OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

TONI LUDOVIC

#401 Re: Re:

2016-02-05 08:50

#53: - Re:  

avantajele legii DIP pentru viitorii cumparatori de apartamente
- Pretul imobiliarelor va fi stabil, nu va mai fluctua. (exemplu Statele Unite, Texas chiar, ev. raportat la venit mediu )
- Vei putea cumpara apt. cu linistea sufleteasca ca daca cumva patesti ceva job, se schimba planurile in viata etc., poti da casa simplu si nu vei ramane cu datorii.
- Pretul va fi in sfarsit unul real, al pietei, nu umflat in urma creditelor.
- Pt. cei cu creditele existente - vor putea renogocia dobanda cu banca, urmand sa plateasca o rata corecta.
- Cei care chiar nu mai pot plati din diferite motive - medicale, somaj, etc. - vor putea intra intr-o insolventa simplifica si rapida, si, dupa vor ceda casa (pierzad si avansul si ratele platite timp de 8 ani bancii, vor putea incepe o noua viata, fara datorii.
- pentru o creditare responsabila.
- Avansul - in prezent la 25% nu va creste pentru persoanele cu un bun istoric, bancile fiind interesate sa le dea credit. In cazul unei usoare scaderi a preturilor apartamentelor - cumparatorii vor fi avantajati
- Prima casa va continua "in continuare"- si se va putea cumpara casa cu doar 5% avans si la o dobanda avantajoasa

Toate acestea sunt motive pentru care Legea DiP este buna pentru oameni. Si nu este dorita de pisicile grase - bancii si dezvoltatorii si rechinii imobiliari - pentru ca le-ar manca din profituri.

Anonim

#404 Legea Darii in Plata

2016-02-05 09:02

Bai postacilor "care este" in potriva acestei legi, cu exceptia celor care sunt platiti sa fie impotriva acesteia (ca pana la urma, cine-i prost sa muste mana care-l hraneste?), voi sunteti intregi la cap?!!! Voi ganditi putin, va folositi putin creierul ala cat un bob de mazare?!!! Va ganditi putin inainte sa va iasa pe "mufa" ceea ce va iese?!!! Cum dracu aceasta lege face numai rau: sectorului imobiliar, banci, creditare, populatie, recesiune, oameni dati afara, samd? Sa-mi explice cineva... Daca nu v-ati documentat inainte, aflati ca o astfel de lege, exista de ani buni in SUA. DA, SUA, aia de  la care ati preluat voi postacilor halloween-ul, valentine's day, ziua independentei (sau a dependentei pt unii) si mai stiu eu cate alte zile, pentru ca "D", este "cool", insa o astfel de lege care la ei functioneaza si este ok, la noi o considerati ca ar face mult rau. Dintre voi, postacilor, este unul care are curaj sa bage mana in foc ca peste un an, 2, 3 va avea tot acelasi serviciu, sau chiar unul mai bun? Sau ca va avea tot acelasi salariu? Sau ca va avea tot aceleasi cheltuieli? Sau ca poate intr-un an, 2, 3 poate sa apara un copil... Da un copil care are toate sansele sa gandeasca tot ca voi (adica deloc), iar atunci ghici ce? Un copil "mananca" bani. Ce veti face atunci domnilor postaci? Ce veti face daca nu va veti mai putea plati ratele la cocina pe care v-ati dorit-o cu atata ardoare? Pac, vine "camatarul" si va i-a casa si v-o vinde la pret de nimic, ca "D" apoi daca nu isi scoate banii, va pune poprire pe salariu. Si are drept sa va puna pana la 33% din venituri pentru o creanta. Ce faceti atunci postacilor? Veti avea de platit eventual chirie, de crescut un copil.... si de dat la banca bani pentru o casa care nu mai este a ta. HA HA HA!!! Super!!! Si pentru ce? Ca va spun dezvoltatorii ca vor da faliment, ca vor da oameni afara, ca nu vor mai da bancile credite, ca vom intra din nou in criza, samd? Pai spuneti-mi si mie, desteptilor, de cand a aparut pentru prima data acest program "Prima Casa", in anul 2009, preturile la apartamente, cum au fost?  A mai existat concurenta intre dezvoltatori, sau cumva toti cam au aceleasi preturi la cocioabe (+, - 1000 E)? Si de ce asta? Pentru ca stiu ca statul, daca nu ma insel a impus un plafon de 60000 E. Cu o astfel de lege, este posibil ca preturile cocioabelor sa scada si mai mult si este foarte posibil ca bancile, in cca 1 an sa se roage de voi sa va dea credite. In afara de Raiffesen, BCR, BRD, si plus inca doua - trei banci, care lucreaza cu statul si il imprumuta in mod constant, celelalte ce vor face? Va spun eu... vor da credite, sau vor da faliment, ca "D" asta este economia de piata. Sau va pare rau de banci?

