NU VREM "CASĂ REGALĂ" înfiinţată şi FINANŢATĂ din bani publici !

Contactați autorul petiției

PUNCTUL DE VEDERE AL GUVERNULUI Tudose PRIVIND ÎNFIINŢAREA "CASEI REGALE A ROMÂNIEI"

2018-01-21 13:44:40

Tăriceanu s-a hotărât să publice, pe site-ul Senatului, care era PUNCTUL DE VEDERE AL GUVERNULUI Tudose PRIVIND ÎNFIINŢAREA CASEI REGALE, prin lege.

Puteţi să-l descărcaţi, în format pdf, de la acest link: https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L493PV.pdf

Pe Facebook, l-am publicat în imagini, la acest link: 

https://www.facebook.com/MonaPetrut/posts/1183684945098609

Sper ca interimarul Fifor sau viitorul premier V.V. Dăncilă, SĂ NU VINĂ CU ALT PUNC DE VEDERE AL GUVERNULUI.

#MonaPetrut #NuVremCasaRegala

 

 P.S.:

Puteți trimite OPINII privind INFIINTAREA "CASEI REGALE"

In 21.11.2017, am trimis la Senatul României solicitările cuprinse in petiția online intitulată «NU VREM "CASĂ REGALĂ" înfiinţată şi FINANŢATĂ din bani publici !» (https://www.petitieonline.com/a/153337)
şi comentariile scrise ale semnatarilor petiției, solicitând să le publice pe site-ul Senatului, la sectiunea “Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă L493/2017 - Propunere legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României”, la acest link https://www.senat.ro/LegiProiectAdmin.aspx?Cod=20921 .
AM VERIFICAT ŞI AM OBSERVAT CĂ NU AU PUBLICAT NIMIC. 
Cine doreşte să le comunice opiniile, să trimită mesaje pe e-mailul Senatului, la Comisiile juridice, dar si presedintilor PSD si ALDE, Dragnea şi Tăriceanu, ca să vedem ce vor face cu acea propunere legislativă şi dacă se încumetă să publice opiniile românilor pe site-ul Senatului României si pe site-ul Camerei Deputatilor (când propunerea legislativă va ajunge acolo)!!! 
Eu continui să acționez pe mai multe planuri şi o să public informații când primesc răspunsuri.
E-mailurile la care PUTEȚI SĂ TRIMITEȚI OPINII referitoare la INFIINTAREA PRIN LEGE A "CASEI REGALE": 
infopub@senat.ro, cabinet.presedinte@senat.ro, dragnea.liviu@gmail.com, presedinte@psd.ro, 
com.juridica@senat.ro, cp11@cdep.ro

Pe facebook, am publicat print screenul mesajului pe care l-am trimis la Senat: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1148155435318227&id=388922984574813


Monica Petruţ

Urmaşii fostului rege Mihai AU NEVOIE DE PALATUL ELISABETA PENTRU PETRECERI

2018-01-21 10:52:07

AU NEVOIE DE PALATUL ELISABETA CA SĂ FACĂ PETRECERI ÎMPREUNĂ CU POLITICIENII CARE LE SUSȚIN ABERAȚIILE!!!

Din 2016, am tot spus că acesta le este unul dintre motive.

În articol, găsiți precizările reprezentantului FAMILIEI fostului rege Mihai (NU e al Casei Regale, fiindcă NU există aşa ceva în România), referitoare la negocierile pe care le face Margareta (soția lui Radu Duda :) ), cu instituțiile statului român, care AR TREBUI SĂ IA DECIZII ÎN FAVOAREA ȚĂRII ŞI A TUTUROR ROMÂNILOR, fără să privilegieze unele persoane care fac diverse combinații cu politicienii. #MonaPetrut

https://www.stiripesurse.ro/rasturnare-de-situa-ie-in-privin-a-palatului-elisabeta-avocatul-casei-regale-dezvaluie-negocierile-c_1243905.html

VOI CONTINUA DEMERSURILE ÎMPOTRIVA ÎNFIINŢĂRII "CASEI REGALE", deci puteţi să mai semnaţi şi să distribuiţi PETIŢIA ONLINE, pe care o găsiţi la acest link: https://www.petitieonline.com/nu_vrem_casa_regala_infiintata_si_finantata_din_bani_publici

#NuVremCasaRegala

Explicatii ale unui monarhist despre Andrew Popper, reprezentantul familiei fostului rege Mihai:

Monica Petruţ

NEGOCIERI PE BANI PUBLICI între Primărița Firea şi soții Duda "Ai României"?

