Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!
Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!
Musafir |
#34851 Re:2015-03-01 14:52CA BINE ZICI,TERMINATI L PE DUMITRU CA E UN COPIL SUGACI SI LINGAU DE FUNDURI[POLITICIENI]SLINOASE,AVEM SI NOI IN OLTCHIM DESTUI LINGAIIIIIIIIIII. |
Musafir |
#34852 Telenovela românească: „Oltchim, dragostea mea”!2015-03-01 16:13Telenovela românească: „Oltchim, dragostea mea”http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=12673 Episodul I
Urcă în maşină, aruncă ţigara pe geam, se gândi în primă fază să o sune pe Lavinia. Dar ce să-i spună? Că e pe listă? Cinci ani apucase să vină aici, şi asta din cauza lui tac-so, nea Florică. El voia să dea la jandarmi, dar nea Florică care fusese prieten bun cu Ăl Mare, l-a adus aici. Şi acum, gata. Îl durea capul, dar era destul de calm. Aflase de două săptămâni, de când se făcuseră listele, că numele lui figura pe acolo. „Salut Bebe. Mergem la o bere în oraş? Hai, mă, dă-o dracu de treabă. Om vedea noi ce om face. Doar nu credeai că o să mori cu combinatul de gât. Şi apoi ne dă compnsatoriile şi vedem ce mişcăm”, strigă Tică, atât de tare că-l şi sperie. „Nu, nu am chef. Să văd ce îi spun Laviniei întâi. Oricum o să-i spun şi ei că s-a terminat. Mă uit la combinat, ultima dată. Cred că se alege praful de el. Ne-a zis nouă când a pelcat dom director, că se duce dracu” „Ce faci, acum plângi după Roibu…Îl vaieţi p-ăsta. Crezi că i-o fi rău? Uite-l şi pe Cernev. S-a scos, acum îi pupă în cur pă noii stăpâni. Hai zi, bă, ne vedem la bere la Tic-Tac, mai pe seară” „Să văd, Tică. Să văd. Hai, noroc. Chiar tu ce ai de gând să faci?” „Nu ştiu, cred că plec în Italia la văru-meu. Cică lucrează la un patron de gaşcă. Interioare. O mie o mie jumate pe lună şi cu contract. Vine acum, săptămâna viitoare. El mi-a spus de la Paşte să vin că nu mai ţine şandramaua asta mult. Hai că vorbim”, spus Tică şi apoi se duse la maşină. Bebe dădu cu spatele şi ieşi din parcare, o luă spre pod, dar se răzgândi şi făcu dreapta spre Căzăneşti. Se uită la combinat, oftă şi apoi călcă pe acceleraţie. „În fine asta e. Ce dracu fac cu rata asta la mobilă. Erau bani, unde naiba oi găsi eu ceva de muncă cu 15 milioane pe lună. Iar asta mai voia şi copii acum”. Îl întrerupse din gânduri, telefonul. Era maică-sa. Nu vru să răspundă în primă fază. Era singura care ştia ce se întâmplă. Telefonul insistă. Se hotărî totuşi să-i răspundă, dar văzu poliţie pe stânga la Copăceni. Apoi formă el. „Ce faci puiule! Ia spune! Că auzi eu că azi să dădură listele, aşa-i?” „Aha. Le şi semnarăm. Gata. Trebuie să-,mi fac lichidarea. De aici de la Vâlcea suntem vreo 600 iar de la Argeş vreo 300 am auzit eu” „Au. Pe dracu, mamă. Şi nu vorbişi şi tu cu Diculoiu sau cu Cernev. Ce dracu, chiar nu se poate face nimic!” „Mamă, nu am chef de d-astea. Asta e, oricum la secţia la care lucram eu nu mai mergea treaba de 4 ani, ce dracu. Era aşa totul de faţadă. Era clar că o să pice odată toată chestia asta!” „Păi şi toată secţia a fost dată afară?” „Nu toată, rămase inginerul şi maistrul ăla gras. I-a mutat în altă parte. În rest tot valea! Oricum nu mă haleam deloc cu ăştia doi. Inginerul ăla era mai prost ca noaptea. Iar maistrul ăla moldovean avea nişte pile” „Bebe, nu e bine, ascultă-mă tu pe mine. Trebuia şi tu să spui ceva. Lasă că-l pun eu pe tac-to să-l sune pe domnu Roibu să vedem dacă se poate face ceva” „Mamă, gata, te rog. Deci fără d-astea. Ce dracu să facă domnu Roibu. Nu mai are pe aici nicio putere şi nici nu am chef de alte. Văd eu ceva. Oi pleca pe afară la muncă, oi suna şi eu pe aici, mă apuc de taxi. Văd. Gata, hai că o să