Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-08-07 19:00

ANTITEPARI

#5277 Re: NU INTELEG NIMIC !

2013-08-07 19:56

#5269: OMV - NU INTELEG NIMIC !

Nu intelegi pentru ca nu vrei sa intelegi sau poate pentru ca esti din alt film!

Ce, acum merge productia la capacitate si noi nu stim?
Ce, acum noi nu suntem in somaj tehnic si noi nu stim?
Ce, acum se fac lucrari ca la carte si noi nu stim?
Ce, acum se dau prime iar noi nu stim?
Ce, acum se plateste salariul 100% si noi nu stim (vezi cat rezulta salariul in somaj tehnic si in saptamana de lucru redusa)?
Ce, acum sunt telefoane de serviciu pentru toti muritorii si noi nu stim? Tu ai telefon de serviciu sau ai iPhone?
Ce, acum sunt masini de servicii pentru toti muritorii si noi nu stim? Tu ai masina de serviciu la scara?
Ce, nu existau programe informatice? Existau programe informatice atunci dar se pare ca nu mai exista acum sau rapoartele se masluiesc mai ceva ca pe vremea comunistilor.
Cati oameni se intoxicau si mureau? Ce s-a intamplat cu incendiul de la polieteri din 05.08.2013? De ce se sinucid oamenii care lucreaza in Oltchim?
Ce, acum nu se mai fura? Mai cerceteza fenomenul si intreaba-i pe "lupii pusi paznici la oi".
S.a.m.d. ... pentru ca oricum nu vrei sa intelegi ci doar vrei sa canti ode "iubitilor conducatori ai Oltchim" incepand cu Piperea, Stanescu, Talpasanu, familia Spiru si terminand cu familia Cernev!

Musafir

2013-08-07 22:49

Sunt unul dintre disponibilizatii de la Olchim care am conterstat in instanta disponibilizarea cu numai 12 salarii compensatorii,adica 34000 lei si eu am 30 ani vechime in munca trebuia sa-mi acorde 18 salarii compensatorii,adica 51000 lei.Mi-au acordat numai pe anii lucrati la Olchim,adica 12 ani si 3 luni.Ei considera faptul ca pe ceilalti 17 ani si 9 luni i-am lucrat in Patagonia nu in Romania si am platit taxe si impozite acolo.Mai aduc la cunostiinta faptul ca m-am imbolnavit foarte grav lucrand la Olchim in hala de polimerizare la sectia PVC,instalatia PVC1.M-am imbolnavit cu sistemul nervos,am mari probleme de echilibru,de vedere,am vederea scazuta foarte rau,nu mai pot sa ma reangajez si la pensie ies dupa data de 27 octombrie 2016,cand implinesc 56 ani.De la data de 14 iunie 2015 pana la data de 27 octombrie 2016,aproximativ 16 luni si jumatate ,deci un an si 5 luni nu mai primesc nici un leu.Eu trebuia sa fiu la pensie la 51 ani,daca nu schimbau codul muncii la data de 1 aprilie 2001 si nu mareau varsta de pensionare.Ce mai e de spus,tot psd-ul cu nastase in anul 2001 au schimbat codul muncii sa nu ies la pensie si tot psd-ul cu pointa si piperea in anul 2013 m-au concediat si chear daca primesc bani 2 ani,un an si 5 luni nu mai primesc nimic,vor sa mor de foame sa nu mai apuc sa ies la pensie,sa scape de mine.Trebuiau sa-mi acorde cele 18 salarii compensatorii si ca o compensatie morala pentru ca m-am imbolnavit si mi-am distrus sanatatea lucrand la Olchim,nu credeti d-lor ponta si piperea.Nu v-ar mai murii nimeni innainte sa nu va mai bateti joc de Romani.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-08 07:42

b1tv

2013-08-08 08:55

5279si5269 vai de capu vostru, veniti cu acte nu cu vorbe acuzati ca incompetenti care sant acum la conducerea tari, nu vedeti cat de penibili santeti ce privatizari de "succes" au facut ai vostri ba nesimtitilor mai avem un pic si ne ducem la vale asta numiti voi progres.

