boli incurabile,deci cu folos,nu dati degeaba
sorin

#20 Bravo

2011-08-21 23:41

Mai fratilor aveti mare dreptate ..Ori sintem prea prosti ori prea creduli.Cinste musafirului se vede ca e un luptator .Nici eu nu am de gind sa platesc acesti bani ...De ce sa ma oblige ? Si daca v-a fi vre-o odata o inundatie sau un cutrenur,fi-ti siguri ca vor spune ca nu mai sint bani/.Ei se vor cheltuii pe iahturi si la petreceri prin birouri si pe la birocrati. Vor creste numarul bugetarilor in defavoarea muncitorului . Luna trecuta cind a fost furtuna in zona jud. Prahova ..zeci de case au fost lasate fara acoperis si multi au avut asigurare ..dar culmea nu prevede si furtuna sau incendii..Nici macar presa nu a facut publice atitea evenimente parca nimic nu sa-r fi intimplat.Aceasta asigurare nu trebuie sa fie obligatorie si facultativa ..Care doreste sa se asigure.! care nu... sa fie sanatos in caz de calamitati sa suporte singur pagubele.Ce e asa de greu ? Nu e corect sa ne obligati.!
Sorin

#21 Re: Bravo

2011-08-22 00:05

Uitaseram  sa va spun ceva ..Va aduce-ti aminte de anii trecuti cind erau obligatorii pensiile private? Au fost si in zona noastra ciiti-va asiguratori de care nu se mai stie absolut nimic .Multi au dat bani unor brokeri de asigurari  iar acuma s-au ales doar cu niste hirti .Au disparut fara urma.

Musafir

#22 Re: Bravo

2011-08-23 23:59

#20: sorin - Bravo

bine, nu mai plange tio plateste guvernul di bani pensionarilor..

alldraku
Musafir

2012-09-05 11:35

Talharie la drumul mare!Mai este inca o petitie aici:

''''

Sa semnam acesta petitie pentru a stopa ingrasarea buzunarelor celor ce conduc societatile de asigurari.Asiguratorii nu au mana decat de luat,nu platesc daunele niciodata.
Marius Mioc

#24 Asigurarea obligatorie e o hoţie

2013-01-12 06:39

Din 2008 am cerut să nu se aprobe legea asta: https://mariusmioc.wordpress.com/2008/09/17/hotie-in-pregatire-de-la-jumatatea-lui-2009-asigurarea-locuintelor-ar-putea-deveni-obligatorie/
Angela Toncescu, preşedinta organismului birocratic de supraveghere a asigurărilor, a cîştigat, în calitatea ei de angajată a statului, peste 12 miliarde lei vechi pe an (echivalent cu 27000 euro pe lună), adică de 18 ori mai mult decît Traian Băsescu.
România este singura ţară europeană unde autorităţile vor să introducă asigurări obligatorii pentru locuinţe împotriva catastrofelor naturale. Sistemul a mai fost introdus în Turcia, cu sprijinul Băncii Mondiale, dar rezultatele au fost mai degrabă dezamăgitoare (…) În Japonia, care este lovită frecvent de cutremure, nu există un sistem de asigurare obligatoriu, iar primele de asigurare sînt mari, drept care mai puţin de 5% din japonezi îşi asigură locuinţele”.

Musafir

2014-10-08 14:03

Sunt de acord cu ideea de asigurare, dar nu cu prostia asta de acum care nu acopera evenimentele uzuale gen incendiu, explozie, furtuna care ia acoperisuri. In schimb acopera inundatii si alunecari de teren in mijlocul campiei. Legea e facuta prost, primaria nu are nici un interes sa aiba oamenii asigurati (exceptand cazul in care functionara ia si ea un comision): nu pot sa se prezinte ca mari salvatori in caz de cataclism, nu pot sa se duca la oameni sa le dea amenda si apoi sa le ceara votul. Asa cum e legea actuala e doar o alta taxa pe seama contribuabililor bun-platnici (pensionarii mai fricosi, lucratorii la multinationale, plus cei care au credit ipotecar). SOLIDARITATEA inseamna altceva: sa se faca cu banii respectivi masuri de indiguire si preventie a unor efecte mai neplacute.