trec mâine pe la voi. Vorbim că vreau să văd dacă e Lavinia acasă”. Închise telefonul şi se opri la semafor. Prin spatele lui trecu o ambulanţă şi o luă spre oraş.. Vru să-şi aprindă o ţigară, se răzgândi, din spate îl claxonă unul grăbit care nu avea loc, se mută pe prima bandă. Formă numărul Laviniei. Şi aşteptă. Nu răspunse, intră mesageria vocală. Pe Lavinia o cunsocuse chiar înainte cu o două zile de a se angaja la Oltchim. Era de fapt prietenă bună cu fosta, cu Camelia. Lavinia îl anunţase de fapt de jocul pervers al Cameliei. „Vezi că are pe cineva. Nu voiam să-ţi spun, că nu se cade, apoi când te-am cunoscut şi am văzut că eşti un tip chiar onest, mi-am zis că e păcat să fii luat de prost”, asta i-a spus atunci pe trotuar, a doua oară când s-au văzut. Prima dată fusese la Camelia acasă. Atunci, a doua oară au rămas la cafea, sus la Mall. Telefonul sună, era Lavinia.
(Va urma) |
Man |
#348532015-03-01 16:45Hai ca avem toti loc pe pamant ,pana la urma toti isi vor primi drepturile ce li se cuvin.In legatura cu Pitestiu ,baietii ati cam somat si nu este drept sa luatii salarii fara munca ,chiar zero munca.Din 2008 paza si salariu ,o fi corect?Nu fiti tristi ca oricum plecatii cu banu jos ,salarii restante plus compensatorii ca doar ati muncit si voi nu?Traiasca Romania |
Musafir |
#34854 Acum, ca acum doi ani de zile!!!2015-03-01 17:35Acum, ca acum doi ani de zile.
PRELUARE "VIATA VALCII"
Joi, 28 Martie 2013 Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea. De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale???? Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile. Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie. |
Musafir |
#34855 Disponibilizaţii de la Oltchim se pregătesc să facă greva foamei în faţa Guvernului2015-03-01 17:49#34854: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! http://www.infopuls.ro/index.php/economic Disponibilizaţii de la Oltchim se pregătesc să facă greva foamei în faţa Guvernului!
Astfel, suma alocată pentru salariile compensatorii va ajunge la 17 milioane de euro, dacă administratorul Gheorghe Piperea şi Guvernul îşi vor respecta promisiunea, deocamdată nu au făcut nimic în acest sens. Disperaţi că în luna aprilie le va expira şomajul, disponibilizaţii primei serii s-au hotărât să facă greva foamei în faţa Guvernului şi a Ministerului Economiei. Angajaţii Oltchim au aflat săptămâna trecută, după depunerea planului de reorganizare al societăţii de către administratorul judiciar, că 1300 dintre ei urmează să fie daţi afară imediat după semnarea lui. Punerea în aplicare a respectivului plan are o hibă, nu poate fi aplicat decât dacă este semnat şi de celălalt partener…de către angajaţi. Şi aşa a început teroarea în Oltchim. O parte dintre sindicalişti încearcă să-i convingă pe angajaţi să semneze pentru că au semnat şi disponibilizaţii, conducerea încearcă să-i ,,convingă” sub ameninţarea concedierilor disciplinare, adică fără respectarea contractului colectiv de muncă, nefuncţional dealtfel. RCS, primul la recuperarea datoriilor… disponibilizaţii, la coada listei
|
Musafir |
#34856 ASTIA CARE TACETI,DE CE VA E FRICA NU SCAPATI....IA SUNA TI LA 3482.2015-03-01 17:54#34854: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! PAI DACA OMUL E FRICOS SI LASI CE PUTEM SA I FACEM? IA SA PUNA MINA SI SA GINDEASCA UN PIC, PT.CA OLTCHIMUL NU I AL LOR[E DE STAT]SI CA TOTI VREM SA MINCAM O PAINE MUNCITA,NU CA TRINTORI SI LINGAI DE LA VICTORIA[ASA I GAOAZA?]. CINE SE SIMTE SAU E AMENINTAT DE CE NU VORBESTE SI NU SE DUCE LA CONDUCEREA SOCIETATI? SI DACA TOTUSI NU SE IAU MASURI,ATUNCI NU NE RAMINE DECIT SA I VINAM,CA ASTA CRED CA SE DORESTE DE FAPT. |