Musafir

2013-08-08 09:10

http://www.voceavalcii.ro/2013/08/08/sindicatele-ameninta-decidentii-de-la-oltchim/ “Ponta evită să vină la Vâlcea pentru ca aici conduce treaba Oltchimului Chiţoiu”

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-08 10:44

2013-08-08 11:28

S. MAX

#5284 Bogdan Hossu avertizează că inconştiența guvernanţilor ne pune în pericol:

2013-08-08 11:50

"O explozie la Oltchim poate avea un efect dramatic

SE STINGE LUMINA LA OLTCHIM?

Combinatul vâlcean este aproape să primească lovitura de graţie – sistarea alimentării cu energie electrică. În acest caz, situaţia Oltchim este ca şi pecetluită pentru că nu mai poate face nimic fără curent electric. De altfel, problema energiei este destul de ambiguă, în condiţiile în care CET Govora susţine că nu mai dă nimic fără bani, iar ministrul Economiei dă asigurări că sunt fonduri pentru curent, chiar dacă se mai înregistrează datorii către furnizorul CET Govora.

Furnizarea energiei electrice către combinatul Oltchim s-a desfăşurat în perioada martie – iulie 2013, în baza unei decizii a Consiliului Județean Vâlcea, acționarul majoritar al CET Govora. Cum perioada a expirat, s-au reluat discuțiile cu noii diriguitori de la Oltchim, respectiv administratorii judiciari. Marți, 6 august a.c., toți factorii de decizie s-au întâlnit şi s-a căzut de acord să se achite datoria existentă către CET (datorie în jurul a 32 miliarde lei vechi) şi să se continue cu furnizarea a energiei electrice. << Oltchim poate primi curent electric de la CET Govora dacă dovedeşte ulterior că dispune de suma necesară achitării facturilor >>, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. El a precizat că la întâlnire a participat şi un reprezentant al Ministerului Economiei, căruia i-a spus că ar fi bine să găsească alt furnizor pentru Oltchim. << Până atunci, ne facem datoria. Am o datorie morală față de oamenii de la Oltchim, atâția câți au mai rămas >> – a mai precizat Ion Cîlea."

Articol scris de Magda Popescu, preluat din "VOCEA VALCII":  http://www.voceavalcii.ro/2013/08/08/o-explozie-la-oltchim-poate-avea-un-efect-dramatic/

Scârbitul de USL

#5285 Oltchim la final ?

2013-08-08 13:00

Ce s-a ales din promisiunile primului ministru că va redresa combinatul ? atunci când a schimbat managerul . a promis că ne vom redresa. că s-a terminat cu furturile din combinat. că va pune fabrica pe picioare..
-încet salariaţii vor ajunge s-al regrete pe roibu. care cât de cât mai producea ceva. şi făcea rost de bani pentru salarii. ăştia nu sunt în stare nici să-l egaleze. darmite să-l întreacă. cu tot sprijinul politic primit.

Musafir

#5286 Re: Oltchim la final ?

2013-08-08 13:20

#5285: Scârbitul de USL - Oltchim la final ?

Ai dreptate in tot ce zici. Jigodiile astea sunt platite sa duca Oltchimul la faliment impreuna cu jigodiile de la putere. Cat il priveste pe Roibu, da, o sa ajungem sa-l regretam. Eu unul deja il regret. Macar se gandea si la noi, instalatiile mergeau cat de cat si ne mai dadea salariile. Jigodiile astea ce ne dau ? Ne dau minciuni si promisiuni fara acoperire. "Sa stam linistiti ca totul va fi bine" zic ei ... unde dracului bine ? Bine pentru ei, aia da.

IESITI AFARA NU MAI STATI IN SECTII PANA NU E PREA TARZIU !!!!

SALVATI OLTCHIM

#5287 Bravo lor! Angajatii sectiei Ramplast au oprit activitatea pentru neplata salariilor!

2013-08-08 15:45

http://www.finantistii.ro/companii/greva-la-oltchim-angajatii-sectiei-ramplast-au-oprit-activitatea-pentru-neplata-salariilor-80158

Greva la Oltchim. Angajatii sectiei Ramplast au oprit activitatea pentru neplata salariilor
8 August 2013 17:23 Isabela Nicolescu

Pentru ca nu si-au mai primit salariile de doua luni, angajatii sectiei Ramplast de la Oltchim au sistat joi activitatea.
Cei 140 de protestatari au refuzat sa munceasca si au solicitat o discutie cu conducerea combinatului despre restantele salariale.
Oamenii sunt nemultumiti ca "sectia respectiva, desi functioneaza, are comenzi, nu a fost luata in considerare de catre administratorul judiciar".
Ei au sustinut ca detin informatii ca sectia respectiva ar fi "chiar propusa pentru a fi vanduta de catre administratorul judiciar in contul datoriilor combinatului". Sectia Ramplast produce PVC pentru geamurile termopan.
......................................................................................................................................................................................

