Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Oarecine

#6126 Re: TREZITIVA!!!!!!!!

2013-09-11 18:41

#6077: CINE V-O PLATI SA DENIGRATI??? ROI.. DIC?? - TREZITIVA!!!!!!!!

Ca sa intelegi. Managerul ca si tine a fost un simplu angajat la o societate cu capital majoritar de stat. Deci patron al acestei societati era si este docamdata statul. Ce a facut statul ca patron din anul 2007 cand a inceput declinul si pana acum. Daca a constatat ca managementul este defectuos de ce nu l-a schimbat ca doar statea in puterea lui. Nu ti se pare ca a fost o stare de compromis si ca de fapt aici trebuia sa se ajunga. "Victoria" ca si celalatt sindicat prin tacerea lui , lipsa de atitudine si neimplicarea activa , nu au fost decat instrumente de manevra in atingerea scopului si anume acela de falimentare a unei societati etalon a industriei romanesti.

AUTORUL PETITIEI

#6127 Re: Nu ati raportat nimic. Singura raportare facuta este raportarea (amenintarea) de mai jos!

2013-09-11 19:57

#5715 Re:#5699 - Bucuresti - Re: #5463, #5464, #5465 si altii ca ei: V-AM CIURUIT ... FRAIERILOR!

Imi pare rau domnilor Corectu si Denigratu dar eu nu vad unde este problema.

Comentariul de la nr. #5715 in care cineva posteaza o poza nu are nimic cu caracterul personal al pozei avand in vedere ca aceasta se gaseste pe mai multe linkuri (pe linga cel de la CRITERII.ro); ex. https://www.google.ro/search?q=ghioca+emil&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=k8wwUvCuJcXHtQbQoIG4BA&ved=0CGIQsAQ&biw=1024&bih=600&dpr=1 (si mai sunt).

Referitor la amenintarea cu asa zisul "mesaj de echilibrare adresat celor doi (Sorin Max si Ionel Patrut) postat si de 10 ori pe pagina de comentarii" nu am nimic impotriva atata timp cat ei nu au comentat acest lucru si cat aceste mesaje nu contin injurii.

Durerea voastra domnilor Corectu si Denigratu si a altora ca voi este aceasta petitie pe care o DORITI INCHISA pentru ca va limiteaza spatiul de manipulare.

EU NU O SA INCHID ACEASTA PETITIE PANA NU SE DECIDE SOARTA OLTCHIM SI A SALARIATILOR DE LA OLTCHIM!

Musafir

#6128 Re: Re: #5715

2013-09-11 20:17

#6127: AUTORUL PETITIEI - Re: #5715

Daca omul asta de se crede lider de sindicat (dar ma intreb cine la votat, sau s-a autointitulat precum regii la tigani ?) a dorit sa se faca de ras public pe net, consecintele trebuie sa si le asume, asta a vrut = asta a primit. Este o poza intima care el a facut-o publica, putea sa si-o tina in albumul lui de poze in sertar la el acasa, nu sa o descarce pe net. Este o rusine si o incapacitate de gandire din partea acestui individ.  Nu-l cunosc, dar domne du-te la psihiatru, nu este o rusine sa te tratezi si simtomele acestea se pot trata. Cum sa postezi astfel de poze pe net ???? Ca nu ti-a furat-o nimeni, tu ai postat-o.

La vremuri noi tot voi !

#6129 sa traiasca combinatu' ca mi-a angajat barbatu'

2013-09-11 20:43

Domnu' Sorin
sunt convins ca ati inteles ce vreau sa spun - personal sunt de acord cu o petitie decenta, neinjurioasa, fie ca injuriile sunt pentru unii, fie pentru altii. Ca un rezumat: este o rusine ce faceti voi, si chiar as vrea sa cred ca nu oameni din fosta conducere va indeamna sa scrieti scenetele astea ci suferiti voi de vreun exces de zel.... desi....

as mai spune sa faceti un excertiu de imaginatie, si sa ganditi cam asa: mai, noi am muncit si ne-am scos destul de bine de pe urma lu' combinatu' asta, dar, ce lasam in urma pentru cei ce vin dupa noi? (dar, cum sa zic, nu va grabiti sa dati iar cu batul in balta, procesati....) - mai pe scurt: ce am fost, de unde am plecat, ce am lasat in urma.

Eu va doresc succes in salvarea Oltchim, in cazul vostru prin metoda "eu te-am facut, eu te omor", ca altfel nu vad cum! Spor la monologuri pe aici, ca oricum fiecare intelege ce vrea, si pensie cat mai lunga - si sa stati linistiti ca o sa v-o platim noi, generatia asta pe care ati luat-o la misto!

BABARDEL

#6130 Re: Re: Nu ati raportat nimic. Singura raportare facuta este raportarea (amenintarea) de mai jos!

2013-09-11 21:43

#6127: AUTORUL PETITIEI - Re: Nu ati raportat nimic. Singura raportare facuta este raportarea (amenintarea) de mai jos!

petitia nu trebuie inchisa pentru ca a devenit pentru oltchimisti un canal de comunicare liber,

printre minciunile plasate cu rea vointa de unii. apar si informatii adevarate. si care deranjeaza foarte mult conducerea si sindicatul victoria,

pentru ca nu suntem toti cazuti in cap. asa cum isi inchipuiesc ei ca suntem.

IPSE

#6131 TE ZBATI DEGEABA

2013-09-12 05:00

AUTOR AL PETITIEI TE CUNOASTEM BINE,STIM CE AI FACUT ULTIMI ANI SI NU E NIMIC DE CAPU TAU.
DEGEABA TE ZBATI CU MIZERIA TA DE PETITIE CA HOTI TAI NU SE MAI INTORC FRAIERE CARE ESTI
pliciul.

2013-09-12 07:08

va ustura rau ma existenta petitiei? cel mai tare cred ca-l ustura pe indianul ala de ghioca, pentru ca avazut lumea ce hram poarta,
- unde sint promisiunile facute de voi anul trecut ? lingailor.

Musafir

#6133 Oltchim, cazanul sub presiune cu capac BNR-Ministerul Finantelor

2013-09-12 07:39

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15563514-oltchim-cazanul-sub-presiune-capac-bnr-ministerul-finantelor.htm

http://www.contributors.ro/economie/oltchim-cazanul-sub-presiune-cu-capac-bnr-ministerul-finantelor/

“Pacat de combinatu’ asta, a furat fiecare ca-n codru (…) Daca Ponta si Antonescu mai merg o juma’ de an asa cred ca dispar de tot… Statul trebuie sa dea oamenilor de munca…” - aceasta au fost cele trei fraze cheie ale unei emisiuni inspirate ale Realitatea TV( joi, 5 Septembrie). A mai fost si o intrerupere de pomina a transmisiunii in direct dupa care – in loc de “dictatorul a fugit”- am vazut o reclama la o firma de telefonie. Oltchim intra in agonia finala si se va sparge curand buba politica de acolo. Oras in faliment, Valcea pe butuci, salarii neplatite, deci rate la banca neplatite, ciori, fiare contorsionate si – Doamne pazeste – un peisaj selenar in viitor. Industria siderurgica s-a dus pe pustii, industria de ingrasaminte chimice se duce si ea, vine la rand Oltchimul.

Episodul 1: Pic si Poc (Remus Vulpescu si Dan Diaconescu) la privatizarea Oltchim

Am povestit lucrurile in detaliu aici si ele sunt de notorietate. Pentru a relua pe scurt, pentru ca acordul cu FMI-ul obliga la o privatizare si Guvernul nu si-o dorea sau nu a fost in stare sa o faca, a izbucnit un circ national. Intr-o noua interpretare a telenovelei Elodia intr-o formula modificata, domnul Remus Vulpescu nu a dansat pe masa dar a acceptat plicul de privatizare de la Dan Diaconescu cu zece minute dupa termenul limita si a inceput, in fata camerelor de luat vederi, un dialog penibil pentru un demnitar al statului roman care a nascut apoi, hai sa fiu politicos – o dezbatere furtunoasa. Rezultatul a fost dezastruos si pentru domnul Vulpescu – zburat rapid-rapid, de rusine, de la carma Oficiului de Privatizare si dosit pe la Hidroelectrica. A fost dezastruos si pentru Romania – care s-a pomenit cu un nou partid populist in Parlament, cu un scor fabulos, cocotat acolo taman pe dezastrul etapa 1 cu privatizarea Oltchim.

Dupa opinia dumneavoastra, ce s-ar putea face cu un individ care primeste un sut bine plasat dupa ce face harcea-parcea cea mai importanta privatizare pe care o are in ograda si aduce la paroxism o tara intreaga? L-ati trimite intr-o fabrica de cuie? Hinghier? Gresit, domnul in cauza este nici mai mult nici mai putin decat director de cabinet al Ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu. Indispensabil. De neinlocuit. Inegalabil. Expert certificat in insolventa. Se ocupa in aceste zile, probabil, de modificarile lunare ale Codul Fiscal, de Proiectul de Lege al Rosiei Montane, de proiectul de reorganizare a Fiscului, toate chestiuni prioritare pentru ministrul pentru care este prim sfatuitor. Se ocupa candva de situatia Oltchimului – care a ajuns intre timp in reorganizare si se alege praful de el, e oale si ulcele– acum se ocupa de finantele Romaniei, buget, taxe, impozite, etc. Sa traiasca!

