Repunere in functiune Linie tramvai 3 - Timisoara - Cartierul Freidorf

Stimați cetățeni ai Timișoarei, locuitori al cartierului Freidorf.

Ne adresăm vouă cu speranța că împreună putem contribui la îmbunătățirea condițiilor de transport public în orașul nostru. Cartierul Freidorf, un cartier istoric și important al Timișoarei, a fost prea mult timp lipsit de accesul eficient la rețeaua de tramvaie. Linia de tramvai nr. 3, care a deservit cu succes acest cartier în trecut, este acum nefuncțională și necesită reabilitare urgentă.

Tramvaiul reprezintă nu doar un mijloc de transport prietenos cu mediul, ci și o soluție eficientă pentru reducerea traficului și a poluării. Reabilitarea liniei nr. 3 ar aduce multiple beneficii, printre care:

1.Reducerea traficului auto: Freidorf este un cartier aglomerat, iar lipsa unui transport public eficient contribuie la creșterea traficului auto și, implicit, la creșterea poluării.
2.Accesibilitate îmbunătățită: Locuitorii cartierului Freidorf ar avea acces mai facil la restul orașului, inclusiv la instituțiile de învățământ, locurile de muncă și centrele comerciale.
3.Dezvoltare economică: O infrastructură de transport public modernă și eficientă poate atrage investiții și poate stimula dezvoltarea economică locală.
4.Calitatea vieții: Un transport public bine pus la punct îmbunătățește calitatea vieții prin reducerea timpului petrecut în trafic și prin oferirea unei alternative convenabile și sigure de deplasare.

Solicităm autorităților locale să ia în considerare importanța reabilitării și punerii în funcțiune a liniei de tramvai nr. 3. Cerem demararea urgentă a lucrărilor necesare pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de tramvai, astfel încât locuitorii cartierului Freidorf să poată beneficia de un transport public eficient și de calitate.

Vă invităm să semnați această petiție și să ne sprijiniți în demersul nostru pentru un transport public mai bun și o viață mai bună pentru toți timișorenii.

Cu stimă,
Laurentiu
18.06.2024

Moldovan Laurentiu    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Moldovan Laurentiu va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom publica online adresa dumneavoastră.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Moldovan Laurentiu să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți: