Romanii ii cer premierului britanic drepturi garantate

Musafir

/ #1669

2016-06-30 00:03

Semnez petiția ca să fim respectați peste tot în lume, nu numai în UK. Chiar și la noi acasă. Dar pentru asta ar trebui ca pe primul loc în inimă și suflet să avem națiunea noastră și nu UE! UE este expresia capitalismului barbar (libertatea de mișcare a capitalului înseamnă negarea dreptului la dezvoltare a celor mai mici și mai slabi, cum suntem și noi și alții!) Și atunci de ce să mă entuziasmez de UE, care este clădită pe o filosofie antinațională, adică proastă și dacă tot am rămas și fără resursele materiale și fără o bună parte din cele umane (care au plecat inclusiv în UK)? Fără ele va mai fi România un cămin bun pentru toți fii ei? Problema reală este: de ce trebuie să plece românii din țara lor pentru a slugări pe la alții, țara noastră rămânând în pagubă în toate felurile. De ce să nu rămână ei acasă, aici în ”grădina Maicii Domnului”, s-o facem și mai frumoasă? Numai așa vom fi și respectați. Dar nu avem nici un politician patriot, adică naționalist, în sensul bun al cuvântului, pentru că toți sunt ”proeuropeni”. Dacă ești naționalist ai sfeclit-o, esti etichetat drept eurosceptic, un fel de național-comunist etc. Patrioți au, în schimb, polonezii, ungurii și alții. Bravo lor. Domnule Gâdea, de acord cu petiția, dar cred că îl nedreptățiți pe Cameron. Cum sunt tratați românii în Franța, Italia, Germania, ați uitat campaniile recente din aceste țări împotriva românilor, pe care chiar Antena 3, spre cinstea ei, le-a criticat exemplar ? Credeți că s-a schimbat ceva? UE cu pretenția de a fi întruchiparea unității europene este un eșec monumental. În esență, este doar un paravan pentru naționalismul (în sensul rău al cuvântului) țărilor mai puternice din Europa. Adevărata unitate europeană se poate realiza numai printr-o largă cooperare în toate domeniile între țări | state naționale independente și suverane, egale în drepturi, fără a fi nevoie de formule supranaționale. A se vedea moștenirea CSCE care ar putea fi valorificată în acest sens. Birocrația submediocră de la Bruxelles precum și politicienii la fel de mediocri din aproape toate țările membre UE nu sunt însă în stare să gândească corect adevărata unitate europeană, din păcate. Domnule Gâdea, națiunile sunt creația lui Dumnezeu, se poate spune și a Sfintei Naturi. Doar ele sunt eterne, nu UE și nici NATO etc. care oricum vor dispărea în curând. Doamne ajută! Cu puțin noroc vom prinde acea vreme. Tema este foarte incitantă și mi-ar face plăcere să discut cu dvs. mai mult. Suntem români și europeni în același timp. Nu putem fi doar europeni. Pentru țara mea sunt gata să-mi dau viața și așa sunt probabil cei mai mulți români. Ceea ce n-aș face-o și n-ar face-o nici românii, nici ungurii, nici polonezii, nici nemții, nici britanicii, nici francezii etc pentru UE! Țara noastră este un stat național, cum zice și Constituția, deci și o entitate politică, ceea ce Europa nu va fi niciodată un stat (Statele Unite ale Europei -o prostie crâncenă), pentru că nu există și nu va exista un popor/ o națiune europeană! Istoria nu a validat și nu va valida așa ceva. Deci vă stau la dispoziție pentru o discuție mai pe larg, vă asigur, foarte interesantă. Sunt de profesie diplomat (pensie) și am datoria de a-mi apăra țara întreaga viață. Apreciez mult activitatea dvs. a Antenei 3. Când era să vă evacueze ANAFul am fost primul sosit la sediul Antena 3,da, să o apăr, pentru că era în joc și libertatea noastră, a tuturora. Succes petiției