Episodul 2: Dupa Pic si Poc, ne trebuie si un expert-administrator, domnul Bogdan Stanescu- RAFO

Un pic de istorie- in Evenimentul Zilei din 2005, dl Stanescu apare ca audiat la Parchet in Afacerea Rafo – adus cu arcanul numit mandat de aducere (vezi aici ) Citatul exact:

“Audierile in cazul RAFO au continuat ieri la sediul Parchetului, unde s-a prezentat Gheorghe Musliu. Alaturi de el au fost mai convocati de anchetatori Bogdan Stanescu si Anca Negut, membri ai comisiei de vinzare a activelor RAFO. Anca Negut s-a prezentat la Parchet, fiind audiata pina in cursul serii. In schimb, Bogdan Stanescu nu a dat curs somatiei, astfel incit pe numele sau a fost emis un mandat de aducere pentru data de 18 ianuarie.”

Scandalul Rafo este binecunoscut, insa din echipa furibunda de 200 de procurori napustiti de PNA asupra cazului s-a ales praful. Unul dintre iscusitii aparatori, de pilda, ai omului de afaceri Ovidiu Tender in 2006 – Tender fiind amestecat pana in gat in problema RAFO – se numea Victor Viorel Ponta. (vezi aici)

In 2010, il regasim de data pe dl Stanescu intr-o sursa Romania Libera (vezi aici) ca unul dintre cei 87 de directori intrati in concediu subit de boala atunci cand institutia micsora salariile. Citat din articolul respectiv:

“In prima luna de concediu medical s-a cheltuit intreaga suma de 177.000 RON destinata indemnizatiilor pe intregul an 2010, sustine Aurelian Popa, presedintele AVAS. “Am ramas fara bani si ni s-a blocat si bugetul de asigurari sociale. Pe deasupra, avem probleme, pentru ca 12 directori ai agentiei au intrat in concediu medical”, spune presedintele institutiei. El a dat ca exemplu Directia juridica, unde trei din cei patru directori au intrat in concediu medical dupa data de 15 februarie. “Nu am putut sa-mi desfasor sedintele de colegiu director in care se fac studiile de legalitate”, mai spune presedintele AVAS. Romania libera a stat de vorba cu cativa dintre directorii care au plecat in concediu medical. Bogdan Stanescu, directorul general al Directiei juridice, ne-a spus ca nu s-a imbolnavit pentru a-si conserva salariul brut de 220 milioane lei.

“Istoricul meu medical justifica concediul medical”, ne-a declarat Stanescu. El a contestat in instanta micsorarea salariului brut de la 220 milioane la circa 50 milioane lei. “ . Dupa truda cu AVAS, in mai-iunie 2010 dl Stanescu isi gaseste loc de munca la Societatea “Gorghiu, Pop si Asociatii”. Gorghiu vine de la Alina Gorghiu – PNL. Argeseanca. Focoasa.

Dupa opinia dvs, unde ar putea ajunge un jurist murat de cultura institutionala a FPS/AVAS-ului, cu niscaiva legaturi cu dosarul RAFO si, dupa propria declaratie pentru Romania Libera, cu un istoric medical? Spre deosebire de atatia romani fara noroc in viata care nu au un loc de munca si in mod cert spre deosebire de cei peste 800 de disponibilizati de la Oltchim, in anul de gratie 2013 dl Stanescu este numit chiar administrator special al combinatului Oltchim. (confirmarea povestii si detalii suplimentare aici )

Dar stati,nu e tot. Domnul Stanescu are simultan doua slujbe, cu tot cu istoricul medical al domniei sale pomenit mai sus, pentru ca il regasim inca din 2010 si in continuare pana acum angajat nu doar la Oltchim, ci si de Mugur Isarescu in corpul consilierilor cu rangul cel mai inalt din Banca Nationala. In cercul unor apropiati, Bogdan Olteanu viceguvernator BNR spune ca “nu are nicio treaba” cu cel care ii este nominal consilier, sugerand chiar ca i-ar fi fost “bagat pe gat”. Si totusi, cumva, prin cai doar de el stiute, domnul Stanescu si-a schimbat cu folos ocupatia – de la privatizari “de succes” si cu litigii AVAS, gen Rafo sau administrarea unor companii gen Fortus la elaborarea legislatiei bancare in paralel cu gestionarea Oltchim. Sa i se traga oare norocul de la stagiul scurt la Gorghiu, Pop si Asociatii? Sau, oare, are legatura cu avertismentul direct pe care l-am primit prin 2006 de la un functionar harsit cu razboaiele interne “Domnu’ Orasanu, aveti grija nu va luati de asta ca are multe stele”. Nu am inteles aluzia – vad cel mult o stea, o stea in frunte.

