MPFM - Reality-show : realitate sau regie?

Musafir

/ #120 RASPUNS SI AMENDA DE LA CNA PENTRU ACEASTA EMISIUNE !!! II ASCULTA TCINEVA SI PE TELESPECTATORI !!!

2012-04-03 12:38

AM CITIT PE FACEBOOK POSTAT DE ADINA MIHAELA RADOI CAREIA II MULTUMIM
Răspuns din partea CNA la sesizările referitoare la ediţiile emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, difuzate de postul Antena 1,
în perioada 15 decembrie 2011 – 15 martie 2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit 34 de reclamaţii (inclusiv sesizarea dumneavoastră) referitoare la mai multe episoade ale reality-show-ului „Mireasă pentru fiul meu”, difuzate de Antena 1, în perioada 15 decembrie 2011 – 15 martie 2012, moderator fiind Mirela Boureanu Vaida.

În şedinţa din data de 27.03.2012, Consiliul a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate, a vizionat secvenţe relevante din mai multe ediţii ale emisiunii şi a audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul postului de televiziune care a precizat că este vorba de o producţie externă postului de televiziune. De asemenea, reprezentanta postului Antena 1 a informat CNA că au discutat cu producătorii acestui reality-show cu privire la conţinutul materialelor difuzate pe post.

Aşa cum reiese din raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate, emisiunea este transmisă, în direct, cu marcaj AP, la ore destinate audienţei generale. Consiliul a apreciat că scenele violente şi expresiile licenţioase difuzate au fost de natură să afecteze dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor.

Având în vedere toate aspectele analizate, membrii CNA au hotărât sancţionarea postului Antena 1 cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Consiliul a apreciat că radiodifuzorul a încălcat prevederile legislaţiei audiovizuale privind clasificarea programelor audiovizuale în vederea protecţiei minorilor (încadrarea necorespunzătoare în raport cu ora de difuzare şi conţinutul acestora), respectiv art. 39 alin (2) din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002 şi art. 19 alin. (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Conform art. 18 lit. a din Codul audiovizualului „nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat.”

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Răsvan POPESCU