Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #47420 Re: Salarii barosane sub administraţia judiciară a domnului Piperea la Oltchim!

2016-06-22 06:37

#47419: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Salarii barosane sub administraţia judiciară a domnului Piperea la Oltchim! 

 

Jenant, jenant, jenant

Ştiu că nu are nici un efect textul pe care o să-l citiţi acum, nu se va schimba nimic în cooperativa de făcut bani de pe urma insolvenţei de la Oltchim. Fosta echipă de conducere are de ce să-şi bage unghia în gât când va citi ce salarii şi-au dat actualii şefi, evident, negociate cu administratorii judiciari; nu ştiu, însă, cât de legale sunt, pentru că, de exemplu, dacă memoria nu mă înşeală, un director general nu putea avea salariul mai mare decât un secretar de stat, salariu ce se situa undeva pe lângă suma de 5.000 de lei noi! Dar pe atunci combinatul funcţiona cu aproape toata secţiile/ fabricile, deci era un volum de muncă uriaş de coordonat. Îmi vine să cred că nimeni n-ar avea, din actuala conducere, vreun interes ca acest „cel mai mare combinat petrochimic din sud-estul Europei”, cum îl caracteriza un raportor de la Consiliul Europei, să fie privatizat, pentru că toată „echipa” de acum de la conducerea Oltchimului ar pierde salariile grase pe care le primeşte. În fine, n-ar fi nici o nenorocire că o mână de oameni se înfruptă din ce a mai rămas să funcţioneze la Oltchim, dacă s-ar întrevedea, din situaţia pe care o administrează acum, vreo şansă ca într-o buna zi combinatul să redevină ce a fost, dacă muncitorii şi-ar fi primit toate drepturile, după ce au fost disponibilizaţi, dacă şi-ar fi plătit datoriile către, să zicem, CET, aflat acum într-o situaţie dificilă şi pentru că şi-a făcut pomană cu Oltchim-ul....

Cert este că asupra Oltchim-ului s-a aşezat o tăcere absolută, toată lumea pare a fi uitat că acesta s-ar mai afla pe harta industrială a României. Într-o buna zi, probabil când se va încheia raportul inspecţiei de la Consiliul Europei, vom afla mai multe despre cum a fost administrată insolvenţa; ştim deocamdată că guvernul uselist condus de Ponta a refuzat cu obstinaţie să procedeze la conversia datoriilor în acţiuni, probabil de teamă că această afacere să nu scape din mâna unui cerc de interese, altfel fiind posibilă o privatizare prin vânzarea acţiunilor la Bursa de Valori!
Petre Tănăsoaica

http://www.viatavalcii.ro/