O fi studiat cineva prin Ministerul Economiei sau prin Banca Nationala definitia conflictului de interese? De pilda, interesul companiei Oltchim – si pe cale de consecinta al administratorului special – ar trebui sa fie pentru credite lesnicioase, amanate, re-esalonate si pentru un tratament bland din partea bancilor. Interesul Bancii Nationale, pe de alta parte, este pentru stabilitatea sistemului si pentru credite acordate cu norme de prudentialitate ridicata, lucru care inseamna curatarea din bilantul bancilor a creditelor cu probleme gen Oltchim sau Hidroelectrica. Domnul Stanescu, avand aceste doua joburi ce face atunci cand, de pilda, cum se intampla acum, CEC-ul nu mai extinde linia de finantare catre Oltchim? Suna la CEC cu legitimatia de Oltchim si ii roaga sa mai faca o pasuire, o amanare? Sau suna cu legitimatia de la BNR in care explica normele de prudentialitate si cum ar trebui ca bancile sa fie vigilente si necrutatoare cu rau platnici de genul combinatului care se prabuseste? Se cearta cu el insusi? Sustine cand una, cand cealalta? Cred ca acest caz seamana intrucatva cu celebrul caz al doamnei Puwak, pentru unii fost ministru al Integrarii Europene cu sot condamnat pentru deturnare de fonduri Europe, pentru altii util consilier pe probleme bancare. (Detalii aici)

Episodul 3 – Cruce pe sicriul unui cadavru sfasaiat de jivine

Atunci cand vajnicii guvernanti urlau cat ii tineau bojocii ca vor relansa Oltchim, ca au o gandire, ca au o strategie, ca se gandesc la integrarea pirolizei de la Arpechim, ca totul se va rezolva, eram un glas singur care spuneam ca, cel mai probabil, firma se indreapta spre faliment. Spuneam inca din Sept. 2012 urmatoarele lucruri:

“Care ar fi singura solutie acum, daca poate fi facuta foarte rapid? Am cautat destul de mult si am o singura varianta posibila Executarea silita a activelor combinatului si scoaterea lor in bloc, la licitatie, fara datorii. Daca se retrage procedura de administrare speciala, se poate face acest lucru foarte rapid, discutandu-se in acelasi timp cu creditorii bancari. Exista o legislatie speciala in care creantele AVAS si ale Fiscului se pot uni si se poate face o executare pentru intreaga suma, statul folosindu-se de creanta pe care o are. Daca se intarzie, dupa acceptarea unei eventuale cereri de intrarea in insolventa, va fi prea tarziu si nu se va mai putea face nimic – Oltchimul va intra pe mana lichidatorilor. Nu ne va incalzi cu ceva ca dl Ponta va cere cu voce tare urmarirea penala a lui Dan Diaconescu pentru farsa participarii la licitatie. Nu mai este timp nici macar pentru executarea silita limitata, a fabricilor adiacente gen Raureni, Suinprod sau ceilalti pui ai Oltchimului care graviteaza si ei pe langa fosta companie.”

Mai spuneam in Septembrie anul trecut si ca “Cat despre Oltchim compania – adio Arpechim, bun venit administrare speciala si, probabil, drumul ocolit spre cimitirul care in lumea corporatista se numeste Legea 85.” Azi, asistam la agonia finala a companiei si, in curand, ma tem, la implinirea acestei funeste profetii. Datorii de 790 de milioane de euro adunate dintr-o activitate capusata (de exemplu exporturile Oltchim nu se faceau direct de companie, ci printr-o companie speciala de comert), oameni disperati, un oras Valcea in care un prieten de familie medic imi spune ca oamenii, lipsiti de posibilitati material, dau din ce in ce mai rar pe la el, amanand chiar lucruri care le vor periclita sanatate mai tarziu. Probleme de somaj, administratie publica, credite, problema sociala, problema politica, probleme si probleme care se vor sparge in capul judecatorului sindic si al altor domni nepretuiti.

Oltchimul a ajuns un hoit sfasaiat ani de-a randul de jivine agresive. Ca intotdeauna in urma unui scandal rasunator se va lasa cu un dosar penal gros de tot, ramane de vazut daca, spre deosebire de RAFO, de pilda, chiar vor ajunge niste oameni acolo unde poate le este locul. Adica la ce va ganditi? Nu la mititica… Demnitari, senatori, deputati, poate chiar se va naste un premier din cenusa combinatului. Altfel spus, vorba lui Cristian Tudor Popescu, jivinele nu se gasesc in Romania doar pe strada.