Bravo lor!

AUTORUL PETITIEI

#5288 Preluare comentariu nr. 5 la "anuntul cu nr. 9" al petitiei

2013-08-08 15:55

#5 2013-08-08 15:34

Nu inteleg ce credeti ca realizati cu aceasta petitie ?
Niciodata problema pentru care s-a initiat o petitie nu s-a rezolvat pe aceasta cale. Singura solutie este protestul agresiv al lucratorilor de la Oltchim, dar si a unui numar cat mai mare din intreg judetul, cunoscandu-se importanta combinatului in judet. Cu vorba buna nu mai merge si nici cu scrisori, rugaminti si proteste palide si de scurta durata. Vinovatul principal nu e Chitoiu, este Ponta pentru ca in calitatea lui de prim ministru trebuie sa se informeze ca sa stie si daca stie, atunci sa ia masuri. El nu e pus acolo pentru a asculta de unul sau altul el trebuie sa verifice ce spune ministru, si sa confrunte spusele acestuia si cu cealalta parte, respectiv sindicatele. Cand a castigat Dan Diaconescu licitatia, va durut undeva ca Ponta si acelasi Chitoiu a anulat contractul inainte de termenul legal. Toata ziua am auzit acelasi lucru "Diaconescu face circ, nu are banii", "arata banii", etc. Ca o paranteza la CFR Marfa, nu-i mai intereseaza daca acesta are banii sau nu-i are. Poate ca DD nu avea banii (desi numai un nebun poate platii garantia cu gandul ca ulterior renunta la contract), dar trebuia sa astepte sa expire termenul legal, asa cum spune legea. N-ati miscat un deget sa cereti sa se respecte termenul legal, si sa va convingeti daca intentiile lui au fost serioase (posibil in spatele lui sa fie Compania ruseasca Tise). Ati avut incredere oarba in Ponta, pentru care l-ati si votat. Pacat de Combinat, pacat de oameni, pacat de tara, dar acum nu puteti face altceva decat sa faceti proteste de amploare foarte AGRESIVE (verbal). Daca veti purta manusi cu guvernantii, rezultatele sunt previzibile. Banii s-au terminat la buget, guvernul e incapabil sa faca macar un program coerent, tara se conduce haotic, am ajuns sa traim numai din imprumuturi care obliga generatiile viitoare, iar viitorul este sumbru. Si in acest timp, dl. prim ministru Ponta face glumite, zambeste tamp si e preocupat de raliuri, meciuri, vizite in afara tarii dar nu in interesul tarii, vacante in locuri exotice cu mogulii. Astept ca lumea sa se trezeasca si sa spuna "Gata, s-a terminat, nu se mai poate, ori noi ori ei". Nu-mi fac iluzii ca o faceti dvs. pentru ca nici sindicalistii n-o duc rau.

Nota autorului petitiei: sunt cu totul de acord cu musafirul care a postat comentariul mai sus mentionat mai putin cu ultima fraza pentru ca autorul petitiei nu este SINDICALIST, nu este membru de partid, nu este subordonat sau in slujba liderilor de sindicat sau a fostei conduceri a OLTCHIM.

Musafir

#5289 LOIULE TU ESTE MAHHHHHHHRe: Re: Oltchim la final ?

2013-08-08 16:01

DICULOIULE TU ESTI MAHHHHHH?

Musafir

#5290 #5289 ROIULE NU SUNT EU MAHHHHHHHRe: Re: Oltchim la final ?

2013-08-08 16:09

CERNEVULE TU ESTI MAHHHHHH?

Musafir

2013-08-08 21:06

SALVATI OLTCHIM.. MUIEEEEEEEEEE PONTA
revolutia

#5292 Re: Re: NU INTELEG NIMIC !

