Spune NU biroului maghiar de la bruxelles

Musafir

/ #23

2011-06-01 03:42

O da Zoli ....uite de-aia a aparut revolutia din '89 ,pentru ca Tokes s-a razvratit.
Nici pomeneala de fatul ca TOTI DIN ROMANIA ( romani ,romani de etnie maghiara,roma,turca,sarbi,lipoveni etc ) traiau sub acelasi regim de teroare.Faptul ca Tokes s-a gasit sa-l injure pe Ceausescu , eu imi amintesc ca TOkes la acel moment era aparat de ROMANI,printre care se aflau si cei de etnie maghiara asa cum probabil esti si tu.
Dar e greu sa recunosti anumite lucruri , e mult mai usor sa jignesti.
INCA CEVA ZOLI. O INTREBARE SIMPLA

CE ESTI TU, ROMAN SAU MAGHIAR? - Daca te gandesti ca aceasta intrebare e stupida , iti voi explica dupa ce vei da raspunsul SI ITI VOI DOVEDII CA NU E STUPIDA INTREBAREA SI CA CEI CA TINE CAUTATI DOAR CEARTA SI MOTIVE DE A INTARATA SPIRITELE.

Apropo Zoli zi-mi un singur STAT DE PE GLOB care ofera unei minoritati la fel de multe benefici precum ofera Romania minoritatii maghiare?
Te-as sfatui sa nu inventezi,din motive destul de simple.Jobul imi permite sa am acces la astfel de date.
Inca ceva Zoli , nimeni nu te opreste sa vorbesti in limba ta MATERNA chiar placutele bilingve sprijina ideea ca sunteti sustinuti sa v-a pastrati traditiile si limba DAR LIMBA OFICIALA A UNUI STAT ESTE CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA.Esti obligat sa o inveti asa cum ai invata si Italiana daca ai merge si ai locui acolo sau Germania.Daca Limba Romana nu doresti sa o vorbesti ,poti merge linistit in Ungaria si chiar vei optine si cetatenie.
Ceea ce pe mine ma deranjeaza e ca acei lideri din UDMR spun ca ei ajuta ROMANIA dar nu stiu sa vorbeasca limba lor NATIONALA.
Asa ca pana una alta ,DOVEZILE VORBESC.