Musafir

#405 Re:

2016-02-05 09:03

#1: -  

Bai postacilor "care este" in potriva acestei legi, cu exceptia celor care sunt platiti sa fie impotriva acesteia (ca pana la urma, cine-i prost sa muste mana care-l hraneste?), voi sunteti intregi la cap?!!! Voi ganditi putin, va folositi putin creierul ala cat un bob de mazare?!!! Va ganditi putin inainte sa va iasa pe "mufa" ceea ce va iese?!!! Cum dracu aceasta lege face numai rau: sectorului imobiliar, banci, creditare, populatie, recesiune, oameni dati afara, samd? Sa-mi explice cineva... Daca nu v-ati documentat inainte, aflati ca o astfel de lege, exista de ani buni in SUA. DA, SUA, aia de  la care ati preluat voi postacilor halloween-ul, valentine's day, ziua independentei (sau a dependentei pt unii) si mai stiu eu cate alte zile, pentru ca "D", este "cool", insa o astfel de lege care la ei functioneaza si este ok, la noi o considerati ca ar face mult rau. Dintre voi, postacilor, este unul care are curaj sa bage mana in foc ca peste un an, 2, 3 va avea tot acelasi serviciu, sau chiar unul mai bun? Sau ca va avea tot acelasi salariu? Sau ca va avea tot aceleasi cheltuieli? Sau ca poate intr-un an, 2, 3 poate sa apara un copil... Da un copil care are toate sansele sa gandeasca tot ca voi (adica deloc), iar atunci ghici ce? Un copil "mananca" bani. Ce veti face atunci domnilor postaci? Ce veti face daca nu va veti mai putea plati ratele la cocina pe care v-ati dorit-o cu atata ardoare? Pac, vine "camatarul" si va i-a casa si v-o vinde la pret de nimic, ca "D" apoi daca nu isi scoate banii, va pune poprire pe salariu. Si are drept sa va puna pana la 33% din venituri pentru o creanta. Ce faceti atunci postacilor? Veti avea de platit eventual chirie, de crescut un copil.... si de dat la banca bani pentru o casa care nu mai este a ta. HA HA HA!!! Super!!! Si pentru ce? Ca va spun dezvoltatorii ca vor da faliment, ca vor da oameni afara, ca nu vor mai da bancile credite, ca vom intra din nou in criza, samd? Pai spuneti-mi si mie, desteptilor, de cand a aparut pentru prima data acest program "Prima Casa", in anul 2009, preturile la apartamente, cum au fost?  A mai existat concurenta intre dezvoltatori, sau cumva toti cam au aceleasi preturi la cocioabe (+, - 1000 E)? Si de ce asta? Pentru ca stiu ca statul, daca nu ma insel a impus un plafon de 60000 E. Cu o astfel de lege, este posibil ca preturile cocioabelor sa scada si mai mult si este foarte posibil ca bancile, in cca 1 an sa se roage de voi sa va dea credite. In afara de Raiffesen, BCR, BRD, si plus inca doua - trei banci, care lucreaza cu statul si il imprumuta in mod constant, celelalte ce vor face? Va spun eu... vor da credite, sau vor da faliment, ca "D" asta este economia de piata. Sau va pare rau de banci?