Concluzii

Fara un lant valoric care sa include piroliza de la Arpechim Oltchimul va deveni in scurt timp o amintire. Oprirea combinatului pentru mai mult de cateva luni inseamna intrerupera relatiilor comerciale, pierderea clientilor si grabirea sfarsitului. Pe de alta parte, toate resursele trebuie puse pe masa. De ce, de pilda,energia electrica a costat 62 de euro pentru aceeasi unitate, in timp ce “baietii destepti” din energie luau preferential de la Hidroelectrica aceeasi cantitate cu un pret redus la mai putin de jumatate? Vanzarea rapida, la licitatie transparenta cu strigare a fabricilor din jurul platformei chimice ar putea fi o solutie imediata. De asemenea, o vanzare in bloc a anumitor module industriale ar putea fi salvatoare. Investigarea hotiilor care depasesc 700 de milioane de euro e oarecum utila, dar se refera la istorie. Punerea unor intrebari potrivite referitor la posibilitatea continuarii cu actualii administrator ai companiei este necesara. Reconvertirea profesionala trebuie inceputa, pentru ca momentan ANJOFM se pare ca a dormit in pantofi, iar raspunsul la intrebarea “ cine ne mai da noua la 51 de ani slujbe in chimie?” ar putea fi unul foarte du in realitate: nimeni. Daca la nivelul central de decizie dezinteresul pt. Oltchim va continua sa fie la fel ca cel aratat pana acum fata de daramarea industriei siderurgice, atunci vom avea inca o industrie, cea chimica, ingropata de vie sub huruitul de vorbe, sub puhoiul de promisiuni roz-bombon si sub noianul de ganduri bune pe care politicienii le-au scos la inaintare la vremea alegerilor.

Musafir

#6134 Rușii de la VTB Capital, interesați de Oltchim

2013-09-12 07:42

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Rusii+de+la+VTB+Capital+interesati+de+Oltchim
După o întâlnire cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, reprezentanții băncii VTB Capital au anunțat că vor să investească în România, mai exact în Combinatul Oltchim. Potrivit ministrului Economiei, în ultima decadă a lunii septembrie, administratorii judiciari vor definitiva construirea vehicului special SPV, „acel Oltchim fără datorii”, iar această construcție financiară și funcțională va fi prezentată Adunării Creditorilor, împreună cu raportul de evaluare a activelor Oltchim. Varujan Vosganian a menționat că Oltchim are de făcut urgent o serie de îmbunătățiri, fiind necesare 10 - 15 milioane de euro.

„Reprezentanţii VTB Capital au prezentat ministrului Vosganian şi administratorului judiciar profilul instituţiei financiare şi au precizat că vor să investească în România, după ce au făcut investiţii masive, potrivit propriilor declaraţii, în Rusia, Europa, Asia, Africa şi SUA”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„De situaţia Oltchim s-au arătat interesaţi, în ultima perioadă, mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu. Astfel, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat, la rândul lor, că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Totodată, un alt investitor interesat de Oltchim este producătorul de crom Yildirim din Turcia”, precizează Ministerul Economiei.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvență din ianuarie 2013 și trebuia privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul functionează la doar un sfert din capacitate.

Salariile mari şi contractele păguboase încheiate de fosta conducere a Oltchim sunt principalele cauze pentru care combinatul din Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă. Sunt concluziile unui raport al administratorilor judiciari, document prezentat acum câteva luni de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Musafir

#6135 „Privatizarea Oltchim trebuie făcută cât încă mai funcţionează”

2013-09-12 07:42

Mihaita

#6136 Re: TE ZBATI DEGEABA

2013-09-12 07:46

#6131: IPSE - TE ZBATI DEGEABA

Adica - pe scurt raman tradatorii, mincinosii si hotii vostrii: Cernev - vuvuzeaua PCC, Ghioca (zis si Ranghio) si Eugen Patru (zis si Alain Delon Prost, etc.) - vuvuzelele lui Cernev, Piperea - aparatorul tiganilor din Strehaia care au procese cu combinatul, familia Spiru - asa zisi "specialisti in comert si finante"dar de fapt specialisti in nimic, etc. (pt. ca mai sunt si altii).

Musafir

#6137 Ruşii de la VTB Capital, interesaţi de Oltchim BURSA 12.09.2013

2013-09-12 07:46

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=216441

Banca rusească de investiţii VTB Capital s-a arătat interesată de participarea la procedura de reorganizare judiciară a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, arată un comunicat de presă.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţi ai băncii, Costis Spyropoulos, Director Multi-Product Orginiation & Distribution - CEEMEA Global Markets şi Miha Kosak, Executive Director Central & Eastern Europe Investment Banking.
Oficialii VTB Capital i-au prezentat lui Vosganian şi administratorului judiciar profilul instituţiei financiare şi au precizat că vor să investească în ţara noastră, după ce au făcut investiţii masive în Rusia, Europa, Asia, Africa şi SUA.
Aceştia nu sunt singurii investitori care se arată interesaţi, în ultima perioadă, de combinatul Oltchim. Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat, la rândul lor, că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic.

Musafir

#6138 Re: S-a modificat OUG 36 / 2013 prin OG 29 / 2013

2013-09-12 08:15

Musafir

#6139 Piperea & co. vor să vândă Ramplastul

2013-09-12 09:25

http://www.voceavalcii.ro/2013/09/12/piperea-co-vor-sa-vanda-ramplastul/

Administratorii judiciari de la Oltchim, Piperea şi Bălan, vor să vândă Ramplastul, producătorul de profile PVC deţinut de societatea vâlceană, în acest sens fiind găsit şi un cumpărător interesat. Este vorba despre o firmă din Galaţi, Dynamic Selling Group, care a fost ani de zile partenerul SC Oltchim SA. Compania Dynamic Selling Group este distribuitor autorizat al producătorului de profile PVC Ramplast pentru aproximativ 75% din judeţele tarii.

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro

Administratorii judiciari intenţionează să convoace Comitetul Creditorilor combinatului Oltchim pentru a aproba vânzarea Ramplast. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, susţine: „Avem un cumpărător pentru Ramplast şi avem şi o ofertă de preţ. Cumpărătorul este o societate din România care are piaţă de desfacere în Ucraina şi Moldova. Creditorii trebuie să aprobe tranzacţia. Banii vor fi folosiţi pentru procesul de producţie al combinatului, în condiţiile în care CEC Bank ne-a anunţat că nu va acorda un nou împrumut pentru Oltchim. Astfel, din sectorul bancar, ne rămâne finanţarea de la Piraeus Bank şi de la Banca Transilvania. Dosarele de creditare au fost finalizate şi aşteptăm acordul final al celor două bănci”.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, susţine că deocamdată administratorul special Stănescu s-a opus vânzării Ramplast: „Încă nu a fost vândut Ramplastul, însă în 3 – 4 septembrie, Piperea i-a solicitat administratorului special Bogdan Stănescu să-i dea toată documentaţia pentru vânzarea Ramplast. Din fericire, Bogdan Stănescu a refuzat să facă acest lucru, motivând că refuză să fie părtaş la vânzarea Oltchimului pe bucăţi şi, implicit, la distrugerea combinatului. Numai că, acum, Piperea şi Vosganian pregătesc o întrunire a Adunării Generale a Creditorilor, iar acolo le vor cere creditorilor să îşi dea votul pentru vânzarea Ramplast. Eu sper ca aceşti creditori să nu fie de acord, pentru că asta ar însemna distrugerea combinatului”.

Consiliul Judeţean, acţionar majoritar la Oltchim 2?

Raportul de evaluare asupra activelor Oltchim va fi gata în cel mai scurt timp. Acest raport, important în procesul de privatizare a combinatului, va fi supus aprobării Comitetului Creditorilor, iar apoi va fi constituit Oltchim 2 (o societate tip special purpose vehicle). Constituirea Oltchim 2 este estimată pentru perioada 20 – 30 septembrie de Gheorghe Piperea. Cel mai probabil, finalul lunii septembrie va fi şi termenul limită de depunere a ofertelor investitorilor interesaţi de Oltchim.

Interesaţi de crearea noului Oltchim sunt şi Consiliul Judeţean şi CET Govora, care în acest moment, este consumator captiv pentru că distribuie abur către combinat. „Putem deveni acţionari la noul Oltchim care se creează. În aceste condiţii, societatea nou înfiinţată va fi liberă de datorii şi sperăm noi să şi producă, iar noi ne vom putea mai uşor recupera sumele de bani. Este vorba de o datorie de 167 milioane lei, putând astfel să devenim chiar acţionari majoritari. Vom intra într-o societate care are producţie şi capacitate de restituire a datoriei” – a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Iar se dedublează Ponta

În altă ordine de idei, ipocrizia guvernului Ponta în ceea ce priveşte situaţia de la Oltchim nu mai are margini. Chiar zilele acestea, premierul Ponta a anunţat că va şterge datoriile de la Poșta Română, convertindu-le în acţiuni. La Oltchim nu s-a putut, deşi am aşteptat trei ani de zile pentru aprobarea Comisiei Europene. Din nou, în Victor Ponta se zbat două „personalităţi”: prima, cea care este de acord cu ştergerea datoriilor de la CFR Marfă şi Poşta Română şi cea de-a doua, care s-a declarat împotriva convertirii datoriilor de la Oltchim în acţiuni. Invectivele pe care le merită acest maimuţoi care a ajuns să ne conducă destinele, l-am numit aici pe Victor Ponta, sunt de prisos. Tine minte, Ponta! La un moment dat, tot vei plăti că ne-ai vândut! Ne-ai vândut PCC-ului şi ne minţi în faţă fără pic de jenă!

Musafir

#6140 Mihai Diculoiu anunţă luptă politică dură între Ponta şi Vosganian

2013-09-12 09:32

http://www.voceavalcii.ro/2013/09/12/mihai-diculoiu-anunta-lupta-politica-dura-intre-ponta-si-vosganian/

DECIZII. Piperea şi Vosganian se pregătesc să ofere Oltchim pe tavă PCC-ului, în timp ce premierul Ponta îşi doreşte ca societatea vâlceană să fie preluată de compania Socar, cea care doreşte funcţionarea combinatului în sistem integrat cu Rafinăria de la Piteşti. Bătălia este pur politică şi împarte USL în două tabere.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, susţine că pentru privatizarea Oltchim se bat două tabere în USL. Pe de o parte este administratorul judiciar Gheorghe Piperea şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, iar pe de altă parte se află premierul Victor Ponta şi consilierul său Ionel Blănculescu. Lupta, pare-se, este dură, iar interesele economice sunt imense. Din câte se pare, Piperea şi Vosganian pregătesc o privatizare în care Oltchim să fie dat pe tavă PCC-ului, prin intermediul unui consorţiu din Israel – Fortissimo Capital. În schimb, Ponta şi Blăculescu îşi doresc ca societatea vâlceană să fie preluată de compania Socar, cea care îşi doreşte ca Oltchim să continue funcţionarea integrată cu Rafinăria de la Piteşti. „Lucrurile s-au cam tranşat, iar acum se văd clar intenţiile fiecărei părţi. Lupta din USL pentru Oltchim este mare şi s-au împărţit în două tabere. Îmi este foarte clar acum că Vosganian şi Piperea nu vor decât să îngroape Oltchim, să dea combinatul PCC-ului, care nu va mai păstra decât trei secţii, ceea ce-i interesează pe ei. Pe de altă parte, din câte ştiu, premierul Ponta şi domnul Blănculescu vor o privatizare sigură, adică Oltchim să fie preluat de Socar. Mi-aş dori ca această luptă politică să fie câştigată de PSD, pentru că altfel Oltchim va pieri. Piperea pregăteşte vânzarea combinatului bucată cu bucată. Asta este strategia lui şi direcţia în care merge. Repet, vreau din tot sufletul ca, în această bătălie politică, câştigător să fie premierul Ponta” – ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.
Aurel

#6141 Re: Re: TE ZBATI DEGEABA

2013-09-12 09:32

#6136: Mihaita - Re: TE ZBATI DEGEABA

Cine este eugen patru asta, ca tot pomeniti de el? E tipul ala cu ochelari, de la design ro, de umbla cu cernev? De ala vorbiti? N-am rasfoit petitia de la inceput, care e rolul baiatului asta?

musafir

2013-09-12 10:52

tare Diculoiu, arbitreaza conflictele in USL
operatorul

#6143 Re: Re: TREZITIVA!!!!!!!!

2013-09-12 10:57

#6126: Oarecine - Re: TREZITIVA!!!!!!!!

CORECT

Sindicatele care  reprezentau interesele salariatilor atunci, Liber + Unirea, au pus botul si si-au vazut propriul interes. Ba mai mult au avut cunostinta de propunerea in CA in septembrie 2012 de a disponibiliza 3200 de salariati si au tacut si tac in continuare.

Tradatoru, hotu si mincinosu

#6144 Re: Re: TE ZBATI DEGEABA - pentru Nic

2013-09-12 11:16

#6136: Mihaita - Re: TE ZBATI DEGEABA

Mihaita, la nivelul tau de sef ar trebui sa stii ca vostri se scrie cu un singur i.

DOTTORE

#6145 Re: Acum un an: ori la bal ori la spital!

2013-09-12 11:22

#6092: DOTTORE - Acum un an: ori la bal ori la spital! Eu nu spun vorbe si nu scriu din amintiri - totul este scris si consemnat de presa vremii (ziare, televiziuni, etc.) - ex. :

http://www.realitatea.net/protest-drastic-la-oltchim-angajatii-au-intrat-in-greva-foamei_1007243_video.html#view

Acum un an, in data de 12.09.2012, o mana de oameni, o mana de profitori, au schimbat viata noastra provocand haos, punandu-se in slujba PCC prin Cornelius Cernev (asa cum se scrie in presa - http://www.voceavalcii.ro/2013/03/07/cernev-vuvuzeaua-pcc/ ). Iata cum a inceput jihadul in OLTCHIM pentru promovarea intereselor unui grup restrans de oameni:

http://vcache.realitatea.net/11/2012-09/ddbd4aecc5bd085bf2a80c093064a7c4_large.j...

