Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Musafir

#951 Re: Intrebare

2012-01-05 10:19

#937: Adrian - Intrebare

Tu macar citesti ce transpui pe acest site?

A citit cineva proiectul de lege, inainte de a-si da cu parerea?
Pagina 30 a proiectului, Cap.3: Asistenta medicală de urgenta, Art. 66, alineatul 2: (2) "Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească terestra din cadrul sistemului naţional integrat de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat este asigurată de servicii de ambulanţă omologate de Ministerul Sănătăţii, precum şi de echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), aflate în structura inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, a autorităţilor administratiei publice locale şi a spitalelor omologate prin ordin al ministrului sănătăţii in acest sens"

Ce intelegi prin:"este asigurata de servicii de ambulanta omologate de MS,precum si de SMURD"?

Eu intelg ca urgenta va vi asigurata de serviciile private omologate de MS deoarece vor fi tot smecherii detinatori de firme private si abia pe urma de SMURD care cu timpul isi va dovedi ineficienta deoarece se vor gasi smecherii care sa pape o paine de la stat .Asta inteleg prin firme omologate de MS.Rusine sa va fie!MAi veniti sa puneti pe site si aberatii de genul ce buna e privatizarea!Crezi ca un domn ca Videanu sau alti hoti nu obtin o omologare pentru asa ceva si pentru a pune in practica un serviciu privat care sa mai suga ceva bani de la fraieri?

Musafir

2012-01-05 10:26

Sa nu se desfiinteze ceva care foloseste si celor fara bani din popor!!!

Musafir

2012-01-05 10:37

Chiar trebuie distrus un serviciu care functioneaza impecabil? Este sansa noastra la viata in cazul in care ni se intampla ceva!

Musafir

2012-01-05 10:37

De ce oare nu putem invata din greselile altora? exemple de privatizare mai mult decat dezastruoase ale sistemului de sanatate din lume sunt foarte multe! Este oare atat de mare dorinta de a distruge acest popor? De ce nu se face un referendum dar inainte de acesta sa se prezinte foarte transparent in ce consta acesta privatizare?! Oare nu exista posibilitatea ca SMURD sa ramana in responsabilitatea statului? Sunt cu siguranta multe surse de finantare pentru acest serviciu public!

Musafir

2012-01-05 10:38

Nu se stie cand avem nevoie de ajutor! Spune NU!

Musafir

2012-01-05 10:39

SUSȚINEȚI O CAUZĂ DREAPTĂ, PRIN SEMNĂTURA VOASTRĂ!MENȚINEȚI CORECTAREA VIEȚII SOCIALE PRIN SUSȚINEREA FUNCȚIONĂRII DE STAT A SISTEMULUI SMURD DIN ROMÂNIA!SOȚUL MEU ESTE OK, SALVAT DINNTR-O POSIBILĂ PARALIZIE, DATORITĂ SMURDULUI BĂIMĂREAN!ÎI MULȚUMESC CĂ A REDAT UN TATĂ SĂNĂTOS COPIILOR MEI, DESTUL DE MICI!

Musafir

2012-01-05 10:39

AM F0ST SI EU SALVATA DE ACESTEA , AJUNG MAI REPEDE IAR ECHIPA ESTE O LUPTATOARE PT A SALVA VIETI.

Musafir

#958 Re:

2012-01-05 10:42

#954: -

SMURD o sa ramana in responsabilitatea statului pana cand statul va spune ca nu are banii necesari pentru finantare si atunci o sa dispara usor ,usor ca din aceasta cauza se doreste privatizarea nu?Ca statul sa nu mai contribuie la finantarea sistemului public si treaba va fi facuta de privati tot pe banii statului dar macar se vor imbogatii unii si vor muri altii!

Musafir

2012-01-05 10:42

Este o crima sa desfiintezi un serviciu care si-a demonstrat utilitatea.
Gusti

#960 despre ce vorbim?

2012-01-05 10:49

Pai stati asa, enoriasilor, despre ce vorbim? Basescu a zis ca ar trebui sa apara si alte servicii de urgenta, private, nu ca ar trebui desfiintat SMURD-ul, cum tendentios se afirma in titlul petitiei.
Ziceti ca se desfiinteaza spitale si ca mor oamenii cu zile in ele. In situatia actuala oricum trebuie sa cotizez la doctori daca vreau sa se uite la mine (am caz concret, soacra-mea si-a rupt mina pe 30 decembrie, am dus-o la urgente unde au lasat-o sa stea pe scaun cu mina strinsa in batista pina cind am scos 200 de lei). Oricum platesc asigurari de sanatate, ca si voi, si pentru ce? Pentru privilegiul de a avea 100 de spitale proaste, slab dotate, cu medici care vin la serviciu pentru a-si racola clienti pentru clinicile particulare? Oricum sistemul actual de santate e o struto-camila care incearca sa imbine in mod avantajos -- pentru ei -- binefacerile protectiei sociale cu avantajele capitalismului.
Deci, pe cine sperie concurenta?

Musafir

2012-01-05 10:53

niste idioti!!! vor sa desfiinteze ceva de care avem nevoie. sa se gandeasca putin cate vieti salveaza aceasta organizatie pe an. Multumesc SMURD!!!

Musafir

2012-01-05 10:59

Este inacceptabil!! SMURD a facut si face in continuare diferenta intre Viata si moarte de nenumarate ori!

Musafir

#963 Re: despre ce vorbim?