TONI LUDOVIC

#406 Re:

2016-02-05 09:05

#6: -  

VAI CE BINE TRAIESTI TU ACUM.... SCADE ECONOMIA   ESTI PATRIOT BRAVO  

ASTA INSEMNA PATRIOTISM SA LE SPUI ROMANILOR ADEVARUL

- Pretul imobiliarelor va fi stabil, nu va mai fluctua. (exemplu Statele Unite, Texas chiar, ev. raportat la venit mediu )
- Vei putea cumpara apt. cu linistea sufleteasca ca daca cumva patesti ceva job, se schimba planurile in viata etc., poti da casa simplu si nu vei ramane cu datorii.
- Pt. cei cu creditele existente - vor putea renogocia dobanda cu banca, urmand sa plateasca o rata corecta.
- Cei care chiar nu mai pot plati din diferite motive - medicale, somaj, etc. - vor putea intra intr-o insolventa simplifica si rapida, si, dupa vor ceda casa (pierzad si avansul si ratele platite timp de 8 ani bancii, vor putea incepe o noua viata, fara datorii.
- Avansul - in prezent la 25% nu va creste pentru persoanele cu un bun istoric, bancile fiind interesate sa le dea credit. In cazul unei usoare scaderi a preturilor apartamentelor - cumparatorii vor fi avantajati
- Prima casa va continua "in continuare"- si se va putea cumpara casa cu doar 5% avans si la o dobanda avantajoasa

Toate acestea sunt motive pentru care Legea DiP este buna pentru oameni. Si nu este dorita de pisicile grase - bancii si dezvoltatorii si rechinii imobiliari - pentru ca le-ar manca din profituri.

Musafir

#407 Re: Re: Re: Gresit.... pentru ca nu mai poate banca fura

2016-02-05 09:07

#332: - Re: Re: Gresit.... pentru ca nu mai poate banca fura 

In concluzie nu cumpara credit ca sa nu fi furat.  In atentia tinerilor ca vor credite.

TONI LUDOVIC

#408 Re: Re:

2016-02-05 09:08

#103: - Re:  

Musafir

#409 Re: Re: Re: minciun, minciuni, debitate de bancheri

2016-02-05 09:11

Musafir

2016-02-05 09:16

Avans mare=fara credite ipotecare,deci institutiile bancare pot falimenta,nu se va mai construi pentru ca nu va mai exista cerere,deci mai putine locuri de munca si mai putini bani pentru PIB.Lasati oamenii sa isi cumpere case

Musafir

2016-02-05 09:20

Deoarece nu este o lege corecta.
Când împrumuți ceva trebuie sa dai înapoi conform contractului semnat.
Băncile nu sunt instituții de binefacere.

Musafir

#412 Re:

2016-02-05 09:21

#410: -  

Pertinenta "analiza"... cred ca ti-a luat vreo cateva saptamani bune s-o pui la punct...

Vivian

#413 Manipularea SudRezidential

2016-02-05 09:32

Desi, teoretic avansul minim este de 15%,banca accepta si 5% avans, daor sa te lege de ea. Chestia cu 35% este o vrajeala.

"Există câteva condiţii minime care trebuie îndeplinite pentru a primi un credit ipotecar în lei. Persoana care face împrumutul trebuie să aibă între 18 şi 65 de ani (la terminarea creditului), să fie angajată de cel puţin un an şi să aibă un venit minim de 700 de lei. Se cere un avans de cel puţin 5% pentru creditele în lei.