Musafir |
#34857 Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.2015-03-01 17:58curieruldevalcea.ro/asa-vad-solutionarea-problemei Așa văd soluționarea problemei… Sindicaliștii „Victoria” Oltchim vor să se renunțe la Arpechim Pitești
Chimiștii din cadrul Sindicatului „Victoria” Oltchim au venit, în fața prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, cu propunerea de a se renunța la piroliza de la Arpechim Pitești care consumă 700.000 euro/lună, dar de cinci ani nu funcționează. În urma discuțiilor cu sindicaliștii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dumitru Nicu Cornoiu, le-a promis că va dezbate problema și cu prefectul de Argeș, dar și cu miniștrii de resort. Rămâne de văzut dacă omologul lui Cornoiu din Argeș își va da și acordul, având în vedere că, la rândul său, susține salariații Arpechim Pitești. |
Musafir |
#34858 Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.2015-03-01 18:02#34857: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. PAI CINE ALTI DECIT JAVRELE SI TRADATORII DE GHIOCA,CORNESCU,RADU,MARCELA,BIDIN,ETC,ASTIA CARE SE PARE CA I TINE N BRATE PIPEREA,DA MULT NU MAI DUREAZA. |
Musafir |
#34859 Re: Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat.2015-03-01 18:04#34858: - Re: Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. IAR DACA PUNE M BOTUL LA CORNOIU,MAI BINE NE DUCEM DRACU LA OLT,CA SI ASTA I UN NEMERNIC. |
Musafir |
#34860 ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!2015-03-01 18:07#34857: - Acum, ca acum doi ani de zile!!! Nimic nu s-a schimbat. ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM (*)
Detalii Publicat Monday, 12 August 2013 07:48 Autor Elena Popa
http://www.criterii.ro/plugins/content/
Această crimă economică şi socială comisă de Guvern are complici chiar în lumea sindicală. Iată cât de “deprimat” https://www.facebook.com/video.php?v=651926888267499 se prezintă, pe pagina sa de Facebook, Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului colaboraţionist “Victoria”, al cărui preşedinte (este) a fost Corneliu Cernev.
*Nota - poza a disparut dar au aparut filmulete in care porcul canta, danseaza si trage la masea. |
Musafir |
#34861 Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!2015-03-01 18:16FRATEEE,NU E POPONARUL DE GHIOCA LIDER,ACUM E MIZERIA DE CORNESCU,ALT GREVIST PE ZLOTI LUI ZAREMBA DATI DE CERNEV. |
Musafir |
#34862 Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHIM!!!2015-03-01 19:40asta si cu familia Spiru si toata conducerea Oltchim, mor oameni si ei... |
Musafir |
#34863 Re: Re: ABSOLUT ŞOCANT ! Iată STAREA DE SPIRIT (sprit) a liderului sindical EMIL GHIOCA de la OLTCHI2015-03-01 19:43Si toti sindicalistii, la fel acelasi comportament. |
musafir |
#348642015-03-01 20:12Oameni buni nu vati convins nici acum de analfabetul parfumat ghioca si de marcela muista chiar credeti ca sunt la conducere.o fi avram prost cred ca este sigur daca a ajuns sa apere aceste jigodii asa se lauda ei dar nu uitati ca temele sunt date de oameni destepti cu multa carte si aia sunt la bucuresti.dar acum trebuie sa ne tina un pic in ceata pana isi fac ei jocurile si lasa acesti analfabeti sa se laude.stati un pic si ganditi.acesti analfabeti trrbuiesc pusi in fruntea listelor ca oricum nu fac nimic singurul efort este acels ca se trezesc la ora sase.dar ca tot sunt la putere mai ghioca nu ai aranjat cu mardare sa ai program de la zece.ma gandeam sati dau o idee macar pentru o saptamana ca mai mult nu mai merge.cornoiu daca este priceput la acte dai ideea.dar nu uita trece toti analfabetii care sunteti ls butoane.jigodiile dracu.