2012-01-05 11:00

#960: Gusti - despre ce vorbim?

Pai uite o parte din ce a pus un conational pe site din proiectul de privatizare:

Pagina 30 a proiectului, Cap.3: Asistenta medicală de urgenta, Art. 66, alineatul 2: (2) "Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească terestra din cadrul sistemului naţional integrat de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat este asigurată de servicii de ambulanţă omologate de Ministerul Sănătăţii, precum şi de echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), aflate în structura inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, a autorităţilor administratiei publice locale şi a spitalelor omologate prin ordin al ministrului sănătăţii in acest sens"

Crezi ca firmele omologate de MS sunt mai capabile?Stii ca CNAS o sa vireze 97% din contributii catre aceste case private?Asta nu cred ca stiai.Tendentios nu este titlul petitiei.Tendentios este textul proiectului de lege dupa cum observi.Pentru ca stim cui or sa apartina aceste case private si firme care vor sa asigure urgente sa nu te astepti la o imbunatatire a serviciilor.Poti sa te astepti la o crestere a costurilor cu aceleasi servicii eventual chiar mai proaste decat cele actuale.Crezi ca un spital de stat care este finantat cu diferenta de 7% care ramane poate concura de pe pozitii egale cu un spital privat a carui casa privata de sanatate primeste 30%.Eu nu cred.De asemenea prin asigurarea serviciilor de urgenta de catre firme omologate de MS se vrea ducerea in derizoriu a sistemului SMURD pana la disparitia sa.

Musafir

2012-01-05 11:00

Trebuie sa pastram un lucru/serviciu bun, nu sa incercam sa scapam de el !!!

Musafir

2012-01-05 11:03

Asa ceva nu este pur si simplu posibil.

Musafir

#966 Re: despre ce vorbim?

2012-01-05 11:11

#960: Gusti - despre ce vorbim?

Nu sistemul trebuie schimbat.Trebuie schimbat modul de salarizare al medicilor si asistentelor.Trebuie schimbata mentalitatea romanilor ca tine care baga mana in buzunar sa dea spaga si mai trebuie schimbata isteria asta a privatizarii gandind ca nu tot ce se privatizeaza ofera si servicii.Vezi cazul CFR transformat in SNCFR si divizat in n divizii care acum sunt pe butuci.Asta o sa se intample si cu sanatatea.Cine o sa aiba bani o sa traiasca cine nu are o sa moara in fata spitalului sau acasa cu niste leacuri babesti.Urgentele in cazul soacrei tale sunt pe coduri poate nu din cauza asta a asteptat atat.Varul meu la un spital in Olanda cu aceeasi problema ca si soacra ta a asteptat 2 ore fiind asigurat al acelui spital.Deci sa nu crezi ca privatizarea iti va da tie prioritate in fata altora.Nu te impiedica nimeni sa te asiguri si la un privat pentru ca sunt destui.Asta denota ca iti permiti probabil acest lucru,lucru pe care eu cred ca peste 60% din populatie nu si-l permite.

Musafir

2012-01-05 11:18

oameni astia chear salveaza vieti, eu va recomand sa dati si cei 2% din impozit catre iei,

Musafir

2012-01-05 11:21

in romania de azi parca toate merg impotriva firii,tot ce e bun ,tot ce mai functioneaza trebuie distrus...daca suntem mai uniti si mai hotarati putem impiedica asta..

Musafir

2012-01-05 11:22

Felicitari SMURD-ului pentru tot ceea ce face!

Musafir

2012-01-05 11:25

Prin acest serviciu mai putem spune ca avem încă o şansă. Sistemul sanitar Romanesc este compromis de mafie...! Trebuie sa platim sa platim si niciun randament. Nu închideti şansa de a mai spera. Succes

Musafir

2012-01-05 11:26

Guvernul vrea sa distruga SANATATEA in Romania, un NU hotarat desfintarii Smurd , un NU pentru privatizare !Ministru ungur al sanatatii e pus sa distruga sanatatea in Romania ,e un dusman al tarii, iar guvernul vanzator de tara ii permite!

Musafir

2012-01-05 11:30

SMURD este printre putinele "lucruri" bune care au mai ramas in tarisoara noastra, este parca "normal" sa il distruga ticalosii iar noi sa stam i sa rabdam...Nu am cuvinte...

Musafir

#973 Re:

2012-01-05 11:30

#971: -

ministrul sanatatii este doar o marioneta care indeplineste ordinele venite de la cotroceni.Nu el a pus bazele acestui proiect de lege ci alti smenari din pdl.Omul trebuie decat sa-l aprobe ca e din udmr si trebuie sa mai stea si ei la guvernare.

Musafir

2012-01-05 11:31

Nu cred ca este posibil ca cineva sa se gindeasca la desfiintarea SMURD. Zilele tracute l-am auzut pe Raied Arafat solicitind sprijinul populatiei pentru cumpararea unui avion de interventie rapida. Am vazut, am cumparat loz in plic SMURD.Am ordonat ca, parte din imozitul pe salariu, sa fie trecut in contul SMURD. Nu pot crede ca exista nici macar o persoana normala care sa creada acest lucru. Iar chestia cu Basescu care face cei mai rau in tara asta mi se pare asa o trasnaie ca nici macar nu o comentez.

Musafir

2012-01-05 11:35

astia vor sa distruga tot sa se imbogateasca de pe spinarea saracilor si oameni sa moara de foame de frig si toate cele ......rusine