Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

SVF

#1255 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 17:02

#1251: Robert - Re: Re: Re: Re: Re:

Si daca traiesti in Transilvania bucura-te de orasele frumoase, de casteluri, de cetati, de cladiri pe care nu le vei vedea altundeva in tara asta. Oare de ce? Si culmea, poate fi doar o coincidenta, sau poate nu... aici traiesc maghiari, si au traiti sasi (pana nu i-ati vandut). Norocul vostru, va puteti mandri ca sunteti ardeleni...

Luminăția ta, dacă trăiesc în  Transilvainia pot să mă mândresc că sunt român? Întreb și eu, ca să știu, că văd că ai cam început să faci legea...

Regret ca și tine plecarea sașilor, le duc dorul. Cetățile alea frumoase de ei sunt făcute, dacă îmi este permis să remarc. Și construcțiile alea frumoase care împodobesc orașele transilvane de evrei sunt făcute, multe dintre ele. Pe evrei cum de i-ai omis? Dar cum de i-ai omis pe șvabi, altă comunitate cu adevărat aducătoare de civilizație? Poate pentru că pe ei i-ați maghiarizat și îi considerați de aceeași nație cu voi, înălțimea ta? Așa cum ați procedat cu ucrainenii, mulți români (vai, ce păcat!), romi, armeni și ce-a mai venit la mână, numai nația să se înmulțească, nu-i așa? Că mândrei femei maghiare îi place procesul de fabricație, dar nu și produsul finit al procreării. Și dacă pe cale naturală nu prea merge, orice metodă e utilă, întru numerica creștere.

Cînd faceți calcule, prea-puternice și atoateștiutorule, luați în considerație și toate grădinițele, școlile generale și liceele cu predare în limba maghiară. Luați în considerare că pentru 10 copii care nicicând nu vor fi români, Statul Român plătește o învățătoare sau o educatoare, o îngrijitoare dacă vorbim de gradiniță și alt personal auxiliar. Și toate astea pentru ”autonomia culturală”, chipurile, pe care în principiu o aprob. Studiile superioare însă, sunt studii profesionale și nu mai au NIMIC de-a face cu identitatea națională. Mai luați în calcul și nivelul economic deosebit de scăzut al județelor Harghita și Covasna și veți vedea -dacă mințile nu vă sunt întunecate de suferința pricinuită de asupritori- că naționalitatea maghiară este supracreditată de la bugetul de stat.

PS Pluralul pentru ”castel” este ”castele”, nu vă fie cu supărare.

Raspunsuri

Robert

#1263 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 19:32:37

#1255: SVF - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

da, intr-adevar, am gresit pluralul pentru "castel", imi cer scuze.

In rest, daca am fost in stare sa-i colonizam pe toti inseamna ca suntem puternici. deci aveti de ce sa va temeti...venim peste voi si va maghiarizam pe toti :)))) Ori suntem noi foarte puternici, ori voi foarte slabi... sau poate amandoua in acelasi timp:)))  De-a lungul istoriei v-au tras-o turcii, tatarii....iar acum venim si noi :)))) Sfatul meu e sa va pregatiti mental pt a invata limba maghiara,e o limba grea :))))

Nu te supara dar imi place cand gasesc cat'o gasca frustrata ca tine care se enerveaza :))))) Sa ai o seara faina :)

PS: "svf"?! pai s-o f pe romanca mandra care te-a nascut...