2018-01-19 22:00:32

BUCUREŞTENI, CE PĂRERE AVEȚI DACĂ

SOȚII DUDA "AI ROMÂNIEI" VOR FI FINANȚAȚI DIN BANII VOŞTRI, după
adoptarea unei Hotări a Consiliului General al Primăriei Bucureşti?
Văzând vizita de azi, 19.01.2018, a soților DUDA "Ai României" la Primăria
Capitalei si după cum se hlizeau pe acolo cu Primărița Firea (toți fiind în
mare suferință, desigur), cred că o să încerce ceva de tipul "Belina":

premierul Dăncilă (sau chiar interimarul Fifor) să transfere Palatul Elisabeta de
la RAPPS la Primăria Bucuresti si Primărița Firea cu Consiliul General,
majoritar PSD-ALDE, să le dea Palatul Elisabeta soților Duda şi să le asigure
finanțarea cheltuielilor, prin HCG. 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1182541765212927&id=388922984574813  #MonaPetrut

Astea sunt negocieri marca Tăriceanu-Dragnea!!! Am zis de marți că, pentru a fi de acord cu premierul propus de către PSD, Tăriceanu va negocia în favoarea soților Duda, pentru a rămâne în Palatul Elisabeta şi pentru a le fi finanțate cheltuielile. 

Fotografii cu "triştii" soți Duda împreună cu Primărița Firea, la Primăria Bucureşti: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1710998238962976&id=427656597297153

 


Monica Petruţ

FAMILIA FOSTULUI REGE MIHAI I s-a hotărât SĂ PLECE din Palatul Elisabeta

2018-01-12 09:44:15

NU EXISTĂ CASĂ REGALĂ IN ROMÂNIA, ci EXISTĂ DOAR FAMILIA FOSTULUI REGE!!! 
Dacă ar exista "Casă Regală", NU ar avea vreun sens existența propunerii legislative, ce a fost depusă la Senat de către Tăriceanu şi Dragnea, pentru INFIINȚAREA CASEI REGALE!!! 
Deci, FAMILIA FOSTULUI REGE MIHAI I s-a hotărât SĂ PLECE din Palatul Elisabeta, la finalul perioadei legale de 60 de zile de la data decesului titularului dreptului de folosință a imobilului. 
MARGARETA, fiica fostului rege şi soția lui Radu Duda, NU ESTE "MAJESTATE"!!! 
Continuă inducerea în eroare a opiniei publice prin folosirea, în mod greşit, a unor noțiuni ce aparțin regalității.

«Informaţie de ultimă oră, obţinută în exclusivitate de Antena 3! Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta după data de 5 februarie. În urmă cu două zile, Guvernul a dat aviz negativ propunerii de lege ce prevedea acordarea Palatului Elisabeta Casei Regale.

 Acum premierul spune că a primit solicitare de chirie, însă reprezentanţii Casei spun cu totul altceva.
  „Nu s-a primit la Casa Majestății Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuțiile dintre Casa Majestății Sale Custodelui Coroanei și RAAPPS cu privire la acest subiect.
 După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acționa conform legislației în vigoare. Majestatea Sa își manifestă speranța că parteneriatul cu instituțiile Statului va continua, pentru ca activitățile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, așa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, față de Coroană și față de Națiune, în prezent și în viitor”, se arată în comunicatul Casei Regale oferit în exclusivitate pentru Antena3.»

https://www.antena3.ro/actualitate/exclusiv-casa-regala-evacueaza-palatul-elisabeta-450323.html

Se poate constata că Margareta aşteaptă plecăciuni şi să fie ea rugată să accepte oferte, in timp ce, este interesul celui care doreşte un imobil să solicite închirierea imobilului pe care-l vrea.

Probabil, soţii Duda "Ai României" cred că vor fi rugaţi să rămână în Palatul Elisabeta.


Monica Petruţ

SENATUL ROMÂNIEI NU A PUBLICAT, pe site, AVIZELE NEGATIVE ALE GUVERNULUI ŞI MINISTERULUI JUSTIŢIEI

2018-01-11 12:56:52

AM TOT AŞTEPTAT PUBLICAREA, pe site-ul Senatului României (L493/2017 https://www.senat.ro/legis/lista.aspx), a AVIZELOR NEGATIVE ALE GUVERNULUI ŞI MINISTERULUI JUSTIŢIEI CU PRIVIRE LA ÎNFIINŢAREA "CASEI REGALE", dar NU SUNT PUBLICATE, încă.
Aşadar, postez doar declaraţiile prim-ministrului Tudose, de ieri, 10 ianuarie 2018. Din nou, fac precizarea că SOŢIA fostului Rege Mihai I nu a fost regină, ci DOAR PRINCIPESĂ, fiindcă s-au căsătorit în iunie 1948, DUPĂ SEMNAREA ACTULUI DE ABDICARE, în 30 decembrie 1947.
«Guvernul a primit o SOLICITARE de închiriere a Palatului Elisabeta "un pic CIUDATĂ" de la Familia Regală, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose.
Întrebat la Antena 3 dacă au evoluat lucrurile având în vedere că Familia Regală este în situaţia de a părăsi Palatul Elisabeta în luna februarie, şeful Executivului a răspuns: "Am primit o SOLICITARE DE ÎNCHIRIERE (...), o chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar CU O PERIOADĂ DE GRAŢIE DE UN AN (...), adică UN AN SĂ NU PLĂTEASCĂ. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să-l folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. Dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an pe gratis pe aici şi mai vedem noi ce facem. NU MERGE."
Totodată, premierul Tudose a precizat că în şedinţa de guvern de miercuri a fost dat un AVIZ NEGATIV iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.
"Astăzi, în şedinţa de guvern, a fost dat AVIZ NEGATIV la propunerea de lege ca să i se dea pentru totdeauna (Palatul Elisabeta - n.r.). Am fost foarte ferm în ceea ce priveşte destinaţia acelui palat. (...) Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere NEGATIV pe criterii de neconstituţionalitate", a spus Tudose.
De asemenea, şeful Guvernului a precizat că Familia Regală a revendicat tot ce avea de revendicat în România.
"Eu înţeleg că tot ce au avut de revendicat au revendicat. (...) Au venit cu lista, asta a fost negocierea atunci (...) şi le-au primit. (...) Ţi-ai luat Peleşul, ţi-ai luat Săvârşinul? Nu le mai ştiu pe toate, au primit, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii. Mai revendicăm în continuare? Am avut o epifanie, ne-am mai adus aminte că am mai avut o gară? În regulă, fă actele, vedem - a fost, n-a fost?", a mai afirmat Tudose.»
https://www.agerpres.ro/politica/2018/01/11/tudose-spune-ca-guvernul-a-primit-o-solicitare-de-inchiriere-a-palatului-elisabeta-un-pic-ciudata-de-la-familia-regala--34328

«Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să dea un aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.
”Sunt foarte ferm în ceea ce privește acel Palat. Am dat aviz negativ.Astăzi în şedinţa de Guvern am dat aviz negativ pe proiectul de lege ca Palatul Elisabeta să fie dat pe viaţă (familiei regale – nr.). Am primit o solicitare un pic ciudată de la Cancelarie, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de timp de un an. Adică un an să nu plătească nimic. Adică mai stăm noi un an gratis pe-aici şi apoi mai vedem. Nu merge! Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere negativ pe criteriu de neconstituţionalitate. Eu înțeleg că ce a fost de revendicat a fost revendicat. De ce n-au revendicat? N-au avut timp? Le-a fost jenă? Pa! Ţi-ai luat Peleşul, ţi-ai luat Săvârşinul? Nu le mai ştiu pe toate, au primit, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii. Mai revendicăm în continuare? Am avut o epifanie, ne-am mai adus aminte că am mai avut o gară? În regulă, fă actele, vedem - a fost, n-a fost? Despre care regină vorbim? Nu mai avem regină, că a murit, Dumnezeu să o ierte!
Pot să spun Regele Mihai pentru că a fost rege al României şi a avut un regat. Astăzi suntem Republică. Regina nu ştiu cine e.... E republică pe aici. Putem să ne proclamăm orice. Poate greşesc foarte mult. Nu mai există ceremonial de încoronare. Încoronare la ce? Că nu mai ai jucărie. Am stat la catafalc, nu m-a luat nimeni cu forța. Nu doar Regele Mihai are mai multe fete, avem mai mulți șefi de stat cu fete. Am avut șefi de stat de nota 10, de nota 9.”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.
Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017.»
https://www.stiripesurse.ro/inca-o-lovitura-pentru-liviu-dragnea-i-calin-popescu-tariceanu-din-partea-lui-mihai-tudose-ce-le_1241899.html

 


Monica Petruţ

Despre MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ din România, în perioada 1866-1947

2018-01-02 10:48:07

Având în vedere prevederile constituţionale ale Constituţiilor din 1866, 1923 şi 1938, am făcut o ANALIZĂ DESPRE MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ din România, în perioada 1866-1947, în funcție de cele mai relevante evenimente ce au avut legătură cu această formă de guvernământ în țara noastră.

Pe Facebook, am publicat informaţiile la acest link: https://m.facebook.com/notes/mona-petru%C5%A3-despre-justi%C5%A3ie-%C5%9Fi-injusti%C5%A3ie/monarhia-constitu%C5%A3ional%C4%83-%C3%AEn-rom%C3%A2nia/1170574873076283/

După abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza în 11 februarie 1866, CAROL de Hohenzollern-Sigmaringen a fost adus în ţară folosind un pașaport fals, iar la 10 mai 1866 a intrat în București, fiind proclamat DOMN de către Adunarea Legislativă, în clădirea Mitropoliei. Cu o lună înaintea venirii lui Carol I, fusese aleasă Adunarea Legislativă, care s-a transformat după venirea acestuia în Adunare Constituantă, care avea rolul de a discuta și a vota proiectul unei Constituții. Noua lege fundamentală a fost promulgată de domnul Carol I la 1 iulie 1866.
Constituția din 1866 este prima Constituție propriu-zisă a României, fiind cea mai longevivă Constituție (1866-1923) și cea mai importantă realizare a regimului lui Carol I. În baza prevederilor constituţionale Monarhia era ereditară, în familie pe linie bărbătească, moștenitorii tronului urmând să fie crescuți în religia ortodoxă.
Proiectul Constituției României din 1923 a fost supus dezbaterii parlamentare şi a fost adoptată de către Parlament, la data de 28 martie 1923, după Marea Unire din 1 decembrie 1918. „Constituțiunea României din 1923” a fost sancționată și promulgată de Regele FERDINAND I (a domnit în perioada 1914-1927) și publicată în Monitorul Oficial nr.282 din 29 martie 1923, dată la care a intrat în vigoare.
Potrivit Constituției din 1923, România era o MONARHIE CONSTITUȚIONALĂ, stat național, unitar, indivizibil, cu teritoriul inalienabil. “Constituția unificării”, cum mai e numită, consfințește realizarea României Mari și avea la bază Constituția din 1866.
Parlamentul constituia puterea legislativă, fiind bicameral: Senatul și Adunarea deputaților.
Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt EREDITARE in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, DIN BĂRBAT IN BĂRBAT prin ordinul de primogenitura si cu EXCLUSIUNEA PERPETUĂ A FEMEILOR si coboritorilor lor.
Coboritorii Maiestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului.”
“Art. 82. - REGELE ESTE MAJOR LA VÂRSTA DE OPTSPREZECE ANI IMPLINITI.
La suirea sa pe Tron, el VA DEPUNE MAI INTAIU IN SÂNUL ADUNĂRILOR INTRUNITE urmatorul JURĂMÂNT: "Jur a pazi Constitutiunea si legile poporului român, a mentine drepturile lui nationale si integritatea teritoriului".
Art. 83. - Regele, in vieaţă fiind, poate numi o REGENŢĂ, compusă din trei persoane, care, după moartea Regelui, să exercite puterile regale IN TIMPUL MINORITATII SUCCESORULUI Tronului. Această numire se va face cu primirea Reprezentatiunii nationale, data in forma prescrisa la art.79 din Constitutiunea de faţă.
REGENŢA va exercita totdeodata si tutela succesorului Tronului IN TIMPUL MINORITATII lui.”
După moartea regelui Ferdinand, sub domnia căruia fusese promulgată Constituția democratică din 1923, noul monarh a devenit Regele Mihai I, MINOR la acea vreme, funcția de șef al statului fiind îndeplinită în numele său de către o Regență. MIHAI DE HOHENZOLLERN-SIGMARINGEN (fostul Rege Mihai I) s-a născut la data de 25 octombrie 1921.
În iunie 1930, Prințul Carol II s-a întors ilegal din străinătate, îndepărtându-și fiul de pe tron și preluând funcția de suveran. CAROL II NU A DEPUS JURĂMÂNTUL DE SUIRE PE TRON prevăzut în art.82 al Constituţiei din 1923, deci NU A RESPECTAT CONSTITUŢIA DIN 1923 când a preluat conducerea ţării stabilind că e Rege.
În aceste condiții, textul Constituției din 1938 a fost aprobat de către Consiliul de Miniștri în 20 februarie 1938, iar pe 24 februarie 1938 a fost supus unui plebiscit (referendum), noua Constituție fiind promulgată la 27 februarie 1938.
“Art. 34. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, DIN BĂRBAT IN BĂRBAT prin ordinul de primogenitură si CU EXCLUZIUNEA PERPETUĂ A FEMEILOR si coboritorilor lor.
Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxă a Răsăritului.”
“Art. 39. -REGELE ESTE MAJOR LA VÂRSTA DE 18 ANI IMPLINITI.
La suirea Sa pe Tron El VA DEPUNE mai intâi in sânul Adunarilor intrunite urmatorul JURĂMÂNT: «Jur a păzi Constitutia si legile Natiunii Române, a mentine drepturile ei nationale si integritatea teritoriului».”
 
În situaţia din anul 1940, PENTRU A FI VALABILĂ SUIREA PE TRON A FOSTULUI REGE MIHAI I, la data de 6 septembrie 1940, acesta TREBUIA SĂ DEPUNĂ JURĂMÂNTUL DUPĂ ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 18 ANI, aşa cum era prevăzut în Constituţie,ÎN SÂNUL ADUNÃRILOR ÎNTRUNITE” , deci, un jurământ depus în faţa altor martori sau ungerea sa cu mir în biserică, NU ÎNLOCUIA JURĂMÂNTUL CONSTITUŢIONAL DEPUS ÎN FAŢA ALEŞILOR POPORULUI.
Cu privire la acest aspect, pentru a nu abate atenţia de la ESENŢA INFORMAŢIEI, nu se impune analiza CONTROVERSELOR JURIDICE în legătură cu aplicarea Constituţiei din 1923 sau a Constituţiei din 1938, fiindcă ambele Constituţii impuneau depunerea jurământului LA SUIREA REGELUI PE TRON.
- În art.82 din Constituţia din 1923, scria că: "Regele este major la vârsta de optsprezece ani împliniţi. LA SUIREA SA PE TRON, el va depune mai intâiu ÎN SÂNUL ADUNĂRILOR ÎNTRUNITE următorul jurământ: <<Jur a păzi Constituţiunea şi legile poporului român, a menţine drepturile lui naţionale şi integritatea teritoriului.>>
- În art.39 din Constituţia din 1938, scria că: "Regele este major la vârsta de 18 ani împliniţi. La suirea Sa pe Tron El va depune mai întâi în sânul Adunãrilor întrunite urmãtorul Jurãmânt: <<Jur a pãzi Constituţia şi legile Naţiunii Romane, a menţine drepturile ei naţionale şi integritatea teritoriului.>>"
ESENŢIAL şi IMPORTANT este că, atât în Constituţia din 1923 (art.82), cât şi în Constituţia din 1938 (art.39), CONDIŢIA DE SUIRE PE TRON, după împlinirea vârstei de 18 ani, era DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI „ÎN SÂNUL ADUNÃRILOR ÎNTRUNITE”, adică în faţa reprezentanţilor poporului.
 
Cei care se raportează la Constituţia din 1938 şi susţin că aceasta ar fi fost „SUSPENDATĂ” prin legea din 5 septembrie 1940, nu fac altceva decât să valideze o LEGE NECONSTITUŢIONALĂ şi motivează că nu era obligatoriu ca fostul rege Mihai I să depună jurământul prevăzut în Constituţia din 1938.
În acest caz, este IGNORAT art.96 chiar din acea Constituţie, în care scrie foarte CLAR: „CONSTITUŢIA de faţă NU POATE FI SUSPENDATÃ nici în total nici în parte.
Cei care susţin că Regele Carol II a dizolvat "Parlamentul" de atunci, în data de 05.09.1940, IGNORĂ faptul că actul de dizolvare NU era constituţional, fiindcă exista obligaţia constituţională de a menţiona "convocarea alegãtorilor şi a noilor Adunãri", ceea ce Carol II NU a făcut.
Conform art.45 al Constituţiei din 1938, Regele „are dreptul de a DIZOLVA ambele Adunãri de odatã sau numai una din ele. ACTUL DE DIZOLVARE trebuie sa conţinã convocarea alegãtorilor şi a noilor Adunãri.
CONTRAR art.96 şi art.45 ale Constituţiei din 1938, se consideră că ar fi fost valabilă Legea nr.510 din 5 septembrie 1940 pentru suspendarea Constituţiei din 27 Februarie 1938, în care era prevăzut, astfel:
„ART. 1 - Se suspendă Constituţia promulgată la 27 Februarie 1938 şi publicată în Monitorul Oficial Nr.48 din 27 Februarie 1938.
ART. 2 - Corpurile Legiuitoare se disolvă pe data acestui decret-lege.
ART. 3 - Preşedintele Consiliului Nostru de Miniştri este însărcinat cu aducerea la îndeplinire a acestui decret.”
 
Cei care consideră că în anul 1940 era în vigoare Constituţia din 1938 şi, raportat la această Constituţie, Legea nr.510/1940 era NEconstituţională, susţin că, în cazul fostului Rege MIHAI I, a fost aplicată prevederea constituţională din articolul 41, ceea ce confirmă că Mihai I NU a depus jurământul pentru SUIREA SA PE TRON, ci a depus DOAR jurământul pentru exercitarea atribuţiilor într-o perioadă de INTERIMAT, deoarece acea prevedere constituţională reglementa DOAR PERIOADA ÎN CARE Regele se afla în IMPOSIBILITATE TEMPORARĂ DE A DOMNI, iar Principele Moştenitor MAJOR, singur, lua de drept Regenţa.
Conform art.41 din Constituţia/1938: „Dacã Regele se află în IMPOSIBILITATE DE A DOMNI, Principele Moştenitor MAJOR, singur, ia de drept Regenţa. În cazul în care Principele Moştenitor ar fi minor, Consiliul de Miniştri, dupã ce s-a constatat legalmente imposibilitatea de a domni, convoacã îndatã Adunãrile Legiuitoare reunite pentru a decide.
Atunci când intervine o IMPOSIBILTATE DE A DOMNI, adică o SITUAŢIE TEMPOARĂ, înseamnă că REGELE RĂMÂNE PE TRON, NU este înlocuit de către alt Rege, ci înseamnă că ALTCINEVA (cel menţionat în Constituţie) „ia Regenţa”, adică exercită O PARTE din ATRIBUŢIILE REGELUI care îşi păstrează funcţia şi care rămâne pe tron. IMPOSIBILITATEA DE A DOMNI, adică o situaţie temporară, NU înseamnă VACANTAREA TRONULUI.
Cazurile concrete de VACANŢĂ A TRONULUI şi procedura constituţională, în astfel de siuaţii, erau reglementate în art.35-38 ale Constituţiei din 1938.
 
Un exemplu contemporan, conform Constituţiei României, revizuită în anul 2003, este acela că, dacă Preşedintele României se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele INTERIMAR (adică, preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor) exercită atribuţiile legale, ÎN LOCUL Preşedintelui ales (art.98 alin. (1): „Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în IMPOSIBILITATE TEMPORARĂ DE A-ŞI EXERCITA ATRIBUŢIILE, INTERIMATUL se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.”)
 
Conform art.33 al Constituţiei din 1923: “Toate PUTERILE STATULUI emană DE LA NAŢIUNE, care nu LE POATE EXERCITA decât numai PRIN DELEGAŢIUNE şi DUPĂ PRINCIPIILE ŞI REGULILE AŞEZATE ÎN CONSTITUŢIUNEA DE FAŢĂ.
Conform art.34 al Constituţiei din 1923: “PUTEREA LEGISLATIVĂ se exercită colectiv de către REGE şi Reprezentaţiunea naţională.
Conform art.39 al Constituţiei din 1923: “PUTEREA EXECUTIVĂ este încredinţată REGELUI, care o exercită în modul regulat prin Constituţiune.
Conform art.29 al Constituţiei din 1938: “(1) Toate PUTERILE STATULUI emană DE LA NAŢIUNEA ROMÂNĂ. (2) Ele însã nu se pot exercita decât PRIN DELEGAŢIUNE şi numai DUPÃ PRINCIPIILE ŞI REGULILE AŞEZATE ÎN CONSTITUŢIA DE FAŢĂ.
Conform art.30 al Constituţiei din 1938: “REGELE este Capul Statului.
Conform art.32 al Constituţiei din 1938: “ PUTEREA EXECUTIVÃ este încredinţatã REGELUI, care o exercită prin Guvernul Său în modul stabilit prin Constituţie.”
Prin urmare, FUNCŢIA DE REGE EXISTA doar ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUŢIA, iar SUCCESIUNEA LA TRON SE PUTEA REALIZA doar CONFORM PREVEDERILOR CONSTITUŢIONALE, ereditar, din bărbat in bărbat.
 
În versiunea celor care consideră că Mihai I NU AR FI TREBUIT să depună nici jurământul prevăzut în Constituţia din 1923, nici jurământul reglementat în Constituţia din 1938, motivând că a fost suspendată Constituţia din 1938, iar Adunarea în „sânul” căreia trebuia să depună jurământul constituţional, fusese dizolvată, ÎNSEAMNĂ CĂ FUNCŢIA DE REGE ŞI PROCEDURILE DE SUIRE PE TRON, PREVĂZUTE ÎN CONSTITUŢIE, NU MAI EXISTAU, aşadar, MIHAI I NU PUTEA DEVENI REGE ÎN CONDIŢIILE UNEI CONSTITUŢII INEXISTENTE.
Deci, dacă în 6 septembrie 1940 NU era în vigoare nici Constituţia din 1923, nici Constituţia din 1938, fiind VID CONSTITUŢIONAL, înseamnă că MIHAI I NU PUTEA SĂ SUCCEADĂ LA TRONUL ROMÂNIEI, CONFORM SUCCESIUNII CE FUSESE PREVĂZUTĂ CHIAR ÎN ACELE CONSTITUŢII.
 
Politicienii de atunci le-au acceptat ilegalităţile, fiindcă şi-au urmărit propriile interese, la fel cum politicienii din zilele noastre fac diverse compromisuri şi acceptă ilegalităţi atunci când au interese personale sau interese de grup.
Ignorând prevederile constituţionale, Carol II şi Mihai I au încălcat chiar dorinţa Regelui Carol I şi dorinţa Regelui Ferdinand de organizare a ţării.
 
CONSTITUŢIA ŢĂRII este „BIBLIA ŢĂRII”, iar această importanţă a fost respectată atât de către Regele Carol I, cât şi de către Regele Ferdinand I.
Constituţia din 1923, dorită de către REGELE FERDINAND I, a fost respectată până în iunie 1930, dar, după această dată, atât Carol II, cât şi Mihai I NU au mai luat în considerare prevederile constituţionale, NU au ţinut cont de rolul Constituţiei stabilit chiar prin voinţa Regelui Ferdinand şi, fiind urmaşii acestuia, au crezut că le este permis să facă orice are legătură cu România.
LIPSA DE RESPECT FAŢĂ DE REGELE FERDINAND I a fost evidenţiată tocmai de comportamentul lui CAROL II şi comportamentul lui MIHAI I, începând din iunie 1930.
 
MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ EREDITARĂ a pus România în situaţia de a avea LA CONDUCEREA ŢĂRII UN COPIL CU VÂRSTA DE 5 ANI, iar în baza acestei forme de guvernământ, fără să mai ia în considerare prevederile constituţionale, CAROL al II-lea şi MIHAI I au urcat şi au coborât de pe TRONUL ROMÂNIEI când au vrut, au intrat şi au ieşit din alianţe cum au vrut şi AU CEDAT TERITORII care făceau parte din România aşa cum fusese formată de către Regele Ferdinand I, la 1 decembrie 1918.
În temeiul art.34 al Constituţiei din 1923, PUTEREA LEGISLATIVĂ în România se exercita colectiv de către REGE ŞI REPREZENTANŢII NAŢIUNII care, pe baza alegerilor organizate periodic, formau parlamentul bicameral cu denumirea „REPREZENTAŢIUNEA NAŢIONALĂ”.
În temeiul art.31 al Constituţiei din 1938, PUTEREA LEGISLATIVĂ în România se exercita DE REGE PRIN REPREZENTAŢIUNEA NAŢIONALĂ care se împărţea în doua Adunãri: Senatul şi Adunarea Deputaţilor.
 
În 30 decembrie 1947 (în urmă cu fix 70 de ani), MIHAI I a semnat un ACT DE ABDICARE în care a precizat că ABDICĂ PENTRU SINE ŞI PENTRU URMAŞII SĂI DE LA TRON, RENUNŢÂND PENTRU EL ŞI PENTRU EI LA TOATE PREROGATIVELE PE CARE LE-A EXERCITAT CA REGE AL ROMÂNIEI.
După 1989, când a revenit în România, fostul Rege MIHAI I NU A CONTESTAT ACTUL DE ABDICARE.
 
În această ANALIZĂ pe care am făcut-o cu privire la Monarhia Constituţională din România, am folosit selecţii din prevederile Constituţiilor din 1923 şi 1938, iar informaţiile despre datele calanderistice la care au avut loc evenimentele pe care le-am menţionat, sunt selectate de pe site-ul Wikipedia. FIECARE ROMÂN AR PUTEA SĂ ANALIZEZE FAPTELE ŞI SĂ AJUNGĂ LA PROPRIA LUI CONCLUZIE.
Informaţii detaliate despre evenimentele la care m-am referit pot fi găsite căutând pe Google, iar Constituţiile României pot fi găsite la următoarele link-uri:
- CONSTITUŢIA României din 1866 publicată în M.Of. nr.142/1 iunie 1866:
- CONSTITUŢIA României din 1923 publicată în M.Of. nr.282/29 martie 1923
- CONSTITUŢIA României din 1938 publicată în M.Of. nr.48/27 feb. 1938
Informaţii pe Wikipedia despre Constituţiile României din 1866, 1923, 1938:

 

 

 


Monica Petruţ

Premierul Tudose NU susţine adoptarea legii privind "Casa Regală"

2017-12-21 14:00:15

Se pare că cei de la Ministerul Justiției s-au ținut de cuvânt, aşa cum mi-au promis in răspunsul pe care mi l-au trimis la petiție şi i-au explicat prim-ministrului care e situația reală.
《Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că NU susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai, informează agerpres.ro.

"România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte", a afirmat Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie."》
https://www.stiripesurse.ro/mihai-tudose-declara-ii-explozive-palatul-elisabeta-sa-revina-statului-membrii-casei-regale-sa-stea-la-savarsin-sau-in-alta-parte_1239053.html

Răspunsul primit de la MJ poate fi găsit la acest link: https://www.facebook.com/MonaPetrut/photos/a.398103933656718.1073741829.388922984574813/1072299392903832/?type=3&theater

Pe Google, am postat răspunsul de la MJ, la acest link (poate fi văzut numai de către posesorii de cont Gmail):https://photos.google.com/album/AF1QipMSk1K9aE0ZNm0DJ2hlAkorVg_mIBktcNG-Dof9/photo/AF1QipO2lnESCfHCLMWjNYcyIbaKLyPCmbUENSLBnQuD

 


Monica Petruţ

A fost anunțat DECESUL fostului Rege Mihai!!!

2017-12-05 11:58:05

Soții Duda s-au hotărât să spună adevărul, după ce au văzut procurorii că trebuie să facă verificări după denunturile primite.

Am adunat la petiția 2210 semnături şi va mai trebui să fac câteva demersuri, totuşi. O să public amănunte după ce vii parcurge etape concrete şi vou primi răspunsuri.


