Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1425 Re: Re:

2012-03-25 18:08

#1421: - Re:

După umila mea părere, nu maghiarii sunt cei mai în măsură să vorbeacă de asimilare forțată, ei, care au asimilat tot ce le-a stat în cale! Cât despre componența etnică, las-o baltă! Ești depășit de realitate și nu faci decât să exprimi ce vă doare cel mai mult: că Transilvania e pământ românesc. Adică iredentist.

PS Sunt unul din cei care, fără să și-o fi dorit-o, a schimbat componenta etnică. Nu-mi pare rău, în definitiv sunt liber să mă stabilesc oriunde vreau, în țara mea sau în alta. Asta în spiritul european, atât de frecvent și găunos invocat de unii etnici maghiari pe acest forum.

Raspunsuri


Musafir

#1427 Re: Re: Re:

2012-03-25 18:46:51

#1425: - Re: Re:

"După umila mea părere, nu maghiarii sunt cei mai în măsură să vorbeacă de asimilare forțată, ei, care au asimilat tot ce le-a stat în cale!"

Ne-ati discriminat mereu sub acest pretext (generalizator de tip nazist, bazat pe ideea vinovatiei colective). Domnule, eu nu stiu ce v-au facut stramosii nostrii, un lucru isa e sigur: ca eu si generatia mea nu v-am facut nimic si nu putem fi invinovatiti cu sloganuri metode fascistoide.

Nu suntem vinovati in faptele unor strabuni, precum nici romanii de azi nu pot fi invinovatiti in crimele gardei de fier sau in cele ale comunistilor.

Strabunii nostri si strabunii vostri au facut ce au facut - dar din pacate aceste lucruri nu mai pot fi schimbate. Insa noi traim ACUM si AICI - si doar de noi (si in acest caz mai ales de voi) depinde daca repetam greselile stramosilor nostri sau nu.

 

"Sunt unul din cei care, fără să și-o fi dorit-o, a schimbat componenta etnică. Nu-mi pare rău, în definitiv sunt liber să mă stabilesc oriunde vreau"

Nu cred ca problema era cu acei romani care au venit aici de bunavoie si nesilit de nimeni. Problema era modificarea sistematica si bine organizata a componentei etnice prin colonizare. Si nici in acest caz nu romanul de rand era de vina ci sistemul care l-a utilizat pe el in acest lucru.

Oricum si asta e istorie deja. Suntem aici si impreuna, indiferent pe ce cale am venit. Si trebuie sa respectam unul pe altul. Fara toleranta, fara intelegere, fara empatie si fara un dialog interetnic normal, nu se poate.

 


Musafir

#1444 Re: Re: Re:

2012-03-25 21:32:48

#1425: - Re: Re:

"Sunt unul din cei care, fără să și-o fi dorit-o, a schimbat componenta etnică"

Cotropitorii n-au dreptul moral sa comenteze aici!! Valabil si pentru Judex!!