Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Robert

#1251 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 14:22

#1247: - Re: Re: Re: Re:

deci, hai sa facem matematica... statistic, in romania sunt 7% maghiari, deci din totalul platitorilor de taxe 7% sunt maghiari. Cat la suta din facultatile din tara sunt cu predare in limba maghiara? cu siguranta cu mult sub 7%... deci, prin urmare tu nu suporti nicio cheltuiala. Sa nu mai spun ca taxele de scolarizare sunt foarte mari. Dar tu de unde sa stii?

"atata timp cat vreti sa traiti in tara asta..." pai bre baiatule, am ajuns sa va multumesc ca imi permiteti sa traiesc in tara in care m-am nascut? in orasul in care s-au nascut strabunicii strabunicilor mei? Si daca traiesti in Transilvania bucura-te de orasele frumoase, de casteluri, de cetati, de cladiri pe care nu le vei vedea altundeva in tara asta. Oare de ce? Si culmea, poate fi doar o coincidenta, sau poate nu... aici traiesc maghiari, si au traiti sasi (pana nu i-ati vandut). Norocul vostru, va puteti mandri ca sunteti ardeleni...

Raspunsuri


Musafir

#1254 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 16:45:14

#1251: Robert - Re: Re: Re: Re: Re:

Nu stiu daca sunteti 7% , dar stiu ca traiti majoritar in judetele Covasna si Harghita care sunt cele mai sarace din tara ,deci  in termeni reali nu cred ca  voi contribuiti nici 1% fondurile publice. Asa ca, iti dai seama cine suporta restul de  99%. Nu trebuie sa ne multumesti ,dar in calitate de cetatean  al Romaniei ai si niste obligatii de respect fata de tara asta ,de limba ei ,de populatia majoritara .Nu crezi ? Eu chiar sunt mandru ca sunt  roman. Despre Transivania ,ar fi mai frumoasa fara jignirile voastre si pretentiile lipsite de bun simt.

SVF

#1255 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 17:02:03

#1251: Robert - Re: Re: Re: Re: Re:

Si daca traiesti in Transilvania bucura-te de orasele frumoase, de casteluri, de cetati, de cladiri pe care nu le vei vedea altundeva in tara asta. Oare de ce? Si culmea, poate fi doar o coincidenta, sau poate nu... aici traiesc maghiari, si au traiti sasi (pana nu i-ati vandut). Norocul vostru, va puteti mandri ca sunteti ardeleni...

Luminăția ta, dacă trăiesc în  Transilvainia pot să mă mândresc că sunt român? Întreb și eu, ca să știu, că văd că ai cam început să faci legea...

Regret ca și tine plecarea sașilor, le duc dorul. Cetățile alea frumoase de ei sunt făcute, dacă îmi este permis să remarc. Și construcțiile alea frumoase care împodobesc orașele transilvane de evrei sunt făcute, multe dintre ele. Pe evrei cum de i-ai omis? Dar cum de i-ai omis pe șvabi, altă comunitate cu adevărat aducătoare de civilizație? Poate pentru că pe ei i-ați maghiarizat și îi considerați de aceeași nație cu voi, înălțimea ta? Așa cum ați procedat cu ucrainenii, mulți români (vai, ce păcat!), romi, armeni și ce-a mai venit la mână, numai nația să se înmulțească, nu-i așa? Că mândrei femei maghiare îi place procesul de fabricație, dar nu și produsul finit al procreării. Și dacă pe cale naturală nu prea merge, orice metodă e utilă, întru numerica creștere.

Cînd faceți calcule, prea-puternice și atoateștiutorule, luați în considerație și toate grădinițele, școlile generale și liceele cu predare în limba maghiară. Luați în considerare că pentru 10 copii care nicicând nu vor fi români, Statul Român plătește o învățătoare sau o educatoare, o îngrijitoare dacă vorbim de gradiniță și alt personal auxiliar. Și toate astea pentru ”autonomia culturală”, chipurile, pe care în principiu o aprob. Studiile superioare însă, sunt studii profesionale și nu mai au NIMIC de-a face cu identitatea națională. Mai luați în calcul și nivelul economic deosebit de scăzut al județelor Harghita și Covasna și veți vedea -dacă mințile nu vă sunt întunecate de suferința pricinuită de asupritori- că naționalitatea maghiară este supracreditată de la bugetul de stat.

PS Pluralul pentru ”castel” este ”castele”, nu vă fie cu supărare.


Musafir

#1277 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 22:59:49

#1251: Robert - Re: Re: Re: Re: Re:

"deci, hai sa facem matematica... statistic, in romania sunt 7% maghiari, deci din totalul platitorilor de taxe 7% sunt maghiari."

Da. În plus trebuie să luăm în considerare că fiecare om plăteşte taxele şi impozitele DUPĂ VENITURI.

 

Privind faptul că PIB-ul mediu (în euro/ cap de locuitori) al maghiarilor e în jur de 5000 euro / persoană (adică mai mare decât mediul ţării), contribuţia maghiarilor la buget e în mod sigur PESTE 7%.