Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

2012-03-20 15:46

PDL+UDMR=LOVE

Musafir

2012-03-20 15:53

e o mare nenorocire ca oameni care mai sunt si cadre didactice universitare cum e prim ministrul romaniei si ministrul " sau" al educatiei sa impuna punctul de vedere al unei grupari minoritare in tara in care a inceput sa reapara democratia.

Musafir

2012-03-20 15:54

e o rusine amestecul in autonomia universitati.dar acestia mai stiu ce e rusinea si respectul legilor acestei tari .sa fim uniti cu toti

Musafir

2012-03-20 15:58

Să fie respectată Constituția și autonomia universitară. Nu !!! segregației etnice în general și în învățământ în special. Vor să învețe în altă limbă să meargă acolo unde se predă tot în limba respectivă.

Musafir

2012-03-20 16:03

Nu conteaza in ce limba inveti,conteaza de la cine inveti.Idealul ar fi sa ajungi foarte bun in ceea ce faci.

Musafir

2012-03-20 16:11

Respectati autonomia universitara! Oriunde, nu doar in cazul UMF.

Musafir

2012-03-20 16:13

NU-i ierta Doamne,ca stiu ce fac !!!
Strajer

#3936 Re: Re:

2012-03-20 16:16

#3322: - Re:

Esti un nesimtit! Si cand te duci in America tot asa vorbesti? Vreau sa te vad daca ai tupeul sa-i spui unui american ca SUA si cetatenii ei nu merita sa fie respectati decat dupa ce-l ling in fund si satisfac toate pretentiile minoritarilor maghiari. Fa acest experiment sa vezi cam cat dureaza pana vei fi deportat sau pana primesti un glonte in cap. Incearca sa arborezi steagul Ungariei undeva in SUA sa vezi ce patesti si cam cata puscarie faci.

V-ati obisnuit sa va bateti joc de romani si de Romania, tara in care v-ati nascut.

Austro-Ungaria nu mai exista! Desteptarea, sovin retardat ce esti!

Popoarele civilizate au decenta si ratiune, doua calitati care lipsesc cu desavarsire barbarilor. Voi sunteti huni, deci barbari. Este singura explicatie pentru tupeul si nesimtirea cu care cereti drepturi speciale pe teritoriul Romaniei.

Noi nu vom uita niciodata atrocitatile voastre! O mie de ani de convietuire cu barbarii nu se uita!

Ajunge! Ori va supuneti majoritatii, ori plecati definitiv din Romania!

Va reamintesc eu o singura pagina de istorie recenta - masacrul de la Ip din toamna anului 1940, cand ungurii din localitate (70% din populatia satului), impreuna cu armata ungara de ocupatie au ucis fara motiv 157 de romani intr-o singura noapte.

Sunteti un popor barbar, care merita sa fie aruncat la groapa de gunoi a istoriei, nu sa emita pretentii grotesti in Ardeal.

Afara cu ungurii din tara!

http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/11/29/videoa-fost-odata-in-transilvania-masacrea-romanilor-in-transilvania-ocupata-once-upon-a-time-in-transylvania/

Musafir

#3937 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-20 16:18

#3891: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Munca d-lui profesor Copotoiu nu e copy-paste, noi facem lucrari pe munca noastra si din cazurile noastre la care ca sa salvam am depasit litera cartii, deci nu e copy-paste, ok?

Musafir

2012-03-20 16:25

Drepturi da! Privilegii nu!

Musafir

2012-03-20 16:27

Opriti maghiarizarea copiilor nostri!!!

Musafir

2012-03-20 16:34

nu mai putem accepta nimic sovin din partea maghiarilor. doctorii care vor pregatire in limba maghiara au dreptul sa studieze la budapesta si sa apeleze la cea de-a doua cetatenie. eu platesc taxe si impozite pentru ca sa fiu consultat in limba romana.

Musafir

2012-03-20 16:34

Romani din Ardeal, din Moldova, din Banat, din Oltenia si de pe unde viata v-a purtat pasii, precum conditii independente de voi si necesitatile stringente, este timpul sa strangem randurile. Am facut-o mereu la vremuri de restriste. Acum, ne-am cam molesit. NU ASA! Se zvorcolesc in mormant Cei care au fost Oameni ai Tarii cand ne vad, de la prima descalecare, la Mirceaz, la Stefan, la Mihai, la Iorga, la Titulescu, la Eminescu, la Cosbuc, la Grigorescu, la Sincai, la Arghezi, la Sadoveanu, la Calinescu, la CARAGIALE (anul acesta este Anul Caragiale)si mai vreti sa enumar?! Doar daca scriu o carte imensa, doar enumerandu-i pe Ei. MEREU, cand ne-a fost rau, si tot mereu ne-a cam fost, fiind la "intretaierea intre prea multe interese si "imperii" externe de ieri si de astazi, am "gasit" forta sa ne gasim un Adevarat Conducator, in sensul democratic al cuvantului ( Stefan cel Mare a facut serbii liberi (razesi) si le-a dat pamant / Mihai Viteazul a unificat cele 3 tari romane / Ghe. Sincai a creat bazele Scolii romanesti, a contribuit la Iluminismul romanesc/ Al. Ioan Cuza a anulat robia si a dat pamant taranilor saraci etc si iar etc (toti in conditii foarte grele). Si noi, voi, stam/stati mai rau ca muierile si "inghititi" TOT ce nu va place! Rusine, frati romani! Pana si cei din afara ne dispretuiesc, conform presei de renume. Grecii, spaniolii, italienii, chiar si americanii, nemtii, englezii sunt mai barbati ca noi. Spalati rusinea cu renume, ca sa semi-parafrazez pe Alecsandri, macar pt copiii nostri, daca voi sunteti prea gelatinosi sa mai faceti Ceva pt voi. Dar, ganditi-va, CE lasati in urma, nu doar pana la varful nasului sau doar ziua de maine! Pe moment, poate nu putem face nimic (ca o semi-gluma, ne retragem pe moment in paduri), dar haideti sa iesim la VOT si sa ii sanctionam democratic, nu cum ar merita - conform legilor de pe vremea lui Vlad Tepes! Urasc violenta, dar sustin pedeapsa dreapta, eu fiind om corect.

