Revenirea la un Definitivat uman: cu nota 7 și examen în toamnă

Musafir

/ #69

2015-09-27 20:41

Fara sa par rautacioasa, anul acesta am sustinut examenul de definivat si l-am luat cu 8.55. Ocupand in timpul anului o catedra cu 4 scoli, plus 2 zile pe saptamana naveta in  alt oras  si fara luxul zilei metodice. Primul an in invatamant, prima oara cand dadeam acest examen. Daca esti bine pregatit, se poate lua nota cu usurinta. Restul sunt doar scuze. Daca iti stii materia, cele 4 ore sunt mai mult decat suficiente pentru a rezolva subiectele, iar cele ce tin de psihopedagogie mi se pare de bun simt sa le stii fara sa tocesti un an intreg pentru a trece de subiect. Este greu, dar nu imposibil. Mie una alte lucruri din sistem mi se par absurde si inutile, facute in bataie de joc. Este un sistem defectuos ce duce la multe umilinte, dar problemele sunt in alta parte, nu in nota de minim 8 obligatorie, sau in faptul ca acest examen se da de trei ori. Prima oara sa zicem ca exista scuza ca nu stii cum arata subiectele. A doua oara, hai sa zicem ca poate nu pici pe subiect, dar daca nici a treia oara nu il iei, din punctul meu de vedere este cazul sa cauti alta meserie. Problemele sunt la titularizare, la repartizari, la felul cum se dau posturile si pe ce criterii, in loc sa fie corect si transparent, in functie de pregatire si de note. Si atat. Am trecut prin destule anul trecut incat sa vad unde sunt adevaratele probleme, si acelea nu sunt in nota de minim 8 a definitivatului si nici in faptul ca ai voie sa il dai doar de trei ori. Adevaratele probleme sunt in alta parte. 

Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...