Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Musafir

#826 Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 14:53

#820: Kovács-Szabó Levente - Re: Re: Re:

Nesimtirea nu are limite in cazul vostru. Ar trebui sa va fie frica pentru ca totusi romanii sunt majoritari. Aveti putin respect sau plecati pana mai aveti timp.

Musafir

2012-03-19 14:54

Formarea medicilor, farmacistilor si ale altor cadre sanitare care deservesc populatia maghiara din Transilvania este de prima importanta.
Kovács-Szabó Levente

#828 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 14:57

#822: - Re: Re: Re: Re:

Deci acei aproape 1,5 milioane de oameni care sunt de naţionalitate maghiară şi care contribuie şi ei la bugetul statului şi astfel şi la salariul tău (dacă eşti bugetar) sunt buni pentru mână de lucru, dar nu mai sunt buni atunci când cer ceva?  Dar cum am zis şi mai devreme - nu mă aştept la foarte multă înţelegere din partea unui popor ai căror fii de multe nu poate face diferenţa între naţionalitate şi cetăţenie, sau între limba oficială de stat şi limba maternă. Dacă tu atât ai înţeles din ce am scris, e treaba ta, deoarece nici măcar Dumnezeul Atotputernic nu poate cere de unde nu-i.

Kovács-Szabó Levente

#829 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 14:59

#826: - Re: Re: Re: Re:

Miért menjek el? Az én őseim itt születtek, de a tiédről nem vagyok meggyőződve. Én nem jöveény vagyok, hanem ITT SZÜLETETT lakos. De te?

Musafir

#830 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:02

#828: Kovács-Szabó Levente - Re: Re: Re: Re: Re:  

IN PRIMUL RAND JUMATATE DIN ASTIA SUNT GABORI TIGANI DECLARATI MAGHIARI SAU UNGURI DIN UNGARIA! APOI: RAPORTEAZA NR. DE LOCURI LA MEDICINA LA SECTIA MAGHIARA LA 750.000 CATI SUNTETI IN REALITATE SI VEZI DACA NU E O CIFRA EXAGERATA! NU STIU CA ROMANII SA AIBA VRE-O 4000 SI CEVA DE LOCURI PE TARA LA MEDICINA! TOTI UNGURII TREBUIE SA SE FACA DOCTORI DOAR PENTRU CA S-AU NASCUT UNGURI SI CHIAR DACA NOTELE LOR SUNT CU CEL PUTIN UN PUNCT MAI MICI DECAT ALE ROMANILOR?! ESTE NEDREPTATE! sA CONCUREZE PE UN NUMAR FIX DE LOCURI SI SA SE INTRE IN ORDINEA MEDIILOR! DE CE VA E FRICA DE COMPETITIE? PENTRU CA SUNTETI MAI SLABI?

Musafir

2012-03-19 15:02

Si eu multumesc ca am avut prilegiul sa semnez,si am sa trimit mai departe
Kovács-Szabó Levente

#832 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:05

Dacă încep să comentez ceva pe un forum romănesc, folosesc limba română acolo, pentru că acolo vorbesc majoritari români. Dar pe un forum maghiar este normal - cel puţin din punctul meu de vedere - să vorbim în maghiară. Dar ia spune-mi - dacă sunteţi aşa de civilizaţi de ce se întâmplă chestia următoare - dacă intr-un grup sunt trei oameni, dintre care doi sunt maghiari şi unul este român, noi automat schimbăm pe romăneşte, ca şi respectivul să înţeleagă despre ce vorbim (asta este o lege nescrisă a bunului simţ), dar dacă este inver - doi români şi un maghiar într-un grup atunci ei vorbesc nestingherit în română, neinteresându-i că individul maghiar îi înţelege sau nu. Eu aţa ţtiu, că dacă te alături unui grup, te acomodezi acolo, nu?

Kovács-Szabó Levente

#833 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:11

#830: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Bună poantă. La Medicină nu ştiu cum stă treaba, dar la Cluj-Napoca, la Universitatea Babeş-Bolyai mulţi studenţi români s-au dovedit a fi mai slabi pregătiţi, decât cei de la secţiile maghiara sau chiar şi ca cei din Secuime. E dreptul tău să nu mă crezi, dar eu spun doar ceea ce am văzut în anii mei de studenţie. Acolo, la UBB, cât şi la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş nu au existat nici un fel de probleme cu crearea liniei maghiare. Oare la UMF de ce este această chestuine aşa mare problemă?

Musafir

#834 Re:

2012-03-19 15:12

#31: -  

La înfiinţarea facultăţii în limba maghiară performanţele acesteia erau nule,  profesorii de marcă români au ridicat standardele învăţământului din UMF Tg. Mureş la nivel internaţional iar voi vreţi să distrugeţi în totalitate ceea ce au reuşit alţii. Istoria a demonstrat că pe unde au trecut maghiarii au lăsat dezastru în urma lor. Nu mai profitaţi de ospitalitatea românilor de care aţi avut parte de la descălecarea în Ardeal şi până în prezent.

Kovács-Szabó Levente

#835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:13

#830: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pe acest criteriu şi eu aş putea spune că jumătate din naţia voastră este alcătuită din rromi, dacă vorbim de jigniri.

Musafir

#836 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:18

Musafir

#837 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:22

#835: Kovács-Szabó Levente - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Dacă rromii se retrag din etnia voastră şi nu se mai declară unguri, mai rămâneţi trei : tu,  Marko Bella şi Laszlo Tokes (care s-a declarat secui). Deci mai ramâneţi doi.

