Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4643 Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba maghiară

2012-03-23 14:29

#4641: - Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba maghiară

dvs, acuzati fara succes, a denigra pe cineva (acuzatii de plagiat) nu este acelasi lucru cu a va cere drepturile.  Acestea sunt abuzuri prin care incercati sa obtineti putere, probabil functii. Sunt lucruri diferite de nerespectarea drepturilor minoritatilor, ca discutie pana la nivelul elaborarii, in regim  de forta, a unui proiect de acte normative. Tupeu caracteristic minoritarilor maghiari de la noi!  Daca aveti probleme de management sau de alta natura cu dl- rector se pare ca ati transformat acest lucru intr-o vendeta nationala, vizand cu adevarat "tulburarea în continuare a relaţiilor interetnice şi manipularea studenţilor" maghiari. Voi ati cerut separare pe criterii etnice, nu analizarea/evaluarea managementului de la UMF!UDMR-ul este initiatorul proiectului de lege in cautare de viiotare voturi ale etniei maghiare! Uitati-va la postarile maghiarilor si vedeti cine se comporta ca niste clovni sovini. Daca aveti un minim de obiectivitate si respect afata de inteligenta dvs. imi veti da dreptate, daca nu, veti intra in aceeasi categorie a clovnilor!

Raspunsuri

Musafir

#4652 Re: Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba magh

2012-03-23 15:00:48

#4643: - Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba maghiară

Domnule, acest fapt al plagiatului era confirmat de autorii lucrărilor furate.

Scrisorile lor erau postate şi aici.

Ceea ce a spus Copotoiu despre profesorii maghiari însă nu era confirmat de nimeni (nici nu ştim despre cine şi ce e vorbă).

Defapt n-a comunicat nici numele presupuselor vinovaţi nici cele ale victimelor misterioase.

În plus: Copotoiu era RECTOR în momentul declaraţiilor săi.

Eu nu sunt rector şi nu vorbesc în numele altora. Spun doar părerea mea PERSONALĂ. Şi pentru mine (personal) scrisorile autorilor adevăraţi sunt absolut convingătoare (deoarece au precizat corect lucrările, paginile respective, anul şi locul primei apariţii precum şi capitolele plagiate). Pentru mine cuvântul lor e de ajuns.

Însă dacă aş fi de exemplu conducătorul comitetului de educaţie superioară, sigur că n-aş scrie aşaceva fără să fiu absolut sigur că plagiatul presupus s-a întâmplat într-adevăr sau nu. Aş citi toate sursele citate în scrisori, le-aş compara fiecare cuvânt din ele cu cele din lucrarea plagizată şi doar după aceasta aş comunica opinia mea în presă. Căci asta înseamnă RESPONSABILITATEA legată de o funcţie.

Dacă Copotoiu era un civil simplu, comportamentul lui ar fi de înţeles: comunicarea unei PĂRERI, unei presupuneri personale (şi anume că el personal CREDE - chiar şi fără dovezi - că acuzaţiile corespund adevărului).

Însă ca RECTOR nu poate să facă aşaceva! Sau dacă da, atunci UMF-ul nu este o universitate serioasă. Atunci trebuie desfiinţat Comitetul de Etică, Senatul şi Carta Universităţii (chiar şi varianta nelegală şi ilegitimă care o are în momentul de faţă universitatea) şi atunci universitatea poate fi condusă după părerile lui Copotoiu.

Înţelege-mă, te rog: este absolut INADMISIBIL ca un RECTOR în funcţie să facă ACUZAŢII fără dovezi la adresa colegilor săi, mai ales înainte să aşteaptă măcar decizia Comitetului de Etică.

Tu sau eu putem să scriem păreri personale cât vrem - dar un RECTOR să nu facă acuzaţii la adresa nimănui FĂRĂ DOVEZI şi MARTORI!