|
Musafir |
#34865 mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE?2015-03-02 03:06NU MA VOI ATI AUZIT DE LA TAMBALAGIU[MONSTRU CU CHIP DE OM] DE CUVINTELE;MINCIUNA,DENIGRARE,SANTAJ,MITA SI TRADARE,TRADAREA O SA VA COSTE, VA SPUNE FOTA. |
Musafir |
#34866 Re: mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE?2015-03-02 04:03#34865: - mai gaoaza,mai tugurine,ba cernevisti jegosi,voi ati auzit de cuvintul LOIALITATE? Mai beietii,nu va mai vaitati de acesti maidanezi cernevistii,mergem sau mergeti la D NUL AVRAM SAU D NUL STANESCU si le explicati ce fac acesti vagabonzi de maidanezii,ca umbla mai rau decit caini liberi prin OLTCHIM cu masina 24 CCH,DE CE SI PE BANI CUI? Si daca nu se ia masuri cu aceste jigodii,ne intilnim la ora 15 00 si ai luam noi cu bolovanii,pt. ca jigodia care incearca sa muste, omul are tendinta de a se apara si da cu bolovanul in capul ala de caine imputit si tradator cernevist. |
CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: |
#34867 Re: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:2015-03-02 10:04#34767: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:
ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013 (FARA MASA CREDALA pana-n ultima zi din an 2012, care o sa fie din DIN VANZAREA SPV...) LA TOTI SI PENTRU TOTI...,TOTI SI MORTI SI VI OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:
COMUNICAT: Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim SA
c. Prin intermediul unei cesiuni / subrogatii, act la care guvernul lucreaza. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate la punctele a si b. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creantelor salariatilor disponibilizati de catre o entitate bugetara, direct in contul salariatilor disponibilizati, urmand ca respectiva entitate bugetara sa preia drepturile si obligatiile aferenta acestor creante. Evident, conditia punerii in aplicare a acestei masuri va fi ca fiecare persoana disponibilizata sa faca dovada ca are o creanta curenta, de natura salariilor compensatorii, impotriva unui debitor care detine un plan de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic, plan care sa prevada expres plata integral a creantelor curente.
SUSTINEM PUNCTUL C: Dovada este facuta si evidentiata de catre planul de reorganizare si inscrisurile si demersurile create deja de catre administratorul judiciar si Oltchim peste tot cat si de DISPONIBILIZATII 2013, fiind suma inscrisa si toti cei disponibilizati colectiv in 2013 avand drept de achitare pe sumele din acte pe care le detin. ACHITARE!!!!!!!!!!CREANTELE TOATE DISPONIBILIZATILOR 2013
"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări." CREANTELE OLTCHIM. "5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro: Participatie RCS-RDS 1,509 Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574 Clienti in avans interni si externi 478 Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354 Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699 Bugetul de stat 7,334 Bugetul local 1,542 TOTAL DATORII 50,340 Sursa: Informatii furnizate de catre socie tatea debitoare pag 81 din 315" ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS : Plan_Reorganizare_Oltchim link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie: 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia; 9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare; 2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor; in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.
