Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Musafir

#822 Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 14:49

#820: Kovács-Szabó Levente - Re: Re: Re:  

Vai cata inteligenta...Deci urmatorul vostru santaj va fi impunerea limbii maghiare ca limba oficiala?! Ar trebui cumva sa invat ungureste?! Crede-ma daca ar fi o limba placuta si melodioasa, daca mi-ar folosi undeva in lumea asta larga (nu numai in Targu Mures) as invata-o cu placere. Dar asa...consider ca ar fi pierdere de vreme, timp in care pot studia engleza, franceza...macar gasesc in toate tarile cate un astfel de vorbitor...dar maghiara...?! In enclava voastra!

Raspunsuri

Kovács-Szabó Levente

#828 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 14:57:54

#822: - Re: Re: Re: Re:

Deci acei aproape 1,5 milioane de oameni care sunt de naţionalitate maghiară şi care contribuie şi ei la bugetul statului şi astfel şi la salariul tău (dacă eşti bugetar) sunt buni pentru mână de lucru, dar nu mai sunt buni atunci când cer ceva?  Dar cum am zis şi mai devreme - nu mă aştept la foarte multă înţelegere din partea unui popor ai căror fii de multe nu poate face diferenţa între naţionalitate şi cetăţenie, sau între limba oficială de stat şi limba maternă. Dacă tu atât ai înţeles din ce am scris, e treaba ta, deoarece nici măcar Dumnezeul Atotputernic nu poate cere de unde nu-i.

Kovács-Szabó Levente

#832 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:05:58

Dacă încep să comentez ceva pe un forum romănesc, folosesc limba română acolo, pentru că acolo vorbesc majoritari români. Dar pe un forum maghiar este normal - cel puţin din punctul meu de vedere - să vorbim în maghiară. Dar ia spune-mi - dacă sunteţi aşa de civilizaţi de ce se întâmplă chestia următoare - dacă intr-un grup sunt trei oameni, dintre care doi sunt maghiari şi unul este român, noi automat schimbăm pe romăneşte, ca şi respectivul să înţeleagă despre ce vorbim (asta este o lege nescrisă a bunului simţ), dar dacă este inver - doi români şi un maghiar într-un grup atunci ei vorbesc nestingherit în română, neinteresându-i că individul maghiar îi înţelege sau nu. Eu aţa ţtiu, că dacă te alături unui grup, te acomodezi acolo, nu?

Musafir

#850 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 16:06:29

”Vai cata inteligenta...Deci urmatorul vostru santaj va fi impunerea limbii maghiare ca limba oficiala?! Ar trebui cumva sa invat ungureste?! Crede-ma daca ar fi o limba placuta si melodioasa, daca mi-ar folosi undeva in lumea asta larga (nu numai in Targu Mures) as invata-o cu placere. Dar asa...consider ca ar fi pierdere de vreme, timp in care pot studia engleza, franceza...macar gasesc in toate tarile cate un astfel de vorbitor...dar maghiara...?! In enclava voastra!”

Nici tu nu prea strălucești de inteligență. Lb română cine folosește în afară de români? O să-mi spui, că tot estul Europei, nu? :)) Vai săracul de tine, ești atât de deștept.... În ziua de azi, cine nu vorbește engleza?
Nu vrem, ca lb maghiară să fie limba oficială a României, ar fi a prostie din partea noastră. :) Noi, studenții maghiari ai acestei universități, vrem  ca șansele noastre să fie egale. Intră și tu odată la un lp de anatomie cu cei de la secția engelză. O să vezi căt de greu e să ții pasul cu proful, care îți explică craniul de ex în engleză.... Nu ne înțelegeți, pentru că nu vreți să ne înțelegeți. Nu vorbitul ne e greu.... nouă ne e greu să gândim și să ținem pas cu voi în română. 
Una e să scriu și să vorbesc într-o altă limbă, decât cea maternă, și alta e să înțeleg anatomia omului, fiziologia omului. Chiar și pentru voi (studenți români) vă e greu limbajul medical român.... gândeștete cu capul unui student maghiar de azi, și pune deoparte conflictele între națiuni.