Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DOTTORE

/ #5448 #5442 : Cum cine? Asa cum scrie in "gazeta" ... "Piperea aduce deservicii Oltchimului"!

2013-08-22 16:59

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/piperea-oltchim-350x169.jpg...

"BANI MULŢI. Oltchim datorează bani mulţi. Datoriile sunt către stat, către salariaţi, către companii private, dar cei mai mulţi bani îi au de recuperat din Oltchim mai multe bănci. În aceste condiţii cei care administrează Oltchim ar trebui să poarte permanente negocieri cu bancherii şi să obţină de la aceştia termene prelungite şi înţelegere. A ataca sistemul bancar care a creditat Oltchim pare o acţiune iresponsabilă a unui conducător economic. O acţiune la care bancherii ar putea răspunde prin cererea falimentului acestui combinat. Trecerea Oltchimului de la insolvenţă la faliment ar putea aduce profit unor firme implicate în acest faliment dar cu siguranţă ar duce Vâlcea în fruntea topului de şomeri şi ar atrage falimentul unor alte firme din judeţ. Probabil falimentul Oltchimului ar deveni cel mai mare faliment din România.

Vorbe multe, promisiuni, gargară
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
În fiecare lună domnul Piperea a câştigat 50 de mii de euro (adică mai mult decât salariile fostului manager general plus a celor 16 directori pe care îi avea Oltchim până la insolvenţă) pentru activitatea sa de administrare a Oltchim. Numai că datoriile nu au scăzut, privatizarea nu s-a făcut, producţia nu a fost relansată, muncitorii şi-au luat ceva din salariile restante cu ajutorul statului prin AJOFM, peste o mie de oameni şi-au pierdut deja locurile de muncă. În aprilie anul acesta avocatul Piperea anunţa depunerea tabelului preliminar al creanţelor contra Oltchim. Reieşea atunci că Oltchim  are datorii totale de aproape 793 de milioane de euro. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Electrica şi două bănci sunt cei mai mari creditori. Acţiunile lui Piperea au aruncat o parte din mass media împotriva fostului management al Combinatului, deşi era evident că acest management a fost dirijat oarecum politic, de toate partidele trecute pe la Guvernare, care şi-au numit oameni în Consiliul de administraţie şi în AGA. De cele mai multe ori oameni nepregătiţi economic sau juridic. Administratorul Piperea părea să facă orice numai administrarea Oltchimului nu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De acest lucru s-au prins şi unii parlamentari. În urmă cu două luni deputatul Colegiului în care se află Oltchim îi trimitea oficial mai multe întrebări ministrului Varujan Vosganian. Tânărul parlamentar Constantin Rădulescu simţea că ceva nu este în regulă:
<< Dacă domnul Gheorghe Piperea vă informează în legătură cu planul sau planurile pe care le-a gândit şi le-a întocmit în ce priveşte S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea?
- planurile respective, dacă există, v-au fost transmise şi ce anume prevăd?
- aceste planuri sunt în avantajul statului român şi pe cale de consecinţă şi în avantajul salariaţilor?
- sunt adevărate afirmaţiile unor ziarişti şi chiar parlamentari precum  că domnul Gheorghe Piperea este implicat în apărarea unei/unor firme care au păgubit chiar Combinatul chimic în discuţie, cu câteva milioane de euro?
- este adevărat că, pe de-o parte sunt concediaţi sute de salariaţi, iar pe de altă parte, sunt angajaţi alţi oameni şi chiar cu salarii foarte mari? Dacă aşa stau lucrurile, aş dori să ştiu şi câţi oameni au fost concediaţi, câţi au fost angajaţi, în ce calitate, pe ce criterii, cu ce salarii şi din care fond sunt suportate salariile acestor noi angajaţi? >>.
Am redat un fragment din această interpelare. Răspunsurile întrebărilor logice şi de bun-simţ nu ne-au parvenit. În schimb ne-au parvenit săptămâna trecută informaţii despre alte activităţi ale domnului Piperea. Activităţi care în niciun caz nu aduc servicii Oltchimului.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un război pe bani mulţi cu băncile
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piperea are un site, un cont pe o reţea mare de socializare, strânge documente de la mii de clienţi care vor să se judece cu băncile pentru a scăpa de datorii, a creat o alianţă procesuală contra băncilor care au utilizat clauze abuzive şi are şi activitate academică la Facultatea de Drept. Plus alţi clienţi din procese importante, conferinţe de presă, interviuri date publicaţiilor scrise, apariţii la emisiuni televizate. În aceste condiţii cum poate administra Oltchimul, administrare pentru care totuşi încasează atâta bănet de ar trebui să locuiască în Combinat şi să muncească acolo zi lumină nu să administreze prin naveta Bucureşti-Vâlcea. În mod evident, cei din Oltchim nu pot să îl considere un manager. Dar poate s-ar descurca cu profesioniştii pe care îi mai are Oltchimul în condiţiile în care creditorii nu ar pune presiune. Însă acţiunile lui Piperea par a scoate din minţi mai mulţi bancheri care deja s-au revoltat împotriva declaraţiilor sale. În toamnă Piperea vrea să deschidă procese importante împotriva băncilor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce se poate întâmpla la Oltchim
Acţiunile avocatului par a nu avea nicio legătură cu OLTCHIMUL. Dar pe undeva legătura există. Procesele pot fi deschise, ele vor dura ani mulţi. Cert este că bancherii nu au nicio motivaţie să fie înţelegători cu unul care îi atacă public. Nu comentăm aici legalitatea acţiunilor judiciare a clienţilor băncii. Presa nu este judecător şi nici expert bancar. Este posibil ca unele contracte să fi fost încheiate în defavoarea clienţilor băncii aşa cum susţine Piperea. Este posibil ca unii din clienţii săi să câştige procesele împotriva băncilor. Dar acţiunile sale pot la fel de bine să ducă la procese deschise de bănci împotriva OLTCHIMULUI şi la solicitarea intrării în faliment a Combinatului. Cine ar avea de câştigat însă din acest faliment? Poate unii din clienţii nevăzuţi ai oportunistului avocat ajuns poate nu întâmplător la cârma unui colos chimic despre care nu ştia nimic în urmă cu câteva luni. Ne întrebăm dacă ştie însă acum cine şi de ce vrea distrugerea acestui Combinat, câţi politicieni şi afacerişti dubioşi sunt amestecaţi în aceste operaţiuni economico-bancare şi care sunt metodele care vor transforma Vâlcea într-un judeţ mort economic.

Un comentariu în “Cine are interes să aducă în Vâlcea falimentul?”

  • Dracula Voda a scris în 22 august 2013, 11:26

    Da,Piperea apara Genferochim-romi din strehaia,care au dat tepe de milioane!Si da,au fost continuu angajari,in functii de conducere,cu salarii mari,telefoane si laptop-uri de ultima generatie,pe filiera administratorului special,iar avocatii din cabinetul Piperea sunt angajati in diverse dosare pe onorarii uriase!

     

    Preluare partiala a articolului "Cine are interes să aducă în Vâlcea falimentul?" din "Vocea Valcii" - http://www.voceavalcii.ro/2013/08/22/cine-are-interes-sa-aduca-in-valcea-falimentul/