Musafir

2012-03-19 15:22

Legea e clara voi sinteti nesimtiti

Musafir

#839 Re: Re:

2012-03-19 15:23

#834: - Re:

Ce prostii scrii

Musafir

#840 Re: Re: Re:

2012-03-19 15:26

Un Roman

#841 Re:

2012-03-19 15:26

#21: - De ce LE deranjeaza pe.... ??

Vreti facultate in lb maghiara ? Mars in PANONIA. Limba oficiala in ROMANIA este lb romana.

Musafir

#842 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:27

tu, inainte sa vorbesti ar trebui sa-ti revizuiesti cunostintele de gramatica limbii romane. Este sfidator sa ai asa lacune in vorbirea unei limbi oficiale! Apropos de diferenta intre limba unei etnii si cea oficiala! In timp ce una este a unei etnii, cealalta este a unei natiuni intregi!

musafira

#843 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 15:27

respectati-o  voi  , sau  ca  s-o  intelegeti  aveti  nevoie  de  tranzlator  ?

Musafir

#844 Re: Re: Re:

2012-03-19 15:29

#839: - Re: Re:  

Vino cu argumente. Spune-mi măcar un profesor maghiar (somitate în domeniu) care a contribuit la prestigiul UMF Târgu Mureş. 

Musafir

#845 Re:

2012-03-19 15:32

#804: bunicul -

UDMR-ul a fost mereu in conducerea tarii si nu au facut nimic bun nici pentru noi romanii, nici pentru etnicii maghiari. HARCOV sunt dintre judetele cele mai sarace si tinerii cei mai putin scoliti din tara. Populatia de acolo a beneficiat mereu de drepturi egale cu romanii. Partidele politice , gen UDMR sau agitatiile lui Tokes au semanat discordie si neintelegeri intre romani si maghiari, toate in numele ciolanului. Separatismul se face in numele ciolanului. Acesta este un comportament primitiv si nu inseamna toleranta si intelegere intre oameni!

Sa ai o zi buna!

Musafir

2012-03-19 15:37

S-au oprit ungurii din replici. Fac recensământul pesemne. Să vadă câţi mai rămân dacă rromii nu se mai declară maghiari.
Abi44

#847 Re: Re:

2012-03-19 15:41

#20: Cucu - Re:

Ia spune-mi Cucule (pasăre ce-şi cloceşte oul în cuibul altora .. Nu?!!)...cum de vin la clinica târgumureşene ,la medici "unguri incompetenţi" foarte mulţi bolnavi  români din Moldova ,Muntenia şi din străinătate ?!! De ce nu aleg medicii "competenţi" români de ptin alte meleaguri mioritice ?! Afirm acesta ,că am lucrat la clinici.

Musafir

2012-03-19 15:43

Ce şi cum?!Ce spun studenţii români(poate din necunoaştere..?!)şi profesorii români (Ei ştiu bine,dar fac ca ştruţul!)E FALS!! PRIMA FACULTATE DE MEDICINĂ DIN TG.MUREŞ A FOST DOAR ÎN LB.MAGHIARĂ în partea a II.-a a anilor 40!!Dar a ÎNTERVENIT POLITICUL românesc şi s-a infiinţat şi în lb.română ! Pe parcursul anilor la intervenţia politicii româneşti(!!) şi de atunci s-a produs atrofilierea învăţămîntului maghiar (tot la intervenţia politucului românesc!!).Acum când se cere reabilitarea
facultăţii maghiare,ei dezinformează populaţia României!NU NE MINŢIŢI !!!

Musafir

#849 Re:

2012-03-19 15:48

#810: -

Ai dreptate!!! Ies la stradă, dar dece? Sunt duși de nas...

Un student actual.

Musafir

#850 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-19 16:06

”Vai cata inteligenta...Deci urmatorul vostru santaj va fi impunerea limbii maghiare ca limba oficiala?! Ar trebui cumva sa invat ungureste?! Crede-ma daca ar fi o limba placuta si melodioasa, daca mi-ar folosi undeva in lumea asta larga (nu numai in Targu Mures) as invata-o cu placere. Dar asa...consider ca ar fi pierdere de vreme, timp in care pot studia engleza, franceza...macar gasesc in toate tarile cate un astfel de vorbitor...dar maghiara...?! In enclava voastra!”

Nici tu nu prea strălucești de inteligență. Lb română cine folosește în afară de români? O să-mi spui, că tot estul Europei, nu? :)) Vai săracul de tine, ești atât de deștept.... În ziua de azi, cine nu vorbește engleza?
Nu vrem, ca lb maghiară să fie limba oficială a României, ar fi a prostie din partea noastră. :) Noi, studenții maghiari ai acestei universități, vrem  ca șansele noastre să fie egale. Intră și tu odată la un lp de anatomie cu cei de la secția engelză. O să vezi căt de greu e să ții pasul cu proful, care îți explică craniul de ex în engleză.... Nu ne înțelegeți, pentru că nu vreți să ne înțelegeți. Nu vorbitul ne e greu.... nouă ne e greu să gândim și să ținem pas cu voi în română. 
Una e să scriu și să vorbesc într-o altă limbă, decât cea maternă, și alta e să înțeleg anatomia omului, fiziologia omului. Chiar și pentru voi (studenți români) vă e greu limbajul medical român.... gândeștete cu capul unui student maghiar de azi, și pune deoparte conflictele între națiuni.