Creditul poate fi luat pe o perioadă între 3 şi 35 de ani. Vestea bună este că se acceptă venituri precum salarii, chirii, drepturi de autor sau pensii."

Condiţii pentru a lua credit imobiliar :

Vârsta: 18 şi 65 ani (la terminarea creditului)

Vechime în muncă: un an

Venit minim: 700 lei

Avans: minimum 5%

Durată: 3 - 35 de ani

Garanţii imobiliare sau ipotecă pe noua casă

Sursa: www.digi24.ro

Musafir

#414 Re:

2016-02-05 09:36

#25: -  

Legea darii in plata trebuie cit se poate de repede promulgata , este foarte buna si pentru a nu-i mai pune capat zilelor atitia imprumutanti care nu-si mai pot platii ratele...

Musafir

2016-02-05 09:53

economica.net/nici-o-banca-din-romania-nu-s-a-retras-din-programul-prima-casa_113955.html

Musafir

#416 Re: Re: Re:

2016-02-05 09:57

Adi

#417 Re:

2016-02-05 09:58

#13: -  

Dumnezeu e sus si te vede. As dori sa fii in locul meu si al sotie sa vezi cum e sa dai 3500 ron pe luna pt. un apartament cu 2 camere. Sa vezi cum e sa te inbolnavesti de nervi si sa ajungi sa iei pastile. Sa vezi cum e sa dormi seara numai cu xanax.Sa te gandesti ca daca maine nu mai muncesti ce faci cu copilul de 1 an. Sa muncesti in fiecare weekend doar ca sa iti poti plati rata.

Musafir

#418 Re:

2016-02-05 10:16

#8: -  

Musafir

2016-02-05 10:25

Opriti legea sa castige bancile! Sunt singurele care vor pierde! Toti ceilalti vor fi castigati dupa aceasta lege! Cei ce se lamenteaza pe aici sunt bancheri, angajati ai bancilor sau posatcii bancilor! Banca te face sclav din moment ce ai semnat cu ei contractul de credit, fie Prima casa sau orice contract de credit: banca va creste daoria ta chair daca platesi la timp, gaseste ea o modalitate! 

Dan Popescu
Musafir

2016-02-05 10:29

Inca odata se dovedeste ca Romania este o tara in care populismul primeaza in fata ratiunii, explicand in buna masura starea permanenta de pauperitate la care de data asta aspiram prin lege! Nu cred ca exista vreo tara in lume in care, desi nu te obliga nimeni, tu alegi sa traiesti mai rau!...In afara de Romania fermecata, unde logica este dusmanul intelectului...Nu este nevoie de vreo criza mondiala, Romania este in criza permanenta de cand se stie ! Asta poate sa fie explicatia ca argumente precum: prabusire piata imobiliara,  faliment companii de constructii, furnizori de materiale, transporturi, somaj, crestere preturi chirii, acces restrictionat drastic la credite etc si ca efect general - scaderea nivelului de trai la nivel national pe termen nedefinit, nu sunt intelese!

Legea, daca va intra in vigoare, va avea si o parte buna pentru cei care au cash: se vor ieftini apartamentele si vor creste chiriile. Doar pt.ei, caci vor achizitiona ieftin de pe piata si vor inchiria scump !Pentru restul populatiei - vai si amar! Dar probabil ca asa este normal! Vrei casa? Munceste vreo 20 de ani si cand ai 40% pentru avans, incearca sa vezi ce poti sa cumperi! Cu siguranta nu va fi casa visurilor tale, ci doar sansa sa devii propietar pe ceva... ...Romani, bucurati-va! Ati reusit sa va condamnati copii sa stea in gazda pana la pensie!

eu

#423 Re:

2016-02-05 10:52

#13: -  

Da,ar fi o solutie.Sa te spanzuri tu GUNOIULE platit de banci

eu

#424 Re:

2016-02-05 10:55

#5: -  

Ca si muncitor....esti un GUNOI

eu

#425 Re: