Pentru exceptarea ANMCS (legea 185/2017) care ne obliga la un contract civil fara a cunoaste taxele ce provin din acesta
Comentarii
#1005
Semnez aceasta petitie pentru ca lucrez in cabinet medical individual, am un salariat (asistenta medicala) si in stabilirea pretului unei consultatii NU SUNT LUATE IN CALCUL TOATE ACESTE CHELTUIELI, care se adauga an de an. Pentru managementul calitatii am o facultate, un rezidentiat, un atestat, un master, multe cursuri de educatie continua si experienta. Toate sunt facute pentru a fi mai capabila in cabinet si in societate. Pentru ca acest cabinet sa aiba venit, muncesc peste 10 ore zilnic. Multumesc.(Bucuresti, 2017-12-08)
#1043
de familie este, sau ar trebui sa fie, elementul esential dintr-un sistem de sanatate sanatos; modul in care acest sistem este tratat in prezent nu face decat sa afecteze sanatatea publica, dar si capacitatea medicilor de familie de a face fata provocarilor de tot felul, in special din punct de vedere financiar. Mai multa grija si mai multa atentie din partea guvernantilor ar aduce beneficii sanatatii publice, ar duce la utilizare corecta de catre asigurati a sistemului sanitar.(Ramnicu Valcea, 2017-12-09)
#1046
O instituție inutila,creată numai pentru a aduce beneficii unor persoane care nu si-au mai găsit locul în alta parte.Standardele de calitate se elaborează de către specialiștii ce lucrează efectiv în domeniu și cunosc situația reala,iar specialiștii în managementul sănătății participa pentru a ajuta nu pentru a încurca lucrurile.
(Bucuresti, 2017-12-09)
#1051
Sunt medic stomatolog și aceasta lege mă afectează în mod negativ(Salonta, 2017-12-09)
#1056
Buna ziua! Inteleg ca exceptarea nu se refera si la medicina de laborator? Noi, laboratoarele, mai avem in plus RENARUL, care costă sute de milioane anual. O nouă taxa ne va orienta către încetarea contractului cu CAS. Felicit initiativa si sper sa țineți cont si de noi.(Dragasani, 2017-12-09)
#1073
x(tinca, 2017-12-09)
#1076
Medicul insusi este garantul calitatii "serviciilor " pe care le presteaza si singurul raspunzator in fata pacientului.Dupa o viata de studiu inchinata tratarii bolnavului,zeci de examene si cursuri de perfectionare,nu am nevoie sa vina 20 de politruci sa ma invete medicina de calitate.(Resita, 2017-12-09)
#1140
Nu sunt de acord cu acreditarea si cu tot ce presupune ea!(Bucuresti, 2017-12-10)
#1149
Birocratia a ajuns la cote aberante si absurde, consumatoare de energie si generatoare de patologii din ce in ce mai numeroase la nivelul intregii populatii. Grav este ca sunt afectati din ce in ce mai mult si noi medicii, care nu mai facem fata la problemele medico-sociale cu care ne asalteaza pacientii si suntem oricum in necunoastere fata de aspectele legislative din ce in ce mai stufoase pentru ca nu avem pregatirea facuta la facultatea de drept sau stiinte juridice.Suntem o SOCIETATE BOLNAVA !!!
VA RUGAM NU OMORATI MEDICII !
Nu puteti cere unui medic caruia nu i-a placut sa faca facultatea de drept sau economie sa faca acum ceea ce nu i-a placut niciodata si nu e nici capabil sa inteleaga multe aspecte legislative intortocheate. Si nici nu e normal asa ceva.
Nu sufocati activitatea medicala cu activitati nemedicale. Este o chestiune si de bun simt ca sa facem fiecare la locul lui de munca ceea ce avem de facut ca pregatire profesionala si sa avem deschiderea necesara sa ne imbunatatim cunostiintele medicale pentru a creste nivelul de sanatate a populatiei si a noastra a medicilor pentru o SOCIETATE SANATOASA.
Cu deosebita stima si respect !
DR. MONICA MOREA
(SANPAUL, 2017-12-10)
#1165
Este suspect cand se solicita un lucru obligatoriu, fara sa stim pentru ce, cat ne va costa, care este diferenta dintre evaluarea facuta de CAS si acreditarea acesta, nimeni nu stie nimic concret nici macar la CAS Mures...(Tg. Mures, 2017-12-10)
#1171
In Franta,unde imi practic profesia de medic de familie,nu exista evaluare si acreditare a cabinetelor medicale. Si ne desfasuram activitatea la standarde inalte de calitate fara nici o impunere din partea autoritatilor din domeniul medical.Aceasta masura care se vrea implementata in Romania va fi o constrangere in plus adusa medicinei de familie,pe langa cele deja existente, si nu este in nici un caz solutia ptr.progresul acestei specialitati medicale.(Ussel, 2017-12-10)
#1177
Astfel, în loc a se îndeplini dezideratul Legii 185/2017, și anume asigurarea calității în sistemul de sănătate, calitatea actului medical va scădea, ca urmare a faptului că peste 70% din cabinetele medicale vor fi nevoite să renunțe la exercitarea profesiei în acest mod, din cauza costurilor excesive și a birocrației pe care le implică îndeplinirea obligațiilor prevăzute de actul normativ în discuție.(BUCURESTI, 2017-12-11)
#1191
Degradarea sistematica a sistemului de sanatate si birocratizare sufocanta a actului medical.Nu se diferentiaza o consultatie intr-un cabinet medical de o vanzare la taraba sau supermarket.inclusiv primariile sau/si consiliile judetene taxeaza excesiv orice forma de organizare a cabinetelor medicale.sunt medic de familie.lucrez deja de 8 ani in sistem.schimbarile de-a lungul acestor ani si mai ales cele recente imi ridica mari semne de intrabare daca autoritatile la orice nivel le mai pasa de oamenii si medicii care ii trateaza.sanatatea e singurul lucru poate care nu are o valoare intriseca si mai mult nu se poate cumpara.ea trebuie protejata si ingrijita.in Romania nu se intampla asta.exemple sunt nenumarate.si fiecare caz in parte este grav.foarte grav.genocid?atac la persoana?din pacate nu raspunde nimeni.medicii sunt terfeliti.pacat.am ales o meserie.am ales sa lucram in Romania.ne sacrificam noi medicii.dar de ce sa sacrificam oamenii?Multumesc.din acest motiv semnez aceasta petitie.indemn sa o semneze toti medicii.
(Craiova, 2017-12-11)