Implementarea Semnăturii Digitale pentru contracte în facultatea CSIE ID ASE

Petiție: Implementarea Semnăturii Digitale pentru Contracte în Facultatea CSIE ASE

Stimabila conducere a Facultății CSIE din cadrul ASE,

În contextul actual în care tehnologia ne oferă posibilitatea de a eficientiza și digitaliza multe dintre procesele tradiționale, și luând în considerare eficiența și preferința multor studenți care au trecut prin experiența învățământului la distanță din pandemie, vă aducem la cunoștință necesitatea și beneficiile implementării unui sistem de semnătură digitală în cadrul proceselor administrative ale facultății.

Motivele pentru care solicităm această schimbare sunt următoarele:

1. Adaptare la Contextul Actual: Trăim într-o eră digitală, în care multe instituții, de la companii private la entități guvernamentale, au adoptat semnătura digitală ca metodă standard de validare a documentelor.

2. Eficiență și Rapiditate: Procesul de semnare a contractelor sau altor documente administrative la distanță va reduce timpii de așteptare și va simplifica procedurile, evitând deplasările fizice în facultate.

3. Siguranță și Securitate: Semnăturile digitale sunt criptate și, în multe cazuri, mult mai sigure decât semnăturile tradiționale. Aceasta elimina riscul de falsificare sau alterare a documentelor.

4. Flexibilitate pentru Studenți: Mulți studenți pot fi în situații în care nu se pot deplasa fizic la facultate (de exemplu, stagiari în alte orașe sau țări, în perioade de boală sau alte situații neprevăzute). Semnătura digitală le va permite să își continue activitățile academice fără întrerupere.

5. Sustenabilitate: Adoptarea semnăturii digitale contribuie la reducerea consumului de hârtie, având un impact pozitiv asupra mediului.

6. Ironia situației: Este în antiteză cu specializarea facultății (informatică, la distanță) și nu reflectă favorabil renumelui Academiei pentru viitoarele generații de studenți deja obișnuiți cu condițiile moderne

Conștienți de tradiția și valoarea academică a Facultății CSIE ASE, considerăm că această schimbare va aduce o îmbunătățire semnificativă a proceselor administrative, aducând beneficii atât pentru studenți, cât și pentru personalul administrativ.

Vă mulțumim pentru deschiderea și atenția acordată acestei solicitări și sperăm ca împreună să facem pasul spre modernizare și eficiență în beneficiul întregii comunități academice.

Cu respect,

(studenții CSIE ID an 2)

studentii CSIE ID an 2    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că studentii CSIE ID an 2 va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: