Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #3941

2012-03-20 16:34

Romani din Ardeal, din Moldova, din Banat, din Oltenia si de pe unde viata v-a purtat pasii, precum conditii independente de voi si necesitatile stringente, este timpul sa strangem randurile. Am facut-o mereu la vremuri de restriste. Acum, ne-am cam molesit. NU ASA! Se zvorcolesc in mormant Cei care au fost Oameni ai Tarii cand ne vad, de la prima descalecare, la Mirceaz, la Stefan, la Mihai, la Iorga, la Titulescu, la Eminescu, la Cosbuc, la Grigorescu, la Sincai, la Arghezi, la Sadoveanu, la Calinescu, la CARAGIALE (anul acesta este Anul Caragiale)si mai vreti sa enumar?! Doar daca scriu o carte imensa, doar enumerandu-i pe Ei. MEREU, cand ne-a fost rau, si tot mereu ne-a cam fost, fiind la "intretaierea intre prea multe interese si "imperii" externe de ieri si de astazi, am "gasit" forta sa ne gasim un Adevarat Conducator, in sensul democratic al cuvantului ( Stefan cel Mare a facut serbii liberi (razesi) si le-a dat pamant / Mihai Viteazul a unificat cele 3 tari romane / Ghe. Sincai a creat bazele Scolii romanesti, a contribuit la Iluminismul romanesc/ Al. Ioan Cuza a anulat robia si a dat pamant taranilor saraci etc si iar etc (toti in conditii foarte grele). Si noi, voi, stam/stati mai rau ca muierile si "inghititi" TOT ce nu va place! Rusine, frati romani! Pana si cei din afara ne dispretuiesc, conform presei de renume. Grecii, spaniolii, italienii, chiar si americanii, nemtii, englezii sunt mai barbati ca noi. Spalati rusinea cu renume, ca sa semi-parafrazez pe Alecsandri, macar pt copiii nostri, daca voi sunteti prea gelatinosi sa mai faceti Ceva pt voi. Dar, ganditi-va, CE lasati in urma, nu doar pana la varful nasului sau doar ziua de maine! Pe moment, poate nu putem face nimic (ca o semi-gluma, ne retragem pe moment in paduri), dar haideti sa iesim la VOT si sa ii sanctionam democratic, nu cum ar merita - conform legilor de pe vremea lui Vlad Tepes! Urasc violenta, dar sustin pedeapsa dreapta, eu fiind om corect.