Societate in insolventa,in insolvency,
|
Musafir |
#34868 Oltchim va plăti salarii compensatorii doar pentru cazuri medicale şi persoane fără alte venituri2015-03-02 11:11Oltchim va plăti salarii compensatorii doar pentru cazuri medicale şi persoane fără alte venituriZilele trecute, conducerea SC Oltchim SA, la solicitarea de clarificare venită din partea unor salariaţi disponibilizaţi, a ţinut să aducă câteva precizări referitoare la plata salariilor compensatorii. Concret, potrivit unui comunicat de presă, planul de reorganizare al SC Oltchim SA prevede plata tuturor creanţelor curente (născute dupa data deschiderii procedurii – 30 ianuarie 2013), deci si a salariilor compensatorii. Sursele de plată a salariilor compensatorii datorate de SC Oltchim SA în urma disponibilizării colective din iunie 2013 sunt: surplus de numerar din activitatea curentă, cu avantajul că suma disponibilă lunar poate fi cuantificată şi asumată de către managementul SC Oltchim SA (dezavantajul acestei surse este că, pe termen scurt, nu este suficientă la nivelul întregului grup de salariaţi disponibilizaţi – de aceea, surplusul de numerar ce provine din activitatea curentă recomandăm a fi directionat către cazurile sociale şi medicale grave, către familiile fără nici un alt venit după ieşirea din stagiul de şomaj şi venit de completare); preţul obţinut din vânzarea SPV este sursa principală, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, şi prezintă avantajul că se achită integral datoria SC Oltchim SA către disponibilizaţi, inclusiv sumele de la masa credală (dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp necesar îndeplinirii condiţiilor procedurale şi de expunere pe piaţă a noului SC Oltchim SA, de evaluare economico-tehnică din partea potenţialilor cumpărători – acest demers nu poate fi finalizat mai devreme de un an de la data confirmării planului de reorganizare, dar nici mai târziu de luna a 34-a planului de reorganizare); prin intermediul unei cesiuni sau subrogaţii, act normativ la care Guvernul lucrează. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate mai sus. Pe scurt, acest mecanism presupune plata creanţelor salariaţilor disponibilizaţi de la SC Oltchim SA de către o entitate bugetară, direct în contul salariaţilor disponibilizaţi, urmând ca respectiva entitate bugetară să preia drepturile şi obligaţiile aferente acestor creanţe. Evident, condiţia punerii în aplicare a acestei măsuri va fi că fiecare persoană disponibilizată să facă dovada că are o creanţă curentă, de natura salariilor compensatorii, împotriva unui debitor care deţine un plan de reorganizare confirmat de către judecătorul sindic, plan care să prevadă expres plata integrală a creanţelor curente. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi scenariul reorganizării. Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor prin consolidarea creanţelor născute în timpul procedurii. Aşadar, creanţa provenită din salarii compensatorii va fi înscrisă în tabelul definitiv consolidat al creanţelor pe poziţia creanţelor salariale. Costurile aferente operaţiunilor de mediu obligatoriu de efectuat la dezafectarea sau vinderea instalaţiilor nu sunt acoperite de sumele de bani previzionate a fi încasate. În consecinţă, nici una din categoriile de creanţe înscrise în tabelul definitiv consolidat la data deschiderii falimentului nu va încasa sume de bani din lichidarea judiciară a SC Oltchim SA. În concluzie, eforturile managementului SC Oltchim SA sunt canalizate spre funcţionarea eficientă a combinatului, în paralel cu demersurile de publicitate internaţională atât pentru obţinerea de finanţări cât şi pentru identificarea unui investitor de talie. Estimăm că plata tuturor datoriilor curente către disponibilizaţi şi salariaţi să fie efectuată în maxim 36 de luni de la data confirmării planului de reorganizare. Până atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curentă, vom plăti lunar, începând cu luna aprilie 2015, sume de bani care să permită rezolvarea unor cazuri sociale sau medicale urgente, ori să fie împărţite în mod egal către toţi disponibilizaţii. De asemenea, cu amendamentul că SC Oltchim SA va continua să funcţioneze sub un plan de reorganizare, Ministerul Economiei, împreună cu ministerele de resort, se află la acest moment în identificarea unei soluţii care să permită salariaţilor disponibilizaţi să poată încasa plăţile compensatorii restante. (Petre Coman)
|
Musafir |