Există câteva GREŞELI ÎN ARTICOL: principesa Ana NU a fost REGINĂ, iar fiicele fostului Rege Mihai NU sunt PRINCIPESE!!!
DUPĂ ce a abdicat, fostul Rege s-a căsătorit cu principesa Ana!!!
https://www.stiripesurse.ro/regele-mihai-i-a-murit_1229695.html


Monica Petruţ

Puteți trimite OPINII privind INFIINTAREA "CASEI REGALE"

2017-11-21 21:05:29

In această dimineață, am trimis la Senatul României solicitările cuprinse in petiția online intitulată «NU VREM "CASĂ REGALĂ" înfiinţată şi FINANŢATĂ din bani publici !» (https://www.petitieonline.com/a/153337)
şi comentariile scrise ale semnatarilor petiției, solicitând să le publice pe site-ul Senatului, la sectiunea “Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă L493/2017 - Propunere legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României”, la acest link https://www.senat.ro/LegiProiectAdmin.aspx?Cod=20921 .
AM VERIFICAT ŞI AM OBSERVAT CĂ NU AU PUBLICAT NIMIC.
Cine doreşte să le comunice opiniile, să trimită mesaje pe e-mailul Senatului, la Comisiile juridice, dar si presedintilor PSD si ALDE, Dragnea şi Tăriceanu, ca să vedem ce vor face cu acea propunere legislativă şi dacă se încumetă să publice opiniile românilor pe site-ul Senatului României si pe site-ul Camerei Deputatilor (când propunerea legislativă va ajunge acolo)!!! pfff...
Eu continui să acționez pe mai multe planuri şi o să public informații când primesc răspunsuri.
E-mailurile la care PUTEȚI SĂ TRIMITEȚI OPINII referitoare la INFIINTAREA PRIN LEGE A "CASEI REGALE":
infopub@senat.ro, cabinet.presedinte@senat.ro, dragnea.liviu@gmail.com, presedinte@psd.ro,
com.juridica@senat.ro, cp11@cdep.ro

Pe facebook, am publicat print screenul mesajului pe care l-am trimis la Senat: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1148155435318227&id=388922984574813

#NuVremCasaRegala


Monica Petruţ

Răspuns primit în 13.07.2017, de la Ministerul Justiţiei condus de către MJ Tudorel Toader

2017-07-13 19:59:58

   În data de 27 aprilie 2017, referitor la proiectul de Lege privind „Casa Regală a României”, am trimis o petiţie către Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, din cauză că, în acea zi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că „PSD şi ALDE VOR DEPUNE în cel mult două săptămâni LA PARLAMENT PROIECTUL DE LEGE PRIVIND STATUTUL CASEI REGALE, acuzând Guvernul Cioloş că a tergiversat adoptarea unui astfel de act normativ ( http://adevarul.ro/news/politica/dragnea-demareaza-programul-casa-regala-initiem-proiectul-lege-parlament-1_5901daac5ab6550cb898afa1/index.html ).

   În petiţia trimisă Ministrului Justiţiei, am menţionat MOTIVELE DE NELEGALITATE ŞI DE NECONSTITUŢIONALITATE ale proiectului de lege privitor la „CASA REGALĂ A ROMÂNIEI”, pe care le-am trimis şi Guvernului Cioloş, anul trecut în data de 1 septembrie şi pe care le-am postat în 30.08.2016 la acest link http://www.petitieonline.com/a/153337 .

            La petiţiile trimise în data de 1 septembrie 2016, am primit răspunsuri de la Secretariatul General al Guvernului (SGG),  de la Cabinetul Ministrului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi de la Ministerul Muncii, iar acele răspunsuri pot fi găsite tot la acest link:  http://www.petitieonline.com/a/153337 (sau aici https://photos.google.com/photo/AF1QipMQpwJgUtydeG3PI06BbJ9IT2SLJjJSBS34zr_K şi aici https://photos.google.com/photo/AF1QipNOs5osGk6k_cRvpEx8VzHUWeTuOECgSTKej1gf ).

 

         După răspunsurile primite la informaţiile pe care le-am menţionat în petiţiile trimise Guvernului României şi unor Ministere, am observat că Guvernul condus de prim-ministrul Cioloş, NU a mai continuat procedura pentru adoptarea unei OUG sau pentru adoptarea unei legi de către Parlament privind “Casa Regală a României”, ceea ce m-a făcut să cred că au înţeles că ar comite mai multe ilegalităţi.

   În RĂSPUNSUL PRIMIT astăzi, 13 iulie 2017, DE LA MINISTERUL JUSTIŢIEI condus de către ministrul Tudorel Toader, mă asigură că, „la momentul transmiterii originalului proiectului pentru avizare Ministerului Justiţiei, vor fi avute în vedere şi aspectele semnalate” în petiţia mea.  

   Pe Google, am postat răspunsul de la MJ, la acest link (poate fi văzut numai de către posesorii de cont Gmail): https://photos.google.com/album/AF1QipMSk1K9aE0ZNm0DJ2hlAkorVg_mIBktcNG-Dof9/photo/AF1QipO2lnESCfHCLMWjNYcyIbaKLyPCmbUENSLBnQuD

  Pe Facebook, răspunsul primit de la MJ poate fi găsit la acest link: https://www.facebook.com/MonaPetrut/photos/a.398103933656718.1073741829.388922984574813/1072299392903832/?type=3&theater

 


Monica Petruţ



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...