Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

Musafir

#5405 Re: Re: Re:

2012-06-27 00:05

#5401: - Re: Re:

Nu este nimeni perfect. Luptam pentru copiii nostri, daca pentru noi nu mai avem sperante. Le reprezentam drepturile asa cum este normal. Si tu esti de acord cu faptul ca subiectul este interpretabil. Este incorect sa oferi o solutie batuta in cuie unei probleme "interpretabile". In cel mai rau caz, punctezi argumentele raspunsului si nu raspunsul in sine.

Raspunsuri

syl

#5408 Re: Re: Re: Re:

2012-06-27 00:09:12

#5405: - Re: Re: Re:

Asta este baremul ...am dat raspunsul la nr.5402 .....cu mentiunea ca , corectarea de tip grila este o prostie , ca nu in felul acesta se vad cunostintele nimanui care da un examen

Musafir

#5411 Re: Re: Re: Re:

2012-06-27 00:13:23

#5405: - Re: Re: Re:

In unele fraze este interpretabil. Aici au lasat loc unei interpretari, tocmai pentru ca aceasta interpretare nu prea poate sa fie facuta, pastrand in acelasi timp si intelesul frazei. Consider ca subiectul este mult prea greu pentru clasa a VIII-a (eu cand am dat examenul, s-a dat ceva mult mai simplu, ceva care era un fel de "capcana" pentru cei care se aruncau, dar care pana la urma se dovedea ceva care e clar).

Aceste considerente de tipul intonatiei si al intelesului nu prea au fost facute in scoli, sau au fost trecute cu vederea tocmai datorita faptului ca probabil nu se vor face. (Cu ocazia asta, precizez ca eu in a VIII-a le-am facut cat de cat, dar, pentru ca Ministerul schimba de la an la an planul scolar, profesorii nu mai pot sa le faca in mod serios si pe acestea, nemaiavand timp sau avand de predat alte lucruri mai importante, care poate chiar ar putea folosi. Pe scurt, nu cred ca cineva s-a gandit ca se va da o problema de semantica a frazei).

Cum a zis cineva mai sus, intrebarile astea au doua taisuri: le poti nimeri, dar poti sa le gandesti si mult si bine si sa le gresesti din pricina unor prostii precum semantica sau intonatia, care nu au fost nici macar amintite pe parcursul clasei a VIII-a. Faptul ca celor care au ales predicativa li se pare logica predicativa, nu este un lucru rau, fiindca doar un pas mai ar fi trebuit sa faca si erau la raspunsul corect, sa ia in seama si faptul ca o contragere de tipul "Jenanta este dificultatea" nu are acelasi sens cu fraza.

In rest, sper sa se descurce maine la Matematica!