"PROTEST DRASTIC la Oltchim. Angajaţii au intrat în greva foamei

PROTEST OLTCHIM Situaţia de la Oltchim Râmnicu Vâlcea se agravează. Peste trei sute de oameni s-au strâns şi azi în faţa combinatului, iar şapte dintre ei au recurs la o metodă drastică de protest: greva foamei. După ce nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni de zile, (nota comentatorului - acum avem mai bine de 3 luni de zile) oamenii cer acum demisia liderului de sindicat, pe care îl acuză că nu le reprezintă corect interesele."

Ce declarau proaspetii emanati ai "marii revolutii din septembrie 2012" deveniti peste noapte "vedetele de mucava" ale televiziunilor (vedeti si auziti cu un simplu click le linkul de mai sus) prin gura soferului sudor de garduri - devenit ulterior "marele pistolar Ranghio" ( #5715 )  :

"Daca ai intrat pe drumul asta ai doua obiective ... doua drumuri: ori reusim ceea ce dorim - plecarea lui Diculoiu si reglarile care sunt aicea ori la spital."

Un drum s-a inchis ... mai aveti unul ... LA SPITAL, la Balaceanca!

Axioma

#6146 Vocea Valcii - 70%

2013-09-12 11:37

Pai, daca a scris vocea valcii, e demn de luat in seama, e axiomatic putem spune, asa cum am mai precizat!
S. MAX

#6147 Varujan Vosganian continua campania "NICI O ZI FARA OLTCHIM", vanzand castraveti la gradinari!

2013-09-12 11:59

Din ciclul "Varujan Vosganian continua campania "NICI O ZI FARA OLTCHIM", vanzand castraveti la gradinari" - Oltchim ... poate chiar de anul viitor!

http://www.minind.ro/presa_2013/septembr/Comunicat_ministru_Vosganian_seminar_Bursa_Piata_de_capital_12092013.pdf

"Ministerul Economiei
Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

COMUNICAT DE PRESĂ
(preluare partiala)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat astăzi, la masa rotundă organizată de trustul de presă Bursa pe tema „Strategia de relansare a pieţei de capital”, că, din a doua jumătate a anului 2013, România intră într-o fază pozitivă de ciclu economic.
-----------------------------------------------------------------------------------
Acesta a precizat că Ministerul Economiei încearcă să aducă la bursă cât mai multe dintre companiile de stat. Vosganian a declarat că există, în momentul actual, companii << care se însănătoşesc şi care pot intra pe bursă >>. << E iminentă salvarea Aversei, care a fost multă vreme privită ca un viitor mall şi pradă a speculatorilor imobiliari. Sunt convins că Oltchim, poate chiar de anul viitor, ar putea să fie un important jucător pe bursă. Poate şi Cuprumin, poate şi alte companii care au resurse extraodinare şi care se pot relansa >>, a mai spus ministrul."
-----------------------------------------------------------------------------------

Biroul de presă
al Ministerului Economiei

Musafir

#6148 Re: Re: Re: TREZITIVA!!!!!!!!

2013-09-12 12:10

#6143: operatorul - Re: Re: TREZITIVA!!!!!!!!

au tacut ce vroiai sa faca? daca noi nu am facut, ce au facut baietii tambalagiului,

MARIUS

#6149 mm

2013-09-12 15:24

mai,rahatilor,ar trebui sa va treziti..voi nu vedeti ca se impute treaba cu oltchim?tot mai rau.ati ramas numai ciurucuri in combinat.unii veniti de la paine ,altii de la fiinca ,de la 11 iunie,de la cimitire... ADEVARATII CHIMISTI , CARE STIAU CEVA CHIMIE AU PLECAT.voi ce aveti de gand?dada nu era cernev si cei de la sind victoria ,erati de mult plecati si oltchimul TAIAT. asa ca ciocul mic si la treaba(greva generala)sau nu aveti curaj?au plecat cei care au avut curajul de a face iesiri in fata pavilionului?
eu cred ca da.bafta pt pornire si sa ne ajute DUMNEZEU.

Musafir

#6150 corect.........

2013-09-12 16:09

Sa arunce cu piatra cine nu are pacat,toti si-au batut joc nu-i nici unul mai breaz ,din 2008 a inceput delinul ,dar s-au facut averii colosale pe spatele oltchim fratilor si nimeni nu a zis nimc ,nimeni adica sindicatul liber care era defapt obligatoriu nu liber,ia spuneti-mi cati dintre noi oamenii munci aveam curaj sa ridicam ochi din pamant cand venea maharu general in combnat? Pai si atunci de de ne miram ca am ajuns aici,acum avem libe la exprimare dar ruptura s-a produs,orice. am spune nu avem decat sa asteptam verdictul final care am inteles ca v-a fi undeva la inceputul lunii octombrie.Daca rusnacii astia ne cumpara si ne gatanteaza locurile de munca macar 5 ani mai este o mica speranta daca nu o sa traim ca Moromete.Doamne ajuta si numai bine