2013-08-08 21:09

#5272: - Re: NU INTELEG NIMIC !

nu intelegi pt ca esti p.... ... pai conducerea trebuie sa il aduca la 80% , nu muncitorii

OLT

#5293 Oltchim Oltchim Oltchim Oltchim ..... !!!!

2013-08-09 08:07

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Reportaj/REPORTAJ+Oltchim+o+avere+risipita REPORTAJ. Oltchim, o avere risipită: instalații noi, pierderi uriașe

Musafir

2013-08-09 09:20

Oameni hai sa asteptam luna septembrie, ca asa a promis marea conducere actuala in frunte cu pacaliciul de Cernev, acolitul lui de sudoro-sofer si sleahta lor de sindicalisti dupa care vedem ori la bal ori la spital, atentie mare.

Musafir

#5295 Re: Se dau banii astazi?

2013-08-09 09:24

Musafir

2013-08-09 09:43

Baiti ,nu mai furati cu masinile care incarca gunoi dupa ora 15.Paza ce faceti nu mai insotiti masinile de gunoi s-au stati de 6.Camerele de luat vederi nu mai functioneaza,de ce nu puneti tomberoanele in dreptul camerelor,treminati cu fuatul,disrugeti oameni,care nu au nici o vina.Mai nou trimiteti ventilele si flansile taiate,rusine sa va fie.Poate citeste si cineva din conducere,si o sa dea dispozitie sa sa incarce gunoiul numai la shimbui 1.

2013-08-09 09:56

2013-08-09 09:57

Cristi

#5299 Explozie la Oltchim.......

2013-08-09 10:43

Referitor la comentariile domnului de la 5284:"O explozie la Oltchim...."
Am citit si eu articolul din ziar.Are mare dreptate dl.Hossu (sau a fost sfatuit bine!,dar cine are urechi sa-l auda????
Istoria se repeta si demonstreaza inca o data ca este ciclica!
In august 2012 Electrica notifica in scris ca in septembrie va itrerupe curentul atat la Oltchim cat si la Arpechim. Instalatiile erau pline cu produse explozibile care fara un minim de control al parametrilor si a aparaturii AMC, datorita lipsei curentului puteau deveni o bomba necontrolata. In urma controalelor facute de ISU si GNM si a unui program aprobat, la Arpechim ca si la Oltchim s-a dispus golirea controlata la facla si inertizarea instalatiilor cu azot (gaz inert), pentru a evita evenimente nedorite ca si cele mentionate de dl.Hossu. Dupa golirea instalatiilor si punerea lor in siguranta au venit in control Vama (Institutie tot a statului ca si Oltchim) si a calculat penalitati pentru produsele accizabile arse la facla (in conformitate cu procesele tehnologice si Regulamentele de Fabricatie), penalitati care actuala conducere vrea sa le impute celor care lucrau in sectii in acea perioada, fara sa stie procesul tehnologic si ce inseamna siguranta in exploatare a instalatiilor (produse similare cu cele care au produs de curand dezastre in Texas si in Rusia).
Acum, dupa cum spuneam istoria se repeta si vreau sa vad cum vor asigura domnii administratori siguranta instalatiilor si a localitatilor fara sa arda in facla sau sa distruga produse daca se va opri curentul????? Au cumva alte solutii pe care noi tehnologii le cunoastem????
Oare nu se gandesc domnii administratori si actuala conducere ca de noi cei din sectii depinde siguranta dumnealor?Unii dintre noi (TESA) au doar 3 salarii luate din sapte luni ale lui 2013 iar altii au sotii/sotiile in somaj pe care nu l-au vazut si nici salariile si banii de disponibilizare luati.Oare cu ce cred dumnealor ca traiesc acesti oameni(atat cei care au ramas cat si cei care au plecat!)? Cum este posibil ca la disponibilizarea unuia dintre soti sa se spuna ca ramane cel cu salariul mai mare (negociat si in grila), dupa disponibilizarea unuia dintre ei, la cel ramas sa i se reduca salariul la valoarea celui care a plecat.Este o incalcare crasa a legislatiei muncii (L53/2011) si a CCM in vigoare. Ce parere aveti domnilor de la sindicate despre aceste ilegalitati?????

Musafir

#5300 saracie

2013-08-09 10:57

bani ba