Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Musafir

/ #320 Buba s-a spart in 2017

2017-10-26 12:38

Colegiul Psihologilor s-a transformat într-o Mafie. Despre scandalul care afectează azi profesia de psiholog

Editorial de Iuliana Alexa

Colegiul Psihologilor din România este acea organizație profesională menită să reglementeze practicarea profesiei de psiholog și să apere interesele psihologilor și psihoterapeuților din România. În realitate, COPSI s-a transformat în ultimii ani într-un soi de… mafie care impune o taxă de protecție psihologilor, pentru ca aceștia să-și poată face meseria. Nici vorbă însă de sprijinul datorat acestora în contul tuturor contribuțiilor lor, așa cum ar fi normal.

Universitaria Psihologie  

Conducerea Colegiului Psihologilor din România a promovat în ultimii ani o serie de măsuri nocive pentru activitatea psihologilor cu drept de liberă practică. Mii de psihologi trăiesc astăzi la un nivel de subzistență, fiind nevoiți să-și completeze veniturile cu un al doilea loc de muncă. Profesia, la rândul ei, a devenit un domeniu cu reglementări excesive, în care orice logică europeană a fost abandonată în favoarea inventării de noi proceduri sau competențe, care desigur pot fi dobândite contra-cost, în beneficiul financiar al celor puțini, aflați în conducerea CPR și a grupurilor de interese care îi susțin.   

Am lăsat prestigiul profesiei să se erodeze, am acceptat biruri din ce în ce mai mari, măsuri arbitrare și oprimante, am închis ochii la abuzuri, pentru că ne-am resemnat că trebuie să supraviețuim, singuri, fiecare cum poate.