Musafir

#3942 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-20 16:35

#3937: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Eu nu ştiu, domnule, dumneavoastră poate ştiţi adevărul. Dar cineva a minţit: ori Copotoiu ori Kelder, Wiggers, Stachon şi Hayan...

Dacă aveţi dreptate şi nu e copy-paste, atunci nu înţeleg de ce a scris Prof. Dr. T. Wiggers următoarele rânduri:

"One of my PhD students was Mrs. Kelder. She wrote a thesis abaut Lymph node staging in colon cancer. This thesis contains descriptions if original clinic work. Chapter 4 has the title: Immunohistichemical Evaluation of Sentinel Lymph Nodes in Colon Cancer. This chapter has also been published (Scan J Gastroenterol 2006; 41(9):1073-1078)

The majority of the paper Sorlea, ., Branzanciuc, ., C. Copotoiu, 57/2: 113-115, 2011, Acta Medica Muresiensis is a literal copy of this chapter without mentioning or referring to this manuscript.

I would like to declare that this is plagiarism and I should like to ask the Romanian committee for higher education to take proper actions to stop this unethical and non-academical way of producing scientific work."???

Musafir

2012-03-20 16:38

Nu este vorba doar de separarea universitara, ci de urmari: separarea spitalelor pe criterii etnice, datorita separarii bolnavilor de etnii diferite. Daca limba oficiala este limba romana si nu suntem stat federativ, atunci studentii maghiari care vor separarea nu vor acorda ingrijiri medicale ca medici decat pacientilor maghiari, refuzand nu doar pe cei romani, dar si celelalte minoritati si etnia roma. Aceasta pentru ca nu vor de acum sa vorbeasca la stagii, la patul bolnavului, decat in limba maghiara. Acest lucru contravine juramantului lui Hippocrates, dupa care medicii trebuie sa ajute toti bolnavii, indiferent de...orice, iar pe de alta parte, obliga pacientii de alte etnii sa invete ei limba maghiara, daca vor sa intre in spitalele segregationiste.
In concluzie, nu e vorba doar de o Universitate de Medicina, ci de practica medicala in Romania, ca stat unitar.

Musafir

2012-03-20 16:44

Respectati Constitutia si autonomia universitara

Musafir

2012-03-20 16:49

Decenta si respectul pe care il datoram semenilor vine din popor, nicidecum de la conducatori. Pastrati aceeasi unitate de masura indiferent de rasa, sex, religie, nume, etc. Ce vor maghiarii cu UMF Tg. Mures este ilegal si imoral. NU hotarat.

Musafir

2012-03-20 16:50

Politicienii pe care i-am votat,tot tapiti au ramas.Daca copiii mei ar fi bolnavi si ar necesita ingrijire medicala cu transslator langa mine=as cere permis de port-arma.Dupa idiotenia lor ar trebui sa invete si ARAFAT ungureste?La Debretin nici nu m-au bagat in seama stiind ca sunt din Oradea si nu stiu ungureste=rusine porcilor care ati votata legea:suntem in postul mare dar asa sa va ajute D.zeu.

Musafir

2012-03-20 16:50

Putem trimite propuneri de modificare a HG privind UNiv. Targu Mures la adresa cabinet@min.edu.ro

Puteti citi proiectul de HG la adresa:
http://www.edu.ro/index.php/articles/16692

Musafir

2012-03-20 16:53

Noi traim in USA si ne conformam legilor de aici... Nu avem scoli in limba romana,a trebuit si trebuie sa invatam engelza.Cu asta am spus tot.

Musafir

2012-03-20 16:58

Doresc sa nu ma simt strain in propria mea tara ,doresc sa nu fim santajati de unii si de altii in numele unei asa zise democratii europene.

Musafir

2012-03-20 17:05

Sunt impotriva impartirii artificiale a unei institutii de invatamant superior prestigioase doar pentru a satisface separatisme etnice. Crearea a doua linii de invatamant paralele va duce la scaderea calitatii invatamantului la UMF. Separarea lingvistica *la nivel universitar* nu se justifica in nici un fel sub vre-o forma a drepturilor minoritatilor, ci este un pas prea departe, spre cresterea separatismului si a tensiunilor etnice in Transilvania.