#34869 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.2015-03-02 11:15ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI http://www.impactreal.ro/2015030118737 Data publicarii: 01-03-15 Administratorul judiciar al Oltchim, av. Gheorghe Piperea (RomInsolv), a declarat recent că vânzarea societăţii nu mai stă sub presiunea timpului. „Combinatul vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi, şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem în continuare posibilitatea falimentului.”. Declaraţiile lui Piperea au la bază evoluţiile bune din ultimele luni, înregistrate de Oltchim, care pare să-şi fi recâştigat credibilitatea, ca partener de afaceri. „Varianta vânzării am mai încercat-o, şi a fost un eşec. Am preferat să nu mă duc cu mârţoaga la iarmaroc şi să o vând pe trei gâşte, am decis să continuăm restructurarea şi eficientizarea, pentru a face societatea mult mai atractivă. Acum putem vinde Oltchim prin planul de reorganizare, cu alte premise, pornind de la îmbunătăţirea situaţiei financiare.”. Un eventual faliment al Oltchim ar fi un genocid economic pentru judeţul Vâlcea, în condiţiile în care aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită combinatului, sume la bugetele locale şi virează contribuţii la asigurările de sănătate şi la pensii, a mai afirmat Piperea. „Este infantil şi periculos să vorbeşti de falimentul Oltchim. Ar fi un genocid economic pentru judeţul Vâlcea. Chiar şi reprezentanţii FMI se numără printre cei care dau ca soluţie pentru Oltchim falimentul. Aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită Oltchim, sume la bugetele locale, dau contribuţii la asigurările de sănătate şi la pensii.”, a spus Piperea. |
Musafir |
#34870 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.2015-03-02 11:16#34869: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. Oltchim va intra în faliment dacă reorganizarea nu este aprobată de creditori la 9 martie
|
Musafir |
#34871 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.2015-03-02 11:17#34870: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. În opt luni, Oltchim a realizat investiţii de 2,45 milioane de euro
|
Musafir |
#34872 ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.2015-03-02 11:18#34871: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. Planul B este cincinal
|
#34873 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:2015-03-02 11:46Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA*Art. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia *Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale; SECTIUNEA a 6-a Studiati: http://www.unpir.ro/phoenix/pdf/revista42.pdf Noul Cod Civil actualizat 2015 - Legea 287/2009 http://legeaz.net/noul-cod-civil/
Ceea ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra: ".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."
CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ
M. Drepturi si obligatii generale ale partilor
1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:
a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;
n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile
4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;
a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;
g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;
i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.
SC OLTCHIM SA RM VALCEAP.S.: FOSTII SALARIATI SE CONSIDERA SALARIATI PANA LA INCHEIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA PRIN ACORDAREA TUTUROR SI INTEGRAL A DREPTURILOR LEGALE LA ZI SI CU PENALIZARILE DE INTARZIERE, CONFORM LEGILOR SE ACHITA TOT SI PENTRU TOTI FARA ALTE ABATERI PE LEGI, ALTFEL SE CONSIDERA INCALCAREA ACESTORA SI VOR FI SUPUSI INSTANTELOR JUDECATORESTI PENTRU TRAGEREA LA RASPUNDERE A CELOR VINOVATI. *VALOAREA TOTALA A CREANTEI PENTRU TOTI ACHITARE, FARA ALTA DISCRIMINARE PE ALTE PRINCIPII SAU ABATERI, PRIMESTE FIECARE DISPONIBILIZAT SUMA INTREAGA SI CONFORMA CU ACTELE PE CARE A FOST DISPONIBILIZAT COLECTIV IN 2013, SUMA INTEGRALA/PERSOANA FIECARE IN PARTE, TOT. |
#34874 Re: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:2015-03-02 12:00#34873: CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATAArt. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;
Art. 95. - (1) Planul de reorganizare va indica perspectivele de redresare în raport cu posibilitatile si (6) Planul va specifica masurile adecvate pentru punerea sa în aplicare, cum ar fi: E. lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului, separat ori în bloc, libere de orice CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A Art. 149: Art. 158 Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decurgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.
"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări." CREANTELE OLTCHIM SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati: 1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza: Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro: Participatie RCS-RDS 1,509 Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574 Clienti in avans interni si externi 478 Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354 Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699 Bugetul de stat 7,334 Bugetul local 1,542 TOTAL DATORII 50,340 Sursa: Informatii furnizate de catre socie tatea debitoare pag 81 din 315" Plan_Reorganizare_Oltchim SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)
DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!
SI EVITATI FALIMENTUL!!!!!
SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE. |
#34875 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:2015-03-02 12:51 N-AU NICI O LEGATURA CU LEGILE DISPONIBILIZATILOR 2013 SI INSOLVENTA OLTCHIM, CE SUSTINE AUTORUL DIN ZIAR SI DIN OLTCHIM, ACESTEA POT FI CONSIDERATE ALTE FORME DE PROTECTIE SOCIALA ACORDATE DE STATUL ROMAN SI OLTCHIM PRIN METODA DE ACHTARE ALTA SI PE ALTCEVA CONFORMA CU REGLEMENTARILE SI PE DECIZILE LOR SPECIFICE LOR, CAT SI CCM DE A AJUTA ACESTE PERSOANE CONFORM LEGII PE ALTE CRITERII SI CU TOTUL ALTCEVA, DORINTA LOR SI REGLEMTARILOR LOR, NU SI ALE LEGILOR PE CARE LE AVEM NOI TOTI DISPONIBILIZATII OLTCHIM 2013 SI NORMELE IN VIGOARE INTERNATIONALE CARE NU ACCEPTA ALTE ABATERI. SALARIATII DISPONIBILIZATI 2013. LEGILE NU LASA LOC DE SPECULA, PACALEALA, HAOS, DISCRIMINARE, ALTE PRIORITATI, ALTE INTERESE ASCUNSE, ALTE FORME DE DESTABILIZARE COLECTIVA, SAU ALTE ABATERI. LEGEA SI LEGILE SPECIFICA FOARTE CLAR SE ACHITA VALOAREA TOATA SI LA TOTI ( CEI VI SI MORTI CARE NU MAI SUNT PRINTRE NOI) CONFORM CU ACTELE SI DREPTURILE PE CARE LE DETIN SI TUTUROR REGLEMENTARILOR CARE TREBUIESC ACHITATI LA TOTI SI FARA ALTE ABATERI. Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATAArt. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale; CREANTELE OLTCHIM SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati: 1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza: Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro: Participatie RCS-RDS 1,509 Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574 Clienti in avans interni si externi 478 Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354 Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699 Bugetul de stat 7,334 Bugetul local 1,542 TOTAL DATORII 50,340 Sursa: Informatii furnizate de catre socie tatea debitoare pag 81 din 315" Plan_Reorganizare_Oltchim Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATAArt. 96. (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;
SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)
DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!
SI EVITATI FALIMENTUL!!!!!
SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE. |
|
SUNT FEMEIE ȘI AM DEMNITATE, SUSȚIN DIANA GUDIMA!
Doriți să schimbați ceva?
Schimbarea nu se întâmplă dacă tăceți. Autorul acestei petiții a luat atitudine și a acționat. Veți face la fel? Porniți o mișcare socială creând o petiție.
Creeați propria dumneavoastră petițieAlte petiții care v-ar putea interesa
Suplimentare locuri rezidențiat Farmacie și Medicină Dentară 2024
2354 Creat: 2024-11-18
PEDAGOGII SOLIDARI
649 Creat: 2024-11-23
Lăsați-ne să învățăm! Homeschooling în România
7865 Creat: 2024-10-08
RECUNOAȘTEREA SCAUNULUI ÎMPIEDICAT AL LUI BENEDICT AL XVI-LEA ȘI CONVOCAREA CONCLAVULUI
17425 Creat: 2023-10-23
PETIȚIE PENTRU REPARAREA TELESCUNULUI VECHI DIN MASIVUL PARÂNG
462 Creat: 2024-09-05
Majorarea indemnizațiilor de handicap – o necesitate imediată!
2693 Creat: 2024-01-29
Scădere prag minim de promovare a examenului de rezidențiat de la 60% la 59%
164 Creat: 2024-11-21
Refacerea referendumului pentru redefinirea familiei
167 Creat: 2024-11-15
Fara camioane in Iasi, intre orele 6:30-8:30 si 16:00-18:00
132 Creat: 2024-11-19
STOP! Reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989
94 Creat: 2024-11-19
Opriți concedierea asistenților maternali!
317 Creat: 2024-11-13
Petitie pentru Nou-Născuții Vulnerabili: Prelungirea Indemnizației până la 3 Ani
632 Creat: 2024-08-22
no to the death penalty
380 Creat: 2024-11-08
Organizarea sesiunii speciale a examenului de rezidentiat in mai 2025
68 Creat: 2024-11-22
Adevăr și respect pentru Biserica Greco-Catolică din România
336 Creat: 2024-11-07
Suplimentare locuri Medicina de Familie - Rezidentiat Medicină 2024
46 Creat: 2024-11-21
Petiție privind atragerea la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova a persoanei cu pseudonimul de pe Tiktok ”Ahuevshîi”- în rusă, la moment- ”PERSONALITATEA”
44 Creat: 2024-11-23
ADOPTA UN POM
386 Creat: 2024-07-28
Solicitare pentru revizuirea interdicției de părăsire a incintei școlii
179 Creat: 2024-11-15
Dreptate pentru Diana Iovanovici Șoșoacă
8760 Creat: 2024-10-07